Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אל דאגה, לא ליטפתי אף רכב אי פעם, חוץ אולי מכשניסיתי להוריד חריוני יונים... לא לכזה חיבור התכוונתי, אבל תודה על ההבהרה :)

אבל אני דוקא עם שחר מבחינת הצבע... יש צבעים שהם טרן-אוף ענק גם אם הרכב סבבה לגמרי.

מצד שני אני מכירה עוד אנשים מהאסכולה שמתעלמת לגמרי מאלמנטים עיצוביים. אחד מהם קנה מזדה 3 צהובה והילדים שלו ירדו עליו עד היום שמכר אותה. זה עניין שקשה לשנות בבנאדם, אני נגד להתבאס בכוח ממשהו אם הוא חשוב לך.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

• תגובות 154
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נהגתי היום ביאריס 2012. הבלמים הרגישו לי כאילו קצת רופפים.

האם מבין ארבע הדגמים ( סוויפט/אוריס/יאריס/ריו) יש הבדלים, לטובה או לרעה, במערכת הבלמים ?

פורסם

לא יכול לענות לך, אבל תביאי בחשבון שבלמים יכולים להתנהג בצורה שונה בהתאם למצב התחזוקה שלהם, למרות שתאורטית זה לא אמור לקרות. כיון שמדובר ברכב בן 3-4 שנים הוא לא בהכרח מייצג רק את טיב התכנון והייצור אלא גם את טיב הנהיגה והאחזקה שהרכב זכה לה.

והערה למיקה - אני מתיחס באופן שונה לרכישת רכב חדש - שבו יש לך מבחר גדול ואת בוחרת את החבילה השלמה - לבין רכישת רכב משומש שבו המבחר הרבה יותר קטן, לוח הזמנים מלחיץ וצריך לדרג סדרי עדיפות. לפחות אני, כגבר לא צעיר, מניח את העיצוב הרבה מתחת לפרמטרים של התאמה לצרכים, מצב טכני ודירוג NCAP, אבל כך גם אשתי וגם הבנים שלי לא התביישו לנהוג בברווזון המכוער (ליאנה).

שחר - עוד דבר קטן שעולה מכך שנהגת ברכב: לפני שעת מתישבת במושב הנהג ומניעה את הרכב וודאי שיש לך כיסוי ביטוחי כאשר א נוהגת בו!!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בלמים אפשר לכוון ולהחליף ואולי כל הסיפור שחסר קצת נוזל בלמים (במוסך בד"כ יוסיפו לך בחינם במסגרת טיפול)

בסופו של דבר כל הרכבים עוברים טסט ומקבלים אישור תקינות לבלמים.

ואם יש איזה בעיה אז בבדיקה לפני קניה (מאוד מומלץ לעשות) אמורים לעלות על זה.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם
תודה על תשובתך.

באתר האנגלי שהבאתי,

http://www.reliabilityindex.com/top-100

דירוג האמינות של האתר הזה לא כל כך רלבנטי לנו. השיקול שלהם מורכב מ:

The Reliability Index figure is calculated as a combination of:

• the number of times a car fails,
  • the cost of repairing it,
  • the average amount of time it spends off the road due to repairs
  • the average age and mileage of the vehicles we have on our books.

מחיר התיקון מושפע ממחירי החלפים. יתכן שבבריטניה חלפים לסוזוקי יקרים , כפי שבארץ חלפים של פולקסווגן , ניסאו ורנו יקרים לפי הדיעה הרווחת.

בבריטניה קורה לא מעט שרכבים תקועים במוסך עד שהיבואן יביא את החלקים מעבר לים. מבחינה זו בארץ המצב טוב יותר.

לא הייתי מסתמך על האתר הזה.

גם היאריס וגם הסוזוקי רכבים טובים ואמינים ונראה ששניהם מתאימים לך. גם הפרש המחיר ביניהם פחות משמעותי מכיון שגם במכירה יהיה ביניהם הפרש .

בהצלחה

יהודה

פורסם

יהודה תודה רבה.

נשמע הגיוני מה שאתה אומר לגבי ציון האמינות הבריטי.

אני שמחה שסוויפט לא כזו גרועה באמינות לעומת השאר, ולכן לא אוריד לה נקודות על אמינות, במשוואת השיקלול הפרטית שלי.

ומה דעתך על יאריס וסוזוקי, לעומת אוריס, וריו ?

ומבין ה4 האילו- האם מישהי בולטת במיוחד (לטובה או לרעה), מבחינת בטיחות, אבל בחיים האמיתיים, ולא רק במבחני ריסוק

NCAP ?

פורסם

הי שחר,

אני עם יאריס 2013 למעלה משנה וחצי. האוטו טוב, נהיגה טובה. לא יותר מזה. צריכת הדלק (אני לא נהג חסכן, אבל די שמרני) יציבה על 15 ק"מ לליטר (בדקתי עשר פעמים על פני תקופה ארוכה).

החסרון העיקרי הוא המתלים של הרכב, כל באמפר בכביש, כל מהמורה שולחים לך שוק במעלה הגב ובצוואר.

חסרון נוסף שנורא הטריד אותי זה הפלסטיקים. הפלסטיקים מחומר ממוחזר, אתה רק נושם עליהם והם נשרטים, אחרי שנה וחצי הפלסטיקים נראים כמו ברכב של חמש שנים. המראה של פנים הרכב מדרדר במהירות אדירה.

התלבטתי בזמנו כמוך עם הסוויפט. ההמלצה האישית שלי, לך על הסוויפט.

טל

פורסם

גם הסויפט נוקשה - זו תכונה של מרבית המכוניות היפאניות, אשר נובעת מההתאמה שלהן לשוק היפאני המקומי, ארץ הררית עם כבישים מפותלים המצריכים אחיזה גבוהה. בניגוד לאמריקאים שנוסעים מחקים עצומים בכבישים בעלי עיקולים מתונים, ולכן מעדיפים מכוניות "רכות". באירופה יש מסורות שונות (צרפתיות רכות, גרמניות נוקשות וכו') ואני לא יודע אם הקוריאנים כבר גיבשו מדיניות עקבית.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אוי, זה לא טוב לי מכונית נוקשה, שמרגישים

כל באמפר בכביש. מענין שעם השרייד לא הרגשתי את הבעיה הזו בכלל. אז לא בא לי "הרעת תנאים", כשאני עוברת ממכונית בת 17 למכונית בת 3....

אז שוב אני שואלת את השאלה שמשווה לגבי כל פרמטר- מי מבין השלוש שנשארו (סוויפט/אוריס/ריו), עם הכי פחות בעיית המתלים והנוקשות ?

פורסם

כולן מזרחיות.

לכי לסוכנויות סוזוקי וקיה והזמיני נסיעת מבחן - הדגם לא השתנה מאז 2012.

פורסם (נערך)

תודה ספריאל. אבל אני לא יודעת אם בנסיעת מבחן קצרה, אספיק לעבור דרך מספיק באמפרים כדי להרגיש את האפקט על הגב... אולי בעלי ניסיון יכולים להגיד איך הרגישו עם כל אחת מהשלוש האילו, מהבחינה הזו של המיתלים ?

כשאתה אומר שכולן מזרחיות, האם אפשר להסיק מדברייך, שההתנסות שתיאר שאפו1 עם היאריס, היא לא ספציפית ליאריס, אלא לכל המזרחיות...?

עריכה אחרונה על ידי שחרsha
פורסם

לא, לא כל המזרחיות זהות לגמרי.

לפני כשנה אבא שלי חיפש מחליפה חדשה למאזדה לנטיס שלו, הדרישה הייתה לסופר מיני, חסכונית, אמינה, לא יקרה לאחזקה.

הוא בדק לא מעט רכבי סופר מיני, בינהן היו גם היאריס והסוויפט. דבר ראשון הלך לבדוק את היאריס והתאכזב בנסיעת המבחן, לא היה לו נוח, לא מצא תנוחת נהיגה טובה. לי אישית יצא לבקר מספר פעמים ביאריסים כנוסעת והרגשתי שהמושבים ממש קשים ולא נוחים והרכב לא סולח לאף שיבוש כביש.

בסוף מצאתי לו עיסקה משתלמת בשוק המשומשות ונקנתה סוויפט 2012 ברמת גימור הגבוהה ביותר (GLXi).

אתחיל בכך שנסעתי איתו מספר פעמים והאוטו יחסית נוח, לא מרגישים כל שיבוש בצורה קיצונית כמו ביאריס.

בסה"כ ההורים שלי מאוד מרוצים מהרכב, הוא חסכוני מאוד (בתוך ירושלים אבא שלי מקבל צריכת דלק של 7 ליטר ל100 ק"מ באופן קבוע. הוא לא נוסע לאט, אלא פשוט מתכנן את הנסיעה מראש).

כשמדברים על רכבים קשיחים או רכים, משווים אותם למתחרים ה*חדשים* בקטגוריה שלהם, תיהי בטוחה שלא תרדי ברמה ביחס לשרייד בת 17.

לגבי הצבעים, אני מאמינה שהקביעה שצריך להתפשר על הצבע לטובת מצבו המכני של הרכב נכונה לרכבים ישנים. כאשר לא פשוט למצוא אקזמפלר שמור ומטופל בגוון הנכון של הצבע הכחול שממש אהבת. אבל כאשר מדובר ברכבים חדשים שבקושי הספיקו לצאת מתקופת האחריות, לא חושבת שיש צורך להתפשר על גוונים שממש דוחים אותך כי רוב הרכבים בשוק עם היסטוריית טיפולים ובמצב טוב. בסופו של דבר, ביום מן הימים יהיה יותר קל למכור רכב בצבעי "ליסינג" מאשר בגוון זהב מטאלי.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)

תודה מורזילקה וכולם. אני שמחה שזה לא כל המזרחיות. אני גם לא הרגשתי נוח ביאריס, הרגשתי שאני יושבת גבוה, וההגה והמראה הצידית נמוכים. אבל נכון שלא נהגתי מספיק זמן, ולא ניסיתי להנמיך את המושב.

ואני גם שמחה שחיזקתם את ידיי שלא להתפשר על צבעים לא סולידיים שיש לי דחייה מהם, כמו זהב למינהם.

אז בינתיים אמחק את יאריס מהרשימה. ונראה שהתשובה בין יאריס לסוויפט, במקרה האישי שלי, היא שסוויפט עדיפה.

אבל מה עם סוויפט, מול שתי הקצת יותר גדולות, אוריס וריו.

אני יודעת שהן לא באותה קטגוריה, אבל מבחינתי הקווים שמפרידים בין הקטגוריות לא חשובים. ולכן לא איכפת לי להוסיף עוד קצת כסף, ולהאריך את האוטו בעוד 30 ס"מ, אם אני מקבלת יתרונות בפרמטרים שחשובים לי- בטיחות, אמינות, גניבוּת, ומיתלים לא נוקשים.

צביקה בהתחלה אמר שלדעתו אוריס יותר בטוחה מהאחרות. האם זו גם דעתכם? ומה לגבי שאר הפרמטרים ?

עזרתם לי מאד בשיקול ראש בראש של יאריס מול סוויפט, וסוויפט ניצחה, ובלב שלם אני מווותרת על לחפש יאריס.

אז כל כך אשמח אם תוכלו לעזור גם בסוויפט מול שתי הגדולות...

פורסם

מבחינת נוחות הנסיעה, אין מנוס מלעשות נסיעות מבחן כמו שכבר המליצו לך מספר פעמים בשרשור הזה ולהחליט.

מבחינת גניבות, האוריס והריו הרבה יותר נפוצות בשוק, גם בידיים פרטיות וגם בציי הרכב. אין בידי סטטיסטיקות מדוייקות אבל ההגיון אומר שהן כנראה יהיו יותר מבוקשות כי הדרישה לחלפים תהיה גבוהה יותר.

לגבי הסוויפט, הצצה זריזה ללוח יד2 מראה שיש לא מעט רכבים עם נתונים טובים בצבעים כמו כסף\לבן.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)

תודה!

בחיפוש שעשיתי ביד2, אני מגבילה לעד יד1, ועד 35,000 ק"מ. מקוה שזו לא טעות.

באיזור המרכז, יש כרגע אחד, והוא עם 12,000 ק"מ. זה קצת נמוך בשביל אוטו בן 3. איך אני יכולה לדעת שזה לא רמאי, ששינה את מד הק"מ ? יש איזה שאלות שאוכל לשאול בטלפון, ויהוו "נייר לקמוס" לרמאי ?

(3 האחרות שהופיעו בחיפוש לא רלבנטיות- אחת זהב, אחת באיזור חיפה, ואחת כבר נמכרה..)

אם אבוא ואראה את הרכב, לא אדע אם זו רמאות, כי אני לא מבינה ברכבים. גם אין לי עם מי ללכת, ובחורה לבד, קל לרמות..., וחבל לשלם כל פעם 500 שקל למכון בדיקה.

• תוכן חדש...