Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3784 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקיצור, מה השלב הבא?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קונה גיטרה משומשת, לומד לנגן דרך יוטיוב, לוקח כוס פלסטיק ויורד לרחוב הראשי לנגן....

; )

אני מקווה שאין הלאה, הרכב מספיק חזק, עכשיו גם בהחלט מספיק מתנהג, אין צורך אמיתי להמשיך לשפר.

מצד שני מלכתחילה לא ממש היה צורך אמיתי לשפר כך שתכל'ס?

Who knows?

:)

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

חלפו חודשיים וחצי במהלכם הרכב גמע כ-2500 קילומטרים ועכשיו כבר אפשר לתת התרשמות יותר מלאה לגבי המתלים.

ראשית לגבי הקויילאוברים- הסט הזה נחשב לסט יחסית רך, מצד אחד זה טוב כי הרכב נותר נוח ועדיין מגהץ יפה את שלל מפגעי הכביש.

מצד שני הרכות הזאת בשילוב עם המשקל הרב בקדמת הרכב גרמו לכך שהשילוב של מהירות גבוהה עם שינוי גובה מהיר של האספלט גרמו לבולמים לסגור מהלך ולגרד קצת את האספלט.

הקשחה נוספת של הבולמים בחזית הרכב פתרה את העניין ללא פגיעה משמעותית באיכות או נוחות הנסיעה (כרגע על 23 קליקים וניתן להקשיח עוד 7 קליקים).

תת ההיגוי שלעתים הורגש על מתלי האויר התבטל כמעט לחלוטין ובכלל מרגיש שיפור מאוד משמעותי באחיזת הסרן הקדמי.

הגה-אולי השיפור הכי משמעותי, ההיגוי הפך לכבד יותר במובן החיובי, יש יותר פידבק והרבה יותר בטחון ככל שמתקרבים אל המגבלות.

זויות גלגול- קטנו משמעותית אך לא נעלמו כליל בגלל הצורך בהתפשרות לטובת הנוחות.

"משחקיות"- הרכב נותר עם זנב שמח וכעת זה נעשה בצורה יותר מדויקת ונשלטת והכי חשוב- קל לצפות את ההתנהגות, מתי הזנב יצא וכמה בדיוק, תענוג.

שורה תחתונה- שדרוג ניכר בעלות נמוכה.

פורסם

גם אצלי תת היגוי פחת בצורה ניכרת לאחר החלפת המתלים.

אני שמח לשמוע שאתה מרוצה לאחר מספר שבועות שאתה לומד להכיר את הרכב מחדש.

תהנה.

מחכים לטיול הבא, אני סבור שבעקבות השדרוג הרף יעלה עבור שאר החברים... יהיה מעניין.

M-TECH E46

פורסם

תודה אלי,

הקצב שלי ושל עוד חבר תמיד היה גבוה משמעותית מהקצב של יתר הקבוצה, ההבדל הוא שעכשיו הוא פותח פער קטן יותר בעיקולים (הוא עם 1M) ומעכב אותי בישורות ;)

פורסם

שאלות עידן.

כשאתה נוהג חזק ברכב אתה מכבה בקרות או משאיר בקרות?

הרכב בורח,הוא בורח רחמנא ליצלן או בורח קצת?

מכיש אותך חזק ומפתיע?

מדבר על יציאה וכניסה לסיבובים בעיקר.

אצלי פשוט הרכב בורח ביציאה מסיבוב או אפילו מספיק שההגה טיפל'ה

מכוון ימינה או שמאלה,והוא לא כזה חזק הרכב.

הוספתי אויר מאחור והורדתי מקדימה,לא הסתדר.

החלפתי צמיגים למישלין סופר ספורט,רק הרחקתי את ההחלקה

למאוחרת יותר.

הוספתי מאחור מידה 235 רחבה יותר ומקדימה 225 רגילה,עדיין עף.

מאחור ירדתי ל40 במקום 45.

יש לי כבר מחשבות לשים חזרה מקדימה את הצמיגים הפחות

אוחזים ומאחור לשים ספיסרים 25 מ"מ.

לא כזה בא לי להשקיע בבולמים קפיצים כולל הנמכה,אולי רק

הנמכת קפיצים(גם זה לא בא לי)?

הרכב הוא במוו X1 הנעה אחורית ובערך 240-250 כ"ס בגלגל.

השלדה היא כמו הסדרה 3 אחד לאחד סדרה שלישית מ2016...

אני חושב של 2009 אולי לא בטוח 100 אחוז,רק שהX1 גבוה

ב 4ס"מ מה3 הרגילה המנוע N20 2.0 ליטר טורבו במקור 184

כ"ס במנוע.

פורסם

בנהיגות בוקר אני עם בקרות דלוקות, לא משחק עם זה, הבטיחות מעל הכל.

יחד עם זאת גם עם בקרות דלוקות הרכב עם זנב שמח בהחלט אבל בצורה נשלטת ומאוד מהנה.

נכון, בקרת האחיזה מקלה על השליטה אבל בגלל שיש המון מומנט הנהג עדיין צריך להיות בעניינים ולהגיב עם היגוי נגדי בהתאם למידת ההחלקה.

לגבי כמה מחליק- תלוי בכמה בא לך להשתולל ועוצמת הלחיצה על הדוושה בהתאמה, רק להיות בהילוך המתאים ומוגדש פעיל.

אני אוהב את המשחקי זנב ולכן גם נוהג בהתאם- נכנס די חזק לפניות עם בלימה מאוחרת ככל הניתן וחזרה מוקדמת חזק על הגז.

לגבי המצב שאתה מתאר, יכול להיות שאתה פשוט חוזר מוקדם מדי לגז ואז בשילוב עם מרכז כובד גבוה יחסית הזנב יוצא די בקלות.

פורסם

bigmik, קודם כל לא הבנתי לגבי הרכב - X1 זה לא הנעה לכל הגלגלים?

דבר שני - כיוון "פרונט" מאוחורה - לא יודע אם יש לך שם משחק עם קאמבר, אבל בטוח יש TOE - אז לוודא שהוא IN כמו שצריך. ואם הוא כן אז להוסיף לו עוד נגיד 2 מ"מ בסה"כ (זה יהיה מורגש).

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

הנעה אחורית.

עם בקרות הרכב לא זז בכלל,לחיצה ראשונה הרכב זז ובורח

בצורה לא אחידה,פעם נשלט פעם לא נשלט.

לחיצה ארוכה לכיבוי לא מכבה לגמרי(בX1 לא לגמרי בסדרה 3 לגמרי נכבית),

אבל הרכב מכיש קיצונית מאוד ובורח בצורה מאמללת ומסוכנת באחת.

זאת אומרת שאני מיומן מספיק להחזיר כנהג,אך המצב מסוכן לסביבה.

פורסם

תגיד, יכול להיות שאצלך אחד בושינגים או גומיות אחרות במתלים הלך קאפוט?

יש לבימרים לא מעט תופעות כאלו...

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

לא סגור שהבנתי אותך- עם בקרות פועלות הכל בסדר והרכב מתנהג בצורה תקינה, ללא בקרות הרכב מאבד את זה בקלות?

החוסר אחידות שאתה מתאר אולי מתקשר להיעדרו של דיפרנציאלי מוגבל החלקה- לעיתים הכח מועבר מיידית לגלגל שאוחז פחות ולכן הרכב פחות נזרק, לעיתים הכח מגיע לגלגל שאוחז ואז התגובה מיידית ודי אגרסיבית.

אני מניח שכבר בדקת צמיגים ומצב מתלים ולכן הייתי מהמר כנראה על סגנון נהיגה שאולי פשוט לא מתאים לרכב.

אתה רגיל לרכבים ספורטיבים- הם נמוכים, לרוב משתפים פעולה עם פרובוקציות של הנהג, הם מגיבים טוב לסגנון נהיגה אגרסיבי (למשל חזרה מוקדמת לגז), הם גם יודעים להוריד את הכח טוב יותר הודות לאחיזה משופרת.

ה-x1 זו חיה שונה, היא גבוהה, היא לא מגיבה טוב לסגנון הנהיגה שמתאים לרכב ספורטיבי.

אני יכול להניח שגם לך בתור נהג משהו לא מרגיש טבעי בנהיגה בג'יפון.

לפני 3 שבועות נאלצתי להתנייד באודי Q5 שנת 2014- זה היה נורא, הרגיש גבוה כמו משאית, הגיב איטי בתגובות ובכלליות הרגיש לי לא טבעי ולא מהנה וגרם לכך שבשלב מסויים במהלך נהיגה בכביש המהיר אישתי שנהגה בבנץ מאחוריי התקשרה אלי כדי לשאול למה אני נוהג כל כך לאט.

בדרך חזרה הביתה אישתי בישרה לי שהיא לא יכולה לנסוע כזה לאט, השאירה אותי משייט על 80 במהיר בזמן שהיא פתחה מבערים עם הבנץ.

פורסם

הרכב גבוה ב4 ס"מ מהקרקע מסדרה 3, המרכב לא ממש ג'יפוני ורוב הרכבים די קרובים

בגובה אלי ברמזורים,אולי בגלל גובה המרכב עצמו ההתנהגות לא צפוייה ומשתחררת באחת.

למרות שבמבחני דרכים ישנים ,כן מהללים את הכיף של השילדה ההיגוי הישיר וההגה ההידראולי.

נראה שאצלי זה מוגזם או שסגנון הנהיגה שלי מוגזם,עדיין הרכב בורח בצורה לא מאוזנת ולא

צפויה,זאת אומרת שיש פרובוקציה שאני בכוונה עושה,הרכב מגיב פעם צפוי וכיף מטורף ופעם

לא צפוי עד מסוכן.

מספיק שההיגוי פונה קלות לימין או שמאל,הילוך שני שלישי זנב הרכב מנסה להגיע לחרטום

(בקרות מנותקות חלקית).

וזה לא שיש 400 סוסים שם,פרילי סופר ספורט לעזאזל.

אנסה להוסיף עוד אויר מאחור ומקדימה להוציא ובהזדמנות הקרובה אתקין ספייסרים אחורה

שיש לי בבית,25מ"מ.

פורסם (נערך)

עידן סליחה ככה שני מתעלק על השירשור שלך,אולי עדיף שנעצור פה ולא נמשיך.

תודה רבה בכל מקרה,העדכן בהמשך.

אגב היא הרבה יותר מלהיבה לנהיגה מהרבה רכבים שנהגתי בהם,השלדה הניהוג

ההתנהלות הכללית. לא ,היא לא אוחזת כמו חיית מסלול,ממש לא.אבל בדרך לשם

יש הרבה כיף,בוא נגיד שאני נהנה לנהוג בה יותר מהS3 שהייתה לי והקופרS החדשה,

לא נהגתי בJCW.אבל יותר מהנה משתיהן,במנוע הגודש כמובן.

על הרכב היו פירלי סינטוראטו צמיגים ללא תקר והרכב היה מהנה בהרבה,עכשיו אחרי

שהרכבתי סופר ספורט מישלין...אני פחות נהנה,תמוה.

עריכה אחרונה על ידי bigmik
פורסם (נערך)

עוד כמה דברים שהייתי בודק:

מתלים: האפשרות שעלתה פה של תותבי מתלה גמורים נשמעת הגיונית. כשאתה פותח מצערת ודורך את המתלה האחורי ייתכן ורכיבי מתלה שחוקים גורמים לשינוי לא מתכונן ב-Toe.

סגנון נהיגה, שכבר הוזכר פה. הייתי מסתכל דווקא על המהירות שבה אתה מתחיל לסובב את ההגה, יותר מאשר על כמה ההגה מסובב כשאתה מסיים לסובב אותו.

[video=youtube;dmX-wzKsKu4]

בפניה, כל צמיגי הרכב צריכים לייצר כוח פניה, אבל הם לא מייצרים כוח פניה מיד, והצמיגים הקדמיים (המחוברים להגה) תמיד מייצרים כוח פניה לפני האחוריים.

ככל שההפניה הראשונית מהירה יותר ויש יותר משקל על החרטום, הפער בין הסרנים גדל. מאחר וכוח הפניה בקדמיים גם מסבסב את הרכב, התחושה הראשונית היא של היגוי "חד" אך בהמשך הפניה היציבות פוחתת.

כשאתה פותח מצערת אתה מייצב את הרכב כי אתה מנטרל את הגרר (שבא על חשבון כוח פניה) ומייצר עוד כוח פניה מאחר וההאצה פועלת בכיוון הגלגול ולתוך הפניה. התוצאה היא שהרכב מתחיל לפנות "יותר מדי".

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...