Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, כפי שחלקכם אולי יודעים 3 חברי פורום נרשמו לקורס הבסיסי ביום שישי האחרון, דרך "אלטרנתיבי".

 

היום הגדוש החל בסביבות השעה 9:00, לרקע כיבוד קל פנינו לחדר התיאוריה לשעה של תיאוריה (למען האמת די מייגע למי שכבר מכיר והתנסה), בשיעור התיאורטי הוסבר על מושגי היסוד, העברות המשקל, מצבי איבוד האחיזה, חשיבות לחץ האוויר, קווים נכונים, וכו'. קיבלנו גם מדי לחץ אישיים.

 

ישר לאחר מכן נכנסנו אל הסקיד קאר, 2 חבריי הנחמדים שלחו אותי להיות שפן הניסיונות ואני נהגתי ראשון כשהם מאחורה משכילים מטעויותיי. התחלנו בתת היגוי מעצבן וכיצד לצאת ממנו ולקצץ חזרה את רדיוס הסיבוב, ועברנו להיגוי יתר - אין ספק שזה היה החלק שהכי נהניתי בו, החלקות מטורפות במהיריות נמוכות. לאחר מכן התנסינו בסיטואציות של מעבר מסוג החלקה אחד לשני וזיהוי מוקדם של כל החלקה לצורך תגובה מהירה. עיקר התרגול לעבוד על האינסטינקטים (מילה קשה) - זה לא שכבר לא חוויתי את המצבים בעבר, אבל החושים לדעתי התחדדו.

לבסוף הוכח לנו שלא משנה איזה נהג טוב תהיה, יש מצבי החלקה של איבוד אחיזה טוטאלי, שבהם אפשר רק להתפלל לנס ולהכיר את העץ.

 

לאחר מכן עברנו לנסיעות אישיות בכביש הפתוח, המדריך היה מאוד מקצועי. הערות המדריך היו מדוייקות, וקיבלנו דף משוב על הנהיגה.

 

חסרונות עד עכשיו - תאלצו להתרגל לריח של פרות, וגם אחרי הסקיד קאר כדאי לנוח קצת במיוחד אחרי שיושבים מאחורה (מי אמר איייי הראש).

 

לאחר מכן הלכנו לזלילה בחדר האוכל של הקיבוץ, אחלה אוכל, עדיף לאכול אחרי הסקיד קאר ולא לפני :p .

 

מיד אחרי האוכל בדקנו לחצי אוויר נכונים, ומילאנו למי שהיה חסר. למדנו כיוון מראות נכון, וכיוונו תנוחות ישיבה.

עלינו למגרש שוב לתרגל בלימות על יבש, על רטוב, והתחמקות ממכשול תוך שמירה על גבולות נתיב. מהחלק הזה למדתי הרבה, בייחוד בשל העובדה שאני נוהג ברכב ללא ABS, וזה מאוד חשוב להתרגל לכך שבמצב חירום לא מדביקים את הבלם ומחכים לטוב.

 

אח"כ עברנו למעגל ההחלקה, בו מתנסים במצבים שראינו בסקיד קאר על מכוניותינו הפרטיות (לצערי האוטו שלי לא הסכים לעשות את זה לצד ימין, רק לצד שמאל, הבעיה נפתרה יום למחרת 8) ).

 

לבסוף פנינו לתרגיל המסכם על הסקיד קאר, בו סיכמנו בעצם את מה שלמדנו במשך היום, הבלימות, ההחלקות, וההתחמקויות.

 

סיימנו את היום בסביבות 18:00 אם לא מאוחר יותר.

 

במשך היום, היו מעט זמני המתנה, בהם פיתחנו שיחות עם המדריכים, המדריכים היו מאוד מקצועיים, וענו לי על כל שאלה למרות ריבוי השאלות (יעידו חברי הפורום שבאו איתי). רק על שאלה אחת לא ענו לי, ואני עוד אוציא את זה (אהמ מי אמר 360 מעלות בהנעה קדמית, דני אני דורש תשובה!!!!).

 

מגוון המשתתפים היה רב, החל מנהגים חדשים בני 18, עד מבוגרים בני 50+ שהביאו איתם גם בני משפחה. כמו כן המכוניות, מקטנות (פונטו למשל) לממשפחתיות (בורה), עד למנהלים (A4), וגם ספורטיביות.

 

לסיכום, לדעתי ההשתלמות הזאת היא חובה, בייחוד לנהגים שעדיין לא התנסו בזה וכאשר יתנסו זה יוכל להיגמר בתשלום השתתפות עצמית העולה על מחיר הקורס. לי היה מזל שכל מה שהתנסיתי בו עד עכשיו רק לימד אותי ולא גרם לנזק.

מהקורס נהניתי והחכמתי, ואני יודע שאעבור קורסים מתקדמים נוספים בעתיד.

 

דבר נוסף, וחשוב לא פחות, חייבים לעגן את הקורסים האלו בחוק, קורס כזה לכל נהג חדש גם יוזיל מחירים, וגם יפחית כמות תאונות שנגרמות מחוסר שליטה מוחלט כפי שכבר יצא לי לראות בחיים. גם חברות הביטוח צריכות להוזיל מחירים לאנשים שעברו את ההשתלמויות האלה.

 

מקווה שעזרתי לכם, בייחוד לחדשים ביניכם, להשכיל ולעבור קורסים כאלו.

תודה על ההקשבה (מי שהגיע עד כאן באמת מגיע לו צל"ש רציני :shock: ).

יובל.

פורסם

פשששש, איזו הודעה מפורטת !!

 

נדמה לי שאם אני הייתי יושב לכתוב את מפרט יום ההדרכה, לא הייתי מצליח לעשות זאת טוב ממך :D

 

 

בכל אופן, אני שמח שנהנתם ומקווה שבאמת תמשיכו לקורסים נוספים.

 

אם יש משהו שצריך להיות השורה התחתונה של הקורס :

 

יותר משהקורס מלמד דברים שמרבית הנהגים אינם יודעים, הוא מלמד עד כמה לא יודעים דברים כ"כ חשובים !! הקורס פותח למרבית הנהגים את העיניים ומגלה להם עולמות חדשים ו/או מראה להם שלא כל מה שהיה נראה להם ברור כשמש - הוא אכן כזה.

 

נ.ב. - אחרי קורס מתקדם אני אתן לך תשובה על ה 360 מעלות :wink:

 

דני G.

פורסם

שלום לכולם!

אז, גם לי היה הכבוד להתתף בקורס האחרון של אלטרנטיבי.

עד עכשיו לא יצא לי לכתוב על זה בגלל לחץ מבחנים בבית-ספר, וגם לא יצא לילכתוב יותר מידי בפורום בכלל.

עכשיו התפנתי קצת 8)

טוב, לא נראה לי שיש צורך לחזור על פירוט הדברים שעשינו בקורס כי יובל עבר עליהם יפה מאד, אז אני יעבור לרשמים שלי מהקורס ולדעתי עליו.

ידעתי כמה דברים ממה שלמדנו בתיאורה על תת-היגוי והיגוי יתר, אבל בקורס ממש הרגשתי את זה ולמדתי לזהות את המצבים האלה ישר כשהם מתחילים ולא כמו קודם שהרגשתי היגוי יתר באמצע הספין :lol:

ולמדתי שצריך להגיב מיד להחלקות ולא לחכות שיחמירו או להתפלל שיפסיקו.

בקורס גיליתי כמה שאני לא יודע על נהיגה ואני בהחלט מתכוון לעבור קורסים נוספים בהמשך כשמצבי הכלכלי יאפשר לי כמובן.

בנוסף, הבנתי דברים קטנים שקודם חשבתי שלא ממש ישפיעו, כמו למשל לחץ אוויר בגלגלים, במצב רגיל באמת הם כמעט ולא מורגשים, אבל ראיתי איזה השפעה גדולה יש להם במצבי חירום.

נקודה חשובה נוספת היא שלמדנו להכיר יותר טוב את מגבלות הרכב והראו לנו שיש מצבים שגם הנהג הטוב ביותר לא יצליח חצאת מהם ונהג טוב לא יכנס למצבים כאלה.

חוץ מזה שהקורס ממש עוזר ומלמד - זה היה ממש כיף ונהנתי מכל רגע!

 

טוב, נראה לי שזהו ...

מקווה שיצא לי טוב, אני דיי עייף .....

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

×
×
  • תוכן חדש...