Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה במה שרשמת, מבחינה סטטיסטית נטו, זה שאין לדברים משקל (ממש כמו הדברים שנאמרים בכתבה):

לא מאמין לכל הסקרים האלה.

מאמין לניסיון שלי ולמה שאני חוויתי עם יצרנים מסוימים.

יודע שיונדאי הציגה אמינות טובה, רנו הציגה (ומציגה גם אצל ההורים) אמינות טובה ונקווה שגם כך הפיאט תהיה.

אם לוקחים סקר אמיתי, כזה שמרכז מידע על קבוצת מדגם גדולה, ומסיקים ממנו מסקנות -

ואם אתה פוסל את המסקנות בגלל שהרכב שנבחר שם כ'מקום ראשון/אחרון באמינות' היה לא-אמין/אמין אצלך בבית,

אז זו זכותך להסיק מה שבא לך להסיק, אבל סטטיסטית זה עקום.

כנ"ל אושריקו, וה"עובדות" שנגזרות מ"סקר" של 30 מוסכניקים שאומרים דברים שמבוססים בעיקר על סטיגמות ותחושות בטן, ראה ההודעה של עידן, והנתונים בזמן שנת הRECALL של טויוטה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מתפלא שאנשים רגילים (אתם, אנחנו, אני-לא מתייחס כבר מזמן) מתייחסים בכלל לכל הכתבות הממומנות האלו על כל מיני סקרים שעושים.

תסמכו רק על הניסיון האישי שלכם, או על הניסיון האישי של האנשים הקרובים שסובבים אותכם, ולא על כל החארטות מהכתבות האלו.

ובגדול, אין דבר כזה כיום רכב אמין, פעם לפני הרבה שנים היו רכבים אמינים, היום - כולם אותו הדבר פלוס מינוס, לכולם יש תקלות כאלו או אחרות, אז פשוט לפעמים אחד בולט קצת יותר מהשני, וזה כל פעם מתחלף, זה הכל, אבל כולם מתקלקלים בצורה כזו או אחרת, כי הרכבים של היום הם לא הרכבים של פעם, ועובדה לכך שהיצרנים בעצמם, בלי להסתיר, בגלוי מצהירים על כך שאין להם טעם לבנות רכבים אמינים כמו פעם, זה פשוט לא מעניין אותם, מה שמעניין אותם לפי דבריהם זה לייצר רכב שיהיה תקין לפחות בתקופת האחריות (שגם זה לא המקרה עם הרבה רכבים חדשים כיום), זהו, הלאה מה שיהיה, לא אכפת להם, אלא להיפך יותר טוב להם שהרכבים יתקלקלו, זה יכניס להם כסף בשביל להמשיך להתקיים בקלות בלי לשבור יותר מידי את הראש, שוב, פעם הם (היצרנים) היו באמת צריכים לשבור את הראש על פיתוח רכב מסויים, ולהוכיח שהוא הכי טוב בכל הקטגוריות שרק תסתכלו, זה פעם לפני הרבה שנים, היום הם, כמו הרבה דברים בשוק הצרכנות, ניהיו עצלנים ולא בראש שלהם להוכיח לנו הצרכנים משהו, אלא הקריטריון הכי חשוב אצלם זה מירב הכנסה. זאת דעתי, בגלל זה אני אומר שבבחירת רכב (אם להתייחס לשרשור הזה על סקר כלשהו שבא להכניס לנו דברים לא הכי מבוססים לראש), צריך פשוט להסתמך יותר על הניסיון האישי וזהו, ולא על כל מיני סקרים וכתבות ממומנים.

שיט, רציתי לכתוב קצת וכרגיל יצא שבעצמי כתבתי כתבה, תמיד זה איתי ככה כשאני מתקרב למקלדת, יותר מידי פילוסופיה, טוב נו..., מה אני אעשה :lol:

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם
מה אתם רוצים, אני בסך הכל הבאתי כתבה "מיוחדת". לא כל יום עושים סקרים על ידי מוסכניקים ומפרסמים אותם.

גם הפעם לא

אם זה אמת או לא (ולגבי מכוניות יפניות זה ידוע שכן ) זה כבר משהו אחר.

רגע, אז זה אמת או לא? או ידוע? מה שהופך את זה לאמת...

שורה תחתונה כמובן שיש רכבי לימון אצל כולם, אבל לאורך שנים היפניות מובילות באמינות ובראש שקט יחסית לאחרות.

איך נמדד "ראש שקט" בסקרים?

אני לא מזלזל בקוריאניות, ממש לא.

אגב, איזה אינטרס יש למוסכניק להגיד שרכב יפני\קוריאני שמיוצר באירופה פחות אמין?

שום אינטרס. פשוט הוא, בדיוק כמוך, בטוח שטויוטה זה הכי אמין. ואם שואלים אותו אז הוא אומר. וזה עוד לפני שהתייחסנו ליכולות המופלאה של מוסכניקים להשמיע את הדעה שלהם כעובדה מוגמרת.

נכון שאתם טוענים שזה קשור לכשל בתכנון וזה הגיוני, אבל שימו לב גם כמה אנשים מתלוננים על איכות הרכבה\חומרים נמוכה לדוגמה ברכב שמיוצר בהודו או משהו.

או. פה בדיוק הנקודה. להבדיל אלף הבדלות - יש רכב גלובלי (או כזה שמיועד לשוק האירופאי) שמתכונן ביפן, מיוצר ביפן, נמכר ביפן, ובמקרה מגיע לישראל ממפעל אחר שנמצא (לצורך העניין) באנגליה (כמו עם הסיוויק האצ'בק), ויש מכוניות כמו מיצובישי ספייס סטאר או סוזוקי אלטו, שבכלל לא קשורות למיצובישי או לסוזוקי והן מכוניות שתוכננו במדינות עולם שלישי ומיוצרות במדינות עולם שלישי על-פי סטנדרטים של עולם שלישי ובמחירים של עולם שלישי. זה שפה מוכרים אותן תחת המותג ביפני חסין הכדורים לא באמת מקשר אותן אליו. האלטו היא בכלל מכונית של מארוטי, אבל היא שותפה של סוזוקי ולכן אפשר לייבא אותה ארצה עם סמל של זו האחרונה.

אבל מה בכלל קשור איכות הרכבה/חומרים נמוכה לאמינות? מה, פלסטיק רך ונעימי מתקלקל פחות?

לגבי טויוטה, הדגשתי אותה בכוונה למען יראו וייראו כל הטוקביסטים שאוהבים להתנפל על כל דבר קטן שקורה (ריקול, לדוגמה).

זה רק מוכיח ההפך.

זה מוכיח שמוניטין האמינות שלה נשאר זהה. גם כשאמינות בפועל מתגלה כלא כזאת מזהירה.

חוץ מזה, קצת עצוב לי לראות אתר כמו דה-מארקר, שאמור להיות סופר רציני וסופר מקצועי מפרסם כזאת ערימת בולשיט שמבוססת במקרה הטוב על מדגם של אלפית אחוז משוק הרכב ובמקרה הרע על משאלת ליבם של כמה אנשים משועממים שלא מוכנים לשחרר סטיגמות, מבלי שהם (כנראה, לפי תיאוריית ה"מותג למוסך" ההגיונית) אפילו מכירים את המכוניות האחרות.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אני מתפלא שאנשים רגילים (אתם, אנחנו, אני-לא מתייחס כבר מזמן) מתייחסים בכלל לכל הכתבות הממומנות האלו על כל מיני סקרים שעושים.

תסמכו רק על הניסיון האישי שלכם, או על הניסיון האישי של האנשים הקרובים שסובבים אותכם, ולא על כל החארטות מהכתבות האלו.

ובגדול, אין דבר כזה כיום רכב אמין, פעם לפני הרבה שנים היו רכבים אמינים, היום - כולם אותו הדבר פלוס מינוס, לכולם יש תקלות כאלו או אחרות, אז פשוט לפעמים אחד בולט קצת יותר מהשני, וזה כל פעם מתחלף, זה הכל, אבל כולם מתקלקלים בצורה כזו או אחרת, כי הרכבים של היום הם לא הרכבים של פעם, ועובדה לכך שהיצרנים בעצמם, בלי להסתיר, בגלוי מצהירים על כך שאין להם טעם לבנות רכבים אמינים כמו פעם, זה פשוט לא מעניין אותם, מה שמעניין אותם לפי דבריהם זה לייצר רכב שיהיה תקין לפחות בתקופת האחריות (שגם זה לא המקרה עם הרבה רכבים חדשים כיום), זהו, הלאה מה שיהיה, לא אכפת להם, אלא להיפך יותר טוב להם שהרכבים יתקלקלו, זה יכניס להם כסף בשביל להמשיך להתקיים בקלות בלי לשבור יותר מידי את הראש, שוב, פעם הם (היצרנים) היו באמת צריכים לשבור את הראש על פיתוח רכב מסויים, ולהוכיח שהוא הכי טוב בכל הקטגוריות שרק תסתכלו, זה פעם לפני הרבה שנים, היום הם, כמו הרבה דברים בשוק הצרכנות, ניהיו עצלנים ולא בראש שלהם להוכיח לנו הצרכנים משהו, אלא הקריטריון הכי חשוב אצלם זה מירב הכנסה. זאת דעתי, בגלל זה אני אומר שבבחירת רכב (אם להתייחס לשרשור הזה על סקר כלשהו שבא להכניס לנו דברים לא הכי מבוססים לראש), צריך פשוט להסתמך יותר על הניסיון האישי וזהו, ולא על כל מיני סקרים וכתבות ממומנים.

שיט, רציתי לכתוב קצת וכרגיל יצא שבעצמי כתבתי כתבה, תמיד זה איתי ככה כשאני מתקרב למקלדת, יותר מידי פילוסופיה, טוב נו..., מה אני אעשה :lol:

עשית הרחבה למה שאני אמרתי בקצרה.

תלך לפי הניסיון שלך וזהו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אכן כתבה בדיחה,אבל טוב נו זה דיי ברור,יפניות /אסתיות אימנות יותר בשל הקפדה על הרכבה ושימוש בטכנולוגיות פשוטות . גם הקורבט 85׳ שלי אמינה,כי רמת התכחום שלה שווה ערך למצ׳טה מתקופת האבן. להבדיל מהאירופיות שעושות שימוש רחב יותר בטכנולוגיה חדשה,ושימוש ברכיבים אקזוטים .

Porsche 944 turbo

• תוכן חדש...