Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החסרונות בליסינג פרטי.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

רציתי להתפכח קצת בעיקר לפני שאני נכנס להרפתקאות, מעדיף לעשות זאת בידיעה ולא ב"כאילו ידיעה".

אני מתעניין במסלולים שונים לרכישת רכב, אם זה יד שניה, ליסינג או אפילו חדש מהסוכנות.

ואני חייב לציין שהליסינג הפרטי נראה לי טוב מידי, ליתר דיוק משתלם לתקופת זמן בה אני יכל להגיד לעצמי שאחרי עסקה של 30 חודשים, בהחלט אני יכל להגיד שאני רוצה להחליף את הרכב.

לדוג'.

בחברה שאני עובד בה יש לנו הטבות מאוויס, גולף TSI עם מקדמה התחלתית של 7,500 ש"ח ולאחר מכן תשלום של 1477 ש"ח לחודש לתקופה של 36 חודשים.

הרכב עולה מהחברה 131,000 ש"ח.

כשאני עושה חישוב עבור 3 שנים יוצא לי 62,150. כמעט חצי מעלות הרכב.

עכשיו כמובן שאני לא מחשב דלק וביטוח (למרות שאפשר להכניס את זה גם בעסקה).

אבל למרות כל זה, אני חושב שיש פה קאצ', זה נשמע לי "טוב" מידי. כנראה שאני פשוט חסר אמון בחברות ישראליות אבל בהחלט יש פה משהו שנראה טוב.

לכן אני פונה אליכם, מה עוד אני צריך לדעת שאני לא יודע בנושא? האם יש משהו שיכל לשנות את כל התמונה?

תודה רבה לעונים

פורסם

אין שום קאצ'. צריך להבין את התוכנית. אתה שכחת את נקודת הסיום: או שאתה מזדכה על הרכב, או שאתה משלים את מחירו, כפי שנקבע בחוזה ההתחלתי.

העניין הוא שערך הרכב בסיום החזוה הוא דבר נזיל שתלוי במצב הרכב, ואם אתה מזדכה עליו - בשמאות לגבי נזקים, כך שאתה עלול לקבל תמורתו פחות מכפי שאתה מצפה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בדיוק מה שאמר לך מר בחור בתגובה הקודמת, מה קורה בסוף ה3 שנים ?

אם תקרא את האותיות הקטנות תראה, שבסוף ה3 שנים נשאר לך סכום מסויים שאותו תצטרך לשלם במקום, או לפרוס לX תשלומים (כמו כל הלוואה אחרת) בעלות של ריבית מסויימת.

ה"סכום המסויים" הזה, יהיה בדר"כ שאר הסכום של הרכב שעוד לא שילמת (עפי מחירון בדר"כ).

לדוגמא אם הרכב לפי החישובים שלך, עולה 131 אלף שקל, ובמשך שלוש שנים שילמת סה"כ 62,150 שקל

אז בסוף ה3 שנים נשאר לך לשלם עוד 68,850 (131 פחות 62).

או

בדר"כ גם מאפשרים להחזיר את הרכב עם הפרשים (תבדוק עם הסוכנות ממנה אתה רוכש את הרכב).

במקרה הטוב, אם הרכב, כמשומש בסוף השלוש שנים, עפ"י מחירון לוי יצחק, יהיה שווה פחות מ68,850 אתה אתה מחזיר את הרכב, ותצטרך להוציא מהכיס את ההפרש הזה, ונגמר הסיפור (להבנתי קורה לא מעט).

במקרה הפחות טוב יציעו לך מחירון משוכלל עם הורדות על קילומטראז', דפיקות, הורדת 10% כי הרכב רשום ליסינג, כך שבחישוב קטן שתעשה, אתה תבין שייצא לך הרבה יותר משתלם למכור את הרכב לבד בשוק החופשי, כדי לכסות את אותם 68,850 שנשארו לך.

קח בחשבון שלרוב, גם מגבילים אותך ל20,000 קילומטר שנתי ועבור כל קילומטר מעל זה אתה תשלם "קנס" כשתבוא להחזיר את הרכב בתום השלוש שנים,בנוסף בדר"כ יש עלויות "נסתרות" כמו עמלות הקמה למיניהם, ריביות, וכו'.

אם תכניס בעסקה הזו גם דלק, טיפולים וביטוח העסקה תקרא "ליסינג פרטי תפעולי", והוא יעלה לך משמעותית יותר בחודש.

חשוב שתבין בכל מקרה שלא תסתכל על זה מדובר בהלוואה לכל דבר ועניין ולעיתים סניף הבנק יכול לתת לך תנאים טובים יותר להלוואה כזו ושווה לבדוק שם.

ויש הבדל משמעותי בהנחות, איבזורים, טיפולים חינם, וכו' שיהיו מוכנים לתת לך בסוכנויות היבואן אם תבוא כשהכסף כבר אצלך, ואתה לא צריך מהם כלום חוץ מהרכב עצמו (לא טרייד אין ולא מימון). וכשזה המצב, סביר מאוד להניח שלא תקנה את את אותו הרכב, במחיר מחירון של 131 אלה בכמה אלפים פחות.

זה הוצאה של לא מעט כסף, קח דף, קח עט, תתחיל לחשב עלות כוללת של העסקה הזו, אל מול תנאים שיתנו לך בבנק שלך לאותו סכום תראה אם זה ישתלם לך.

פורסם

מה גובה הסכום שצריך להשלים בסיום התקופה ולאיזה אחוז הוא צמוד?

דבר נוסף שאני אישית רואה כחסרון - אתה קשור חזק לחברת הליסינג, במיוחד כאשר אין ברשותך סכום להשלמת העסקה והעברת רכב לבעלותך. במקרה הזה אין ברירה - צריך להתחיל עסקה הבאה עם אותה החברה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

נכתבו כאן לא הנחות לא נכונות, ואי דיוקים, ננסה לעשות סדר בבלאגן.

1. אין פה שום קאץ'. חברת הליסינג קונה את הרכב בערך ב-110000 ש"ח. אם היא תצליח למכור אותו בסוף התקופה ביותר מ-55000 ש"ח - החברה הרוויחה.

בעת כתיבת שורות אלה מחיר המחירון של גולף בת 3 הוא בסביבות 80000 כך שהרווח מובטח.

2. היתרון עבורך הוא שאתה ידוע בדיוק כמה יעלה לך הרכב בשלוש שנים, בלי אב הראש של המכירה בסוף.

3. צודק מי שאומר שאחד החסרונות הוא הק"מ הנמוך הכלול בעסקה (20000 ק"מ לשנה) - ניתן להגדיל את הק"מ תמורת תוספת של כ-100 ש"ח לחודש לכל 5000 ק"מ נוספים לשנה, בד"כ לא מסכימים לסגור חוזה ליסינג פרטי ליותר מ-30000 ק"מ לשנה.

4. אחרי 3 שנים הרכב חוזר לחברה ללא חיובים נוספים. בד"כ מאפשרים למי שמעוניין לרכוש את הרכב ב12-15 אחוז פחות ממחירון לוי יצחק, אך אין שום חובה לעשות זאת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כאן עוד אחד מהחסרונות: העסקה בנויה להחלפםת רכב כל 3 שנים (או, במקרה של פות"ש, כל 2.5 שנים). אין גמישות אם מצבו משתנה והוא צריך להחליף את הרכב או לוותר עליו. גם מצבו בסיום התוכנית די נזיל והוא תלוי בחסדי השמאי מטעם חברת הליסינג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

משום מה יש לי תחושה שהבחור חושב שבתום 3 השנים הרכב שלו.

ולא מודע לעובדה שהוא צריך להחזיר את הרכב / להשלים את ההפרש .

סתם הרגשה :lol:

פורסם
שלום לכולם.

רציתי להתפכח קצת בעיקר לפני שאני נכנס להרפתקאות, מעדיף לעשות זאת בידיעה ולא ב"כאילו ידיעה".

אני מתעניין במסלולים שונים לרכישת רכב, אם זה יד שניה, ליסינג או אפילו חדש מהסוכנות.

ואני חייב לציין שהליסינג הפרטי נראה לי טוב מידי, ליתר דיוק משתלם לתקופת זמן בה אני יכל להגיד לעצמי שאחרי עסקה של 30 חודשים, בהחלט אני יכל להגיד שאני רוצה להחליף את הרכב.

לדוג'.

בחברה שאני עובד בה יש לנו הטבות מאוויס, גולף TSI עם מקדמה התחלתית של 7,500 ש"ח ולאחר מכן תשלום של 1477 ש"ח לחודש לתקופה של 36 חודשים.

הרכב עולה מהחברה 131,000 ש"ח.

כשאני עושה חישוב עבור 3 שנים יוצא לי 62,150. כמעט חצי מעלות הרכב.

עכשיו כמובן שאני לא מחשב דלק וביטוח (למרות שאפשר להכניס את זה גם בעסקה).

אבל למרות כל זה, אני חושב שיש פה קאצ', זה נשמע לי "טוב" מידי. כנראה שאני פשוט חסר אמון בחברות ישראליות אבל בהחלט יש פה משהו שנראה טוב.

לכן אני פונה אליכם, מה עוד אני צריך לדעת שאני לא יודע בנושא? האם יש משהו שיכל לשנות את כל התמונה?

תודה רבה לעונים

לפי מה שאני מבין מדבריך אתה מעוניין לקנות רכב בסכום שכרגע אין לך ומעל לתקציבך הכלכלי כרגע.

אישית אני לא חושב שהייתי רוצה להיכנס לעסקת ליסינג ולא משנה באיזה חברה כי :

א) נראה לי לא הגיוני לשלם על רכב תשלום חודשי ואחרי 3 שנים להחזיר אותו.

ב) נראה לי בהחלט לא הגיוני לשלם עליו את ההפרש לאחר כשלוש שנים כשהמחיר באותו זמן יהיה נמוך משמעותית.

ג) ממש לא בא לי להשתעבד לחברה כזו או אחרת בקנייה או מכירת רכב.

אז אם מבוקשך הוא לרכוש רכב מעל ליכולתיך כרגע פשוט קח הלוואה מהבנק או מכל מוסד אחר שיתן לך ריבית טובה ותחפש לך רכב פרטי שיהיה רשום על שמך ושיהיה לך את החופש לסחור בו כרצונך בלי שום כוכביות

פורסם
נכתבו כאן לא הנחות לא נכונות, ואי דיוקים, ננסה לעשות סדר בבלאגן.

1. אין פה שום קאץ'. חברת הליסינג קונה את הרכב בערך ב-110000 ש"ח. אם היא תצליח למכור אותו בסוף התקופה ביותר מ-55000 ש"ח - החברה הרוויחה.

בעת כתיבת שורות אלה מחיר המחירון של גולף בת 3 הוא בסביבות 80000 כך שהרווח מובטח.

2. היתרון עבורך הוא שאתה ידוע בדיוק כמה יעלה לך הרכב בשלוש שנים, בלי אב הראש של המכירה בסוף.

3. צודק מי שאומר שאחד החסרונות הוא הק"מ הנמוך הכלול בעסקה (20000 ק"מ לשנה) - ניתן להגדיל את הק"מ תמורת תוספת של כ-100 ש"ח לחודש לכל 5000 ק"מ נוספים לשנה, בד"כ לא מסכימים לסגור חוזה ליסינג פרטי ליותר מ-30000 ק"מ לשנה.

4. אחרי 3 שנים הרכב חוזר לחברה ללא חיובים נוספים. בד"כ מאפשרים למי שמעוניין לרכוש את הרכב ב12-15 אחוז פחות ממחירון לוי יצחק, אך אין שום חובה לעשות זאת.

אז עכשיו אני בכלל מבולבל...

כי אני ממש לא מעוניין בלהשלים את ההפרש אחרי העסקה, מצידי לזרוק אותו לחברה חזרה וללכת, אני את שלי נתתי.

אני מעוניין בסוג של "להשכיר" את הרכב ל3 שנים, ולהנות מרכב שהוא מהניילונים. אחרי 3 שנים או שאני אקנה לי משהו אחר או שאני אקח לי אחד אחר.

כל מה ששאר החברה אומרים פה זה לא מה שאני מתכוון אליו, אני לא מעונין באוטו ובטח שלא להשלים את ההפרש. כמו שציינתי כבר בתחילת ההודעה. לכן מה שנכתב פה לא רלוונטי, או שאני בכלל לא הבנתי נכון את כל הפרוצדורה

פורסם
אז עכשיו אני בכלל מבולבל...

כי אני ממש לא מעוניין בלהשלים את ההפרש אחרי העסקה, מצידי לזרוק אותו לחברה חזרה וללכת, אני את שלי נתתי.

אני מעוניין בסוג של "להשכיר" את הרכב ל3 שנים, ולהנות מרכב שהוא מהניילונים. אחרי 3 שנים או שאני אקנה לי משהו אחר או שאני אקח לי אחד אחר.

כל מה ששאר החברה אומרים פה זה לא מה שאני מתכוון אליו, אני לא מעונין באוטו ובטח שלא להשלים את ההפרש. כמו שציינתי כבר בתחילת ההודעה. לכן מה שנכתב פה לא רלוונטי, או שאני בכלל לא הבנתי נכון את כל הפרוצדורה

אם משהו לא ברור/מבלבל במה שכתבתי, אשמח להבהיר.

היתרון בליסינג פרטי הוא שאתה משלם על מה שאתה משתמש, ואתה יודע בדיוק כמה יעלה לך הרכב, חלק מהאנשים חושבים שסיום העסקה מכריח אותך להחליף רכב, ומקשים להבין שזה מה שרצית מלכתחילה...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...