Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שכן מסיע ילדים בתא המטען

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואם ירצה הגורל וחס וחלילה תהיה תאונה והילדים יפגעו? אני הייתי מרגיש רע עם זה שלא עשיתי הכל כדי למנוע אותה.

דבר איתו ובמידה והוא לא משתף פעולה, תצלם ותשלח למשטרה.

ולמי שתהה- האיביזה מורשית להסיע עד 5 נוסעים כולל הנהג. מי שמתקין ספסל נוסף הוא פשוט עבריין!

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אני נזכרתי בהמשך בתמונת הפרופיל שלי שנעשתה כמובן כבדיחה.. לא נסעתי כך מטר אחד. באמת משעשע.

חשבתי בעצמי על דרכי הפעולה שהציעו כאן, הבעיה היא שאם אני מדבר עם השכן קרוב לוודאי לא ישתנה שום דבר. אם אחר כך יגיעו גורמי אכיפת חוק ברור שזה קשור אלי, ובכל זאת מדובר ביחסי שכנות.

צילום לא פשוט בכלל כי זה ידרוש מארב במשך ימים שלמים, יש לי כמובן דברים אחרים לעשות בחיי. מעבר לכך נראה לי שהאנשים האלה נזהרים שיראו את זה כמה שפחות, הם יודעים היטב שמדובר בעבירה.

בנוסף לכך נתקלתי בהקשרים אחרים לא פעם, שהמשטרה מתעלמת מחומר מצולם על ידי אזרחים.

דרך הפעולה המתבקשת כאן, אם יש למישהו את שם החברה שמפרסמת כך את הרכבים, לפנות למשרד התחבורה שיישלחו לקוח סמוי שמתעניין ברכישת רכב כזה. לאחר מכן להעניש את הסוחרים האלה, לקחת את רשימת הלקוחות שלהם ולזמן את כולם לבדיקת הרכב אצל בוחני תנועה שיאלצו אותם להוציא את הספסל.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

קח לפטופ תוריד אליו מלא סרטונים של תאונות ולך לשכן הזה להראות לו מה יקרה לילדים שלו. לא כשהוא ממהר לצאת עם הילדים, אלא בערב, בבית כשיש לו כמה דקות. אם גם זה לא יעזור, שירותי הרווחה.

מי שמאמין, לא מפחד.

מקסימום, אם אחד או כמה ימותו, אז לא נורא, יעשו חדש, כמו שההורים של קני מסאות' פארק עושים בכל פעם שהוא מת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הוא לא עבריין, ולא צריך לרוץ להלשין כמו עלוב נפש. הוא גם לא מסכן את הילדים, הרכב שלו הוא בדיוק כמו רכבים אחרים שהשני מקומות שלהם הם בתא המטען (ביניהם האאוטלנדר שלי, קשקאי+2, סנטה פה, ועוד ועוד ועוד). רק שאצלנו זה מגיע מובנה מהחברה.

ההתבטאויות האנטישמיות של חלק מהחברים כאן על "רשיון להורות" ועל הזלזול כביכול מצד הציבור החרדי בגידול ילדים, הם תעודת עניות לפורום.

חלק גדול מהציבור החרדי הם אנשים שידם לא משיגה לקנות ולממן רכב משפחתי גדול, עקב המיסים המטורפים והעלות הכספית העצומה, והאצבע המאשימה צריכה להיות מופנית לממשלת ישראל שמתעמרת בהם. בארה"ב גם החרדים הכי עניים מחזיקים במיניואן יוקרתי שעולה להם 200 דולר בליסינג.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הטענה היא שהרכב שלו לא מתוכנן לעוד נוסעים באזור תא המטען. זה לא נחשב כחלק מתא הנוסעים שתכנן היצרן לעמוד בריסוק. החלק האחורי באיביזה אמור להתקפל פנימה בתאונה ולספוג את המכה כדי לשמור על הנוסעים במושב האחורי המקורי.

אם זה היה מאושר מהיצרן לא הייתה עם זה בעיית חוקיות ולא היה צריך לפרק את המושב כשהולכים לטסט.

מצד שני, זו באמת דילמה כי כשיש 7 ילדים ואין כסף לרכוש רכב חדש שמתאים ל7 נוסעים. האם עדיף לקנות מיניואן ישן משומש שרמת הבטיחות הכללית שלו לא משהו וההגנה שלו על כלל הנוסעים היא בינונית מינוס, או רכב חדש יותר כמו האיביזה סטיישן, שיוכל להגן באפקטיביות אבל רק על חלק מהנוסעים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
הוא לא עבריין, ולא צריך לרוץ להלשין כמו עלוב נפש. הוא גם לא מסכן את הילדים, הרכב שלו הוא בדיוק כמו רכבים אחרים שהשני מקומות שלהם הם בתא המטען (ביניהם האאוטלנדר שלי, קשקאי+2, סנטה פה, ועוד ועוד ועוד). רק שאצלנו זה מגיע מובנה מהחברה.

ההתבטאויות האנטישמיות של חלק מהחברים כאן על "רשיון להורות" ועל הזלזול כביכול מצד הציבור החרדי בגידול ילדים, הם תעודת עניות לפורום.

חלק גדול מהציבור החרדי הם אנשים שידם לא משיגה לקנות ולממן רכב משפחתי גדול, עקב המיסים המטורפים והעלות הכספית העצומה, והאצבע המאשימה צריכה להיות מופנית לממשלת ישראל שמתעמרת בהם. בארה"ב גם החרדים הכי עניים מחזיקים במיניואן יוקרתי שעולה להם 200 דולר בליסינג.

אני מכבד מאוד כל ציבור באדר הוא, אבל כאן זה גובל בהפקות וסיכון ילדים קטנים ואת הנוהגים בכביש.

במחיר של איביזה סטיישן הוא יכול לרדת בשנתון ולרכוש רכב 7 מושבים אמיתי. זו סכנה מתקתקת.

פורסם

^ למה לרדת שנתון? בפחות כסף ממה שעולה איביזה FLOW אפשר לקנות דאצ'יה לודג'י עם 7 מקומות.

שיוכל להגן באפקטיביות אבל רק על חלק מהנוסעים.

סתם מתוך סקרנות; איך מחליטים מי יושב בבגאז' ומקבל קצת פחות בטיחות?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אנטישמיות פירושה שנאת בני-שֵׁם (כאן במובן של יהודים), לא שנאת חרדים, אלא אם לדעתך (השגויה) רק חרדי שווה יהודי.

מה שכן, האמונה היהודית איננה דטרמיניסטית ולכן אין בה מקום להסתמכות מסוג זה על השגחה מלמעלה. אם יהיה אפשר להסביר את זה לשכן קודם כל, ייתכן שזה יועיל יותר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

זה לא רק איזור הקריסה, זה כל המתקון של הספסל\מושבים, כולל החיזוק הנדרש למקום הברגים של המושבים ושל חגורות הבטיחות (ויש לי תחושה שאותו שכן גם מוותר על התקני הריסון).

לפני 25 שנים קולגה שלי התארגן לקראת לידת הילד הרביעי שלו. מבין כל רכבי הסטיישן שהיו בשוק באותם ימים - הנפוץ ביותר היה כנראה הסובארו ליאונה - היה רק אחד עם אישור משרד התחבורה להתקנת שורת מושבים נוספת. זה מה שהבחור קנה באי רצון - בטיחות הילדים עמדה לפני העלויות הכרוכות באותה רכישה (רכב אירופי עם עלות יקרה במוסך).

התאור שמביא פות"ש מתאים ללבנון או לרש"פ. מקומו לא בישראל. בהחלט מאחל לו שיקבל הורדה מהכביש לפני שאחד הילדים יפגע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נו באמת. אין קשר בין רכב 7 מקומות שיוצר כך מראש לרכב מיני\סופרמיני שקימבנו לו ספסל מתוצרת מוסך משה משה ובניו במקרה הטוב.

כל העניין לא חדש והמחזה הנפוץ פעם היה סוברו DL סטיישן עם 3-4 ילדים בבגאז' סתם עומדים על הברכיים ומסתכלים אחורה.

הכל בסדר ב"ה...

ממשלת ישראל לא מתעמרת בהם יותר משהיא "מתעמרת" בכל אזרח אחר. הבחירה ב-7-10 ילדים בעוני היא בחירה אישית לחלוטין בדרך חיים זו.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם (נערך)

עולה כאן שאלה מעניינת - מי אמר שהרכבים עם 7 המקומות, דוגמאת הטוראן והאאוטלנדר מספקים בכלל הגנה ליושבים מאחור?

NCAP לא בודקים במבחני הריסוק את השורה השלישית ואין שם כריות אוויר או כל דבר דומה.

לא נראה שהחלק האחורי מחוזק בצורה כלשהי לעומת הדגם הרגיל, למרות שהמושבים צמודים לדלת תא המטען.

באאוטלנדר המצב בכלל מזעזע, מי שמעל 1.75 נוגע בתקרה בזמן הישיבה מאחור וקשה לי להאמין שיצא ללא פגע במקרה של התהפכות.

*לא מדבר על וואנים בגודל מלא כמו הפורד גלאקסי שכן הם כוללים מערכות הגנה גם מאחור.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם

נכון שהנושא לא נבדק ב-NCAP אבל בעקרון יצרנים תמיד מתכננים את הרכב כך שחדירה לתוך תא הנוסעים לא תקרה, אלא בהתנגשות קשה במיוחד, שבה גם ככה הילדים הללו וכנראה גם אלו בשורה שלפניהם ייפגעו.

כריות אוויר (בתצורה הקיימת) לא שייכות לעניין בכל אופן. כל מה שצריך, מעבר למניעת חדירה, הוא לרסן את הצוואר (על ידי משענת הראש) ולפזר את עוצמת הפגיעה.

בשביל זה לא חייבים אזור קריסה גדול מאוד. איזה גודל של אזור קריסה יש לדוגמה בפגיעה מהצד בדלת? חלק מן התחכום באזורי קריסה הוא גם בניתוב אנרגית ההתנגשות מנקודת הפגיעה לרצפה והתקרה, שמשמשים גם הם כחלק מאזור הקריסה.

לגבי התהפכות צריך לזכור שרוב ההתהפכויות הן ללא מִתְקָף משמעותי ולכן לא גורמות לפציעות חמורות בקרב נוסעים חגורים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בכל רכב בתצורת האצ'בק הנוסעים במושב האחורי קרובים לדופן האחורי ולאזור הקריסה. מן הסתם זה מובא בחשבון בתכנון הרכב, אם כי איני יודע מה הכללים החלים על היצרנים. אין סיבה שרכבי 7 מושבים יהיהו שונים מבחינה זו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עניינתם אותי.

רכב שיוצא מהיצרן בשתי גרסאות - 5 ו7 מושבים. אין הבדל חוץ מהספסל? הרי אם אין הבדל, והשורה השלישית נשארת בתפקיד אזור קריסה הרי שמדובר במלכודת מוות(מאושרת ברשיון). אם אין הבדל(ואני מאמין שכן מוסיפים חיזוקים כלשהם), אז מה ההבדל אם היצרן מוסיף את שורת המושבים, או מוסך מ.א.חרטא ובניו, בתנאי שהם עושים את זה כמו שצריך? הם מתקינים מושבים גם באוטובוסים...

מיותר לציין שגם אני נגד התופעה, ומתרגז בכל פעם שאני רואה רכב עם 20 ילדים בתא מטען(נדמ לי שגם העליתי תמונה כזאץ לשרשור הדביליים), אבל באמת מעניין אותי אם הרכב נשאר כמות שהוא, או שהוא עובר איזה שינוי.

פורסם (נערך)

במיוחד בשבילך טרחתי ובדקתי במחירון הרכב שבפורום. הקשקאי+2 ארוך ב-20 ס"מ מהסטנדרטי, 452 מול 432 ס"מ (מדובר בדגם הקודם). זה אומר שמדובר במרכב שונה, ולפי הויקיפדיה גם השלדה שונה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...