Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

המחשב המשפחתי קרס. לאחר שעות ארוכות שהוא הכריח אותי לבדוק את הדיסק, המחשב לא עולה כלל. נתקע בביוס.( גם בלי אפשרות להיכנס לביוס)

עם דיסק התקנה אני לא מצליח לתקן, גם לא עם נקודת שחזור.

כשניסיתי להתקין מחדש את הווינדוס הוא כותב שאי אפשר כי הדיסק כשל.( או משהו כזה)

שתי שאלות:

א. איך אני מציל לפחות חלק מהמידע על הדיסק?( תמונות וכו')?

פשוט מחבר אותו למחשב קיים ומנסה לעשות העתק הדבק אם אצליח להיכנס אליו? או שיש טכניקה אחרת?

ב. קניית דיסק קשיח חדש, אין צורך ביותר מ500 גיגה. המלצות? Ssd?

המחשב משמש לאופיס ואינטרנט.

אשמח לעצתכם.

צביקי

פורסם (נערך)

הדרך הכי פשוטה, LINUX LIVE CD או אפילו יותר טוב על דיסק און קי.

מעלה את המחשב עם לינוקס, מחבר דיסק חיצוני USB, ומתחיל להעתיק אליו כל מה שחשוב.

קח בחשבון שיש אפשרות סבירה שזה לא הדיסק או לא רק הדיסק. זה שאתה לא מצליח להכנס להגדרות הביוס מרמז על בעייה בסיסית יותר. תסתכל על לוח האם ותחפש קבלים מנופחים/נוזלים.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם (נערך)

1. עצם זה שאתה לא מצליח להכנס לביוס - אומר שיש בעיה, שלאו דווקא קשורה לדיסק קשיח.

עושה רושם שהבעיה היא בלוח אם (אולי יש גם בעיה בדיסק קשיח - אך לא בהכרח).

דרך לוודא - לחבר דיסק קשיח אחר, ולנסות להתקין מערכת הפעלה מחדש (אם תצליח להפעיל את תוכנת ההתקנה, אפילו מבלי לבצע התקנה בפועל - אז זה שולל בעיה בלוח אם).

2. במידה ויש בעיה בדיסק קשיח, אתה צריך לחבר אותו למחשב עם מערכת הפעלה תקינה (או להתקין במחשב הנוכחי מערכת הפעלה על דיסק חדש) -> ולנסות לקרוא / להעתיק את התוכן של הדיסק.

מה שתצליח להציל - תשמח. ותתייחס לשאר בתור חומר אבוד.

רק לשם הידיעה הכללית : יש חברות שמתמחות בביצוע שיחזור מידע שלא ניתן להציל בדרך הנ"ל מדיסק קשיח, אך בד"כ רק חברות שמנסות להציל מידע קריטי לארגון נעזרות / פונות לפתרון הזה.

עריכה: הסתכלתי באתר של מיטסי. הם מציעים בדיקה של דיסק קשיח, בעקבותיה יתנו הצעת מחיר לשיחזור מידע. עלות הבדיקה - בסביבות 120 שח.

עלות שיחזור - תלוי במהות הבעיה, רמת הקושי בשיחזור וכו'.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

בו נתחיל מהסוף - ברור שלא תרצה לשלם לחברה שלוקחת כמה מאות/אלפי דולרים על שחזור מקצועי.

קח מחשב תקין, שים בו את הדיסק כדיסק משני (הכוונה שלא עושים ממנו boot) ותנסה להעתיק מה שתוכל. יש תוכנות לא רעות שגם יודעות לזהות קבצים שהאינדקס שלהם הלך ובכך להציל אותם. אם יש לך אזורים שפיזית הדיסק לא מצליח לגשת אליהם המידע אבוד (שוב בהנחה שאתה לא מוכן לשלם מאות דולרים).

בהצלחה.

פורסם

לשימוש כזה, אני חוזר שמספיק דיסק מכאני.

ממליץ על חברת western digital, סדרת BLUE (לא GREEN !).

אם אתה מעוניין לעלות מעט בגודל דיסק - מציע לשקול גם סדרת BLACK.

פורסם

בזמנו כשלאבא שלי נדפק הדיסק הקשיח מצאתי איזשהי תוכנה חינמית (שכחתי איך היא נקראת), הרצתי אותה במשך לילה ונראה שהיא שיחזרה חלק קטן מהמידע (קבצי אקסל ללא שם, טאבים בנפרד).

כאשר הדיסק נלקח למעבדה (אבא שלי היה חייב את המידע שעל הדיסק), לקח לו כשבוע לשחזר הכל (כמו מאות של ג'יגות), כלומר, אולי עם התוכנה כן הייתי מצליח לשחזר לבד.

אם לא דחוף לך ממליץ לך לחפש תוכנות באינטרנט

פורסם

ממש תודה לעוזרים.

הצלחתי לחלץ את המידע בחיבור הדיסק כSLAVE למחשב אחר.

נשארתי עם מחשב תקול בבית.

התייעצות חוזרת:

לכאורה, נראה שמחיר של דיסק קשיח של 500 GB דומה למחיר של דיסק SSD 120GB כזה:

https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10054

אם כך , למה לא לשים מראש SSD, תוך הסתמכות על כך שהמחשב משמש רק את הילדים בבית, ורובו ככולו לצפיה ישירה, אינטרנט ואופיס. אין צורך באחסון סרטים . אולי רק תמונות, אבל לא הרבה. (המידע שחולץ כולו, ברוחב לב, היה 30 גיגה לאחר לפחות 7 שנות שימוש).

כמה מקום כבר לוקחת הWIN7?

או שכל החישוב שלי מוטעה ובסוג השימוש הזה לא אראה הבדלים משמעותיים בין הSSD לרגיל מלבד ההדלקה?

GUYA72, פשוט לא ראיתי איפה אתה חוזר אז סליחה אם כבר הסברת.

מילה על המחשב - בן 7 לדעתי 2RAM זיכרון ועובד בסדר. מניח שלאחר הפירמוט והניקיון יעבוד כבר ממש טוב.

פורסם

SSD עושה טוב לנשמה בכל מחשב.

אם אתה מאלה שנוהגים להתקין מחדש מערכת הפעלה פעם בשנה - אולי 120 ג'יגה יספיק.

לטעמי זה גבולי מאוד. בהתחלה זה תופס מעט נפח. ואז אתה מוסיף אופיס, עדכונים של כמה חודשים, תוכנה פה תוכנה שם, קצת מוזיקה. אולי משחק קטן.

כונן SSD מלא עד תום גם סובל בביצועים כמו דיסק קשיח. בסוף אתה מוצא את עצמך מתחיל לג'גל. דברים. אם באמת לא תתקין עליו שום דבר חוץ מחלונות, סבבה.

פורסם

אתקין:

חלונות

אופיס

דפדפן

ניקח עוד 10GB לתוכנות נוספות.

ו50GB לתמונות וכו'.

יספיק?

(לוקח בחשבון שעקב גיל המחשב כנראה בשנים הקרובות אצטרך לקנות חדש, ואז כבר הSSD ישמש אותי גם בו)

אגב, האם צפויות בעיות תאימות לכוננים (SATA2/3)?

• תוכן חדש...