Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה הייתי בכנס במלון (דן פנורמה) ונזכרתי כמה אני אוהב את הקפה שהם מגישים במכלי נירוסטה הגדולים.

יש למישהו מושג מה אופן הכנת הקפה (פילטר, או פרקולטור, או בכלל משהו אחר) ? ומה סוג הקפה ?

ניסיתי להזמין קפה פילטר ממכשיר ידני (french press coffee brewer) בכמה בתי קפה, וזה ממש לא זה. היה לזה טעם של קפה שחור, פשוט מסונן (לא שזה רע, אבל ממש לא אותו הקפה).

תודה לעוזרים.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רבים מהמלונות שעובדים איתנו (שטראוס) משתמשים בקפה הזה:

imagejpeg

זה קפה נוזלי איכותי מאוד שמגיע באריזות וואקום ונשמר בהקפאה. אריזה אחת עולה כמה מאות שקלים.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

זה תרכיז קפה נוזלי.

לא עוזב את המלון לפני שאני יודע שצרכתי בו כמה עשרות כוסות קפה.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
פרקולטור זהו בעצם פילטר, וזה מה שמגישים, לדעתי.

פרקולטור ופילטר הם דברים שונים.

פילטר - מזרימים מים ממיכל חימום על קפה טחון שמונח על פילטר, והם מטפטפים למיכל אחר. אאל"ט המקור גרמני.

פרקולטור - סיקרולציה של קיטור, כאשר המים הרותחים עולים בצינור ומחלחלים דרך הקפה, יורדים חזרה למיכל המוצא וחוזר חלילה. אאל"ט השיטה איטלקית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פילטר - מזרימים מים ממיכל חימום על קפה טחון שמונח על פילטר, והם מטפטפים למיכל אחר. אאל"ט המקור גרמני.

פרקולטור - סיקרולציה של קיטור, כאשר המים הרותחים עולים בצינור ומחלחלים דרך הקפה, יורדים חזרה למיכל המוצא וחוזר חלילה. אאל"ט השיטה איטלקית.

תשובה נכונה ומלאה עד רמת המקור.

הבעיה היא שהבלבול נפוץ כל כך בארץ

שזה כמעט כמו להילחם בטחנות רוח.

מה שכן, פרקולטור הוא חיה נדירה וכמעט לא קיימת בארץ,

אז אפשר להחליף בביטחון את המילה ב"פילטר" ב-99 אחוז מהמקרים.

בנוגע לקפה של בתי מלון - תשמע, פותח השרשור,

זכית בבלוטות טעם שכל דבר משמח אותן, החיים שלך דבש. ;-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
תשמע, יש לך טעם מוזר בקפה... לדעתי זה איכס מרוכז.

סוף סוף תגובה ראויה.

הקפה בבתי מלון הוא על הפנים, ורק נועד למנוע ממך ללכת לעמדת הקפה ולבקש שיכינו לך אספרסו או הפוך.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)
תשמע, יש לך טעם מוזר בקפה... לדעתי זה איכס מרוכז.

בנוגע לקפה של בתי מלון - תשמע, פותח השרשור,

זכית בבלוטות טעם שכל דבר משמח אותן, החיים שלך דבש. :wink:

סוף סוף תגובה ראויה.

הקפה בבתי מלון הוא על הפנים, ורק נועד למנוע ממך ללכת לעמדת הקפה ולבקש שיכינו לך אספרסו או הפוך.

כן ציפיתי גם לתגובות כאלה :-D . תראו, דבר ראשון על טעם ועל ריח... דבר שני זה עניין של מצב רוח (לפחות אצלי), לפעמים מתחשק לך אספרסו לפעמים שחור ולפעמים את התרכיז הזה (כמו שאתם קוראים לו) מהמלון. בכל מקרה זה לא מה שמגישים בבתי קפה (תחת השם פילטר), בלוטות הטעם שלי לא עד כדי כך מתות.

כן... גיליתי את זה לפני שפתחתי את השרשור, ויש גם את ה- french press coffee brewer.

רבים מהמלונות שעובדים איתנו (שטראוס) משתמשים בקפה הזה:

imagejpeg

זה קפה נוזלי איכותי מאוד שמגיע באריזות וואקום ונשמר בהקפאה. אריזה אחת עולה כמה מאות שקלים.

מיכאל, תודה על התגובה, איזה קפה זה בדיוק? אני לא רואה את התמונה.

האם ידוע למישהו על מכונה ביתית שיכולה להגיע לתוצאות דומות? מה אופן ההכנה של הקפה הנוזלי?

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם

http://m.zap.co.il/models.aspx?sog=e-coffeemachine&db44796=46844

אלה המכונות שיפיקו קפה הטעם שאתה מחפש . אלה מכונות פילטר שמכונות פרקולטור כמו שכבר נאמר כאן. אתה תצטרך קפה טחון וניסויים כדי למצוא את הטעם שאתה מחפש. אופציה נוספת זה לחפש בסופרים את זה

http://www.coffeeman.co.il/pl_product~930414~41~0.htm

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

דרך נוספת להכין קפה איכותי היא מקינטה (Macchinetta).

אמנם מחייבת קצת יותר עבודה בהכנה ובניקוי, אבל אפשר להכין כל תערובת שאוהבים.

ללא חשמל. פשוט מניחים על להבת הגז ומרתיחים. יש גדלים שונים של המכשיר.

caffe_2.gif

פורסם
דרך נוספת להכין קפה איכותי היא מקינטה (Macchinetta).

איפה ניתן להשיג את ה"קומקום" הזה בארץ? :roll:

מכניסים לשם אותו קפה טחון כמו שהולך בדרך כלל למכונת אספרסו?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מקינטה זו אכלה דרך להכין קפה והיא מוציאה קפה עם טעם חזק . הייתי מגדיר אותו כהכלאה בין בין קפה בוץ שחור ואספרסו. שזה נחמד אבל נראה לי די רחוק מהטעם שהפותש מחפש

...Our necessities are few but our wants are endless

• תוכן חדש...