Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושבת שלרכב בן שלוש אפשר להגביל את החיפוש גם עד 45 אלף ק"מ.

חבל מאוד שאת מתרכזת רק באיזור המרכז, כשמחפשים אוטו צריך לחפש את הטוב ולא את הקרוב.

לגבי רמאויות, אפשר לבדוק היסטוריית טיפולים, לוודא שהוא נכנס מידי שנה לטיפול במוסך המורשה (אם הוא עדיין מחכה להגיע ל15K כדי להכנס לטיפול הראשון, זה לא סימן טוב), בשנים האחרונות התחילו לכתוב את הק"מ של האוטו בכל טסט, את יכולה לראות מה היה הק"מ הרשום בטסט הקודם ולראות אם זה הגיוני (אם נגיד היום הוא עם 12K ולפני שנה היה עם 8K אז זה הגיוני).

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תגובות 154
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה שוב!!

אז בשביל היסטוריית טיפולים, ושנעשתה בזמן, ומספר הקילומטרים ברישיון רכב, אני אצטרך להיפגש איתו בפועל.

וכנראה אעשה זאת...., אבל האם יש איזהו גלאי כבר בטלפון ? איזה פילטר מקדים ?

למשל הוא צילם את הרכב באיזה מין איזור תעשייה נטוש...זה קצת מרתיע.. אבל כמובן לא אפסול בגלל זה.

בשבילי התמונה שהכי מעוררת חשק לקנות את הרכב, היא שהרכב עומד בחנייה מקורה.... ככה אני , טיפוס סולידי..

פורסם

חשוב לי לציין עוד נקודה. אני מתכוונת להחזיק את הרכב עוד כ6-7 שנים. כלומר עד גיל 9-10.

וחשוב לי שהרכב יספק לי את הצרכים שהגדרתי ב6-7 שנים הקרובות.

שמירת ערך וסחירות עתידית פחות חשובות לי, ולכן הן לא פרמטר שאני משקללת במשוואה הפרטית שלי.

אז רציתי לשאול אם אתם התחשבתם בענין שמירת הערך כשעניתם לי ? אני מקווה שלא.

כי פתאום הסתבר לי, שחלק מהאנשים שסביבי שהמליצו בחום על טויוטה, זה היה בגלל שמירת הערך שלה.

וחבל, כי זה סתם היטה את מערכת השיקולים שלי, כשהתחלתי את כל התהליך.

פורסם

אם אין "מומחה" שילווה אותך בתהליך קנית הרכב, יש סיכוי לא רע שהרכב המשומש שתקני יכלול גם "אלמנט". אולי עדיף שתקני רכב חדש באותו המחיר.

יש רכבים חדשים בטיחותים ואמינים במחיר הזה, גם אם קטנים יותר. מכיון שתחזיקי את הרכב שנים רבות, כדאי לקנות רכב חדש מליסינג עם אפס ק"מ. אם את מוכנה לרכב ידני, המגוון יהיה גדול בהרבה בגלל עיוות מחירים במחירי רכבים חדשים, כלומר רכבים אוטומטים חדשים עולים הרבה יותר מרכבים ידנים.

יהודה

פורסם

איזה אלמנט כבר תכלול סוויפט 2012?

בודקים שמי שעומד מולך הוא הבעלים הרשום של הרכב, ניגשים למוסך מורשה יבואן הקרוב על מנת לקבל היסטוריית טיפולים ומשם למכון הבדיקה המומלץ באיזור כדי לוודא שהכל בסדר.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אין מומחה שילווה אותי..

אני לא יכולה לקנות חדש, כי: אני לא רוצה רכב יותר קטן, הרכבים שאני מעונינת בהם לא מופיעים בליסינג אפס ק"מ,

ואני חייבת אוטומטי.

זה ממש ממש קשה לאתר אקסמפלר מתאים. אני כבר עוד מעט קרוב לחודש מחפשת, ולא מוצאת.

אני לא רוצה 45,000 ק"מ. אני מתפשרת עד 40,000...

האם במחלקות טרייד אין של סוכנויות סוזוקי, זה אמין ? או שזה מליסינג , גם אם הם טוענים שזה פרטי ?

האם יש לכם עוד רעיונות איפה למצוא רכב מתאים...

כבר קשה לי לחכות.

פורסם

מה ההבדל בין 40 אלף ל45 אלף ק"מ?

מדובר על רכבים בני 3-4 שנים, כשממוצע נסיעות של 15 אלף ק"מ בשנה נחשב נמוך מהממוצע.

קשה לך לאתר כי את מגבילה את עצמך בפרמטרים טכניים שהקשר בינם ובין איכות הרכב הוא קלוש.

למה רק יד ראשונה? ואם זה רכב שנקנה יד-שניה-אפס-ק"מ והיה מאז בבעלות אחת? ואם מכרו אחרי חצי שנה כי הצרכים השתנו פתאום? זה הופך את הרכב לבלתי שמיש?

הרי שיקולי מכירה עתידית אין לך כאן, אז מה אכפת לך להיות יד שלישית כשתמכרי בעוד 8 שנים? כל עוד לרכב היסטוריית טיפולים תקינה זה כל מה שמעניין.

וגם לגבי הק"מ כדאי להראות קצת גמישות מחשבתית.

לגבי טרייד-אין סוזוקי, לא רע לנסות. אין מה לפחד מליסינג-לא ליסינג, רישום כליסינג מופיע ברשיון הרכב לאורך כל חייו.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
אין מומחה שילווה אותי..

אני לא יכולה לקנות חדש, כי: אני לא רוצה רכב יותר קטן, הרכבים שאני מעונינת בהם לא מופיעים בליסינג אפס ק"מ,

ואני חייבת אוטומטי.

זה ממש ממש קשה לאתר אקסמפלר מתאים..

עוד פעם ודי: אם לשפוט לפי גודל הדייהטסו שהחזקת, הסוזוקי ספלאש והמיטסובישי ספייס סטאר לא קטנות ממנו, וכנראה יותר מרווחות. המחירים שלהם כחדש יד2 עם אפס ק"מ הם 76 אלף ו 70 אלף בהתאמה. לפני שאת פוסלת אותם, תבקשי בסוכנויות הרכב לנהוג ברכבים האלה ואח"כ תחליטי אם להמשיך עם רכבים אלה.

ושוב- שוק הרכבים המשומשים הוא מסוכן ורווי נוכלויות רמאים וסוחרים מוסווים. לרוב האנשים זה לא מתאים.

בהצלחה

מה ההבדל בין 40 אלף ל45 אלף ק"מ?

מדובר על רכבים בני 3-4 שנים, כשממוצע נסיעות של 15 אלף ק"מ בשנה נחשב נמוך מהממוצע.

קראתי שהממוצע לרכבים בבעלות פרטית הוא 14 אלף ק"מ לשנה.

יהודה

פורסם

למיטב ידיעתי 18,000. אבל חוץ מהמספר עצמו חשוב באיזה דרכים הרכב נסע (רכב שנסע 20.000 ק"מ עם נהג רגוע בדרכים מהירות עשוי להיות הרבה פחות שחוק מרכב שננהג 15,000 ק"מ שכולם בעיר עם נהג עצבני, ואפילו עם נהג רגוע), האם טופל כראוי והאם סבל מתאונות ותקלות חריגות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה מכיר את הבדיחה על האיש שנכנס לאגם שעומקו הממוצע הוא מטר וחצי, וטבע?

בכל מקרה, גם 14.4 לשנה הם יותר מ40 אלף ב-4 שנים. גם יותר מ45.

פורסם

רכב מ2012 הוא בן 2.5-3.5, אם נהיה ממש מדוייקים. זה עדיין לא מסביר מה ההבדל בין רכב שעשה 40 אלף ק"מ לרכב שעשה 45 אלף, שהופך את השני לבלתי ראוי בעינייך.

בעיקר כשאת מתכוונת להחזיק אותו זמן רב, בעיקר שמשתמע ממה שאת כותבת שאת עצמך נוסעת מעט בשנה (אני טועה?) ובעיקר שכמו שכבר אמרו לך- רכב שנסעו בו הרבה בבינעירוני עם נהג רגוע עשוי לחלוטין להיות במצב מיכני טוב יותר מרכב ששימש לנסיעות קצרות בעירוני. כמובן שזה לא שחור ולבן, אבל את מתעלמת לחלוטין מהאפור.

פורסם (נערך)

את צודקת....

נכון שאני מתכוונת להחזיק אותו זמן רב, ונכון שאני נוסעת מעט בשנה.

הבעיה שאין לי דרך לדעת לאשורו שהמוכר בטלפון אמין ויגיד לי אם נסע הרבה בבינעירוני או בעירוני.

לכן אני מנסה לפעול לפי כלל אצבע.

כמובן שאם הייתי יודעת בוודאות שזה 45,000 מנהג טוב ושהרב בינעירוני, אעדיף זאת על 20,000 מנהג רע ועירוני.

אבל איך אדע זאת ?

אני כבר ממש מתוסכלת.

היתה מודעה על רכב טוב, אבל בחיפה. וקשה לי לנסוע לשם בימים הקרובים.

וכך כל מודעה נופלת או על מרחק גדול, או על הרבה ק"מ, או מוכר שנשמע מה זה לא אמין (ממש הרגשתי שהוא משקר ולא עיקבי) וכו' וכו'.

בגלל שאני בן אדם שמחזיק מכוניות כ"כ הרבה זמן, וזו בסה"כ המכונית השנייה שלי בחיים (כאמור, אחרי השרייד 17 שנה), חשוב לי למצוא אקזמפלר "בונבוניירה" כמו שהיו אומרים פעם.

אקזמפלר שיגרום לי הנאה ב 7 השנים הקרובות. ולא ארגיש שנדפקתי איתו.

עריכה אחרונה על ידי שחרsha
פורסם

החלק הכי חשוב ברכישת רכב יד שניה הוא סבלנות.

אני החלפתי כמה רכבים בחיי כבר, ועם כמה שהשתפשפתי בזה, וכמה שאני מחזיקה מעצמי היום כמישהי שמבינה וקשה למכור לה לוקשים- בחיפוש הרכב האחרון שלי חיכיתי הרבה, נסעתי המון, ואכלתי המון קש. נסעתי למרחקים רק בשביל לפגוש מישהו שנשבע לי שהרכב שלו, והציג את עצמו כסוחר כשהגעתי. פגשתי גם כאלה שלא הציגו את עצמם כסוחרים למרות שהיו. נתקלתי ברכבים שעזבתי הכל ונסעתי לראות והיו מהדגם שלא חיפשתי למרות שביררתי בטלפון שזה אכן הדגם שפורסם במודעה.

למזלך, את מחפשת רכבים צעירים, שעדיין לא סובלים יותר מדי מהתופעות הנ"ל. רוב הרכבים שתפגשי היו תחת אחריות עד לא מזמן (או במקרה של הריו-עדיין), כך שיש להם תיעוד שמאוד קל להשיג כי טופלו במורשה. האחריות גם אומרת שליקויים מהותיים תוקנו תחת אחריות כי לבעלים אין אינטרס להעלים ולחפף.

תשתמשי הרבה באינטואיציה שלך, גם בטלפון וגם פנים מול פנים. אם הרכב היה של מישהי ש"נהגה לעבודה וחזרה" אבל הק"מ גבוה- זה שקר. אם הרכב היה "של סבא" אבל בתא מטען הרכיבו סאב וופר ורמקולים- זה שקר.

את יכולה לבקש עוד לפני שאת מגיעה- צילום של רשיון הרכב, אפילו שיצלמו עם הטלפון. אפשר מהרשיון ללמוד הרבה דברים- לאמת את שם הבעלים עם שם המוכר, את הכתובת, את היד, את מס' הק"מ, את הדגם.

תשאלי כבר בטלפון אם קיימות חשבוניות על טיפולים והאם ניתן במעמד הפגישה לגשת למוסך ולהוציא תיעוד היסטוריה (ניתן להוציא כזו בכל מוסך מורשה יבואן של הרכב הספציפי, אבל רק בנוכחות בעלי הרכב).

והכי חשוב- אל תתייאשי. הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות הוא לקנות רכב מתוך לחץ.

• תוכן חדש...