Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ואם תהיה לך תקלה במזרק כזה שייבאת מחו"ל, אל מי בדיוק תפנה לקחת אחריות? למוסך המדרכה שהרכיב לך שיגיד שהוא עשה עבודה מצויינת והבעיה היתה במזרקים? או למי שסיפק לך את המזרקים שיגיד לך שהמזרקים תקינים והבעיה היתה בהרכבה? או חלילה אם יווצר נזק משמעותי למנוע עקב חוסר התאמה?

הניסיון לחסוך במקרה הזה הוא מיותר.

למען הסר ספק - לאורך שנים הבאתי חלקים ללנדרוברים מחו"ל, ואני מתעצבן בגלל פערי המחירים, וברור לי שאפשר לחסוך הרבה מאוד כסף בייבוא עצמי של חלפים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

עדי - אני לא יודע אם לקרוא לזה מחלה. בעבר חשבתי שכן. היום אני חושב שלא. יש מכוניות שמטופלות בפילטרים מקוריים, וסולר טוב, ותוספים בזמן - ועושים גם 350.0 אלף ק"מ על אותם המזרקים. יש מכוניות שאין לי תיעוד או ידע איך טופלו, או באיזה סולר הושקו, וגם בפחות מ 200,000 ק"מ נדרשו החלפה. המשמעות של אי החלפה של המזרקים היא החלפה של המנוע כולו...

רועי - יש מזרקים שניתן לשפץ ויש כאלה שלא. בדיסקברים מאמצע שנת 97 ו 98, עם מנועי TDI300EDC - יש מזרק אחד ממוחשב ולא ניתן לשפץ אותו. בטויוטה ניתן לשפץ את המזרקים אבל ככל שחפרתי בעניין השיפוץ לא יחזיק כמו החדשים, ואז חוזרים לשאלה המקורית - האם אתה מוכר את האוטו בזמן הקרוב או מתכנן להחזיק אותו לתקופה ארוכה. אם מוכר - פתור את הבעיה הכי זול שאפשר. אם מחזיק - רק חדש.

כאמור, קראתי לא מעט על השיפוץ שלהם, והתייעצתי עם כמה בעלי מקצוע, וגם כמה לקוחות ששיפצו ודי מהר החליפו שוב לחדש כי המשופצים לא החזיקו מעמד.

הזול יוצא יקר, והיקר יוצא זול.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)
האפ יש רכיב עצמו במזרק שעושה את כל הבעיה, אי אפשר להחליף אותו?

אם מדובר על מזרקים עם סולונואיד ולא מזרקי פיאז'ו ניתן לרכוש קיט שיפוץ הכולל מספר חלקים כגון: נחירים, שסתום בקרה, טובלן, פילטר, אטמים ועוד...

הבעיה שחלקי חילוף איכותיים הם מאוד יקרים לכן המשפצים לא מחליפים את כול החלקים אלא רק את החלק התקול ככה שהשיפוץ לא תמיד מחזיק מעמד כמצופה.

השאלה הנוספת איזה חלקים שמים לך המשפצים ? חלק איכותיי או תחליפי סיני.

http://www.alibaba.com/product-detail/o-ring-for-fuel-injector-mechanical_1295401556.html?spm=a2700.7724838.35.1.T7BUSk

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

מניסיון עם מרססים של דנסו על מותג אחר... משופצים אכן לא מחזיק מעמד זמן רב ולפעמים אפילו לא דקה והתקלה לא נפתרת אחרי החלפה או מתחילה תקלה חדשה..

פורסם
אם מדובר על מזרקים עם סולונואיד ולא מזרקי פיאז'ו ניתן לרכוש קיט שיפוץ הכולל מספר חלקים כגון: נחירים, שסתום בקרה, טובלן, פילטר, אטמים ועוד...

הבעיה שחלקי חילוף איכותיים הם מאוד יקרים לכן המשפצים לא מחליפים את כול החלקים אלא רק את החלק התקול ככה שהשיפוץ לא תמיד מחזיק מעמד כמצופה.

השאלה הנוספת איזה חלקים שמים לך המשפצים ? חלק איכותיי או תחליפי סיני.

http://www.alibaba.com/product-detail/o-ring-for-fuel-injector-mechanical_1295401556.html?spm=a2700.7724838.35.1.T7BUSk

היי,

ראשית תודה לך ולדיסקו על התשובות.

לעניין המזרקים, אתה מומחה לאלקטרוניקה, הבנתי שבמקום סלונואיד או בנווסף לו יש מין רכיב אלקטרוני שכאשר מקבל מתח הוא רוטט,

או משהו בסגנון, האם תוכל לשפוך אור על הנושא? איך בעצם הרטט קשור להזרקה?

או שעירבבתי שני דברים שונים בגלל העייפות של החג?

רועי

פורסם

אתה כנראה מתכוון למזרקי דלק מסוג פיאזו'=Piezo.

בקצרה...

חומרים קירמיים מסויימים משנים את צורתם בזמן שמספקים להם מתח ולהיפך קרי אותם חומרים מסוגלים לייצר מתח חשמלי אם מפעילים עליהם לחץ או משנים את צורתם.

במזרקי פיאזו' מותקן שסתום פיאזו' המחליף את הסולונאיד המכני.

ראה סרטון.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

עידכון (זה הולך להיות ארוך אז סליחה מראש):

היום ניגשתי לעוד מוסך לטובת אבחון נוסף של התקלה.

לאחר כמה המלצות, הגעת למוסך שמתעסק במנועי דיזל בלבד והוא אמור להיות מקצועי ואמין..

לאחר שקראתי קצת בפורום ובכלל באינטרנט לגבי ה"מחלה" הזאת של הקרוזרים הבנתי שתופעות הלוואי לא ניגמרות במעט עשן לבן שיוצא מהאגזוז לכמה שניות אחת לכמה ימים,

אלא הנזק של מזרקים דפוקים מלווה גם בהנעות קשות, רעידות מנוע, צריכת דלק גבוהה

וירידה בביצועי המנוע.

אצלי ברכב - שום דבר לא קורה מלבד העשן הלבן, פעם בכמה ימים, לכמה שניות.

(הרכב עושה אחד ל9.3 ק"מ ולמיטב הבנתי זה בסדר גמור)

בקיצור, ביגלל שלא מופיעות אצלי התופעות הנ"ל לא אמרתי למוסך כלום לגבי המזרקים

אלא רק שיבדקו מה מקור העישון אחת לכמה ימים.

בסוף הבדיקה אכן נאמר ואף הראה לי המכונאי את קריאת המזרקים והם ממש מזייפים.

(אחד נותן 3.8 אחד 4.2 אחד 5.6 ואחד 5.8 כשבמצב תקין אמורים לא לעבור את ה1.5)

המכונאי ממליץ לעשות שיפוץ בעלות של 5000 ש"ח ולא להחליף לחדשים שגם אותם

יש לו במלאי והמחיר בידיוק פי 2.

הוא טוען שבשיפוץ המזרקים מגיעים לרמה טובה מאוד ואין צורך להחליף.

בנוסף ישנה אחריות על השיפוץ ל6 חודשים בלבד...

לאחר כל החפירה הזאת, באמת שאני במקש עזרה בייעוץ מה כדאי לעשות?

אני מתכוון להחזיק את הרכב לתקופה של שנה או שנתיים ואז להחליף, אבל כרגע לאחר ששילמתי 14 אלף מעל המחירון אין לי 10 אלף פנויים לביצוע התיקון

וגם את ה5 האלה אני אצתרך לגרד וכל זה כשעוד עומד לפניי טסט בסוף החודש הבא.

האם למרות כל זה, להתרחק מהשיפוץ או שלמישהו יש גם ניסיון טוב עם שיפוץ שכזה?

עריכה אחרונה על ידי mazda3 spirit
פורסם

מסקנתי - רק מזרקים חדשים כולל אטמים וכל מה שצריך, רק במוסך מורשה של היבואן, גם אם זה יהיה טיפה יותר יקר. רק עשירים יכולים להרשות לעצמם דברים זולים.

מחזק את תגובתו של דיסקו, במקרה שעברתי זה בסוף מה שעשינו וזה היה הכי נכון מבחינת האפשרויות בארץ.

ככל שחפרתי בעניין השיפוץ לא יחזיק כמו החדשים, ואז חוזרים לשאלה המקורית - האם אתה מוכר את האוטו בזמן הקרוב או מתכנן להחזיק אותו לתקופה ארוכה. אם מוכר - פתור את הבעיה הכי זול שאפשר. אם מחזיק - רק חדש.

כאמור, קראתי לא מעט על השיפוץ שלהם, והתייעצתי עם כמה בעלי מקצוע, וגם כמה לקוחות ששיפצו ודי מהר החליפו שוב לחדש כי המשופצים לא החזיקו מעמד.

הזול יוצא יקר, והיקר יוצא זול.

מניסיון עם מרססים של דנסו על מותג אחר... משופצים אכן לא מחזיק מעמד זמן רב ולפעמים אפילו לא דקה והתקלה לא נפתרת אחרי החלפה או מתחילה תקלה חדשה..

ספרתי חמש פעמים בשרשור בהן נאמר בפירוש שלא לשפץ. מה אתה עוד צריך?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...