Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אנחנו שוכרים דירת 3 חדרים בבניין ישן. הדירה עצמה סבירה אבל יש כמה בעיות שאני לא מצליח לפתור מול בעלת הדירה. בעלת הדירה היא חברה טובה של ההורים של אשתי ולכן נוצר מצב כזה שכל פעם שאני מתלונן על משהו אני מקבל שיחה שהדירה זולה ומרוהטת ואני מקבל אחלה מחיר ובלה בלה בלה, מה שגורם לי להרגיש כאילו עושים איתי איזה חסד - מה שממש מרגיז אותי.

יש כמה בעיות:

1) יש שכן מלמעלה, בנאדם שלא ניראה שכדאי להתעסק איתו שכל ערב דופק על הרצפה עם פטיש או משהו כזה,

מעיר לי את הילד בבהלה וכמובן גם אותנו. כל לילה, לפעמים כמה פעמים בלילה. בעלת הדירה אמרה לנו גם שלא נדבר איתו, באים אליו אנשים מפוקפקים, לא פעם יש צרחות וצעקות מהדירה ודופקים לו בדלת כאילו עוד שנייה שוברית אותה ואת כל הבניין. כשאשתי אמרה את זה לבעלת הדירה היא אמרה לדבר איתו :roll:.

2) השלט של המזגן בסלון התקלקל עוד לפני שנכנסו לבית. הודעתי לבעלת הדירה אבל היא לא תיקנה אותו ואמרה לי להחליף סוללות. החלפתי סוללות וזה לא עזר ומאז זה לא טופל.

3) יש סתימה במקלחת שכל הזמן חוזרת על עצמה (לפחות אחת לחודש) ואז אני צריך לקנות את החומר שמשחרר סתימות, כמובן על חשבוני. הודעתי על זה כמה פעמים לבעלת הדירה, פעם אחת בעלה בא ניסה לתקן אבל לא הצליח לבצע תיקון שיחזיק מעמד זמן רב.

4) יש נזילה מהאסלה, בעלת הדירה אמרה שהיא לא הצליחה לתקן ואמרה שאם אני יודע אז שאני אתקן.

5) המים יוצאים בצבע חום/כתום מהברז, כל יום. אפילו שנותנים למים לזרום כמה דקות המים יוצאים עכורים ועם טעם נוראי. כמובן שלילד אני לא אתן לשתות מהמים האלו וקרה כמה פעמים שכמעט נתתי לילד לשתות מים עכורים.

מה שיוצר מצב שאני צריך לרכוש מים מינראליים...

6) הקש ששבר את גב הגמל: כמעט אף אחחד מהדיירים לא מוכן להשתתף בהוצאות של הבניין.

בכניסה יש 8 דיירים: בקומה הראשונה גרה משפחה בשכירות ולא מוכנה לשלם, ועוד בחור שגר לבד וטוען שהוא לא מוכן לשלם כי הוא צובע את המדרגות (בצורה מזעזעת יש לציין). בקומה השנייה אין דיירים, דירה אחת נמצאת בסכסוך ירושה ובדירה השנייה לא יודעים מי בעל הבית, בקומה שלנו אנחנו והדיירים ממול משלמים ובקומה האחרונה מדירה אחת משלמים ומהדירה של הבחור שלא כדאי להתעסק איתו- לא משלמים.

הדיירים באו אלינו בדרישה שאנחנו נשלם על השאר שלא משלמים. בפעמים הראשונות שביקשו תשלום על חשמל לא הבנתי שאנחנו משלמים על כולם ושילמתי כמו ילד טוב. אחרי זה שאשתי אמרה לי שזה ניראה לה יקר והיא דיברה עם הדיירת מולנו - היא הבינה שאנחנו משלמים על השאר.

בעלת הדירה לא הייתה מוכנה להתערב בהתחלה ואמרה לנו בפירוש לא לשלם על אחרים, ואז הדיירים קיבלו קנס מהעירייה בנוגע ללכלוך בחצר הבניין, בעלת הדירה התקשרה אלינו והתעצבנה על הקנס שהיא קיבלה,

אחרי שכולם קיבלו קנס הדיירים שילמו חלק מהעלות של הגינון.

עכשיו שוב מבקשים מאיתנו כסף על הגינון וזה כבר עולה לי על כל העצבים. החוזה אמור להסתיים במרץ, ויש לי לפחות עד יוני 2017 עד שהבית החדש יהיה מוכן (וכמובן שיכול להיות עיכובים...) ואני פשוט מתפוצץ מעצבים.

מה אתם הייתם עושים? מצד אחד אנחנו לא רוצים ליצור מריבה (פעם אחרונה שאני עושה עסקים עם אנשים שהמשפחה מכירה!!!!) אבל האם יש איזה משהו בחוק שהוא לטובתי? האם אני יכול לבטל את החוזה של השכירות?.

תודה רבה,

איתמר.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עוזב את הדירה. אם אפשר כבר עכשיו, אם אי אפשר אז במרץ.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

כמו שהמליצו לך.

אתה יכול להישאר וללכת עם הראש בקיר נגד כולם ואז תריב עם השכנים, עם החברה של חמותך על כל המשתמע מכך, תמשיך לשתות מים מועשרים בצורן וברזל ותרגיש הרבה פחות טוב.

האופציה השנייה היא לקום, למצוא דירה אחרת ולקנות את השקט והנוחות שלך בעוד 100-200 שקל בחודש.

לי ברור באיזו אופציה אני הייתי בוחר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כמו שכתב shugiflex - להמנע מעסקים עם משפחה.

לגור בבית משותף זה מתכון לצרות, ברוב המקרים שאני מכיר כולל אצלי.

חלק מהתקלות הם קטנות אני אישית הייתי מעדיף לסדר בעצמי (תקלות נפוצות שכל בעל דירה צריך לדעת להתמודד איתם), אבל תבדוק בחוזה אם שמותר לך להזמין איש מקצוע ולהוריד את עלותו משכר הדירה.

בעיות עם שכנים, בעלת הדירה לא יכולה לפתור, זה רק מולם או להרכין את הראש בשקט ולקוות שיעבור.

לגבי הסתימה - תקנה סודה קאוסטיק, אבל לעבוד איתה בזהירות (כפפות ומשקפי מגן חובה), זה חומר בסיסי חזק מאד, פותח מעולה כל סתימה חזק הרבה יותר מהסנו אינסטלטור וכו (זבל מוחלט) ועולה גרושים. פעם אחרונה שקניתי חצי קילו עלה לי 10 שקל. אם אתה משתמש בצינור מתכת פותח סתימות ואח"כ משתמש בסודה הזו, רוב הסיכויים שהסתימה לא תחזור.

נזילה מהאסלה - ברוב המקרים זו הגומיה בתחתית, היא נרקבת עם הזמן - עולה כמה שקלים ו 10 דקות עבודה להחליפה - לא אמור להיות מסובך.

- לגבי מיים עכורים או צבעוניים זו לא אשמתה, כנראה הצנרת בבניין ישנה, ולפעמים זה מגיע בכלל מהצנרת העירונית בסביבת הבניין.

- לגבי דיירים שלא משלמים וועד זו צרה צרורה ומחלה קשה בהרבה בניינים בישראל, הוועד צריך להלחם בהם מלחמת חורמה אבל לרוב לוועד אין זמן כח ויכולת לריב עם כולם ולהתחיל להתעסק עם תביעות, לגור בבית משותף זו צרה. בכל מקרה בעלת הבית לא תוכל לעזור לך בזה.

פורסם

יש לי עד מרץ להיות שם. עכשיו שוחחתי עם בעלה של בעלת הדירה והוא אומר שההבדל בתשלום על אחרים הוא "גרושים".

לגבי המים העכורים הוא אמר לי לבדוק אם לשכנים האחרים גם יש את התופעה הנ"ל ואם לא אז הוא יחשוב על פתרון.

פורסם

לפני שעה מחקתי SMS פרסומי מרגיז מACE. מסתבר שיש להם "במבצע" שלט אוניברסלי למזגן ב-39 שקל. זה יסגור לך את הפינה הקטנה מסעיף 2.

גם סתימות ונזילות אני מאמין שתוכל לפתור. מההכירות הקצרה בפורום למדתי שידיים ימניות יש לך, וידע, הרי, לא חסר כאן. כמה תמונות של אזור האסון וזה יפתר.

בקיצור ב-200-300 ש' אתה פותר את כל הסעיפים 2-5.

הבעיה היא עם סעיפים 1-6. רק בגללם לא הייתי נשאר בדירה רגע, אפילו אם היתה מרוצפת פרקט אלון תלת-שכבתי ומרוהטת בריהוט איטלקי.

(וכמוני גם כל מי שיבוא לשכור מהחמולוגים הללו את הדירה אחריך. בטח במצבה הנוכחי. ככה שהם ממש לא עושים לכם שום טובה. להיפך. אתם עוד משלמים שכ"ד ואת הארנונה. בלעדיכם, גם זה לא יהיה לה).

אתה בטוח שאין לך איזה סעיף בחוזה שמאפשר לך לצאת לפני הזמן?

אני תמיד משאיר לשוכרים שלי פתח מילוט כזה. או תמורת שוכרים חליפיים, או תמורת הודעה של חודש-חודשיים מראש.

לא נהוג ולא הגון להחזיק מישהו כבן-ערובה רק כי חתם על חוזה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

את סעיף 1 אפשר לסגור בטיפול דיטיילינג מושקע לרכבו של הבחור המאיים ולרכבים של חבר מרעיו בתמורת לשקט.

אחרי שסעיפים 1-5 נפתרו. הייתי נשאר בדירה.

פורסם

שלט של המזגן זה אפס אל מול מה שאתה עובר, לי מספיק סעיף אחד של שכן בעייתי שפוגע בנוחות הילדים שלא לדבר על כל השאר.

למען ילדיך ועצמך ולמען השקט הנפשי הגיע הזמן לעבור דירה .

להודות לבעלת הבית בצורה יפה על האפשרות וההזדמנות ולהגיע איתה להבנה שזה פשוט לא מסתדר לכם גם לא בגלל השכן והרעש שמזיק לילדים ולא בגלל השכנים הסובבים אותכם.

להיפרד בצורה יפה

• אחראי פורום
פורסם

במקומך הייתי מודיע שאני עוזב, מבקש מבעלת הבית לפרסם ולעזוב כשהפראייר החדש נכנס.

אם היא לא עושה את זה, בודק את החוזה ואף מתייעץ לגביו עם עו"ד, אם מותר לך לתת הודעה מוקדמת ולעזוב ללא מחליף.

עם דירה לא מתפקדת יש מה לעשות. יש לבלוע את עניין בעלת הבית הקמצנית ולהשקיע כמה שפחות בעצמך, העיקר שיעבוד.

עם שכנים לא מתפקדים אין לך מה לעשות.

יש לך שנתיים פלוס מינוס לבית החדש, זה הרבה זמן. זה לא שנדפקת עם עוד מעברים על זמן קצר.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
עכשיו שוחחתי עם בעלה של בעלת הדירה והוא אומר שההבדל בתשלום על אחרים הוא "גרושים".

מכיוון שחלה עליך חובה לשלם את החובות הנובעים מהדירה הספציפית שאתה משכיר, תשאל את הבעל של בעלת הדירה אם זה בסדר שאתה תשלם את ה"גרושים" האלה לועד הבית, ותקזז משכר הדירה שאתה משלם להם, שהרי מדובר על "גרושים".

חתיכת בן של אלף 'כוסות חד פעמיות' עלוב שכמוהו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

שלח מכתב רשום עם כל התקלות לבעלי הבית ובו דרישה לתקן את כל התקלות תוך 15 יום.

סביר שלא יתוקן בעיקר נושא המים הצבעוניים ( אולי תתחיל ללמלא בקבוקים ותמכור אצל הבאבא סאלי )

ואז תודיע על ביטול החוזה תן להם 30 יום , אלא אם כתוב משהו אחר בחוזה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...