Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם ניתן לשים סופרצ'ארגר על מנוע 2 פעימות?

פשוט במנוע שתי פעימות אין תשסתומים שיוכלו להחזיק תתוספת חמצן שהסופרצארגר דוחס ולכן כאשר הבוכנה יורדת או עולה אז החמצן שבאוויר שנדחס יוצא ישירות מהאגזוז ולא משתתף בתהליך הבעירה? או שרק חלקו ממשיך הלאה ויוצא לאגזוז?

פשוט יש לי וויכוח עם כמה אנשים מהמכוניות על השלט על הדלק ...הנה מערכת סופרצארגר למנוע 2 פעימות של המכוניות האלה:

http://rbinnovations.com/catalog/images/drag_engine3.jpg

ואני מדבר על המכוניות האלה:

http://www.c-shark.com/ImagesToPublishByTrack/FireBlade/FireBlade17_12_04/1479.JPG

אז האם זה הגיוני הדבר הזה?

ובאמת זה פועל על המנוע 2 פעימות למרות שההתנהגות שלו היא לא כמו 4 פעימות?

תודה

פורסם

זה מנוע שעובד על ניטרו, אתה קצת מבלבל בין 2 סוגי מנועים, ויחס דחיסה בהמתי,אבל כעיקרון הכל אפשרי.

כמה פעמים ספרת עד 10 וכלום לא קרה?

סיני בעל מוסך ''מוטו-ספידי'' מנתח בכיר לקטנועים, ובכלל אלוף העולם בהכל,והכי חשוב? נורא צנוע.

שיפורים לקטנועים, קיטים,קרבורטורים, אגזוזי לחץ,וריאטורים,הצתות משופרות,רולים וקפיצי מצמד,שסתומי עלים,ועוד.....

פורסם

הנה סיני השרשור שנפתח ולאף אחד מהאנשים אין מספיק ידע במנועי 2 פעימות כמו שלך יש...

אם תוכל לקרוא בבקשה ולתת לי תשובה אני ישמח מאוד...וכן המנועים האלה פועלים על דלק שהוא תערובת של שמן עם ניטרו ומתאנול...

http://www.rczone.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=19034&postdays=0&postorder=asc&start=0

תודה...

פורסם

זה אכן נראה כמו סופר-צ'ארג'ר... בקישור שנתת.

בשרשור ההוא... רשומים דעות לכאן ולכאן ויש שם המון... איך לומר בעדינות... שטויות.

כנס לפול-גז, במאמרים הטכניים של הדוקטור תמצא מאמר על טורבו וסופר צ'ארגר.

אולי שם תמצא חלק מהתשובות שלך.

בכל אופן, להגדיש מנוע דו"פ נראה לי לא קל. אין לי מושג מה צריך לעשות\לשנות בכדי שהלחץ שנוצר מהגדישה בבית גל הארכובה לא יפריע לפעולת הבוכנה.

מה עושים עם תהודת האגזוז ? (היא בטוח מושפעת)

איך גורמים למנוע כזה להיות יעיל בכל הקשור לשימור הלחץ הזה ?

לא יודע... לא נראה פשוט כל כך... אבל על פניו, בקישור שהבאת נראה

כאילו אכן מדובר במנוע עם סופר-צ'ארג'ר.

:evilbat: ...השדון

------------------

May the Force be with you...always

------------------

כשאני אמות, אני רוצה למות כמו סבתא שלי, בשלווה, תוך כדי שינה. לא בצרחות, כמו הנוסעים באוטו שלה...

פורסם

אפשרי,

יותר מזה:קיים גם מנוע 2 פעימות דיזל עם סופרצארגר.

מנוע של נגמ"ש....6.5 ליטר 2 פעימות +סופר צארגר.

דוגמא מספיק טובה????

יום טוב,

נתי

פורסם

כעיקרון אין בעיה לחבר מגדש על למנוע 2 פעימות, הבעיה היא אחרת, אתה צריך מנוע ממש איכותי

(הכוונה בוכנה, ראש ,וצילינדר) שיצליח לעמוד בלחץ.

במנועים של המינאטורים זה אמנם מנוע 2 פעימות, אבל שונה מאוד מאחיו הגדול, החומרים ממנו הוא בנוי שונים ואיכותיים יותר, ובגלל ההספק המדהים שהוא מוציא, שעות העבודה שלו קצרות מאוד, ההתחממות שלו גבוהה מאוד, מה שמקצר גם את זמן ההפעלה שלו, תוספות כמו ראש קירור ענק, תושבות מנוע אלומיניום ,ושילדת אלומיניום אמנם עוזרות בפיזור החום, אבל בכל זאת חייו , ומשך פעולתו קצרים מאוד.

שלא להזכיר את תצרוכת הדלק הרצחנית שלו.

אבל כעיקרון אין בעיה להגדיש מנוע 2 פעימות, אבל לדעתי זה מיותר ומסורבל, כי יש הרבה דברים שאפשר להוסיף למנוע 2 פעימות ולהוציא ממנו הרבה יותר אפילו ביצועים מאשר סופר צ'רג'ר יתן לו.

סיני בעל מוסך ''מוטו-ספידי'' מנתח בכיר לקטנועים, ובכלל אלוף העולם בהכל,והכי חשוב? נורא צנוע.

שיפורים לקטנועים, קיטים,קרבורטורים, אגזוזי לחץ,וריאטורים,הצתות משופרות,רולים וקפיצי מצמד,שסתומי עלים,ועוד.....

פורסם
אפשרי,

יותר מזה:קיים גם מנוע 2 פעימות דיזל עם סופרצארגר.

מנוע של נגמ"ש....6.5 ליטר 2 פעימות +סופר צארגר.

דוגמא מספיק טובה????

יום טוב,

נתי

אהההםםם, מנוע של נגמ"ש? אנא...

זה לא ממש סופרצארג'... זה יותר לכיוון של "דוחף אוויר", או מדחס ברגים...

למעשה זה מדחס רוטס (roots), שמיועד לדחיסה בסל"ד נמוך (2000 סל"ד), בניגוד לשאר המדחסים האוויר לא נידחס במדחס אלא ביציאה ממנו ועל כן האוויר היוצא חם...

למרות שאין יותר צורם/מרטיט מרעש של נגמ"ש...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אני יודע שהמנוע הזה הוא עם סופרצארגר משום מה יש לי מכונית כזאתי ואני מכיר תדברים האלה...

השאלה היא אם זה חארטה או שזה באמת עוזר לשפר תביצועים של המנוע מכיוון שמי שקרא תשירשור ששמתי לינק אליו יכל לראות שאנשים אמרו שהאוויר שנדחס פנימה על ידי הסופר יוצא החוצה ולכן הוא לא נשרף ואין יותר בעירה...

בקיצר השאלה היא אם זה עוזר ואם כן בכמה פלוס מינוס?

ותודה על כל התשובות הרציניות...וסיני אני יודע שהחייים של המנועים האלה קצרים אבל אין מה לעשות בשביל להנות בחיים צריך לשלם קצת ביוקר...

פורסם

לי גם יש 3 מכוניות כאלו, של טראקסס יש לי את הניטרו 4 טק, ואת הT-MAX, ובאגי של קיושו, 3 המכוניות משופרות בטירוף:wink: .

הניטרו 4 טק לדעתי הכי מהירה בארץ כרגע, לדעתי מיותר המגדש על, הוא רק מייקר את העסק בטירוף.

פורסם

גרמתם לי להיכנס לויכוח עם חבר על "אם אפשרי לגדוש בטורבו דו"פ, הוא אמר שלו, אני אמרתי שכן.

במה זה כרוך ? תיכנון נכון של בק-פרשר למנוע (אגזוז לחץ מכוון מחדש לאחר התקנת טורבינה), ומערכת שימון עצמאית למגדש.

אבל נשמע בהחלט מיותר, יותר פשוט ומשתלם פשוט להשתמש במנוע יותר גדול ו\או עם דלקים יותר אפקטיביים...

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם
אהההםםם, מנוע של נגמ"ש? אנא...

למעשה זה מדחס רוטס (roots), שמיועד לדחיסה בסל"ד נמוך (2000 סל"ד), בניגוד לשאר המדחסים האוויר לא נידחס במדחס אלא ביציאה ממנו ועל כן האוויר היוצא חם...

למרות שאין יותר צורם/מרטיט מרעש של נגמ"ש...

גילי

מגדש-על זה מגדש-על. על איזה עקרון אתה חושב עובדים מגדשים אחרים? הם כולם "דוחפי-אוויר" כהגדרתך. והוא עובד ב-כ-ל סל"ד, לא רק בסביבות 2000, בדיוק כמו כל מגדש אחר, זאת מאחר והוא מחובר למנוע בחיבור מכני (ציר המגדש המפורסם... ההוא שנשבר כל פעם...). ובכל מגדשהאויר מגיע לשיא הלחץ ביציאה ממנו, והוא מתחמם כתוצאה מהעלאת הלחץ.

ההבדל העקרוני בין מנועי דיזל שתי-פעימות צבאיים כפי שיש בנגמ"שים (וגם בתומ"תים) למנועי דו"פ "אזרחיים" הוא... שסתומים. למנועי הדיזל הצבאיים המדוברים יש שסתומי פליטה. זה מה שמאפשר לגדוש אותם ביעילות סבירה.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

Gili, superchargers come in three different common configuration, the roots blower is one of them, the other two are the Centrifugal and the Whipple, the principal is similar - a belt driven blower

The powerbands of the three are normally different - the roots blower is probably the most efficient in the lower RPM range and the centrifugal commonly refered to as the most efficient at the top end of high RPM applications

.Moti

פורסם

ההבדל בין מגדש על לטורבו, שמגדש על עובד בכל סל''ד( אלא אם זה עם מצמד צנטרפוגלי שגורם לו להפתח בטורים מסויימים), וטורבו נפתח רק בסל''ד גבוה שמאפשר לגזים לסובב מספיק ת'מניפה.

פורסם

That is not true, it is a common misconception sourced in old inefficient turbo systems where turbos were'nt sized correctly according to motor displacement, try driving any of the VAG vehicles that are equipped with the 1.8T motor, you'll see for yourself how a smaller sized turbo can pull all the way down from 1000RPM, the torque curve of that motor is ridiculously flat and at its' peak from 1800RPM to 4900RPM

Turbo tuning is whole art to do right, the problem is in most cases lack of knowledge of so called tuners in matching the right turbo to the right car and to the type of usage that the car is going through, a turbo sized for street isn't the same turbo sized for the track

.Moti

פורסם

תודה רבה לך, מכל מלמדי השכלתי, ואם זה בחינם? אדרבא.

• תוכן חדש...