Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמים מביקור בחברת Switch

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אולי זאת דרישה מוגזמת, אך הייתי מצפה לבדיקה טכנית בכל פעם שהרכב מגיע לחברה.

אחד הדברים שגרמו לי להבין שלשם אני לא חוזר היא הטענה של הסוכן:"אם היה בעיה במנוע, הרי תמיד תוכל לתקן את הרכב".

עוד לפני שיצאתי לבדוק את הרכב הוא הציג בפני את תקנון ביטוח הגיר והמנוע, ושם היום כל-כך הרבה סעיפי הסתייגויות.

אשמח אם נציג החברה שנמצא כאן בפורום יעלה את המסמכים ונוכל לדון בהם.

לדעתי הם אפילו מצהירים שכל הרכבים שלהם עברו בדיקה כזאת.. ואפילו סדרת בדיקות שלכאורה אמורות "להרגיע" אותנו שאנחנו קונים מ"ידיים טובות".

מצ"ב צילומי מסך מהאתר שלהם.

לדעתי זה מראה על הצהרות לחוד ומציאות לחוד.

1.jpg2.jpg

שלומי

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נכון הבדיקה נעשתה לפני חודש ולקונה יש אולי זכות לראות בדיקה חדשה יותר. אבל לא הגיוני מבחינתם שהם יעשהו בדיקה כל פעם שהרכב מגיע לחברה.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

האמת שאבא שלי רכש משם מאליבו לפני שבועיים שלושה בערך (פתחתי על זה גם שרשור), עד כה הכל נורמטיבי.

הבדיקות של המוסך המחמיר הן דיי כסת"ח יחסית (גם העליתי את זה אצלכם בקבוצת וואצאפ :p ), כי לאחר הרכישה יחד עם טופס הבדיקה אבא שלי ניגש ל 2 מוסכים - אחד מהם של UMI שביצעו בדיקה חינמית ולא מצאו הרבה מהסעיפים שהיו כתובים כגון על תושבות מנוע שצריך להחליף - התברר כלל כי יש 3 תושבות מנוע חדשות ובמצב חדש לגמרי לפי UMI, כל מיני רעשי גיר שלא קיימים גם לפיהם אבל כתובים בדוח בדיקה.

בעיקרון וממה שרואים - SWITCH הם לא מוסך הם סה"כ מתווך (וכנראה שגם לא מבינים שום דבר במכונאות), שמשלם וסומך על המוסך שיבדוק כל רכב שמגיע.

השיטה שלהם בעקרון היא נוחה וקלה, ודיי פותרת לאנשים את הכאב ראש הגדול של לרוץ מפה לשם והעברות בעלות ובדיקות וביקורות.

כמובן שאני תמיד במחשבה לעשות בדיקה נוספת לאחר שמקבלים רכב עם בדיקה מהמוסך הנ"ל שאצלם הם בודקים את הרכבים.

ובנוסף לך תדע מה קרה בחודשים האלו מאז הבדיקה אצל בעל הרכב, הרי הרכב לא יושב אצלם בחניה בד"כ אני יודע שהרכב נשאר אצל בעל הרכב, וכשאתה רוצה לבוא ולראות את הרכב המדובר הם יוצרים קשר עם הבעלים שמביא אותו אליהם, ומכינים אותו בשבילך (ככה הבנתי)

Opel Adam S 2017

פורסם

המסקנה היא בכל מקרה לבדוק את הרכב.

אבל לפחות אם קונים דרך הפלטפורמה שלהם (או דרך סוחר גדול אחר) יש סוג של הגנה שלא קיימת כאשר קונים מגורם פרטי.

למרות מה שרשמת אני לא פוסל את switch כמקום אפשרי לקנות דרכו, אבל אני בהחלט אהיה מאוד זהיר, אסתכל על תאריך הבדיקה שלהם היטב וגם אבדוק את המכונית בעצמי לפי רשימת תיוג (אם כי בוודאי אני לא ברמה המקצוענית של פות"ש).

פורסם

אני עדיין מופתע שאנשים אשכרה הולכים למקומות כמו סוויץ וקונים רכב. רק אותי זה מפליא כל העניין הזה?

בחיאת אתם לא מעדיפים לראות את הבן אדם שאתם קונים מולו? לא תשקיעו עוד קצת זמן ותלכו לבדיקה לבד מטעמכם?

בזמן הבדיקה תשמעו מהבוחן את כל הבעיות/או לא ישירות ולא מאיזשהו מתווך שלוקח על העסקה הזאת כמה אלפי שקלים.

פראיירים באמת מתחלפים, אותי זה מפליא על גבול נפילת הלסת.

באופן אישי אין סיכוי שאני אקנה רכב ולא אבדוק אותו בעצמי, הפעם היחידה שקניתי רכב שלא היה מבן אדם פרטי היה מסוכנות כלמוביל הידועה במקצועיות שלה וברכבים הטובים שנכנסים לשם וכמובן שהרכב נלקח לבדיקה במכון.

בכל אופן אני בספק אם המיזם הסוויצ'י הזה באמת יעבוד, כל מי שאני מדבר איתו לגבי קניית רכב חדש (ויצא לנו לדון גם בנוגע לסוויץ') לא מתכוון ללכת למקומות כאלה.

זה בסופו של יום מתווך, מי הולך למתווכים (ברובם) אנשים שלא מצליחים למכור את הרכב.

בהצלחה.

פורסם

יכול להיות שאתה מתפלא, אבל רכב שמכרתי פורסם שם (בסוף מכרתי לבד), רכב של בת-של-חבר הגיע לשם ונמכר דרכם לשביעות רצונה, ושני לקוחות ששלחתי לשם קנו מהם מכוניות ומאוד שבעי רצון.

למה לפסול? לא תמיד יש לאנשים זמן, כח, וחשק להתמודד עם ה'קונה הארצישראלי אדום החזה' שלל תובנותיו וזיוני השכל שלו.

דוגמא קטנה, בשבת לפני שבוע באו זוג מבוגר לראות טויוטה פראדו שמכרתי. האישה שזו לה הפעם הראשונה שנוהגת ברכב שטח גבוה, ופעם ראשונה עם רכב דיזל ו/או רכב ששוקל 2 טון, טענה שהבלמים לא תקינים כי אצלה באוטו זה לא ככה. ניסיתי להסביר לה שהיא לא רגילה לנסוע ואם היא רוצה לבדוק את הבלמים שתלחץ על הדוושה חזק ותראה אם הוא עוצר. היא התווכחה איתי קצת בכעס. לבריאות שיהיה לה. האוטו נלקח שבוע לאחר מכן על ידי קונה אחר למוסך של טויוטה לבדיקה וכמובן שהבלמים תקינים לחלוטין. עכשיו אני שואל אותך למי יש כח לזיוני שכל?

קרוב משפחה קנה דרך סוויצ' קיאה סיד - כשמצאתי לו את הרכב הספציפי ביד 2 הוא עדיין העדיף את הסביבה המוגנת שנתנה לו סוויצ'.

אישית - מי ששואל אותי על רכב, אני ממליץ לו דבר ראשון ולפני יד 2, להיכנס לאתר של סוויצ' ולחפש שם רכב.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לדעתי, לפחות סוויץ נותנים לך לראות תמונות של הרכב. כשאני עובר על לוחות הרכב ביד 2, יש בקושי תמונה אחת אם בכלל. אתה לא יכול אפילו לראות אם האוטו בצבע שכתוב שם.

זה כבר שווה משהו. בסוויץ מצלמים את המנוע. כבר משם אתה יכול לראות סימני הזנחה ומהר יותר לשלול רכבים, במקום לבוא ולבזבז זמן ולשלול את הרכב אחרי זה.

גם כן, בסוויץ הסיכוי שהרכב ה"יד ראשונה 40000 ק"מ מפרטי אחי" הוא באמת רכב יד ראשונה עם 40000 ק"מ מבן אדם פרטי. אבא שלי שרף טונה זמן בחיפוש רכב על רכבים שפורסמו בתור יד שנייה, והיה כתוב 02 בעלים קודמים ברשיון...

פורסם (נערך)
זה בסופו של יום מתווך, מי הולך למתווכים (ברובם) אנשים שלא מצליחים למכור את הרכב.

או אנשים שזמנם קצר ו/או יקר.

או אנשים שלא מסוגלים לעמוד על המקח או להתמודד עם רמאים ונבהלים מכל סוחר רכב (או לקוח פרטי אגרסיבי) שבא להסתכל על האוטו ומפחיד אותם שהקרבורטור נפל לרדיאטור, שעוד מעט הרכב יעלה בלהבות ואז בתוקפנות מציע להם מחירון פחות 50 אחוז (המתוחכמים יותר באים בזוגות ומבזבזים לך שני ערבים - אחד מגיע ביום ראשון, מספר לך כמה הרכב נורא ואיום ועוזב בכעס. החבר שלו מגיע ביום שני, גם הוא חושב שהרכב איום ונורא, אבל מוכן לעשות לך טובה ולקחת אותו בעבור כמה גרושים).

הרכב נוכחי שלי כבר מודל 09 ואני כנראה אמכור אותו בעוד X שנים בגרושים בשוק החופשי (ועם הרבה עצבים), אבל אם הייתה לי מכונית ראויה יותר למכירה, הפתרון של SWITCH הוא בהחלט ראוי. כי במקום לקבוע עם כל מיני מוכרים בכוח שמאחרים/מקשקשים/מבטלים/סוחרים מתחזים/חיים בסרט וכו' אני יכול לקחת עוד משמרת ערב בעבודה (יותר מאלף נטו) או לבלות ערב פנוי עם הילדים (בלתי ניתן לתמחור).

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם (נערך)

רגע, הלכתם ליראות אקסנט חבוטה בזמן שלידה מוצעת פוקוס 12/08 האצ'בק במצב קוסמטי שמור יותר שעולה גם פחות ? :roll:.

https://switch.co.il/cars/ford/focus/2008/4589.html

מצד אחד אתה צודק שלא הייתה צריך לצפות לתקלה כזו מחברה שמציגה עצמה שנוטלת ממך את כל כאבי הראש, מצד שני זה גם חוסר אחריות של המוכר שמישתמש בשירותי התיווך של החברה ולא דואג לרכב, האם יכול ליהיות מצב היפוטתי לכאורה שבעל רכב עם בעיה כזו יכול ביום הבדיקה למלא מי קירור ובעת הבדיקה לא יעלו על הבעיה? -כמובן תהיה מבלי להאשים אף אחד.

ומה היה קורה לאדם שרוכש אתה רכב הזה? הרי החברה מעניקה אחריות מצד אחד אבל לא ניראה לי שתישמח ליספוג עלות גבוהה שכזו -האם החברה לא יכולה ליתבוע מהמוכר על חוסר שקיפות שלא מסר להם שמנוע שלו גמור?

ואני כן רוצה לציין שבפעם הראשונה שביקרתי אצלם ליראות סובארו B3 שלפי התמונות היו רק שפשופים וקצת סימני חלודה באיזורים האלה- גילינו אצלם שלרכב יש מכה חדשה בחצאית למטה ליד הנוסע מקדימה, מה שעוד יורת היה מחשיד שהיו שאריות שברי זכוכית על דיפון הדלת- כמובן שהנציג היה בהלם ולא מבין מהיכן זה הגיע- לדעתי המוכרים לא ממש מעדכנים את החברה על מכות ופגמים חדשים שניגרמים לאחיר הבדיקה שלהם- זה ממש מכעיס כי אז בידיוק נימצאים במצב של פותח השירשור שסתם שורפים חצי יום עבודה.

בסוף בפעם השלישית כן נירכש דרכם רכב במשפחה.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

הטענה פה כלפי סוויץ' מיותרת לגמרי.

1) 6 שבועות עברו בין הבדיקה שלהם והיום, ב6 שבועות אפשר לגמור מנוע 6 פעמים. במיוחד ע"י טיפוסים מהסוג הזה (ולא, זה לא סביר שהם יבדקו את הרכב מחדש על חשבונם כל חודש, הם סוכמים על זה שהמוכר הוא אדם נורמטיבי שיידע אותם על כל שינוי משמעותי במצב הרכב מאז הבדיקה ועד עכשיו)

2) יתרה מכך, בבדיקה שבוצעה אין סימנים לפגיעה באטם ראש, למה אתה שולל שהרכב התחמם לפני שבוע-שבועיים?

3) ובכל מקרה יש לך אחריות על המנוע במקרה ו"נשפך" בחצי השנה האחרונה

4) ובכל מקרה יש לך אופציה להחזיר את הרכב no questions asked תוך שבוע, בין אם הצבע לא מצא חן בעיניי אשתך ובין אם ביצעת בדיקת קומפרסיה הפוכה מתחת לבית ומצאת שיש בעיה בראש

תבין, הם לא צד בעניין, הם לא "משביחים" את הרכב עם כמות מסחרית של סקאי וריחנים רק כדי שלא תשים לב לדברים האלה. אתה רואה את הרכב בדיוק במצב שבו הבעלים שלו נהג בו לפני חצי שעה, לטוב ולרע.

אין שום הבדל בין אם היית מבקר את איציק ובודק את הרכב לאופן שבו הוא הוצג בפניך במתחם של סוויץ'

רק שפה יש לך את הגב של כלמוביל בעסקה, ולא איציק שיגיד לך חצי שעה אחרי העברת הבעלות "מה אתה רוצה אחי, עשינו העברת בעלות, לך תחפש מי ינענע אותך"

תן לי לנחש זו היתה המכונית? : https://switch.co.il/cars/hyundai/accent/2008/3769.html

לפי המצב החיצוני רואים שקרעו לו תצורה, לא התייחסו אליו יפה.

על הרכב הזה ספציפית דיברנו כבר בשרשור אחר, התוצאה היא שסוויץ' דרשו מהמוכר להגיע לצלם מחדש כמה תמונות במצב קוסמטי פחות קטסטרופלי. (הוא הוסיף כיסוי מושבים)

מי שלא הספיק לראות - אתם ממש לא רוצים לדעת מה יש מתחת לכיסויים האלה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אשרייך שיש לך את הידע הזה. לא לכולם יש. לרוב אין וככה נופלים. קונים בזול ו"משלימים" את החיסכון בכניסות ויציאות למוסך כשעוברים קודם דרך מחסן החלקים.

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...