Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות המסע לרכישת רכב ספורטיבי כרגע ה"מום" נחת על גולף GTI.העפתי מבט בלוחות (כל הלוחות, פורומים, פייסבוק) וגם דיברתי עם כמה מוכרים וכמה אנשים שמכרו רכבים כאלה בעבר.

המסקנה היתה שגולף דור 5, למשל שנת 2008, שמחיר המחירון שלה לפי לוי יצחק ~58 אש"ח (ולפי יד2 בערך 70 אש"ח) מוצעות למכירה באזור ב 85 אש"ח וככל הנראה גם נמכרות בסביבות המחירים האלה +-5 אש"ח (ומחירי השנתונים מעלה ומטה בהתאמה - למשל 2010 בלא פחות מ 100 אש"ח).

האם באמת זה מצב השוק או שהמוכרים עפים על עצמם בלוחות ותקועים עם הרכבים? קשה לי להעריך כי אני חדש בחיפוש ולא עקבתי אחרי הלוחות במשך תקופה.

קונקרטית - GTI 2008, יד 4 עם 93 אלף ק"מ. המוכר מבקש 83 אלף ש"ח עבור הרכב שהוא סטוק, ללא שיפורים. בדיוק מה שאני מחפש. מה מחיר ריאלי לשלם עבור אקזמפלר כזה?

מדובר על פערים מטורפים ביחס למחיר המחירון. מה עושים מבחינת ביטוח מקיף במקרה כזה (הרי הביטוח ישפה אותי במידת הצורך לפי מחירון לוי יצחק ולא לפי "מחיר השוק").

תודה למייעצים. מחר על הבוקר אני רואה את הרכב הראשון, אם אתאהב אני אקח אותו במחיר הנכון.

פורסם

אני מכרתי את שלי ב 20K מעל המחירון וההעברת בעלות הייתה יומיים אחרי שפירסמתי אותה.

אני יכול בלב שלם להגיד לך שזה הרכב הכי טוב שהיה לי עד עכשיו אבל האחזקה לא זולה וקשה מאוד למצוא שמורות. בתקציב שלך אין לך כמעט אופציות אחרות.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

למה שלא תחפש סיאט או אאודי? הרבה יותר זמינות ואותה המכאניקה + עיצוב עדיף/גימור יוקרתי יותר (לפי המתאים)

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

סיאט לא בא בחשבון כי אני פשוט לא אוהב וגם לא רוצה DSG7, והאודי אני חושב שלא מספקת את ה"חבילה" כמו שמספקת ה gti.

זאת קניה שנעשית עם הלב ולאו דווקא עם השכל וזאת הסיבה שאני לא רוצה להתפשר בכיוון הזה (לא רוצה עוד חצי שנה לחשוב שוב על החלפה ו"למה לא הלכתי על ההיא").

השאלה שלי לא נובעת מרצון למצוא הצדקה לשלם את הסכום הזה, אלא מהפחד לצאת "כבש" ולשלם למוכר סכום לא ריאלי ולכן מבקש לדעת שזה אכן המצב הריאלי של השוק.

תודה למגיבים, אשמח לתגובות נוספות וגם תגובות לשאלות הספציפיות שהעליתי בפוסט המקורי.

פורסם (נערך)

הייתי מתקשר ללוי יצחק ומודיע לו שבמחיר הזה אני קונה - אם אתה מבין למה אני מתכוון.

כל ה"בעיה" מתחילה בזה שבמיוחד במכוניות נישה הרלוונטיות של המחירון בהרבה יותר נמוכה.

מה שחשוב - לוודא מה מצב האקזמפלר שאתה רוכש. בדוק הסטוריית טיפולים. לדוגמא, רכב עם צמיגים במצב טוב, שטופל לאחרונה והוחלפו בו דיסקים ורפידות שווה לך עוד כמה אלפים לעומת אחד שהדברים האלו עומדים על הפרק. כמובן, שלא לוותר על בדיקה.

עריכה אחרונה על ידי shayy

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

היי

הייתי בדיוק במצבך לפני שנה.

אפילו GTI עם נתונים פושרים ואפילו רעים הלכו במחירים מטורפים, הרבה מעל המחירון.

אני הלכתי בסוף על ההאודי A3 עם אותו המנוע אבל במחיר הרבה יותר שפוי, אולי פחות פאן אבל הרבה פחות כסף ויש יותר אפשרות למצוא אחת נורמלית.

פורסם

מדובר על פערים מטורפים ביחס למחיר המחירון. מה עושים מבחינת ביטוח מקיף במקרה כזה (הרי הביטוח ישפה אותי במידת הצורך לפי מחירון לוי יצחק ולא לפי "מחיר השוק").

אני מסכים איתך לחלוטין ולכן גם לי מאוד קשה עם הפער המוגזם.

אבל תזכור תמיד ששוק המשומש הרבה יותר חכם מהמחירון ומשוק הרכבים החדשים ורואים את זה לאורך זמן איך רכבים מוצלחים (אמינות \ פאן \ פוזה \ יכולת שטח \ וכו') מתומחרים משמעותית מעל המחירון הרישמי.

פורסם

ראיתי עכשיו את האוטו. בנאדם שקנה אותו לפני ארבעה חודשים ועשה בדיקה ועכשיו נאלץ למכור. נשמע כמו הסיפור המוכר והידוע, על פניו יש לו אסמכתאות לכך ואני יכול לבדוק בקלות כי האוטו על שמו והוא אישיות מוכרת.

אעלה עוד מעט תוצאות מהבדיקה אודה למאבחנים.

פורסם

תוצאות בדיקה מלפני 4 חודשים. כמובן שאבדוק את הרכב גם בעצמי, אני צריך להחליט אם במוכן או במוסך/פחח. בטוח שביצועי הרכב לא השתפרו מיום ביצוע הבדיקה כך שאם כבר בנקודה ההיא לא היו תקינים אין מה להמשיך הלאה.

uploadfromtaptalk1447490609246.jpguploadfromtaptalk1447490624027.jpguploadfromtaptalk1447490633423.jpguploadfromtaptalk1447490643293.jpguploadfromtaptalk1447490652740.jpg

פורסם

מחירי ה 5 ממריאים מעל המחירון, 10 ויותר ללא משופרות,עדיף אבל קשה למצוא.

ויותר קשה למצוא רכבים עם 80 אלף ק"מ .פשוט בעלי הרכבים לא מוכרים ולא נפרדים

מהרכב עד שמגיע ל140 פלוס ק''מ לפחות. אם הרכב נקי ,לשלם גם 10 ו15 מעל...

לא יצאת חומוס. המנוע בבדיקה נראה שלא טופל או לא מכוון ואפשר בדרך כלל להחזרו

למוטב,יתכן חיישן או כוהלים שצריך להחליף ,מותחן ורצועת תיזמון חובה (מחלה של הגולף)

אחלה רכב בקיצור. לא נראה נגוע או פגיעת מרכב,אבל צריך להשקיע...עשה בדיקה במוסך

רון ותקבל גם הסבר על הGTI בכללי לפני קניה.

פורסם

תודה על התגובה. מוסך רון קצת רחוק לי כי אני מאזור חיפה וגם המוכר. יש המלצה למוסל באזור? האם לקחת לבדיקה מטעמי במכון בכל זאת?

אפשר בבקשה התיייסות לממצאי הבדיקה בקטגוריית המרכב?

פורסם

בחיפה יש את מוסך אנרג'י (גרישה), לא יודע אם הוא עושה בדיקה לפני קניה. לא לוותר על בדיקה משלך!!

חוץ מזה לא מאמין שאפשר לפתוח את יד2 וסתם "ליפול" על GTI, אם הרכב לא נחטף סימן שיש משהו לא תקין. תהיה עם היד על הדופק ותחכה שיצוץ רכב שמור.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

אין לי מושג כמה זמן הוא מפורסם למכירה. כן יש בו כמה קלישאות שמחייבות אותי לבדוק כראוי (החלפת ידיים קודמות בין אחים, נקנה לפני 4 חודשים בלבד ונמכר עקב 'נסיעה לחו"ל. הקלישאות האלה מוכרות וישנות, אך הן נולדו על סמך מקרים אמיתיים, ייתכן שזה אחד המקרים האלה, אני רוצה להיות בטוח בזה.

מבחינת נסיעה ופנים האוטו - פיקס. בחוץ יש מעט פגמים קוסמטיים.

זאת בדיוק הסיבה שאני מתייעץ הרבה וחופר - כדי לדעת מה זה מספיק ומה זה ראוי כדי להיות עם ראש שקט שאני עושה קניה טובה ולא קונה נבלה במסווה, ועוד בסכום גבוה מעל המחירון.

ההמלצה שלך היא מכון בדיקות + מוסך אנרג'י?

במקרה כזה יש גם צורך בפחח או שמספיק אבחנה של המכון בדיקות?

בעצם יש לי ביד כרגע את הבדיקה הקודמת, ועדיין אני לא מצליח להבין את המשמעות של ממצאי המרכב ממנה. לפי הממצאים - משהו שם מעיד על שלדה? קצה שלדה? ליקוי במשמעות נמוכה בשלדה? לא ראיתי שום דבר כזה, אלא אם החלפת חלקי מרכב זה גם כולל שלדה.

• תוכן חדש...