Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שכן מסיע ילדים בתא המטען

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עניינתם אותי.

רכב שיוצא מהיצרן בשתי גרסאות - 5 ו7 מושבים. אין הבדל חוץ מהספסל? הרי אם אין הבדל, והשורה השלישית נשארת בתפקיד אזור קריסה הרי שמדובר במלכודת מוות(מאושרת ברשיון). אם אין הבדל(ואני מאמין שכן מוסיפים חיזוקים כלשהם), אז מה ההבדל אם היצרן מוסיף את שורת המושבים, או מוסך מ.א.חרטא ובניו, בתנאי שהם עושים את זה כמו שצריך? הם מתקינים מושבים גם באוטובוסים...

מיותר לציין שגם אני נגד התופעה, ומתרגז בכל פעם שאני רואה רכב עם 20 ילדים בתא מטען(נדמ לי שגם העליתי תמונה כזאץ לשרשור הדביליים), אבל באמת מעניין אותי אם הרכב נשאר כמות שהוא, או שהוא עובר איזה שינוי.

זאת בדיוק השאלה שלי.

רכב סטיישן שתוכנן ל 5 מקומות והוסיפו לו 2 או מיניואן שתוכנן ל 5 מקומות והיצרן הוסיף לו 2, מה ההבדל?

למיטב ידיעתי, בג'יפונים אין הבדל למעט הכסאות והחגורות שמחוברות לתקרה (שברור שהן חשובות, אבל לא מספיקות. גם אפשר להניח שניתן להוסיף).

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בכל אופן, גם מי שנגד התופעה, צריך להוציא מהשרשור את המילה "חרדי" (במיוחד כשהיא מלווה בשנאה = אנטישמיות לצורך הענין מבהירה את השנאה ואת המשוואה המתבקשת לכל מי שטומן ראשו בחול) למרות שאולי יתכן שאצל חרדים זה יותר מצוי כי הם עושים יותר ילדים, ולדון לגופו של ענין אם באמת יש הגנה מאחור על ילדים שיושבים בתא המטען של רכבים שמשווקים כך, או שבעצם אין שום הבדל ביניהם לבין השכן החביב.

אגב, גם בציבור החרדי יש מודעות בשנים האחרונות, והם לא עושים ילדים בקצב של פעם, כל שנה ילד או שניים, אלא פעם ב4-5 שנים.

ומי מבינינו שמחליט להביא הרבה ילדים לעולם, ולברך את ארצנו ביהודים טובים, צריך להסתכל עליו בהערצה, ולהבין אותו גם אם הוא טועה פה ושם בשיקול דעת, או מתוך מצוקה כספית. אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

שהיצרן מתכנן ולוקח שיקולים הנדסיים ובטיחותיים כשהוא מוסיף מושבים לעומת פלוני שמחליט על דעת עצמו להתאים איכשהו עוד שני מושבים במקום שהוא לאו דווקא מתאים לזה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
בכל אופן, גם מי שנגד התופעה, צריך להוציא מהשרשור את המילה "חרדי"במיוחד כשהיא מלווה בשנאה = אנטישמיות לצורך הענין מבהירה את השנאה ואת המשוואה המתבקשת לכל מי שטומן ראשו בחול

ומי מבינינו שמחליט להביא הרבה ילדים לעולם, ולברך את ארצנו ביהודים טובים, צריך להסתכל עליו בהערצה, ולהבין אותו גם אם הוא טועה פה ושם בשיקול דעת, או מתוך מצוקה כספית. אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו.

זה פשוט לא נכון לקרוא לזה אנטישמיות. אם כבר, זו שנאת חינם.

ד"א, זה שמישהו בוחר להביא הרבה ילדים לעולם זו אחריות שלו ולא של החברה. אחריותו גם לגדל אותם להיות "יהודים טובים". אם הם יהיו סתם "יהודים" אולי עדיף שלא היה מביא אותם לעולם.

סתם מתוך סקרנות; איך מחליטים מי יושב בבגאז' ומקבל קצת פחות בטיחות?

וואלה לא יודע. אבל סידור ישיבה לפי ציונים במבחנים יכול להיות אחלה תמריץ לשפר את ההישגים של הילדים בבית הספר, במיוחד כשנוסעים לחופשה המשפחתית וסבתא עם המשקפיים-תחתיות-ערק נוהגת.

אבל ברצינות, אם המושבים בתא המטען לא נמצאים בשימוש תמיד ובד"כ הנוסעים יושבים בצורה נורמלית זה לא עדיף ממיניואן ישן ופחות בטיחותי בכלליות?

הלודג'י באמת פיתרון טוב אבל נניח שהם לא יכולים לנהוג בידני. מה אז?

בכלליות (בלי קשר למקרה של השרשור, שכנראה הוא גם עבירה על החוק) אני לא חושב שצריך להגזים ולהיות פוצים של בטיחות כל הזמן. לא באמת כולם פה נוסעים בג'יפוני וולוו 2016, נכון?

יש כ"כ הרבה סכנות בכל סיטואציה אפשרית בחיים המודרניים שדאגה מוגזמת בעניין אחד גורמת לזה להראות מגוחך.

ולמה כמעט כל משפט שלי נגמר בשאלה לעזאזל?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בכל אופן, גם מי שנגד התופעה, צריך להוציא מהשרשור את המילה "חרדי" (במיוחד כשהיא מלווה בשנאה = אנטישמיות לצורך הענין מבהירה את השנאה ואת המשוואה המתבקשת לכל מי שטומן ראשו בחול) למרות שאולי יתכן שאצל חרדים זה יותר מצוי כי הם עושים יותר ילדים, ולדון לגופו של ענין אם באמת יש הגנה מאחור על ילדים שיושבים בתא המטען של רכבים שמשווקים כך, או שבעצם אין שום הבדל ביניהם לבין השכן החביב.

אגב, גם בציבור החרדי יש מודעות בשנים האחרונות, והם לא עושים ילדים בקצב של פעם, כל שנה ילד או שניים, אלא פעם ב4-5 שנים.

אתה מנסה בכוח להקטין תופעה ידועה, קורא לנו אנטישמים ועוד מבקש שנעריץ מישהו כי הוא החליט לשגל יותר מהממוצע.

אין דין תכנון יצרן ל-7 מקומות כדין קומבינת ספסל במקום שתוכנן להיות תא מטען. אף יצרן לא יסכים איתך. אין פה עניין של שיקול דעת מוטעה אלא קפיצת ראש ל"פתרון" תוך התעלמות מההשלכות האפשריות שלו.

ממה שאני רואה על הכביש, למשפחות בעלות מספר רב של ילדים קל בהרבה לקנות רכב 7-מקומות חדש או ישן מאשר לפני 20 שנה ואכן זה מה שהרוב עושה. לשכן יש אופציות מתאימות אך הוא מתעלם מהן לטובת קומבינה.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

אז תסביר לו בעדינות שלטובת ילדיו הוא חייב להושיב את כולם במושבים תקניים. תעשה מגבית בין השכנים ותארגן לשכנך העני רכב משפחתי נורמלי. להתלונן במשטרה זה ממש לא פתרון, זה רק יחריף את המצב הקיים.

והוא בהחלט ראוי להערצה על גידול מספר רב של ילדים, עבודה יומיומית סיזיפית.

פורסם

אבל סידור ישיבה לפי ציונים במבחנים יכול להיות אחלה תמריץ לשפר את ההישגים של הילדים בבית הספר, במיוחד כשנוסעים לחופשה המשפחתית וסבתא עם המשקפיים-תחתיות-ערק נוהגת.

LOL!

לפי ספריאל, כנראה שבאמת יש הבדל במבנה הרכב עצמו. אם ככה, זה לא חוקי, וגם לא בטיחותי.

אם לא היה הבדל במבנה הרכב, ולא היה הבדל בטיחותי(אלא רק בירוקרטי) אז מילא, אבל זה לא המצב.

אני לא מאמין שיש לפות״ש הרבה מה לעשות בעצמו. סיכוי קטן שבעל הרכב יקשיב לו כי ״מה אתה מבין בכלל״ ומאיפה נפלת עליו עכשיו. אם בר סמכא כלשהו יסביר לו(שוטר), זה כבר משהו אחר...

פורסם
בכלליות (בלי קשר למקרה של השרשור, שכנראה הוא גם עבירה על החוק) אני לא חושב שצריך להגזים ולהיות פוצים של בטיחות כל הזמן. לא באמת כולם פה נוסעים בג'יפוני וולוו 2016, נכון?

יש כ"כ הרבה סכנות בכל סיטואציה אפשרית בחיים המודרניים שדאגה מוגזמת בעניין אחד גורמת לזה להראות מגוחך.

ברור שלא, לצורך הדיון הרכב השני שלי קיבל כוכב וחצי של בטיחות בשנת 98, שזה כמו פחית טונה לעומת XC כלשהו שנת 2016, אני אפילו מוכן להודות שזה מדי פעם מטריד אותי.

אבל

להושיב ילדים בבגאז' בעיניי זה פסול כמו לקשור את הסבתא על הגג או את חמותך על מכסה המנוע כי אין מקום באוטו.

לכן כל הסבר שהוא שדורש ממני להפגין רגישות כלפי מצבו הכלכלי של החרדי התורן ולקבל בהבנה את מה שהוא עושה זה פשוט לא מתקבל.

זה לא תקין, הרכב לא מיועד לזה, סה טו.

חס חלילה, לא עלינו, טפו טפו טפו, חמסה חמסה חמסה מגיע אחד כזה לכותרות כי איבד בלמים בירידה של ים המלח כי היה לו ברכב הרבה מאוד משקל עודף ו4 ילדים בתא המטען - איך התגובות של כולם פה ייראו אז? עדיין נתחשב בו על מצבו הכלכלי ונעריץ אותו?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

כמובן, את כל זה צריך להסביר לו יפה.

זאת בהנחה שיש באמת הבדל כלשהו בין התקנת ספסל של איזה חאפר לבין הרכבים שמגיעים ככה ועולים הון תועפות, כי לי נראה שאין שום הבדל. הילדים יושבים ממש בתוך הבגאז', ואם מישהו נכנס בך מאחור, הם יכולים לחטוף בגדול.

פורסם (נערך)

יש לנו טרול במעגל. מישהו שלא מבין שיש הבדל בין רכב שהותאם להובלת 7 נוסעים - השקעה של מיליוני דולרים על ידי היצרן בתכנון הרכב, בהתאמת קו הייצור ובקבלת ההיתרים הדרושים מהרשויות - לבין האלתור של משה מהשכונה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

ספריאל, האאוטלנדר לדוגמא זהה לחלוטין בשתי הגרסאות, גם באורך.

(יכול להיות שדגם ה 5 הותאם מראש, אבל אם לא, כל ההבדל הוא המושבים והחגורות)

כמובן שאין כאן נסיון להפוך הוספת מושבים פיראטית לבסדר (כי היא לא, במיוחד לא בדרך שבה עושים אותה), אבל זה מעמיד בסימן שאלה את הבטיחות מאחור.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

יכול להיות שהשלדה בשניהם זהה ומותאמת ל7 מקומות, פשוט מספר המושבים המותקנים שונה.

בכל אופן, השכן החרדי צריך להיות מודע לעניין בטיחות ילדיו ועניין הקומבינה הלא חוקית הזו. יכול להיות שהוא יתעצבן ואף ישתף פעולה כשיגלה שעבדו עליו ומכרו לו קומבינה לא בטיחותית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אנ לא מכיר את פרטי מבנה הרכב, אבל שום יצרן שמכבד את עצמו לא יתקין מושבים בצורה לא תקנית. ויבואן לא יקבל אישור דגם בבדיקות התקינה בישראל. סביר שבמקרה פגיעה מאחור עדיף לשבת בשורה הנשיה ולא בשלישית, אבל יש מרחק עצום בין מושבים וחגורות המעוגנים כראוי לבין משהו פיראטי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
]אבל[/b]

להושיב ילדים בבגאז' בעיניי זה פסול כמו לקשור את הסבתא על הגג או את חמותך על מכסה המנוע כי אין מקום באוטו.

?

אני הייתי קושר את חמותי על כל מקום ברכב [emoji6]

פורסם (נערך)

זה שאיביזה סטיישן עשו לה קומבינה והתקינו עוד מושבים זה ניחא.

אבל מה תגידו שיש רכבים שמוסיפים להם מושבים וחגורות דרך הייבואן?

דוגמאות - ברלינגו 8 מקומות שמגיע מהחברה עם 3 מקומות קדמיים בלבד ובארץ מוסיפים לו עוד 5 מקומות, רנו לוגאן mcv שב-2011 הגיעה עם 5 מושבים והיתה אופציה להתקנה מקומית של עוד 2 (בגלל שעשו קומבינה והגדירו את הרכב שמסחרי אז לא היה ניתן לייבא את ה-7 מקומות המקורי), כל רכבי ההסעות שמגיעות כמסחריות סגורות ורק בארץ עושים להן חלונות ומושבים.

עריכה אחרונה על ידי itsik170
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...