Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני רוצה לעלות לדיון תופעה אשר אני נתקל בה הרבה כאן ואני חושב שהיא תופעה שלילית:

אני מדבר על הדברים הבאים:

כשיבואן רכב כלשהו נצמד להוראות היצרן ומטפל כל 30.000 ק"מ, כולם אומרים שזה מוגזם והורס מכוניות, צריך לטפל כל 15.000 ק"מ.

אבל כשיבואן אחר מחמיר ומקצר את מועדי ההחלפה של רצועת תזמון עקב תנאי שימוש קשים - אומרים שהוא חמדן ואין בעיה להחליף לפי מועדים ארוכים יותר.

האלה - נוזל רידאטור חימום - ממליצים לבטל, אומרים שהחורף הישראלי לא נורא.

אבל בקניית רכב - "אל תקנה בשום אופן רכב עם רדיאטור מבוטל, בעלים חאפר וקמצן, חסך כל גרוש על האוטו".

האלה - הלך מנוע -ממליצים להתקין מנוע הכי זול שאפשר עם מינימום השקעה ולמכור את הרכב.

אבל בקנייה - "אל תקנה בשום אופן רכב עם מנוע שהוחלף לאחרונה, בטח בעלים חאפר קמצן שהתקין את המנוע הכי זול שמצא רק כדי למכור".

אני חושב שכדאי להסגר על קו אחיד, אחדת זה פשוט נראה מאוד לא טוב לדעתי.

פורסם

בסוגיית קונה\מוכר לא מדובר בסטנדרט כפול, מדובר בהשקפת עולם שונה התלויה בסיטואציה.

השקפת עולם של אדם המחפש לקנות רכב אמין וטוב לו ולמשפחתו, שונה בתכלית מהשקפת עולם של אדם המחפש להפתר מנבלה או למזער נזקים מנבלה סרוחה. בהתאם לשאלה, שמעמידה מציאות כזו או אחרת מול עיני הפורום, משתנה גם העמדה של יושבי הפורום. אני לא רואה בזה כל רע.

יום טוב גם לך

פורסם

מסכים בנוגע לקיצור זמני טיפולים, כבר ראינו מבעלי מקצוע בפורום לגבי טיפול כל 30K, לכן לא רואה בעיה לקצר.

בנוגע לטיימינג של הקליאו אם התכוונת, מסכים לחלוטין, הייתי עושה כל 90K או 4 שנים, גם אם הרצועה טובה,

אולי זו סתם פדנטיות.

לנושאים האחרים, אין לי דעה, לא ממליץ או לפחות לא זכור לי שהגבתי בנושאים אלו.

לגבי מנועים שהוחלפו, עד כה יצא לי להחליף 2-3 מנועים, ראיתי מנועים יפים מאוד שהותקנו מרכבים שעברו תאונות והושבתו,

במידה והמנוע תקין לא רואה סיבה לא לקנות, לא שמנוע מקורי עם מספר קילומטרים גבוה יותר אמין.

רועי

פורסם

אכן החלפת שמן כל 30K זה חולני, והיו פה כבר תמונות של מנועים שנפתחו במוסכים אחרי שטופלו כל 30K כל חייהם, הכל מלא בוצה. לאחד המנועים אפילו נשבר הקאמשפט.

לגבי הטיימינג, עצם זה שאנחנו נמצאים בישראל לא אוטומטית הופך אותנו למדינה שעומדת ב"תנאים קשים". היבואן יכול לרשום זמני החלפה בתנאים רגילים ובתנאים קשים, עם זה אין לי בעיה.

אבל כשהוא אוטומטית מקצר את הזמן כמו בקליאו 3, זה לא בסדר. תנאי האקלים אצלנו בסדר גמור, אנחנו לא מדינה מדברית.

Stay Dirty

פורסם (נערך)

היות ולרוב פה הרכב וההשקעה בו חשובה לדעתי החמרה בטיפולים עושה רק טוב. והחסכון היחסי הוא לא משמעותי במיוחד כאשר מדובר במניעה של בעיות . בגישה כזאת הרכב לרוב נוטה פחות לתקלות .

לגבי רצועת טיימינג אם באמת רוצים לחשוב להאריך טיפול יש לפרק אותה מהרכב ולבדוק אותה לפי מספר פרמטרים. לא ניתן לפי מבט חיצוני באמת לדעת מה מצבה.

יחד עם זאת כל אחד החלטתו וגישתו. אני בטוח שיש חילוקי דעות בנושאים נוספים אבל לדעתי זה מטרת הפורום וכל אחד צריך להחליט מה טוב לו. כמובן שיש נושאים שהם יותר שחור לבן כגון בטיחות...

עריכה אחרונה על ידי shahar0015
פורסם

כשעבדתי במוסך+שמעתי בעוד כמה מקומות, לא מחזירים רצועת טיימינג אחרי שמפרקים אותה, במיוחד לא אחרי אלפי קילומטרים.

אם כבר פתחת ופירקת, תחליף, עוד כמה מאות שקלים, ראש שקט, לא בכל הרכבים טיימינג זה כיף לכן על הדרך מחליף.

עוד משהו, יש רכבים אשר ניתן להסתכל גם על החלק הפנימי של הרצועה גם בלי לפרק אותה.

רועי

פורסם
כשעבדתי במוסך+שמעתי בעוד כמה מקומות, לא מחזירים רצועת טיימינג אחרי שמפרקים אותה, במיוחד לא אחרי אלפי קילומטרים.

ברנו (אולי לא רק ברנו) יש הוראת יצרן חד משמעית לא להחזיר רצועת תזמון ורצועת אביזרים חזרה ברגע שהיא פורקה מהפולים. גם אם עברה מעט ק"מ.

פעם פתחתי על זה דיון, כרגיל היו דעות לכאן ולכאן, חלק מהאנשים חושבים שזה מיותר.

פתחתי את הדיון בגלל שבקנגו שלי הוחלפו 3 רצועות אביזרים תוך מספר חודשים. מוסך פעל לפי הוראות יצרן ואין לי טענות, אבל רבים חשבו שלהחליף רצועה שעשתה 5000 ק"מ זה זריקת כסף לפח.

פורסם

בוקי - תלוי מאוד למי אומרים את שרשמת בהודעתך הראשונה ומה מהות המקרה.

ההדיוט (המצוי) - יעדיף מרווח טיפולים גדול מאוד בק"מ = חיסכון (למרות שמי שקרא קצת פה ושם יכל להבין שתהייה סכנה לבוצה במנוע והרס שלו).

לעניין קניית רכב עם מנוע שהוחלף - אז זה כבר נדוש לומר שתלוי מאוד היכן ואיך בוצעה ההחלפה ומה טיב המנוע ואם לא ניתן לבדוק זאת - אולי כדאי להימנע מקנייה או לבדוק קודם טוב טוב מה שניתן ואז להחליט. כמובן שיש גם אלמנט של מזל - אין מה לעשות (כמו כל דבר - סיכוי אל מול סיכון).

קניית רכב עם רדיטאור מבוטל (עקב נזילה ממנו הדורשת החלפתו) - בחלק מהרכבים (כל מקרה לגופו) זו עבודה מורכבת הדורשת פירוק כל הדאש ועלותה יקרה. ושוב - עדיין לטעמי, זה לא אמור לפסול רכב (בין היתר כי אנחנו איננו גרים בסיביר). בעלים פדנט אחר (אולי עם הכסף בכיסו - כן יתקן).

איני רואה כלל סטנדרטים כפולים. כל מקרה לגופו.

alfa 156 2.5.

פורסם

בוקי, שירשור מעניין אך לא צודק לדעתי. אנשים נוטים להילחץ מהוראות היצרן כי מלחיצים אותם ולא בגלל עובדות תכלס בשטח. אם רצועת טיימינג ורצועת אביזרים במצב תקין לחלוטין ללא יובש וסדקים ועיין מקצועית כן יודעת להבחין בכך אז מה הסיבה להחליף? אין שום צורך לגעת סתם! כל אדם שני למד להגיד טיימינג, אומרים טיימינג וכולם נלחצים. יצא לי לגעת במנועים עם רצועה שלא הוחלפה 300 אלף קמ שהיצרן מגדיר להחליף ב 90. רצועות חא ניקרעות ברגע אם הם שלמות ואין תקדימים וסימנים לכך. אשמח לשמוע את דעתך למה היצרן מגדיר חד משמעית החלפות תכופות של רצועות האביזרים שהחלפת. ועל הדרך אתה מוזמן להביא לי אותם, אני בטוח שהם יעשו עבודתם נאמנה עוד הרבה אלפים טובים של קמ.

פורסם

לא יכול להביא לך את הרצועות, כיוון שזה היה לפני 7-8 שנים ולא שמרתי אותן.

לגבי הסיבות, אני אפנה אותך לדיון מקיף שניהלנו אז, יש שם בין היתר תשובה של מהנדס רכב magician.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=220678

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפעמים עדיף לבטל רדיאטור חימום ולא רק בגלל עלויות עבודה גבוהות אלא בגלל שאחרי שהדשבורד שפורק והוחזר יהיו רעשים וקירקושים מעצבנים שלא היו קודם.

מי שלא רגיש מאד לקור יכול להתמודד עם כמה בקרים קרים בשנה במקום רעשים מציקים בנסיעה כל השנה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

חושב אחרת, רכב ללא רדיאטור חימום לא שמיש נקודה.

גם בגלל שאין הפשרת אדים יעילה, גם בגלל קור וגם בגלל שאי אפשר להשתמש במזגן בקיץ בבוקר וערב. פשוט הוא מקפיא מידי אם לא מוסיפים קצת אוויר חם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הפשרת אדים לא עובדת עם אוורור רגיל?

הקור זה סובייקטיבי, אני מעדיף שלא יהיה חימום אבל שיהיה קירור. כשקר מדי למזגן לא מדליקים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הפשרת אדים יעילה יותר עם אוויר חם.

ולגבי המזגן זה לא סובייקטיבי.

מזגן מזרים אוויר קר בטמפ 3-5 מעלות. זה טוב לימי אוגוסט הלוהטים אבל בשאר הזמן זה קר מידי, אתה רוצה מיזוג אבל טיפה יותר חמים.

אחרת לתך מצונן כל השנה.

ללא רדיאטור חימום יש לך או קירור מירבי או כלום. אין באמצע.

פורסם
חושב אחרת, רכב ללא רדיאטור חימום לא שמיש נקודה.

גם בגלל שאין הפשרת אדים יעילה, גם בגלל קור וגם בגלל שאי אפשר להשתמש במזגן בקיץ בבוקר וערב. פשוט הוא מקפיא מידי אם לא מוסיפים קצת אוויר חם.

עברתי 5 חורפים עד כה בלי רדיאטור חימום. אני לא סובל מקור, ולא הרגשתי צורך מיוחד בחימום גם כשעדיין פעל. ממילא אני נכנס לרכב עם ביגוד חם בחורף.

אין שום בעייה עם הפשרת אדים בחורף, אני משתמש בזה הרבה, רק צריך לסגור את המעיל עד הסוף :-).

• תוכן חדש...