Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3986 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

ברשותי גולף 2006 (MK5) שעברה 120,000 ק"מ.

לא מזמן עשיתי טיפול גדול לאוטו שכלל יישור קו ובו הוחלפו שמן, פלאגים, פילטרים וכו'...

במהלך הטיפול המוסך הציע לי להחליף שמן גיר (כרוך בעלות של 1200 ש"ח) מכיוון שלהמלצתו גיר DSG6 צריך לעבור החלפת שמן כל 60,000 ק"מ. ביקשתי ממנו כמה ימים לחשוב על זה ועשיתי מספר בירורים.

כאן בעצם מתחילה הדילמה, מהבירורים עלה שאכן פעם פולקסווגן פעם דרשו לבצע החלפה כל 60,000 ק"מ אך הם שינו את הנוהל וכרגע חלק מהמוסכים באמת מחליפים ממליצים להחליף וחלק אחר ממליץ לא לגעת בשמן גיר כי הדבר עלול להשבית את הגיר.

כל המוסכים שבדקתי איתם היו מוסכים מורשים.

קצת מבלבל כל העסק, ולא ברור למה כל מוסך ממליץ על משהו אחר....

אשמח לעזרה!

פורסם

אתה בטוח שהתיבה אצלך מסוג DSG 6 ולא תיבה פלנטרית מסוג 09G ?

אכן מומלץ להחליף שמן גיר ויפה שעה אחת קודם. המחיר הגבוה נובע מהעלות הגבוהה של השמן מקורי.

אתה יכול לחסוך כמה מאות שקלים אם תבצע את ההחלפה במוסך רון בת"א אשר משתמש בשמן גיר OEM השווה בתכונותיו לשמן המקורי.

איזה כייף לי :)

פורסם

אוקיי דברתי עם המרכז הראשי של פולקסווגן והם אמרו שחד משמעית אין צורך להחליף שמן לגיר הנ"ל.

אכן הייתה תחילה קריאה להחלפת שמן גיר אחרי 60,000 ק"מ משום שישראל מדינה חמה אך לאח"כ הקריאה שונתה ואין צורך להחליף שמן.

אולי המידע הנ"ל יעזור לאחרים שמתלבטים עם אותה השאלה....

פורסם

המידע לא עוזר במאומה כאשר אתה בעצמך לא ממש יודע איזה תיבה מותקנת ברכבך :-D.

תבקש מצ'מפיון מסמך המאשר שאין צורך בהחלפת שמן גיר בתיבה שלך.

פורסם (נערך)
המידע לא עוזר במאומה כאשר אתה בעצמך לא ממש יודע איזה תיבה מותקנת ברכבך :-D.

תבקש מצ'מפיון מסמך המאשר שאין צורך בהחלפת שמן גיר בתיבה שלך.

איך אפשר לבדוק איזו תיבה מותקנת?

עריכה אחרונה על ידי nitros54
פורסם

כתוב DSG על הידית הילוכים?

לא זכור לי שוואג מסתירים את העניין הזה, אם אני לא טועה כשיש DSG אז כתוב על הידית..

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)
האם ברשיון של הרכב כתוב -

תוצר פולקסווגן גרמני

דגם 1k10e3

אם כתוב 1k10e3 זה אומר שזה DSG או לא?

בכל מקרה, אני אבדוק ואעדכן כאן...

עריכה אחרונה על ידי nitros54
פורסם
איך אפשר לבדוק איזו תיבה מותקנת?

יישנם כמה אפשרויות לדעת האם מותקנת ברכבך תיבה מסוג DSG.

כפי שכתבו לך באשכול והאפשרות הנוספת היא פשוט תרשום לי מה קוד המנוע כפי שרשום ברישיון הרכב.

בספר הרכב וגם בתא המטען מודבקת מדבקה עם פרטי הרכב ואיבזור נוסף. צלם ותעלה לפורום תמונה ונוכל לומר לך איזה תיבה מותקנת ברכבך.

* גם לי יש גולף דור 5 שנת 2006 ובאותה שנה למיטב זיכרוני רק מנועי 1.9TDI שודכו לתיבה מסוג DSG6.

פורסם

אפשרות נוספת היא סריקה באמצעות מחשב עם תוכנת VCDS, אז מתקבלת רשימה של כל החלקים העיקריים ברכב כולל קוד דגם עבור כל חלק.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...