Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שחר - הפרמטרים שבחרת נכונים. העניין הוא שאת מיחסת חשיבות יתר לפרטים קטנים מאד, שההתיחסות אליהם צריכה להיותעם קורט של מלח.

מובן שחוסר הניסיון שלך משחק תפקיד נכבד בכך, ולכן מנסים כאן להדריך אותך. את צריכה להתיחס לכתוב כאן כמי שבאה ללמוד, ולא להעלב גם אם יש ניסוח לא מוצלח.

לעצם העניין:

1. את מיחסת חשיבות רבה לפרטי ממצאי מבחן ה-NCAP. יש עם זה שלוש בעיות בעיות. האחת היא דרך הביצוע של המבחנים (בדיקה בודדת מכל סוג לכל דגם, ועל כן נכנסת שגיאה ססטיסטית). השניה היא שבהשואה של הדגמים יש לכל אחד מהם פגם במקום אחר, סה"כ מתקזזים זה עם זה. והחשוב ביותר - מבחני ה-NCAP הם סטריליים, ואו תאונות בעולם האמיתי הן בעלות דינמיקה משתנה ולכן המבחנים אינם מדמים אותן מספיק טוב. דוגמא טובה היא שינוי שיטת ההתנגשות במבחני ה-IIHS (המקביל האמריקאי של NCAP) אשר הביאה לתוצאות שונות לחלוטין מהמבחנים בשיטה הקודמת.

עדיין יש מקום להתיחס למבחני ה-NCAP - אלה הנתונים הטובים ביותר שיש בידינו - אבל צריך לקחת אותם בפרופורציה.

2. האוריס היא משפחתית קטנה, בעוד ששלושת הדגמים האחרים הם סופרמיני. אין בכך כל פסול, אבל צריך להבא זאת בחשבון מבחינת ההתאמה לצרכייך, המחיר ועלויות התפעול. אם את נהוגת הרבה שעות ביום חשובה נוחות הישיבה ורכב יותר מרווח בדרך כלל יהיה יותר נוח (אבל חשובים גם המושב ותנוחת הישיבה, כך שרק הגב והישבן הפרטיים שלך יוכלו לענות לך לעל השאלה).

3. מחירי רכב משומש - שדה מוקשים אמתי משתי סיבות: האחת היא השפעות חיצוניות על המחירון, והאחרת היא קשר די רופף בין מחיר המחירון למחיר שתשלמי במציאות תמורת רכב ספציפי, שתלוי בדגם ובמצב הרכב, אבל גם בכושר המיקוח שלך ושל המוכר. לכן קחי את המחירון כמדד גס מאד, בסופו של דבר תשלמי פחות או יותר בהתאם לרכב שיעמוד בפניך.

4. לגבי הסויפט: אם תפשפשי בפורום תמצאי את הסיפור, אבל בגדול הייתי במצב שבו נזקקתי לרכב עבור אשתי שהחזירה את רכב הליסינג שלה, וכל זה בדיוק כאשר עסקתי בשיפוץ ומעבר דירה, שלב בחיים שבו אין הרבה זמן פנוי לחיפוש רכב, ומצד סכומים של מאות אלפי ש"ח נוזלים בין האצבעות, ולכן חיפשתי סופרמיני. הסויפט נמכר באותו זמן בהנחה נאה, היה לי נסיון טוב עם רכבי סוזוקי שבהם נהגתי במשך 12 השנים הקודמות, ועל כן לא היה קשה לבחור בדגם הבסיסי (האוטומטי, דרישה של האשה). הרכב מתקרב לגיל שנתיים וסה"כ אני מרוצה ממנו, כמו גם מה-SX4 שמתקרבת לגיל 5.

5. מיקה מדברת על רגשות כלפי הרכב. מדובר בפרמטר שמצוין הרבה בפורום, במיוחד בין הצעירים. לי אין שום רגשות לרכב, הבחירה נעשית משיקולים מעשיים, אני נפרד בקלות רבה מכל רכב שאני מוכר, למרות שהיו מכוניותש שרתו אותי 7-10 שנים. כיון שלא נראה לי שהפוך אותך לחובבת רכב ונהיגה אני ממליץ לך להתיחס בצורה דומה - בחרי ברכב שנראה במצב טוב ומתאים לצרכיך. בבחירת רכב מיד שניה הכלל החשוב ביותר הוא לבחור מבין מה שיש, ולא להיות בררנית כאשר נמצא מולך רכב שנראה טוב, גם אם אינו ברביעייה שברשימה שלך.

6. אל תלכי לבד לבדוק כלי רכב. קחי אתך מלווה ממין זכר, רצוי אחד עם הבנה ברכב. המלצה זו אינה נובעת מזלזול בנשים, אלא מידיעה כיצד פועל השוק: יש הרבה מאד סוחרים מוסווים, כאלה שקונים ומוכרים מכוניות בלי להצהיר על עיסוקם זה. אותם סוחרים הם בעלי לשון חלקלקה ויהיו מסוגלים למכור לך רכב שהורכב משלוש מכוניות שנהרסו בתאונות כרכב מיד ראשונה עם קילומטראז' נמוך ובמצב מצויין. אם יראו גבר שמבין עניין יהיו יותר זהירים, ואם אותו גבר באמת מבין עניין הוא יסייע לך למצוא רכב "טוב" ובעקר לפסול רכבים חשודים. ברור לי שהידע הטכני שלך לא מספק בין כל הסוחרים המשחרים לטרף, ולכן העזרי במישהו חריף ומבין עניין.

7. לפנ שאת יוצאת לחיפושים בדקי אצל קרובי המשפחה, כאלה שלא ירמו אותך. אולי מישהו מהם מתכוון להחליף רכב בקרוב ותוכלי לרכוש ממנו רכב במצב טוב? אשתי עשתה כך פעמיים עם בני דודים שלה (לפי שפגשתי בה), וכזוג קנינו שתי מכוניות מאבא שלה ואחת מאבא שלי (כך התחיל הרומן שלי עם סוזוקי). ארבע מתוכל היו הצלחה, אחת היתה כשלון, אבל מהסוג שלא ניתן לחזות כיון שהבעיה המרכזית היתה מוסך שחייב אותי במחירים מפולפלים תמורת עבודות שלא כולן היו חיוניות.

בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 154
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הייתי בהתלבטות דומה לפני כשנה, בין יאריס לסוויפט (ידנית) חדשה, בסוף הסוויפט ניצחה מהסיבות הבאות:

1. מחיר - היה נמוך ב-15 אלף (עם הנחת "חבר").

2. נסיעה בין עירונית - לפי ביקורות שונות לסוויפט נוחות עדיפה בנסיעות בין עירוניות בעוד שהיאריס עדיפה בסביבה עירונית (רדיוס סיבוב יותר קטן למשל).

אישית נהנתי יותר לנהוג בסוויפט והאבזור בגרסאות הבסיס של שתי המכוניות לא מרשים בכלל, ובסוויפט האיבזור נותר בסיסי גם בגרסה הבכירה (למיטב זכרוני רק נוספים ג'אנטים במקום ברזל+טאסה).

פורסם

שוב, המון תודה לכולם !!!

לצערי עכשיו כרגע אין לי זמן להתייחס לכל הנקודות שהועלו, אבל בטוח אעשה זאת אח"כ.

אבל בינתיים רציתי להתייחס לשני דברים

1. לקיסקון- אחרי שאתה כבר שנה נוהג בסוויפט, האם עדיין דעתך טובה עליה בתור מכונית (בלי קשר לכך שהיתה יותר זולה) ? . אני רוצה אוטומטי. אתה חושב שיש הבדל בין הידנית לאוטומטית, ובין דגם 2012, לדגם 2014 שלך ?

2. לגבי רמאות המוכרים- כבר לפני שבועיים פניתי לסוכנות טויוטה, למחלקת טרייד-אין (סלקט), והשארתי את השם שלי. ועכשיו בדיוק הם התקשרו להציע לי יאריס. הם טוענים שהוא מלקוחה פרטית. הם רוצים 80,000 עליו, כי הם לוקחים עמלה. האם שווה ?

פורסם

יש לידיד שלי את הגרסה האוטומטית והוא נהנה ממנה מאוד, ממה שיצא לי לנסוע בגרסה האוטומטית, היא זריזה כמעט כמו הידנית והגיר בסדר גמור (לא מכיר בעיות אמינות אבל לא בדקתי).

צריכת הדלק שהידיד מדד עומדת בין 1-12 כשהוא "לוחץ" בעיר (והוא לוחץ :roll:) ל-1-16 בנסיעה בינעירונית לאילת.

אני לא מכיר הבדלים משמעותיים שנעשו במתיחת הפנים מ-2014 (?), חוץ משינוי קטן בחזית, המנוע הוא אותו המנוע 1200 סמ"ק עם 94 כ"ס ונראה לי שהריפוד שונה קצת (או שזה הבדל בין רמות איבזור).

וכן, אני עדיין נהנה מהסוויפט, אומנם אין לה אבזור עשיר (כן יש שקע USB ולי זה מספיק) אבל בבסיסה מדובר במכונית טובה.

אציין רק שתא המטען קטן עד כדי גיחוך, לקניות בסופר הוא מספיק אבל אל תצפי להכניס לשם משהו מעבר.

פורסם (נערך)

לקסיקון - אני לא עוקב אחר השינויים משנה לשנה, אבל לפני כשנתיים כאשר אני קניתי את הסויפט שלי היו 4 דגמים: בסיסי ידני, בסיסי אוטומטי, בינים וגבוהה. ההבדלים היו הרבה מעבר לחישוקים - למשל בלמי דיסק מאחור (לי יש תוף), מפתח קרבה, חלונות חשמל מאחור (לי יש ידניים, לא מפריע לי כי נדיר שהספסל האחורי מאויש ועוד יותר נדיר שמישהו רוצה לפתוח את החלון). יתכן שב-2014-15 ההבדלים הצטמצמו. מכל מקום, כיון שפות"ש מעוניינת ברכב מיד שניה ההבדלים רלוונטיים עבורה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נחמד להיות מושווה לצעירים :)

כשאמרתי חיבור "רגשי", התכוונתי להעדפה אישית סובייקטיבית ואינדיבידואלית, לא להתלהבות של צעירים.

אם לא היה אלמנט של העדפות סובייקטיביות, היה רק רכב אחד נמכר בכל קטגוריה, כי הוא היה משרת את כולם הכי טוב. אבל העולם מלא באנשים שמחפשים, למשל, רכב משפחתי וקונים רכבים שונים אחד מהשני, אפילו שדרישות הבסיס זהות. אחד יספר שהיה לו הכי נוח במכונית x והשני יישבע שהיא שברה לו את הגב. לכן לא בוחרים לפי תחושות סובייקטיביות של אחרים, ולא פוסלים רכבים על פסיקים טכניים רק לצורך השכנוע העצמי שבחרת " הכי טוב".

זו האג'נדה שלי לפחות.

(והיא לא הפריעה לי אף פעם למכור רכב כשהגיע הזמן לעבור הלאה).

בכל מקרה, לענייננו- 80 אלף ליאריס מ2012?

זה סכום קצת מטורף בעיניי, זה מחיר של סוויפט חדשה מהניילונים (אמנם ידנית, אבל...). אבל זו אני. השיקול הכלכלי הוא שלך.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

דיון ארוך ומפורט שלא מתכנס.

מכיוון שהייתי בהתלבטות זהה לחלוטין לפני שנתיים תנו לי לסכם:

אין הבדל משמעותי בין היאריס לסויפט.

לכל אחת יש דברים שהיא קצת יותר טובה או קצת פחות טובה בהם- ולא משנה מה הם, כי בסך הכול מכוניות די דומות.

ההבדל המשמעותי ביותר הוא 10,000 ש"ח הבדל במחיר ההתחלתי, ואחזקה קצת יותר יקרה לטויוטה (במוסך מורשה, מול הטיפולים של הסויפט).

אני בחרתי בסוף בסויפט (2013 ידנית) ומרוצה ממנה מאוד.

עשיתי כבר כמעט 50K ק"מ, ממוצע עירוני עם מזגן והכול 15.3:1 (קמ"ל), ממוצע בינעירוני 19:1.

בגלל נסיבות מצערות (מי זוכר איך לעשות זינוק בעליה עם אמברקס???) שלא קשורות לרכב אני צריך להחליף קלאצ' בזמן הקרוב, אבל חוץ מזה רק טיפולים כל 15K ק"מ.

ביטוח חובה ומקיף בAIG בערך 3600 ש"ח.

החסרונות- בגאז' קטנטן (לא מפריע לי) וגימור לא משהו (פלסטיק שמרגיש קצת זול, צירי דלתות חורקים קצת)

בשורה התחתונה- תעשי סיבוב על שתיהן, קחי את מי שתמצא חן בעינייך יותר מבחינת סביבת ותחושת הנהיגה.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם (נערך)

מיקה, קודם כל יחסית אלי את צעירה. ההגדרה ל"צעיר" היא anybody younger than me :-D, כך שמספר הלא צעירים בפורום, מנקודת המבט שלי, עומד כנראה על פחות מעשרה. אבל אולי אני טועה במשהו.

שנית - את מדברת על נוחות, וגם אני התיחסתי בפוסט שלי לגב ולישבן האישיים, וכמובן שיש עניין של תחושת הנהיגה, נוחות הפעלת המערכות השונות, אולי אפילו משהו באסתטיקה של המכונית למרות שמבחינתי היא משנית לחלוטין. התאמה זו שונה מאדם לאדם, וזו אחת הסיבות לכך שבכל סגמנט יש מספר גדול של מתחרות.

חיבור רגשי הוא מה שקורה לכל המסכנים - ואני מרחם עליהם - שכל בוקר מלטפים את המכונית האהובה, ולא מסוגלים להפרד ממנה כאשר הם מתחדשים. מצטער, עם כל הכבוד המכונית היא מוצר טכנולוגי ודינו להיות מוחלף תקופתית בדיוק כמו מכונת הכביסה או המקרר. רגשות יש כלפי אנשים, אולי חיות מחמד, וזהו.

פורסם

שוב, אתייחס רק לדבר אחד פרקטי, ולא לכל הנקודות שיש לי מה להגיב...., אבל לצערי אין לי עכשיו זמן.

אני כמעט משתכנעת ללכת על סוויפט, מהנימוק הכספי: אם הן שוות, והיא יותר זולה, אז למה סתם להוציא עוד 10,000 שקל.

אם היתה עכשיו סוויפט מתאימה- אני קונה אותה עכשיו על המקום :-).

אבל אני כבר שבועיים ביד2 ווינוינ, ואין היצע בכלל.

האם יש עוד מקום לחפש רכב משומש, יד ראשונה, חוץ מאשר ביד2 ווינוינ (ולא סוכנויות הרכב- כבר פניתי לטרדיימוביל, סוויץ וכו', ואין להם משהו עם ק"מ או בצבע נורמלי (לא זהב , נחושת ושאר צבעים מוזרים).

פורסם

האם יש עוד מקום לחפש רכב משומש, יד ראשונה, חוץ מאשר ביד2 ווינוינ (ולא סוכנויות הרכב- כבר פניתי לטרדיימוביל, סוויץ וכו', ואין להם משהו עם ק"מ או בצבע נורמלי (לא זהב , נחושת ושאר צבעים מוזרים).

בקנית רכב משומש צריך להתעלם מהצבע. אם יש רכב במצב טכני טוב ובמחר מתאים קני אותו גם אם הפס כסף הוא בצבע חום סגלגל.

פורסם

יש מכונית מתאימה בצבע זהב מטאלי. הכי מושך תשומת לב. ואני הבן אדם הכי סולידי שרוצה לא לבלוט. אני לא מסוגלת לנסוע בצבע כזה.

חשבתי אפילו לצבוע אותה בלבן. האם זה אפשרי ? האם זה עולה הרבה ?

פורסם

נומד, לא הבנתי אותך. אמרתי שאני מסתכלת ביד2. ובויוינ באמת גרוע הרבה יותר, אבל בלית ברירה, לא בוררים. אז למה התכוונת מעבר לזה ?

גם יש לי קרוב משפחה בתע"א, וגם בלוחות הפנימיים שם, לא מצאו.

ואין לי שום מכרים שמוכרים, והסתכלתי על שלטים ולא מצאתי.

אתם יודעים על סוויפט 2012, אוטומטית, GLS, פרטית, יד ראשונה, מעט ק"מ ?

אולי לו

• תוכן חדש...