Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם מכסה השסתומים עקום אז מחליפים אותו ולא מאלתרים תיקון בעזרת סיליקון. אטימה מושלמת מתקבלת אך ורק עם אטם ללא שכבת סיליקון וחבל שאתה

חושב אחרת.

אני חושב אחרת על סמך נסיון אישי שלי בלבד ועובדות שאני רואה בשטח. אני גם הייתי מעדיף לא להישתמש בסיליקון ולחסוך את העלויות והמעט ליכלוך שהוא עושה.

פורסם
תודה.

מישהו יכול להתייחס לשאלה שלי לגבי נוזל קירור או נוזל שמשות?

בפוקוס בשנים 2006 עד 2008 היתה בעיה של חוסר אטימה בחלק התחתון של הצינורות שמתיזים מים לוישרים, באופן שלאורך זמן מים היו מטפטפים על אזור הפלאגים, חודרים, גורמים לחלודה. לי זה קרה עם פוקוס 2006 והביא לגמגום בפעולת המנוע. הבנתי כי החברה ייצרה צינורות חדשים בהם אין הבעיה מתרחשת.

פורסם
400 שקל לחתיכת גומי???

מישהו מבין פה בנקודה של המערכת גז? יש קדיחה וצינור שנכנס דרך המכסה שסתומים ששייך למערכת גז. זה הופך את ההחלפה של האטם למשהו שאני לא אצליח לעשות לבד?

יש לי תשובה ל3 השאלות שלך:

הצינור שמחובר לתוך מכסה השסתומים ,זהו שמן שמגיע מהמשמנת של מערכת הגפ"מ ,שנועד לטפטף על השסתומים ,כדי לקרר אותם ולשמור אותם רטובים, במקום הבנזין. אין כל בעיה לפרקו ,זה משהו פשוט ופרימטיבי.

ולגבי הסיפור של עודף השמן ,יש לך כבר תשובה ברורה! זהו השמן מהמשמנת שמצטבר במנוע.. (יש סיכוי שאצלך היא מטפטפת יותר מידי) אני אישית דוגל במערכות גז ללא משמנת כלל ,ושמזריקות טיפה בנזין בזמני מאמץ (או באופן קבוע ביחס נמוך)

ולגבי השמן בחלק העליון ובהברגת הפלגים ,כבר ענו לך שזוהי מחלה ידועה בפוקוס ,ופשוט תחליף את האטם

בהצלחה

רמי

פורסם
עם שיכבה עדינה של סיליקון ויקטור ריינז וסגירה נכונה של הברגים תהיה אחלה של אטימה. לא רואה שום סיבה לשים 400 ש"ח על אטם מקורי!

צר לי להגיד לך אך העצה שלך מעידה על חוסר נסיון מצטבר ועל ראיה לטווח קצר. אילתור סיליקוני (אם רוצים לדייק מדובר בדבק MS או פוליאוריתן) איננו משתווה באיכותו ובעמידותו לאטם איכותי. לעיתים הוא לא מתאים כלל ושימוש בו יכול אף לגרום לנזקים, כמו חתיכות שמתפרקות ועפות לאן שלא צריך. אם מישהו שמחזיק רכב מחפש לחסוף 400 שקל על אטם מקורי עדיף שיסע באופניים.

חומרי האטימה המשחתיים צריכים להיות בשימוש הרבה מאד פחות ממש שהם בשימוש בישראל. בגדול- היכן שאין ברירה אחרת (שטחים שנוצרו בהם פורוזיות או אטמים שלא ניתן להשיג/לייצר. בנוסף שימוש נקודתי ביותר כמו סביב ברגים ומקומות דומים שכיפופי האטם לא יכולים לכסות בצורה טובה.

אם יש כשל תכנוני באטם זה משהו אחר- עניין של חוסר ברירה. בוודאי שלא הייתי הולך על אלתור מרצון.

פורסם
צר לי להגיד לך אך העצה שלך מעידה על חוסר נסיון מצטבר ועל ראיה לטווח קצר. אילתור סיליקוני (אם רוצים לדייק מדובר בדבק MS או פוליאוריתן) איננו משתווה באיכותו ובעמידותו לאטם איכותי. לעיתים הוא לא מתאים כלל ושימוש בו יכול אף לגרום לנזקים, כמו חתיכות שמתפרקות ועפות לאן שלא צריך. אם מישהו שמחזיק רכב מחפש לחסוף 400 שקל על אטם מקורי עדיף שיסע באופניים.

חומרי האטימה המשחתיים צריכים להיות בשימוש הרבה מאד פחות ממש שהם בשימוש בישראל. בגדול- היכן שאין ברירה אחרת (שטחים שנוצרו בהם פורוזיות או אטמים שלא ניתן להשיג/לייצר. בנוסף שימוש נקודתי ביותר כמו סביב ברגים ומקומות דומים שכיפופי האטם לא יכולים לכסות בצורה טובה.

אם יש כשל תכנוני באטם זה משהו אחר- עניין של חוסר ברירה. בוודאי שלא הייתי הולך על אלתור מרצון.

כמו שאמרתי אין כמו לסגור לסגור ללא סיליקון, פחות מלכלך אל אני מדבר מתוך עובדות בשטח שאני ניתקל בהם באטמים גם מקוריים שפשוט נוזלים לאחר תקופה קצרה מאוד כך שלרוב אני מונע את הנזילה על ידי הוספת שיכבה דקה של סיליקון ויקטור ריינז וייבוש טוב טוב של המקום לפני הנעה. מי שלא מישתמש נכון בסיליקון שלא יצפה שתהיה אטימה טובה ואפילו כנו שציינת היתפרקות של החומר שעדיין לא התייבש וחתיכות ממנו שעלולות לגלוש למערכת השמן.

פורסם

מאור- יש בפורום מספיק בעלי מקצוע מכובדים, מקצועיים ומנוסים לא פחות ממך (מהיכרותי האישית עם חלק מהם סביר להניח שאף הרבה יותר), שיכולים להעיד על הרבה מקרים הפוכים. הוספת סיליקון או שימוש בסיליקון במקום אטם שגורמת לנזילות תוך זמן קצר. גם אני נתקלתי במקרה שכזה יותר מפעם אחת. אטמים תחליפיים גם הם לעיתים קרובות כושלים דיי מהר, ובמקוריים זה יותר נדיר. אין כוונה להפוך את השרשור לדיון פילוסופי כיוון שיש מקרים לכאן ולכאן. מה שבטוח הוא שהכללה גורפת כמו:

עם שיכבה עדינה של סיליקון ויקטור ריינז וסגירה נכונה של הברגים תהיה אחלה של אטימה. לא רואה שום סיבה לשים 400 ש"ח על אטם מקורי!

היא לא נכונה, מטעה ולא מקצועית.

פורסם

אני בהחלט לא היתכוונתי באימרות שלי ליצור שום הכללה גורפת. לכל בעל מקצוע יש את שיטת העבודה שלו וזוהי שיטת העבודה שלי ומה שבסוף קובע זה מבחן התוצאה.

• תוכן חדש...