Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תגידו אתם אמיתיים? יוסי פה מאכיל אנשים בלוקשים ולקרדות ואתם עוד אומרים שאייל עישן ירוק? "אני לא יודע למה היהודים עוזבים את צרפת" פתח חדשות גבר הם אומרים לבד שזה בגלל התעמרות של מוסלמים! מה שקרה בשארלי הבדו זה גם אשמת העיתון נכון? יושב פה בנאדם מנפיץ תיאוריות ומספרים בלי בושה כאילו הוא מינה צמח ומצפה שנקבל את "הנתונים" האלה.

שמתי לב שאתה גם מתחמק מלענות על שאלות נוקבות. צריך לשאול אותך חמש שש פעמים כדי שתענה ספציפית על שאלה מסוימת. מעניין למה. כשאתה ואור יורדים על מצביעי הליכוד שאגב אני לא נמנה עימם ( הצבעתי ללפיד בפעמים האחרונות) אז זאת לא גזענות ולא הכללה והם בבונים שרוצים רק אלימות. כשאני אומר שהרבה מהמהגרים הם חלאות שמבצעים זוועות וכפויי טובה אז אני גזען. למה? כי זה נוגד את אהבת האיסלאם שלכם. את ההתרפסות שלכם בפניהם. חתונה שדקרו בה תמונה של תינוק ( מחריד ולא במקום!!)" כל הימין כזה מטורף וכולם אלימים". עזרא נאווי מוביל אנשים למוות בייסורים בעזרתם של שוברים שתיקה מסתבר.. "זה רק בנאדם אחד". ובטח איך נדלקתם כשנשרף המשרד של בצלם.. כמו כל השמאל ישר ההכפשות ההזתה נגד ביבי, עיתונאים מהשמאל ישר קובעים שמדובר בהצתה.. חבל שבסוף זה לא הסתדר עם האג'נדה של המחנה שלכם. אולי "הנאורים" היו תורמים לכם עוד כמה מיליונים כדי להסגיר חפים מפשע משני הצדדים. אם אני הייתי איש שמאל בחודשים האחרונים הייתי וושב בשקט מבושה.

• תגובות 637
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כי אנחנו העם הנבחר. אנחנו לא יכולים לנהוג כך כמו חיות. פה באה לידי ביטוי המיוחדות שלנו. ורק פה.

פה איבדת אותי.

משפט מטומטם וחסר משמעות לחלוטין.

אין לנו מיוחדות ברגע שאנשים מגיבים בצורה כזו.

אתה בעצמך מצדיק אלימות.

אתה לא רואה את האבסורד?

ואנחנו לא מדברים פה על "למה מוסלמים רוצים להרוג אותנו".

זה די ברור. יש סיבות לאומניות ודתיות ויש גם סיבות של התרבות המוסלמית, שהיא יותר אלימה מטבעה.

רוב העולם המוסלמי עדיין לא דוגל בפלורליזם ובקבלת האחר, וזו בעיה רצינית.

אבל הדיון הוא על אירופה והתגובה הנכונה למהגרים, לא על היחסים בין יהודים ומוסלמים.

המאמר שהביא oryo הוא די מדויק.

מה שמוביל את האנשים זו היסטריה, בדיוק כמו שאמרתי בהודעות הקודמות שלי.

טרוריסט אחד עושה פיגוע ואנשים מתחרפנים.

זו לא סיבה אמיתית לעזוב מדינה.

עדיין יש לנו הרבה יותר הרוגים בתאונות דרכים מאשר בטרור.

עדיין יש יותר מתאבדים בשנה מאשר הרוגים בתאונות דרכים.

תגובה אלימה ולא פרופורציונלית לא עוזרת לאף אחד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כשאתה כותב ש"הם" אומרים את זה, אתה מתכוון לכולם בלי יוצא מן הכלל?

כי בינתיים "הם" זה קולות של תנועות קיצוניות טרוריסטיות. נכון שיש להם המוני תומכים בעולם המוסלמי, אבל מה עם כל אלה שזה מעניין להם את האשך ובסך הכל רוצים לחיות בסבבה כמוך?

מה עם אנשים כמו "הצל" והתומכים שלו למשל? איך הם שונים מהערבים שמטיפים לרצח יהודים? ממש עם נבחר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
תגידו אתם אמיתיים? יוסי פה מאכיל אנשים בלוקשים ולקרדות ואתם עוד אומרים שאייל עישן ירוק? "אני לא יודע למה היהודים עוזבים את צרפת" פתח חדשות גבר הם אומרים לבד שזה בגלל התעמרות של מוסלמים! מה שקרה בשארלי הבדו זה גם אשמת העיתון נכון?

לא. זו בעיה של איסלאם קיצוני (דתות בכלליות אבל איסלאם יותר מאחרות)

יושב פה בנאדם מנפיץ תיאוריות ומספרים בלי בושה כאילו הוא מינה צמח ומצפה שנקבל את "הנתונים" האלה.

איפה נתתי מספרים?

שמתי לב שאתה גם מתחמק מלענות על שאלות נוקבות. צריך לשאול אותך חמש שש פעמים כדי שתענה ספציפית על שאלה מסוימת.

מה השאלה?

מעניין למה. כשאתה ואור יורדים על מצביעי הליכוד שאגב אני לא נמנה עימם ( הצבעתי ללפיד בפעמים האחרונות) אז זאת לא גזענות ולא הכללה והם בבונים שרוצים רק אלימות.

כי זו אידיאולוגיה, לא גזע או קבוצה אתנית. אני יכול לבקר מישהו על מה שהוא חושב, לא על איך שהוא נולד.

כשאני אומר שהרבה מהמהגרים הם חלאות שמבצעים זוועות וכפויי טובה אז אני גזען. למה? כי זה לא נכון.

כי זה נוגד את אהבת האיסלאם שלכם. את ההתרפסות שלכם בפניהם.

לא. אני לחלוטין נגד האיסלאם ומאמין שהוא אחת הבעיות הגדולות שיש כיום בעולם.

חתונה שדקרו בה תמונה של תינוק ( מחריד ולא במקום!!)" כל הימין כזה מטורף וכולם אלימים". עזרא נאווי מוביל אנשים למוות בייסורים בעזרתם של שוברים שתיקה מסתבר.. "זה רק בנאדם אחד". ובטח איך נדלקתם כשנשרף המשרד של בצלם.. כמו כל השמאל ישר ההכפשות ההזתה נגד ביבי, עיתונאים מהשמאל ישר קובעים שמדובר בהצתה.. חבל שבסוף זה לא הסתדר עם האג'נדה של המחנה שלכם. אולי "הנאורים" היו תורמים לכם עוד כמה מיליונים כדי להסגיר חפים מפשע משני הצדדים. אם אני הייתי איש שמאל בחודשים האחרונים הייתי וושב בשקט מבושה.

אין קשר בין בצלם לבין השמאל.

אני איש שמאל ואני מתנער לגמרי מהארגון הזה ולא מפחד להגיד את זה בצורה ישירה ופומבית.

השמאל הישראלי אוהב את המדינה אבל מקבל את הקיום של אוכלוסיה פלסטינית (ערבית, אם אתם נעלבים מהמילה פלסטינים).

הקו עובר בהעדפה של הפלסטינים על פני המדינה, ואז הם לא שמאל ישראלי אלא ימין פלסטיני.

בצלם הם לא שמאל.

אגב, גם אם זו לא הייתה הצתה, עדיין שומעים כל היום קולות בימין שיש כוונות כאלה ויש הסתה משמעותית.

הם כל היום אומרים שצריך לשרוף את כל בצלם וגם את כל הסמולנים הבוגדים.

אז זה מפליא שישר מניחים שזה הימין הקיצוני?

(אגב, אני לא הנחתי שום דבר)

פורסם (נערך)
כשאתה ואור יורדים על מצביעי הליכוד

בונא, יש גבול.

או שתפנה אותי להודעה בה אני יורד על מצביעי ליכוד, או שתמנע מ"לקבוע עובדות בשטח" בנוגע לדברים שבכלל לא אמרתי.

אני מנסה לשמור על תרבות הדיון אבל זה מרתיח את הדם כשמישהו מכניס לך מילים לפה ללא בושה. אתה מוזמן לתקוף את עמדותיי עד מחר ("אוהב איסלאם", "מתרפס" ושאר בבל"ת) אבל להשתמש בשם שלי ולשקר בנוגע לדברים שכיבכול אמרתי זה כבר ממש לא לעניין.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
וואלה, ולדעתי להיות שמאלני זה גם לאהוב את ארצך. נוצר מין נרטיב מטופש שמוזן משקרים של בעלי עניין ש"שמאלנים" (הגדרה כללית לכל מי שהוא לא ימני) חותרים תחת המדינה ומעדיפים את טובת הפלסטינים. זה קשקוש מארץ הקשקושים שכל שמאלני שפוי יצחק לך בפנים למשמעו, אבל גם עובדה זו לא עוצרת שיח ציבורי בנושא שמוזן ע"י הממשלה, שממש לא מחפשת שכולנו נחיה פה ביחד (כולנו = היהודים) אלא פשוט רוצה שאף אחד לא יפריע לה לחמוס את כספם של משלמי המיסים. כך היא מייצרת טיפוסים הזויים כמו אורן חזן, מיקי זוהר וגלעד ארדן, וכך היא מחזירה לגדולות פושעים כמו אריה דרעי. והרשימה כמובן עוד ארוכה.

נכון, יש שמאלנים הזויים כמו שיש ימנים הזויים. אבל שאל כל שמאלני שפוי והוא יגיד לך שאין פה שום הלקאה עצמית. רק שמירה על צלם אנוש. וזה חשוב. זה מאוד מאוד חשוב. במיוחד במדינה שבה ציבורים כל כך גדולים קוראים למעשים נוראיים על ימין ועל שמאל (תרתי משמע).

כל מי שגר פה , אולי למעט כמה הזויים, אוהב את המדינה. גם רוב ערביי ישראל אוהבים את המדינה אם לשפוט לפי ההתנגדות העזה שלהם לרעיון של חילופי שטחים כך שאום אל פחם (למשל) לא תהיה חלק מהמדינה.

לענין ה"שמאלנים החותרים תחת המדינה ומעדיפים את טובת הפלסטינים"- זו תעמולה שמקדם ראש ממשלה שמעמדו חלש גם בעיני מצביעי הליכוד. בגין, שמיר ושרון לא נזקקו לתעמולה כזו.

לגבי "הממשלה רוצה שאף אחד לא יפריע לה לחמוס את כספם של משלמי המיסים" זה כמובן נכון, גם לגבי הממשלות בעבר ובעתיד, וללא קשר אם זו ממשלת ליכוד, עבודה, או קדימה . בגלל שיטת הבחירות הדפוקה, הרבה מאלה שמגיעים לתפקידי שר בממשלה, הם לא ראויים. הנה למשל שר האוצר הנוכחי, כחלון מחפש רק פופולריות לטווח הקצר, ומרוב רצון להיות טוב הוא מחלק הטבות לכל הכיוונים. ומאיפה יבוא הכסף למימון ההטבות האלה? ניתן לשער שבקרוב יעלו מיסים ובהעלאת מיסים אחת הדרכים הקלות היא להעלות את המס על המכוניות ועל הדלק.

רפי קישון מדבר במעריב על אביו אפריים קישון , הסאטיריקן הישראלי הכי הכי:

אבא חי כביכול אורח חיים בורגני, אבל בנשמתו הוא היה אנרכיסט. הוא לא ראה את השלטון כחבורה מכובדת של אנשים נבונים וחכמים שרוצים לעזור לעם, אלא כחבורה של אנשים בינוניים המתנהלים בין שלומיאליות לבין נוכלות ורמאות שמשימתם העיקרית לנסות להיאחז בקרנות השלטון ולייצר מיסים חדשים שיוכלו לגבות מהעם כדי לממן את כל הטעויות שהם עושים ואת בזבוז כספי הציבור מטעמם."

בנושא "הממשלה...מחזירה לגדולות פושעים כמו אריה דרעי" : גם יצחק רבין, שהיה ישר כסרגל, נלחם לטובת דרעי כדי שהממשלה תוכל לקדם מטרות חשובות. זה מה שקורה עם שיטת בחירות דפוקה כמו שלנו.

יהודה

פורסם (נערך)

לזה אני רגיל, ככה זה אצל חלקים מאוד נרחבים כיום - מי ששמאלני כנראה שונא את המדינה / אוהב ערבים / שוכב עם מוסלמים / מעשן נרגילה בסלון / מחלק סוכריות בפיגוע וכו'. איך אומרים בעיוות ישראלי - "זה האובייסט".

אבל אחרי שבשני עמודים האחרונים אני מדבר על זה שיש דגנרטים בשמאל שעושים הכללות על ימניים בצורה דומה, בא מישהו ואומר שאני שייך לאותה קבוצה ממש... כאילו, גאד דם.

זה קטע שגור כזה לאחרונה גם אצל פוליטיקאים, אומרים איזה משהו שאין לו סימוכין, הנרטיב כבר נצרב בתודעה, ועד שבא האדם שיגיד "בונא אבל זה פשוט לא נכון" לאף אחד כבר לא אכפת. אז מצד אחד אני אוהב לנהל דיונים עם אנשים בעלי דעה שונה כי רק ככה אפשר ללמוד ולהתפתח, מצד שני כשהדברים האלו קורים אני אומר לעצמי what's the point.

בכל מקרה מי יודע, אולי אני באמת שייך לקבוצה הזו, נראה האם EA יפרגן כאן בקישור להודעה מהעמודים האחרונים שתואמת את הביקורת שלו כלפי.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
בונא, יש גבול.

או שתפנה אותי להודעה בה אני יורד על מצביעי ליכוד, או שתמנע מ"לקבוע עובדות בשטח" בנוגע לדברים שבכלל לא אמרתי.

אני מנסה לשמור על תרבות הדיון אבל זה מרתיח את הדם כשמישהו מכניס לך מילים לפה ללא בושה. אתה מוזמן לתקוף את עמדותיי עד מחר ("אוהב איסלאם", "מתרפס" ושאר בבל"ת) אבל להשתמש בשם שלי ולשקר בנוגע לדברים שכיבכול אמרתי זה כבר ממש לא לעניין.

צודק לא אמרת. סליחה.

פורסם (נערך)
אגב, wake up call חבוב, הדעות שלך לא כאלו ימניות [כיום] אם אתה מוכן להכיל את המושג 'מדינה פלסטינית'... בכלליות נדמה מההודעה שלך שהדעות שלנו לא כאלו רחוקות.

ואגב, בהתחשב בזה שאתה מוכן להתנתק מיוש, אם אני מבין אותך נכון, כנראה שאתה גם באמת לא כזה ימני.

אתם לגמרי צריכים להחליט אם אתם מדברים מתוך דעות, או מתוך רצון להשתייכות למחנה, מסיבות השמורות עמכם. הרצון שלכם להגדיר אותי ולשייך למחנה אחר (לתפיסתכם) מאד מצחיק. עריכה - לא כזה מצחיק. די מטריד האמת. שאלתם את דעותיי - אמרתי. רק מוכיח שהעמדות הקצינו - מבחינתכם אם אני לא עובר ברחובות וצועק "איטבח אל ערב" אני שמאלני. אפשר להיות ימני בלי להיות גזעני, אפשר להיות ימני ולהיות פרגמטי (בשנים האחרונות אני לא כ"כ בטוח לגבי הצד השני).

וואלה, ולדעתי להיות שמאלני זה גם לאהוב את ארצך. נוצר מין נרטיב מטופש שמוזן משקרים של בעלי עניין ש"שמאלנים" (הגדרה כללית לכל מי שהוא לא ימני) חותרים תחת המדינה ומעדיפים את טובת הפלסטינים. זה קשקוש מארץ הקשקושים שכל שמאלני שפוי יצחק לך בפנים למשמעו, אבל גם עובדה זו לא עוצרת שיח ציבורי בנושא שמוזן ע"י הממשלה, שממש לא מחפשת שכולנו נחיה פה ביחד (כולנו = היהודים) אלא פשוט רוצה שאף אחד לא יפריע לה לחמוס את כספם של משלמי המיסים. כך היא מייצרת טיפוסים הזויים כמו אורן חזן, מיקי זוהר וגלעד ארדן, וכך היא מחזירה לגדולות פושעים כמו אריה דרעי. והרשימה כמובן עוד ארוכה.

נכון, יש שמאלנים הזויים כמו שיש ימנים הזויים. אבל שאל כל שמאלני שפוי והוא יגיד לך שאין פה שום הלקאה עצמית. רק שמירה על צלם אנוש. וזה חשוב. זה מאוד מאוד חשוב. במיוחד במדינה שבה ציבורים כל כך גדולים קוראים למעשים נוראיים על ימין ועל שמאל (תרתי משמע).

מילא שכל הפוסט הזה ערבוביה של כעס בלתי-מאורגן וואלה - בחיית רוני, תכתוב ברור, בנקודות או משהו כזה. חלק ניכר מהזעם הצדקני שלך אשכרה צודק - לגבי אורן חזן ושות' ודרעי, למשל, אבל בתוך כל צלם האנוש הזה אתה צריך להבין שהמציאות כאן מורכבת. אי אפשר באמת לוותר על השיקול הבטחוני ובתוכו - אי אפשר לבוא לעם שדוקרים אותו ברחובות ולהסביר לו שזה הוא אשם, ואם רק ניתן להם עוד קצת, זה יסתדר. זה פחות או יותר כמו להגיד לנאנסת שאם היא תיאנח על הדרך, יכאב לה פחות. ניסו את זה באוסלו, ניסו את זה ב-99-2000 - ואלה, לא עבד. המחנה אליו אתה משתייך לא הצליח להעמיד אלטרנטיבה ראויה בדיוק בשל עניין זה, ובשל העמדת מנהיגים שלא מסוגלים לסחוף קהל מצביעים - בוז'י בהיותו אמבה, שלי בהיותה קומוניסטית, ציפי בהיותה חסרת עמוד שדרה פוליטי. על מרץ אני לא מדבר כבר - ממפלגה שאולי לא הייתי מצביע לה אבל כיבדתי, קיבלתי חד"ש בלי הרבה תחפושת ואני מפנה לאמרותיה הרבות מספור של זהבה גלאון, בכל מדיה אפשרית. ברגע שהזזת את המחנה שמאלה מדינית - וכל המחנה זז - אתה צריך להבין שבמציאות כאן זה לא יעבוד, ואתה יכול לבכות עד מחר שאתם אוהבים את הארץ ורוצים בטובתה ורק הנייטיבז מפגרים מדי בכדי להבין זאת.

אני לא מתומכיו של ביבי, אבל הוא פוליטיקאי מבריק, שלצערי הרב מתעסק בעיקר בשרידותו הפוליטית, ואת זה הוא עושה מצוין, לזכותו (?) יאמר. אם אמבה כמו בוז'י קיבל 24 מנדטים, תחשוב מה ניתן היה לעשות אם רק היה מנהיג ראוי, ואם רק הייתה אג'נדה.

אבל היי, עדיף לבכות בפורומים.

עריכה אחרונה על ידי RK

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

חייב להיות פתרון, רק שבמלוא הכבוד - הוא לא חייב לבוא מאתנו. אנחנו ניסינו די והותר - יש להם פטרונים, שהם יסבסדו אותם. אנחנו לא צריכים לתת תשתיות לעם שהורג בנו, או לפחות מנסה ללא הרף ושלא יהיה לך ספק - בלי פעילות ענפה מאד של השב"כ, כמות הפיגועים הייתה גדולה שבעתיים.

הפלסטינים קיבלו הזדמנויות רבות. אני לא יודע מתי עלית ארצה, אבל עד אינטיפדת 2000 המצב הכלכלי שלהם היה טוב הרבה יותר ממה שניתן לחשוב או להאמין כעם "מדוכא" - ג'נין, למשל, הייתה עיר שנהתנה מסחר ענף עם יהודים מכל אזור הצפון - נסעו לשם לכל מטרה, החל בקניית חלקי רכב וכלה בטיפולי שיניים. אחרי 2000 היא הפכה לאיי חורבות ואתה יודע מה - מגיע להם. רוב האנשים, ככלל, מעוניינים לחיות, לעבוד, להקים משפחה ולגדל ילדים ולדאוג לרווחתם. מי שמקבל את זה וזונח בשם עקרונות אחרים - שיסתפק בהם.

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

*עיי חורבות.

עם כל השאר אני מסכים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

צודק, לא יודע מה עבר עלי.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...