Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה.

כיום אני בעליה המאושר של פוקוס האצ'בק ידנית 2003, 1.6.

אני מאד נהנה מהנסיעה, האחיזה וההתנהגות של של הפוקוס שלי, אם כי לא יזיק לה עוד קצת כח.

לאורך התקופה שלנו הוצאתי ממנה בממצוע 11.8 קילומטר לליטר (70% בינעירוני, בדר"כ מישורי, נהיגה נמרצת) והוצאתי לא מעט על תחזוקה (מלבד קלאץ' ושני צמיגים שהיו ידועים מראש כבר בקניה, החלפתי אלטרנטור, מדחס, משאבת הגה שהרעישה, חיישן מהירות, שתי תושבות מנוע ומשאבת קלאץ עליונה, מלבד שני טיפולים), ככה זה כשנוסעים הרבה.

כעבור קצת יותר משנה עם הרכב, ולמעלה מ35א ק"מ שעשינו ביחד. כנראה שהגיע הזמן לעבור הלאה.

כאמור אני נוסע הרבה, כ33א ק"מ בשנה, לכן נתון צריכת הדלק ועלויות האחזקה הן הן משתנה משמעותי.

חשובים לי:

1. הנאה מנהיגה.

2. רק רכב ידני!

3. עלויות (חישוב כולל של דלק, תחזוקה, ביטוח, רישוי, פחת).

4. נוחות.

5. בטיחות.

6. פלטפורמה לשיפורים - יתרון.

אני רווק, כך שגודל הוא נתון פחות חשוב, למרות שאני אוהב רכבים עם נוכחות ומקום.

כרגע ישנן שתי אפשרויות על הפרק:

1. סוזוקי סוויפט 2013 ידנית, יד ראשונה מקרוב משפחה (ולכן במחיר מופחת), 78א ק"מ.

הרכב מטופל במורשה, ויימכר לי ב42500 ש"ח, עם טסט לשנה, מצבר חדש, שני צמיגים חדשים, אחרי טיפול. (שימו לב שבעקבות המחיר הנמוך אפסיד פה פחות מפחת).

2. פיג'ו 207 שנת 2008, ידנית 3 דל', 1.6.

כרגע יש אחת כזאת ביד 2 עם 110א ק"מ, טסט במאי ויד שלישית. מחיר 26500.

אשמח לחוות דעת מלומדת לגבי רכבים אלו או המלצות אחרות לחיפוש.

תודה רבה!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

משתי האופציות שהצגת הייתי בוחר בסוויפט. נהגתי בשתיהן (אבל ב207 5 דלתות) והסויפט מרגישה חדה יותר, יש פידבק טוב מההגה ובכלליות היא מהנה יותר לנהיגה. אמנם הפיז'ו חזקה יותר אבל היא מרגישה נמרחת כזאת וההגה שלה מרגיש כמו הגה בפלסטיישן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

יש לך בכלל התלבטות?

ברור שהסוויפט,ה-207 רכב די מחורבן וגם פיג'ו עצמם מודים בזה כיום בדיעבד-היתרון היחיד שלו ביחס לסוויפט זה תא נוסעים ותא מטען עדיפים.

עכשיו תוסיף לזה את מוניטין האמינות הגרוע של ה-207 יחד עם מנוע פרינס שגם בגרסתו האטמוספרית לא חף מבעיות בשנים אלה (אישית מכיר מקרוב שניים שהחזיקו בדיוק את את הגרסה הזו ואכלו מרורים) תוסיף לזה את היתרון המוחלט של הסוויפט מבחינת התנהגות ותצרוכת דלק ותבין למה הבאתי פליאה נוכח ההתלבטות הזאת.

עוד אופציות בדגש על הנאה מנהיגה- 206+ אבל היא מיושנת לא בטיחותית ולא תציג לך התקדמות.

208 ידנית בת שנה-שנתיים נמכרות במחירים מגוחכים היום פחות מ-50K,דינמית היא לא טובה כמו פיאסטה/סוויפט/2 אבל היא מאוד חסכונית בדלק,בטיחותית בדלק ומאובזרת לא רע (ברוב גרסאות הכניסה-אקסס יש מולטימדיה בהתקנה מקומית כולל ניווט שלשם שינוי לא מרגישה זולה ושברירה ביחס להמון רכבים אחרים בהם נהגתי חלקם בתקציב כפול ומשולש עם מולטימדיה זוועתיות סוג X)

עם קצת סבלנות אפשר לגרד פוקוס MK3 ידנית באיזור ה-45K אחרי מיקוח - היא אמנם אינה מהנה לנהיגה כמו focus mk1 או 206 ידניות אבל כן תיתן לך התקדמות יפה בשנים יחד עם היתרונות הברורים שנלווים לכך: בטיחות,איבזור,בידוד רעשים וכו'. וביחס למשפחתיות מודרניות היא עדיין אחת הטובות בכל מה שקשור להנאה מנהיגה.

פיאסטה ידנית מבחינתי הייתה נפסלת בעיקר בגלל המנוע החלש,החיסכון בדלק שקצת מאכזב ובעיקר כי יש את הסוויפט.

גילוי נאות-גם אני נוהג ביום יום בפוקוס האצ'בק 2003 ידנית אבל עם ק"מ מאוד נמוך ככה שבלאי כמעט ולא קיים (רק חיישן מהירות במשך 3 שנים) בינתיים.

עריכה אחרונה על ידי gt3rs

turboy

פורסם

אם אתה מחפש רכב מהנה לנהיגה חפש 206 ידנית 1600, כמו כן גם פולו/פאביה/איביזה ידניות יספקו לך הנאה מנהיגה.

מההודעה שלך לא ברור מה התקציב, לכן יעזור מאוד אם תכתוב מה התקציב שלך.

אם היו לי 50K הייתי מחפש פורד פוקוס ידנית 2011-2012 אבל שוב תלוי מה התקציב שלך.

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים.

נהגתי היום על הסוויפט המועמדת.

ראשית, דופן של הקונסולה המרכזית פוגעת לי ברגל ימין ומציקה.

שנית, המתלים הרגישו מעט רופסים. זה מתבטא בסגירת מהלך במעבר מהיר על פס האטה ונדנוד חוזר אחרי הירידה ממנו. לא יודע אם כל המקור אם שאלו סימני הזיקנה של 78א קמ, התנהגות שגורמת לי לתהות איך הרכב יתנהג בנהיגה דינאמית תחת עומס.

בכל מקרה, השיקול לקנות את הסוויפט המדוברת למרות שמחירה גבוה עבורי הוא שהיא תעלה לי פחות לאורך זמן בשל החיסכון בדלק, בתחזוקה וכן חיסון בפחת בשל המחיר הנמוך (קרוב משפחה). כלומר, שרכב אחר ב40א הוא קצת מחוץ לתקציב אלא אם ממש תפתו אותי.....

התקציב להנאות אחרות הוא עד 30א שח.

אם כבר אני נשאר עם הכסף ביד, יש למישהו רעיון כמה תעלה לי החלפה של המנוע במנוע 2.0 (כולל החלפת מחשבה כמובן)? האם סוחרי מנועים מוכנים לשלם עבור מנוע פועל שמורד מהרכב לצורך שדרוג?

תודה רבה!

נ.ב - מסתובבות ארץ יחידות בודדות של פיאסטה 1.6 טורבו ידנית, 180 כס. אם מישהו יודע על אחת כזו למכירה.....

פורסם (נערך)

לגבי הסבה אתה תצטרך גם להחליף גיר לא רק מנוע-כלכלית זה לא כדאי.

1.6 ECOBOOST עדיין יקרות יחסית 70K+: יש כרגע כתומה פרטית ולבנה מסוחר שמפורסמות ביד 2.

עד 30K-

קליאו ספורט MK2,מדהימה מבחינת הנאה מנהיגה.

אמינות ואחזקה מעולם לא היו הצד החזק של הרכב,כל שכן אחרי 13 שנה (האמן לי אתה לא רוצה להיכנס לשם-מניסיון אישי וכואב).

יאריס TSPORT-פשרה די טובה (אישית פחות התחברתי אליה).

עריכה אחרונה על ידי gt3rs

turboy

פורסם

היתה לי פוקוס כזו משנת 2002.

מודאג מעלויות? תשאר עם הרכב שלך. רכב אמין וזול לתחזוקה. כבר השקעת בו ואני מהמר שיש לו עוד אופק סביר

הנאה מנהיגה? ההתנהגות וההגה בפוקוס האלו מפתיעה לטובה ובענק. על אף המנוע המעט עצל. יהיה לך קשה מאוד למצוא בתקציב שלך רכב צעיר משמעותית ומהנה באותה המידה ועם עלויות תחזוקה טובות. על סף הבלתי אפשרי.

מוציא הרבה על דלק? תחליף רגל ימין. אני הייתי 80% בינעירוני והוצאתי ממנו 1:13-14 בקלות.

פורסם

קח בחשבון שלסוויפט יש תא מטען קטנטן שאפילו מכונית מיני לא הייתה מתגאה בו. שבכלל האוטו יחסית צפוף ביחס למתחרות ( אבל גם די קטן חיצונית) , נוחות הנסיעה שלה לא משהו בכלל ( במיוחד לנוסעים מאחור) ולטעמי גם ההתנהגות שלה לא מאוד מהנה כמו מה שעושים ממנה , בטח שלא ביחס ל208 או פיאסטה .

התקציב שלך מעט בעייתי בשביל מכונית מהנה שגם תהיה חזקה מהפוקוס, אלא אם תרד בשנתון לכיוון של 206 למשל או אולי פאביה ספורט שנת 2008 .

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פאביה/פולו/איביזה בשנתונים האלה משעממות לנהיגה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אם אני נותן מנוחה לרגל ימין אני מגיע ל13 קמ"ל אבל דיברנו על הנאה מנהיגה, לא?

עצתי היא שתשאר עם הנוכחית ותחסוך למשהו יותר מספק. התקציב שלך גגבולי ויש לך כעת רכב עם התנהגות לא רעה בכלל.

סויפט ידנית נראה לי אחלה רכב מבחינת שימושיות (אם הגודל מספק) וגם חסכוני, אבל להחליף לאחת כזו מטעמי הנאה מנהיגה? לא ממש הגיוני במצב שלך.

יש יתרון כלכלי להחזיק רכב כמו הפוקוס. כל עוד הוא לא עושה בעיות העלות הפער בינו לרכב בעלות של 42500 הוא לא זניח. מבחינת ירידת ערך וביטוח מקיף אתה מדבר על 5000-6000 שח בשנה פער משוער.

תחסוך ובהמשך תגיע לסכום בו תוכל לממש את מה שאתה רוצה

פורסם

לגבי היתרון הכלכלי, אני חולק. החישוב שלי מראה שבחשבון כלל ההוצאות (דלק, תחזוקה, ביטוח, רישוי ופחת) בנסועה השנתית שלי (כ34א ק"מ בשנה) ההוצאות משתוות אם אקנה את הרכב במחיר שוק. זאת אומרת שאם אקנה את הרכב מקרוב המשפחה ב5K ש"ח הנחה, אחסוך כחמשת אלפים שקל לעומת הפוקוס.

בכל מקרה, כרגע עלתה על הפרק אופציה נוספת.

סובארו B3 האצ'בק, מנוע 2.0 ידנית.

מה לגביה בנושא ההנאה מנהיגה ועלויות?

תודה רבה.

• תוכן חדש...