Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה התחדשתי ברכב הנ"ל, ועכשיו אני רוצה להתחיל בריג'קטים שצצו לי בבדיקה של הרכב.

א) תושבת מנוע אמצעית קרועה - מה עלות החלק?

ב) שמתי לב שהאורות מרצדים כשהמנוע עוד לא התחמם. כשהטורים מתייצבים, התופעה נעלמת. המצבר חדש. הייתכן ויש בעיה באלטרנטור שמצריכה שיפוץ?

ג) גז מגיב קצת בדיליי, ודוושת גז קשה (אני רגיל לתגובת מצערת בריאה בפוקטס ולנסר, ונשמע לי מוזר שברכב עם מנוע גדול וחזק יותר זה לא ככה). האם מדובר בבאג או פיצ'ר? האם ככה זה אמור להיות ברכב הזה? יכול להיות שניקוי מצערת יפתור את הבעיה?

ד) כוונון חשמלי של גובה המושב לא עובד. כשלוחצים על כפתורים, שומעים את המנוע מנסה לעשות משהו, אך ללא הצלחה. מחיפושים באינטרנט ראיתי שיש גלגלת פלסטיק שנשברת, ואפשר או להחליף מנגנון שלם, או להחליף את הגלגלת בגלגלת פליז, ואז היא כבר לא תישבר לעולם. האם יש איפה לקנות בארץ גלגלת כזאת, או רק להזמין באיביי (וגם שם זה עולה איזה 200 שקל)?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

לגבי העניין עם הגז.

ראיתי שכבל גז רופף. האם יש דרך למתוח אותו.

לגבי הדוושה, ראיתי שאפשר להזמין אחת קומפלט באיזור 160 ש"ח. האם להחליף את הדוושה יפתור את הבעיה? או אולי פשוט לנקות את הקיימת?

תודה לעונים.

עוד שאלה - מהי שגרת טיפולים לרכב הזה?

האם זה להחליף שמן ופילטרים כל 15000 ק"מ כמו בפוקוס, או בתדירות גבוהה יותר?

השמן שצריך הוא מוטורקראפט 5w30?

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
האם זה להחליף שמן ופילטרים כל 15000 ק"מ כמו בפוקוס, או בתדירות גבוהה יותר?

כן, כל 15K וכן 5W30.

בנוסף, תעשה עדכון גרסה לגיר (אם לא בוצע עד עכשיו).

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

זה השמן שדוחפים לכולם, כי הוא ה"מקורי". אך בפועל הוא חצי סינטטי ולא עומד בתקן הדרוש.

מצרף לך את דף המידע על המנוע מאוטודאטה:

MONDEO CJBA.pdf

שלפיו אתה מבין שזה השמן שאתה צריך:

http://www.justmotor.co.il/products/666918

מעבר לזה, אם תוכל לצלם את כבל הגז בחיבור שלו למצערת, נבין מה הפטנט למתיחת הכבל. או שזה 2 אומים שצריך לפתוח ולשחק איתם, או קליפס שנועל את הכבל.

Stay Dirty

פורסם

לגבי האורות המרצדים-קרוב לודאי מיישר זרם באלטרנטור. לגבי מנוע הכיסא-בעיה מוכרת, קשה למצוא מנוע תקין בפירוקיות,אם מנגנון הכיוון כזה קריטי תנסה להזמין את החלק מחו"ל.

לגבי השמן- אוטודאטה תמיד צודקים אבל משום מה כל המונדאו משנת 2002 ועד היום שטופלו במוסכי היבואן השתמשו במוטרקראפט 30 5 ואין בעיות עם השמן.....

פורסם
כן, כל 15K וכן 5W30.

בנוסף, תעשה עדכון גרסה לגיר (אם לא בוצע עד עכשיו).

יש לזה עדכונים בכלל?

זה לא אמור להיות גיר 4 הילוכים טיפש משנות ה90?

מעבר לזה, אם תוכל לצלם את כבל הגז בחיבור שלו למצערת, נבין מה הפטנט למתיחת הכבל. או שזה 2 אומים שצריך לפתוח ולשחק איתם, או קליפס שנועל את הכבל.

eff5dc0d98921b8e48b62c36874837e1.jpg

הכבל קרוז קונטרול לא רופף, הגז כן

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ככה.

מפה לשם, הסתבר ששלושת התושבות היו קרועות, ושלושתן הוחלפו, עכשיו האוטו נוסע חלק.

בנוסף, הסתבר שהאלטרנטור מוציא 19.5V :shock:, ממש כמו מטען של מחשב נייד.

האלטרנטור הוחלף, מתח הטעינה ירד לאיזור ה14V, ובאופן פלא הסתדרו העניין של האורות, דוושת גז שמגיבה בדיליי, ואפילו המושב החשמלי.

עכשיו נשארו שתי בעיות - הגה כח ודוושת גז קשות.

לגבי הגז, אנסה ניקוי מצערת, ואם לא יעזור, אזמין דוושה חדשה (הבנתי שזה עניין של ארבע ברגים וקונקטור להחליף אותה).

לגבי ההגה, יכול להיות שהנוזל הידראולי עשה את שלו, מחר אסתכל מה הצבע (הבנתי שהוא אמור להיות ירוק, כמו שמן LHM של סיטרואן).

האם שמן כזה יכול להתאים? או לחפש ספציפית את WSA-M2C195-A?

פורסם

אני ממליץ על השמן של castrol Magnatec 5W-30 A5 זה השמן החדש שהם הוציאו,אני שמתי את השמן הזה אצלי בפוקוס,הרכב הפך לשקט יותר ומניע בקלות יתרה.

פורד מונדיאו בורח מהטראומה של הפונטו הקסם שבמכוניות!!!

פורד פוקוס מנוע 2.0 אוטו מצויין חלום של אוטו!!!

אני החלטתי פורד זה הרכב שילוו אותי כל החיים!!!

• תוכן חדש...