Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מגדש-על זה מגדש-על. על איזה עקרון אתה חושב עובדים מגדשים אחרים? הם כולם "דוחפי-אוויר" כהגדרתך. והוא עובד ב-כ-ל סל"ד, לא רק בסביבות 2000, בדיוק כמו כל מגדש אחר, זאת מאחר והוא מחובר למנוע בחיבור מכני (ציר המגדש המפורסם... ההוא שנשבר כל פעם...). ובכל מגדשהאויר מגיע לשיא הלחץ ביציאה ממנו, והוא מתחמם כתוצאה מהעלאת הלחץ.

ההבדל העקרוני בין מנועי דיזל שתי-פעימות צבאיים כפי שיש בנגמ"שים (וגם בתומ"תים) למנועי דו"פ "אזרחיים" הוא... שסתומים. למנועי הדיזל הצבאיים המדוברים יש שסתומי פליטה. זה מה שמאפשר לגדוש אותם ביעילות סבירה.

טל

נכון, מגדש רוטס הוא סוג של "מגדש על" ונכון שהוא מסוגל לעבוד בכל סל"ד (בצורה תאורטית, מעשית הוא ישבר)...

אבל, הגדישה האפקטיבית שלו הוא בסל"ד נמוך, וזאת בגלל הטכנולוגיה שלו. לעומת מגדש אחר הוא יותר אמין.

לגבי ציר המגדש, זה שתמיד נישבר וצריך להחליף, הוא בכוונה עשוי ככה, כדי שישבר...

זה כדי שיהיה לחימושניקים עבודה, ושלא יהיו מובטלים... סתם, אחד החסרונות של מגדש כזה הוא המומנטום שלו, ברגע שאתה נותן גז ועוזב מופעלים על ציר המגדש לחצים רבים, ועדיף שהציר ישבר מאשר ה"כנפים" שלו... בעיה שקיימת גם במדחס "בורג"...

ובכל מגדשהאויר מגיע לשיא הלחץ ביציאה ממנו, והוא מתחמם כתוצאה מהעלאת הלחץ.
בניגוד למגדש מבוסס טורבינה (צנטרפוגאלית או לא), הלחץ לא ניבנה בתוך המגדש אלא ביציאה ממנו...

לגבי ההיתחממות, כולם מיתחממים, אבל אם תיקח סופרצארצ' ותפעיל אותו ב 1500 - 2000 סל"ד החימום לא יהיה גדול כמו ברוטס...

אגב, שסתומים למנועי 2 פעימות זה לא דבר חדש, יש את זה במנועים של אוניות גדולות...

מדחסי רוטס הומצאו כפיתרון לשינוע אוויר בבינינים גדולים, ובכך הם טובים...

גם במנוע של נגמ"ש הוא לא ממש "דוחס" אלא מסייע למנוע לנשום יותר בחופשיות.

היות ואנחנו עוסקים כאן באופנועים, ולא בנגמ"שים (כבר העבירו לי שירשור אחד שהתפצל לדיום על טנקים)... הבעיה בדו"פ היא הגל החוזר, ליצור טווח אפקטיבי, בו המגדש גודש והתערובת נישארת בצילינדר בלי ליברוח החוצה, כל זאת בעזרת הלחץ שנוצר באגזוז מהלחץ החוזר...

ומה קורה בסל"ד נמוך יותר, כאשר אין דחיסה כל-כך גבוהה ועדיין יש גל חוזר?

מה אז? במיקרה הטוב לא תגיע מספיק תערובת לצילינדר... במיקרה הרע, התכת בוכנה...

גדישה בדו"פ היא דבר מעניין במיוחד היות וצריך להתחשב בהרבה גורמים...

ניתן כמובך "להאריך ולקצר" את אורך הסעפת ע"י שימוש בשסתומים, אבל עדיין...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
לי גם יש 3 מכוניות כאלו, של טראקסס יש לי את הניטרו 4 טק, ואת הT-MAX, ובאגי של קיושו, 3 המכוניות משופרות בטירוף:wink: .

הניטרו 4 טק לדעתי הכי מהירה בארץ כרגע, לדעתי מיותר המגדש על, הוא רק מייקר את העסק בטירוף.

יפה יפה....לי יש הייפר 7 של הובאו עם מנוע נובה רוסי פי5...

עכשיו איפה אתה מסיע תמכוניות?

ובקשר לזה שאתה חושב שהניטרו פורטק הכי מהירה בארץ כרגע אז צר לי לבאס אותך כי היא לא...

יש תספרנט ווקטור של אלון שלא רואה שום מכונית אחרת וכמובן שהיא גם מהירה (140 עם פוטנציאל ל-160 עם כמה שיפורים קטנים)...וכמובן שלניטרו פור טק אין אחיזה מושלמת היא מיועדת יותר לתאוצות וישורות מאשר למסלולים...הניטרו טיסי3 פלוס יש לה אחיזה טובה יותר מלניטרו פורטק...

בקיצר מקווה לראות אותך יום אחד...אני מסיע במסלול השטח בפלמחים ובנווה דקלים ומידי פעם באייס בראשון...:wink:

פורסם

אלון חבר טוב שלי, וגם היה קליינט שלי, עד שירד מאופנועים.

אני מסיע ת'רכבים ברעננה, ואלון מכיר את הרכב שלי מקרוב.

כמה פעמים ספרת עד 10 וכלום לא קרה?

סיני בעל מוסך ''מוטו-ספידי'' מנתח בכיר לקטנועים, ובכלל אלוף העולם בהכל,והכי חשוב? נורא צנוע.

שיפורים לקטנועים, קיטים,קרבורטורים, אגזוזי לחץ,וריאטורים,הצתות משופרות,רולים וקפיצי מצמד,שסתומי עלים,ועוד.....

פורסם
אגב, שסתומים למנועי 2 פעימות זה לא דבר חדש, יש את זה במנועים של אוניות גדולות...

מדחסי רוטס הומצאו כפיתרון לשינוע אוויר בבינינים גדולים, ובכך הם טובים...

גם במנוע של נגמ"ש הוא לא ממש "דוחס" אלא מסייע למנוע לנשום יותר בחופשיות.

היות ואנחנו עוסקים כאן באופנועים, ולא בנגמ"שים (כבר העבירו לי שירשור אחד שהתפצל לדיום על טנקים)... הבעיה בדו"פ היא הגל החוזר, ליצור טווח אפקטיבי, בו המגדש גודש והתערובת נישארת בצילינדר בלי ליברוח החוצה, כל זאת בעזרת הלחץ שנוצר באגזוז מהלחץ החוזר...

ומה קורה בסל"ד נמוך יותר, כאשר אין דחיסה כל-כך גבוהה ועדיין יש גל חוזר?

מה אז? במיקרה הטוב לא תגיע מספיק תערובת לצילינדר... במיקרה הרע, התכת בוכנה...

גדישה בדו"פ היא דבר מעניין במיוחד היות וצריך להתחשב בהרבה גורמים...

ניתן כמובך "להאריך ולקצר" את אורך הסעפת ע"י שימוש בשסתומים, אבל עדיין...

גילי

איפה אמרתי ששסתומים במנועי דו"פ זה דבר חדש? אני אישית מכיר את זה ממנועי דטרויט-דיזל ב-M113 ובתומת"ים (שם יש, אגב, שילוב של מגדש-על ומגדש-טורבו) עוד מהסדיר שלי, דהיינו מלפני... טוב, בערך... נו... יותר מ-25 שנה, וכבר אז אלו לא היו מנועים חדשים. ציינתי את עניין השסתומים לא כחידוש, אלא כאלמנט מכני שמאפשר לגדוש מנוע דו"פ (ומתגבר בכך על הבעיה המרכזית שהצגת).

ולגבי מה שעושה המגדש בנגמ"ש... סמנטיקה. הוא מעלה את לחץ האויר ביניקה, כן או לא?

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

• תוכן חדש...