Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בוקי, שירשור מעניין אך לא צודק לדעתי. אנשים נוטים להילחץ מהוראות היצרן כי מלחיצים אותם ולא בגלל עובדות תכלס בשטח. אם רצועת טיימינג ורצועת אביזרים במצב תקין לחלוטין ללא יובש וסדקים ועיין מקצועית כן יודעת להבחין בכך אז מה הסיבה להחליף? אין שום צורך לגעת סתם! כל אדם שני למד להגיד טיימינג, אומרים טיימינג וכולם נלחצים. יצא לי לגעת במנועים עם רצועה שלא הוחלפה 300 אלף קמ שהיצרן מגדיר להחליף ב 90. רצועות חא ניקרעות ברגע אם הם שלמות ואין תקדימים וסימנים לכך. אשמח לשמוע את דעתך למה היצרן מגדיר חד משמעית החלפות תכופות של רצועות האביזרים שהחלפת. ועל הדרך אתה מוזמן להביא לי אותם, אני בטוח שהם יעשו עבודתם נאמנה עוד הרבה אלפים טובים של קמ.

היי ידידי,

ראיתי כבר מקרים לדוגמא: כמה רכבים שראיתי שהחליפו רצועת טיימינג ולא משאבת מים או מותחן, חזרו למוסך להחליף

מותחן או רצועת אביזרים.

הרצועה כאמור יחסית חדשה וכך גם נראת, אבל שמחזירים אותה היא תתחיל לפתח סדקים, וזה לא טוב.

אני מניח שלא סתם רנו או חברות אחרות נתנו סתם הוראה כזאת, אם זה לשווא היו מפסיקים כי כאמור זה כבר כמה שנים כבר.

רועי

פורסם
בסוגיית קונה\מוכר לא מדובר בסטנדרט כפול, מדובר בהשקפת עולם שונה התלויה בסיטואציה.

השקפת עולם של אדם המחפש לקנות רכב אמין וטוב לו ולמשפחתו, שונה בתכלית מהשקפת עולם של אדם המחפש להפתר מנבלה או למזער נזקים מנבלה סרוחה. בהתאם לשאלה, שמעמידה מציאות כזו או אחרת מול עיני הפורום, משתנה גם העמדה של יושבי הפורום. אני לא רואה בזה כל רע.

זו אולי ההגדרה הכי טובה שראיתי לסטנדרט כפול.

שואלים אותי הרבה פעמים, תגיד מה ההבדל בין בריטניה לישראל, הישראלי הממוצע חכם בהרבה מהבריטי הממוצע הלא כך?

ואני עונה שאכן הישראלי חכם יותר אין בכך ספק.

אבל איפה יותר נעים להיות בחברה של חכמים, או בחברה שבא אנשים מתייחסים לזולת קצת יותר כמו שהיו מתייחסים אל עצמם?

אל תעשה לחברך מה ששנוא עליך, אמרו חזל ומסתבר שלא צריך להיות יהודים בישביל להתנהג יפה אל הזולת.

פעם הזולת הוא זה שקונה ממך אוטו נבלה,

פעם אתה הזולת שמאכילים אותו בנבלה ומספרים לו שהיא חדשה מהניילון.

אבל זה בסדר כי פעם אני רוצה לקנות טוב ופעם למכור טוב אז אין כל רע בכך.

לא מספיק עם זה? אי אפשר ככה כחברה להגיע מעל רף מאוד מסוים.

בברכה וברוח טובה

גדי

פורסם

גדי אני מסכים איתך, מסכים ומחזק.

אבל יש חלומות ואידיליה, ויש מציאות.

המציאות היא שאנשים שקונים רכב מחפשים רכב אמין וטוב. אנשים שיש להם רכב בעייתי רוצים למזער נזקים על ידי מכירתו.

אתה רוצה לומר שבבריטניה אין סוחרים ומגרשים שמוכרים גרוטאות במחירי שחיטה?!

לא רק שקיים, אפילו עושים עליהם תוכניות ריאליטי בNG

יום טוב גם לך

• חברי המעגל הראשון
פורסם

להמליץ לבן אדם שרוצה למכור רכב עם מנוע גמור להחליף בהכי זול שהוא מוצא ולמכור זה לא פשע. באחריותו גם ליידע את הקונה שהמנוע הוחלף בכזה מפירוק ושהוא מוזמן לבדוק את מצבו. לדעתי זה פחות גרוע מחברות השכרה ששולחות רכבים שחוטים ל"השבחה" באיזה מכון שטיפה ומציגים לאנשים בדיקות מטעמם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה מסריח אם יש שקיפות? הקונה מקבל רכב נוסע במחיר נמוך משמעותית והקונה מקבל יותר ממה שהיה מקבל על רכב שלא נוסע.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
גדי אני מסכים איתך, מסכים ומחזק.

אבל יש חלומות ואידיליה, ויש מציאות.

המציאות היא שאנשים שקונים רכב מחפשים רכב אמין וטוב. אנשים שיש להם רכב בעייתי רוצים למזער נזקים על ידי מכירתו.

אתה רוצה לומר שבבריטניה אין סוחרים ומגרשים שמוכרים גרוטאות במחירי שחיטה?!

לא רק שקיים, אפילו עושים עליהם תוכניות ריאליטי בNG

רמאים יש בכל מקום שיש בו בני אדם, אפילו באיסלנד וגרינלנד יש כאלו אני בטוח, ובבריטניה בוודאי ובוודאי שיש!

אבל העניין שעליו נפתח השרשור שייך למקום בו עובר שיווי המשקל הנורמטיבי.

יחס סביר לזולת בא לביטוי בהרבה מקומות. למשל בכך שקודם ממלאים דלק או סולר בתחנת דלק ורק אז הולכים לשלם. נכון אפשר להיכנס לאוטו ולנסוע, ויש גם כאלו שעושים את זה אבל 99% הולכים לשלם ולכן זה עדיין עובד כך כאן כרגע.

לא חלום ולא כלום תעלה על מטוס ותראה איך נראית תנועה בכביש כשלנהגים יש קצת יחס לזולתם (ייתכן שכבר נהגת כאן בעצמך ושמת לב לשימוש הייחודי לאי הבריטי של הבהוב אורות גבוהים).

אם אתה מסכים ומחזק אז אין אבל.

מציאות - היא מה שכולם קמים לעשות בכל בוקר.

אגב, אני אין כמו סוחרי רכב רמאים בריטיים, ממש כמו סרט של גיא ריצ'י

• תוכן חדש...