Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום. תענוג לקרוא כאן דיונים,מאד מקצועי.

כמו שציינתי בכותרת,מחפש לרכוש משפחתית שתתן קצת הנאה, הכוונה היא להתנהגות ספורטיבית,רכב זריז..תקציב של 55-60 k.

האופציות שכבר חשבתי עליהן(שנתון 09-11) :

 

מאזדה 3-רכב זריז אמנם,מרגיש קצת צעצוע היות והדבר בא על חשבון איכות חומרים(פלסטיקי מדי) והאוטו פשוט 'קל' מדי,מאידך צריכת דלק גבוהה.

 

לנסר- יש לי ניסיון עם ה1.5, הרגישה דיי זריזה (כל עוד מדובר במישור) אם למישהו יש ניסיון עם מנוע 1.8 אשמח לשמוע חוות דעת.

 

הונדה סיויק -נראית לי כאופציה הטובה ביותר כרגע, יציבה וחזקה על הכביש,זריזה ושמעתי שגם יחסית חסכונית.

אשמח לאופציות נוספות. ראיתי גם כמה פוקוסים במחיר הנ''ל מהדור החדש שבניגוד לדור היוצא זריז מאד,אך שמעתי שיש לו בעיות קשות בכל מה שקשור לגיר-קלאץ'. מחלות של גיר רובוטי. מפחיד קצת.

חשבתי גם ''לעלות כתה'' למשפחתיות הגדולות כדוגמת b4 דור קודם ..התנהגות כביש משובחת, אבל אנשים מדווחים על צריכת דלק מוגזמת ביותר. אוונסיס גם עלתה בחשבון אבל מצד שני כשאני חושב על הרכבים בקבוצה הנ''ל,עלויות אחזקה קופצות משמעותית...בקיצור,אודה להמלצות נוספות!

פורסם

אם לנסר 1.5 הרגיש לך זריז, כל רכב משפחתי יתאים.

בעיקרון, כל מה שמגיע עם מנוע טורבו בנזין tsi ( סיאט, סקודה, פולקסוואגן) ירגיש יותר חזק.

לנסר עם מנוע 1.8 לא מרגיש חזק בתחילת הנסיעה בגלל הגיר הרציף, אבל אחר כך כן מרגישים את הכוח. בידוד רעשי מנוע של לנסר לא טוב, שומעים את המנוע בצורה מוגזמת בתוך הרכב.

אם אתה מפחד מאמינות של רכבי טורבו בנזין וגיר רובוטי, הונדה סיוויק, מזדה 3 עם מנוע 2000 סמ"ק או סובארו b3 עם מנוע 2000 סמ"ק יהיו טובים. יש גם יונדאי i30 עם מנוע 2000 .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אתה מעוניין רק ברכב אוטומטי?

 

אכן.אשתי לא יכולה לנהוג על ידני.

 

'Vladclar'- תודה רבה.אבדוק את האופציות שהזכרת.

פורסם

גם פוקוס 2 ליטר מעולה, צורה ישנה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

נראה שעשית שיעורי בית ובסה"כ אתה בקיא בפרטים, אם יש לך שאלות על הסיויק/B4/מאזדה אוכל לענות ממקור ראשון.

כחבילה, לפי דעתי, הסיויק מהווה את המוצר השלם והמוגמר ביותר, בין אם ביחידת הנעה מוצלחת, לבין רכב מרווח, פרקטי, ואיכותי יחסית לקטוגריה/זמן.

באם מדובר בהתנהגות ספורטיבית נטו, ידה של המאזדה על העליונה, בשאר הסעיפים ההונדה עדיפה.

פורסם

אם אתה לא מפחד מגיר רובוטי, תבדוק את הפיאט בראבו, חסכונית ביחס למתחרות - 1/14 משולב

מנוע 1.4 טורבו שהרבה יותר זריז וחזק מרכבי ה2.0 השגרתיים, התנהגות כביש לא רעה ואחת פרטית ושמורה 2011 תעלה רק 40-42

ה״מינוס״ היחיד לעומת כל המשפחטומתיות הוא הגיר הרובוטי, אני אישית מעדיף אותו על כל אוטומטי אחר, אבל זה אינדיבידואלי לכל אחד, אם אתה מחפש רכב שהוא קצת יותר מרגש ופחות משעמם מהשאר בתקציב ובדרישות, שווה לך לנסות.

נכון לעכשיו אנחנו קבוצה פעילה של כ50 בעלי בראבו וחוץ מהחלפת קלאץ יקרה בגיר הזה (4,000 שח), אין בעיות אמינות, הקלאץ הולך בסביבות 100-150 קמ בהתאם לנהיגה שלך

עברתי לסקייטבורד

פורסם

לפני הלנסר עשיתי נסיעות מבחן על כמה רכבים כדי לראות מה הכי מתאים לי.

מבין מאזדה 3 מנוע 1.6, קרוז מנוע 1.8, i30 מנוע 2.0 וסיוויק האצ'בק מנוע 1.8, הסיוויק הייתה הכי מהנה מביניהם. היא לא מהירה כמו מה שהיא משדרת, אבל היא בהחלט מספקת, מהירה יותר מהשאר ומציעה תא נוסעים איכותי יותר לטעמי. הסיבה היחידה שלא הלכתי על הסיוויק הייתה האבזור בגרסת הקומפורט - היחידה שנכנסה לי בתקציב :-)

Volvo V40CC T3 Inscription 2019
Volvo S60 T5 R-Desing Plus 2015
Mazda 6 2.0L 2008
Mitsubishi Lancer Sportback 1.8L CVT 2011

פורסם

הסיוויק היא האיכותית ביותר מהשלושה מבחינת איכות חומרים/הרכבה ואיכות נסיעה. מנוע ה-1.8 שלה שקט למדי ופעולתו עגולה והגיר עובד טוב עם המנוע. העברות ההילוכים חלקות וזריזות יחסית והמנוע מוכן להצפין לסל"ד גבוה כשדורשים ממנו (בדומה למאזדה). הביצועים שלה טובים בסך הכל, אם כי פחות מהמאזדה עם המנוע 2.0. צריכת דלק לא רעה ביחס למנוע ואפשר להגיע לממוצע של 1:12 בנסיעה יומיומית משולבת (עירוני+בין עירוני). מצד שני התנהגות הכביש שלה לא טובה כשדוחקים אותה. האחיזה גבוהה, אבל ההיגוי מעורפל, הדוושות חסרות דיוק והמתלים רכים מדי - מה שגורם לזוויות גלגול גדולות מאוד בפניות מהירות. תת היגוי גם כן מופיע מוקדם יחסית ובסך הכל לא כיף כ"כ לדחוק את האוטו לקצה. אם אתה מחפש התנהגות כביש נטו, הסיוויק ממוצעת וזהו. אם אתה מחפש שילוב טוב של אחיזה גבוהה, ביצועים טובים וצריכת דלק לא רעה, היא יכולה להתאים לך מאוד.

 

הלאנסר פלסטיקית אפילו יותר מהמאזדה (לעומת הדור השני שלה, שנכנס לתקציב). בידוד הרעשים לא מוצלח, אבזור לא רע בכלל, היגוי קל מדי לטעמי, בלמים טובים, התנהגות כביש טובה מאוד. קל לקחת איתה פניות והיא משתפת פעולה לא רע כשדוחקים בה. התקשורת קצת חסרה, אבל זה לא משהו שלא מאפיין את רוב המשפחתיות. החיסרון הגדול של הרכב בנהיגה נמרצת נמצא דווקא בגיר. המנוע מצידו מציע כוח לא רע, אבל הגיר הרציף מסרס אותו לחלוטין וגורם למנוע להרעיש מאוד בהאצה. צריכת דלק פחות או יותר דומה לשל ה-3 (1:11-1:11.5 במקרה הטוב).

 

המאזדה 3 היא הדינאמית ביותר מבין כל האופציות (ולמעשה גם בהשוואה לכל משפחתומטית אחרת). המנוע והגיר זריזים מאוד. ההיגוי מדויק, חד יחסית, בעל משקל טוב ואפילו מתקשר. השלדה מצוינת (משותפת לפורד פוקוס). קל להיכנס עם הרכב לפניות במהירות גבוהה וקל לשלוט בה. היא מציע הכי פחות תת היגוי וקל להכניס אותה להיגוי יתר אם זה מה שאתה מחפש. יש המון תקשורת מהשלדה, המתלים הנוקשים מאזנים את הרכב טוב מאוד תחת עומס, אבל פוגמים בנוחות הנסיעה. המאזדה הכי פחות נוחה מבין השלושה, אם כי איכות הנסיעה מתעלה על הלאנסר (בידוד, רעידות, יציבות). לרעה - לא מרווחת, לא איכותית כ"כ, רועשת יחסית, המונית מדי, תמיד מרגישה "עסוקה" גם כשהנהג מחפש קצת שקט. חסרון נוסף היא צריכת הדלק שלה תחת עומס. אמנם אפשר להגיע איתה בנסיעה רגוע לצריכה דומה לשל הלאנסר, אבל תחת עומס היא תהיה הכי פחות חסכונית מבין האופציות.

 

מבין השלושה עדיף שתתנסה בעצמך כדי לקבל החלטה. שלושתן רכבים טובים וכנראה יספקו אותך מבחינת הנאה מנהיגה בוודאי ביחס לשאר המשפחתיות.

כדי לך להוסיף לרשימה גם את הפוקוס עם מנוע ה-2L. מכונית מהנה לנהיגה, איכותית יחסית, נוחה, מאובזרת לא רע ושקטה. לרעה - צריכת דלק לא טובה, גם עם מנוע ה-2.0 היא לא מרגישה ממש זריזה, גיר 4 הילוכים עצל בעל יחסי העברה ארוכים (טוב לשיוט, פחות טוב לתאוצה). בראבו גם כן רכב טוב ומהנה, אבל גיר רובוטי עשוי לא להתאים לך. ממליץ לך לשקול את הרכב הזה גם, אבל רצוי שתבדוק קודם אם אתה מתחבר לגיר. אני אישית לא אוהב בכלל גירים רובוטיים עם מצמד יחיד.

 

לדעתי אם אין לך צורך ברכב משפחתי גדול "מנהלים", אל תלך לכיוון האוונסיס (המשעממת בטירוף ד"א) או ה-B4. ההוצאות על הרכבים האלה יהיו גבוהות יותר ביחס למשפחתומטיות הרגילות ולא בהכרח יתנו לה הרבה מעבר למה שהן מציעות בגרסאות החזקות שלהן למעט מרווח.

×
×
  • תוכן חדש...