Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא מאמין לכל הסקרים האלה.

מאמין לניסיון שלי ולמה שאני חוויתי עם יצרנים מסוימים.

יודע שיונדאי הציגה אמינות טובה, רנו הציגה (ומציגה גם אצל ההורים) אמינות טובה ונקווה שגם כך הפיאט תהיה.

(לא אומר שאחזור לרכוש את אותם היצרנים, אבל כן יודע שמהניסיון שלי היה מוצלח או לא)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

יש דדליין וצריך למלא מהר תוכן באתר, אז בואו נתקשר לכמה מוסכניקים ונחרטט משהו על אמינות. אבל רגע, כדי שזה ישמע אמין פשוט נכתוב מה שלפחות חצי מדינה חושבת בנושא.

זה בערך מה שזה נראה.

בכל אופן, מדובר פה על רכבים עד שנת 2011, כמה כבר בעיות אמינות יש ברכבים בני 5?!

למי שלא יודע - פחנוע הוא רכב מדגם מסויים ובעל חשיבות רבה להיסטוריה המוטורית: זה היה כינויו של ה-2CV בצה"ל. בבקשה לא להעליב אותו.

עכשיו זה האטראז'.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

האטראז' גרוע כרכב בלי קשר לזה שהוא עשוי מקרטון. :roll:

גיר רציף מזעזע, ביצועים לא משהו, צריכת דלק לא מדהימה, בידוד גרוע, רכב רועד, גימורי פנים זולים ופשוטים.

העיקר יש מולטימדיה, בקרת שיוט והנעה ללא מפתח.

בהחלט מגיע לו להקרא פחנוע.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אבל אם המכונית אמינה, היא לא אמורה לראות מוסך...

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

עצרתי את קריאת ה"סקר" אחרי שסיימתי לקרוא את הפסקה המצוטטת:

"43% מהמוסכניקים שנשאלו השיבו כי יצרנית הרכב האמינה ביותר היא טויוטה. אגב, ענקית הרכב היפנית זכתה גם בסקר דומה שערכו מידרג 
ו–TheMarker ב–2010. אפילו שהוא נערך בעיצומו של משבר הריקול המתוקשר, שבו תוקנו מיליוני רכבי טויוטה ברחבי העולם - הפרשה לא השפיעה כמעט על המוניטין של המותג בישראל."

אושריקו,

אתה מבין שמי שכתב את ה"סקר" הזה שם בעצמו חותמת על כך שה"סקר" הזה שווה לתחת ולמעשה מדבר אך ורק על מוניטין ולא על אמינות בפועל?

כתוב שחור על גבי לבן שאפילו בשנה הכי שחורה של טויוטה מבחינת אמינות התקבלו תוצאות זהות בדירוג של טויוטה כמובילה באמינות.

כלומר באותה שנה לקח לסוקר כמה דקות לפלס את דרכו אל תוך המוסך בין המון טויוטות שממתינות לתיקון תקלה מאוד חמורה, וכשהוא הצליח לפגוש את המוסכניק זה האחרון אמר לו "אין על טויוטה! אם תעצום עיניים לא תראה שום טויוטה במוסך!!!"

כל הכתבה הזאת היא בדיחה אחת גדולה, אין פירוט של מי הם אותם מוסכניקים שלקחו חלק במדגם כך שאי אפשר לדעת אם במדגם יש למשל 15 מוסכניקים שמתמחים בטויוטה ורק אחד שמתמחה ברנו, מה שכמובן ישפיע בהתאם על תוצאות הקשקוש הזה.

כבר כתבתי לך פעם- זה בסדר גמור לאהוב מותג אבל בחייאת - אל תבסס את מה שאתה טוען לגבי אותו מותג בהתבסס על שטויות שאתה קורא באינטרנט מבלי להבין מה קראת.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני גם מאמין שבגדול היצרניות היפניות הם אמינות יותר,

אבל הכתבה הזאת היא באמת פח זבל אחד גדול.

אין שם שום גורם סטטיסטי חוץ מתחושת בטן של אותם בעלי מוסכים. על נרמול בהתאם לכמות הרכבים בכלל לא נדבר.

זו אגב הסיבה, למה אתה לא רואה את לקסוס בדירוג. כי הוא רכב שנמכר במספרים זעירים, והמעט שיש מטופל כמעט כולו במוסכים מורשים, אז לכן הוא לא "קופץ" להם לראש.

בקיצור אמרתי יותר מדי על משהו שלא שווה את המילים האלה.

פורסם

לא רוצה להעיד דבר על הסקר הזה אלא על מדרג שבדרך כלל מספקים סקרים אמינים מאוד במגוון תחומים.

יצא לי להשתמש גם בשירותים שלהם מספר פעמים ותמיד היה אחלה.

פורסם

כן, זה נכון, אבל לעשות סקר רציני שמחייב ידע ונסיון בדגמים שונים של כלי רכב, כשמרבית המוסכים הרציניים בארץ הם מוסכים המתמחים במותג או מותגים בודדים ( מתקשה לחשוב על מוסך רציני שמטפל גם בטויוטה גם בסיטרואן נניח ), אינו דומה לסקר על אינסטלטורים.

פורסם

*הולך למוסך של רנו*

"שלום מוסכניק, כמה רכבים של רנו ראית במוסך שלך?"

"הרבה, יש לנו בכל יום רכבי רנו שבאים לטיפולים ולתיקונים"

"וכמה רכבי טויוטה נכנסו למוסך שלך?"

"אף לא אחד"

המסקנה: טויוטה אמינה יותר מרנו.

הנה תקציר של סקר באתר חדשות ישראלי, העיקר לעשות כותרת מושכת קוראים.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

מה אתם רוצים, אני בסך הכל הבאתי כתבה "מיוחדת". לא כל יום עושים סקרים על ידי מוסכניקים ומפרסמים אותם.

אם זה אמת או לא (ולגבי מכוניות יפניות זה ידוע שכן ) זה כבר משהו אחר.

שורה תחתונה כמובן שיש רכבי לימון אצל כולם, אבל לאורך שנים היפניות מובילות באמינות ובראש שקט יחסית לאחרות.

אני לא מזלזל בקוריאניות, ממש לא.

אגב, איזה אינטרס יש למוסכניק להגיד שרכב יפני\קוריאני שמיוצר באירופה פחות אמין?

נכון שאתם טוענים שזה קשור לכשל בתכנון וזה הגיוני, אבל שימו לב גם כמה אנשים מתלוננים על איכות הרכבה\חומרים נמוכה לדוגמה ברכב שמיוצר בהודו או משהו.

לגבי טויוטה, הדגשתי אותה בכוונה למען יראו וייראו כל הטוקביסטים שאוהבים להתנפל על כל דבר קטן שקורה (ריקול, לדוגמה).

זה רק מוכיח ההפך.

פורסם

אושריקו אתה משתמש הרבה במילה/הטיה-של הוכחה

Do-not-think-it-means.jpeg

לשאלתך "מה האינטרסים שלהם" - לאו דווקא יש כאלו, הדעה הסובייקטיבית שלהם היא שלהם, הניתוח של הכתב/שלך בנוגע למה זה אומר בשטח הוא בגדר בורות בסטטיסטיקה, קצת כמו מה שdorsht רשם...

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מה הבעיה במה שרשמתי?

לכן כתבתי זה מהניסיון שלי. לא כתבתי פה שום דבר שקשור להוכחות חותכות ולא ביצעתי סקר בין 10 אלף מכוניות של יונדאי, רנו, טויוטה ופיאט.

• תוכן חדש...