Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ככל שהשירשור הזה תופח אני משתכנע יותר ויותר שאת לא צריכה רכב יד 2 אלא רכב חדש.

לא לכל אחד מתאים רכב יד 2, במיוחד כאשר מתכוונים להחזיק את הרכב הרבה שנים.

נכון, הרכב החדש יקר יותר אבל זה משתלם כי את יודעת מה יש לך ביד וגם חוסכת הרבה זמן ואנרגיות בחיפושים. ברור שיש אנשים שמרגישים כמו דג בים בזמן שהם צדים את הרכב, קונים ומוכרים רכבים בלי שום בעיה אבל נראה לי שאת לא נמנת עם הפרופיל הזה.

אני כבר יותר מ-25 שנה מחזיק רכבים ומעולם לא קניתי רכב יד 2 בשוק הפרטי. זה תמיד היה רכב חדש, ליסינג או רכב משומש מהמשפחה/חברים/שכנים כאשר אני סומך על המוכר בעיניים עצומות.

• תגובות 154
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מיקה, תודה על העידוד!!

נומד, אני לא רוצה רכב חדש. לא רוצה לרדת לקטגוריית הכי מיני, ואני צריכה אוטומטי. ולא אתפשר על הדגם. ואין לי כסף להעלות יתר.

לכן עדיף לי לחכות עוד זמן.

הבעיה היחידה היא שהטסט שלי הולך להיגמר, ולא שווה לי לחדש אותו, כי הרי לא אקבל אותו במכירה של השרייד בת 17. האם אפשר לעשות טסט לחודש , ולא לשנה ?

פורסם

אני חושבת שדי מיותר לנפח את הסיפור מעבר למה שהוא.

בסה"כ מדובר ברכב די בסיסי, פשוט ויחסית חדש. זה לא חיפוש אחר רכב ישן, ספורטיבי או מורכב בצורה מכנית. כמו שכבר נאמר לפני כן, כל מה שצריך זה להבין שאין מציאות ולבדוק כל רכב באופן יסודי. אי אפשר לקבל את כל התמונה דרך הטלפון ואי אפשר לקנות אוטו בלי לצאת מהבית.

קודם כל, את צריכה להגדיר לעצמך דרישות רציונליות. למשל קילומטראז', עד לפני יומיים היה בלוח רכב עם 40500 ק"מ, יד ראשונה בצבע כסף. לדעתי, חבל להפסיד אקזמפלר טוב בגלל הבדל של 1000-3000 ק"מ מרצוי. כמו שמיקה ציינה כבר, גם אוטו יד שניה ולא ראשונה לאו דווקא יהיה פחות טוב.

לא תוכלי לדעת בוודאות איך ואיפה הרכב נסע. אספר לך מקרה שקרה לי לפני חצי שנה.

בן זוגי ואני רכשנו פיאט בראבו בת 3.5 שנים עם 56000 ק"מ בערך (ממוצע 16K בשנה), הרכב שירת את האישה בבית ונאמר לנו שהיא עשתה בעיקר נסיעות ראש העין-ת"א בשעות מוקדמות במיוחד של הבוקר וחזרה בערב בלי יותר מידי פקקים. אני אישית לא ממש האמנתי, אבל את צריכת הדלק הטובה שהציג מחשב הרכב ביום הרכישה לא הצלחנו לשחזר עד היום בשיוט הכי רגוע (כנראה שלא כולם שקרנים).

בכל אופן, אם מלחיץ אותך התהליך, את יכולה להשתמש בשרות החדש של switch, יש להם עכשיו באתר סוויפט 2013 שנראית שמורה אבל ק"מ קצת יותר גבוה ממה שרצית: https://switch.co.il/cars/suzuki/swift/2013/3879.html

היתרונות מבחינתך זה שאת יודעת בוודאות שמדובר במוכר פרטי, הרכב כבר עבר בדיקה (שתראי ביום שתראי את האוטו) וכנראה שיצא מספיק טוב כדי להופיע באתר.

הם גם מבטיחים 5 ימים של ביטול עיסקה מלא ואחריות של חצי שנה על המנוע והגיר (לא רלוונטי במקרה הזה כי האוטו באחריות יצרן עדיין).

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

הייתי חולה בימים האחרונים, ולכן הקפאתי את כל פעילות חיפוש הרכב שלי.

עכשיו במקרה ראיתי מודעה של אקזמפלר שעל הנייר נראה מבטיח, אבל בעיה- הוא בחיפה.

איני יכולה לנסוע לחיפה השבוע.

בנוסף, אני רוצה לבדוק את הרכב במכון רישוי מסויים באיזור המרכז, שרק עליו אני סומכת.

כך שגם אם הייתי נוסעת לחיפה, זו בעיה שבעל הרכב יסכים שאקח את הרכב לבדיקה במרכז.

ואז עלה לי רעיון, לשאול אולי אתם במקרה יודעים, אם יש את השירות הבא בתשלום, או שזה שירות דמיוני.

השירות הוא מעין תיווך נקודתי.

המתווך יביא את הרכב למכון הבדיקה שבחרתי, אני אבוא למכון בדיקה.

אם טוב- הקנייה תיעשה, שוב באמצעות המתווך, באיזור המרכז.

אם רע- המתווך יחזיר את הרכב לבעל הרכב. שוב, כאמור, תמורת תשלום.

אז יש שירות כזה, או שזו פנטזיה ?

פורסם

ועוד שאלה אחת, מכיוון אחר. בשבוע שעבר, הרגשתי שבעצם הכי הייתי מעדיפה את טויוטה אוריס.

ובימים האילו שהייתי מושבתת, כן נכנסתי למודעות באינטרנט, ואני שמה לב שהאוריס הרבה פחות נפוצה, מכל האחרות.

רציתי לשאול

א. אם זה נכון שאוריס פחות נפוצה ?

ב. ואם כן, מה יכולה להיות הסיבה ?

פורסם

השרות בהחלט דמיוני, שווה להתקשר למוכר ולבדוק אם יוצא לו להגיע למרכז.

מידי חודש מתפרסמים נתוני מסירות של רכבים חדשים, כמו שכבר כתבתי לפני מספר ימים, האוריס (בעיקר ההיברידית) הרבה יותר נפוצה בשוק, כנראה שבעיקר בליסינג.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

מה מקור ההרגשה לגבי האוריס?

לטעמי הכי פחות מתאימה לצרכייך מכל הרכבים שהעלית.

אגב, בSWITCH מוצעת עכשיו סוויפט 2013 (מתחילת השנה, חודש 2) ב73,000 ש"ח, יד ראשונה פרטית, עם ק"מ קצת מעל למה שאת מחפשת, אבל בתוך הממוצע.

לו הייתי צריכה היום לקנות רכב, הייתי מתחילה משם.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם (נערך)

מורזילקה, את אומרת שאוריס נפוצה, לפי הנתונים לגבי מסירות רכבים חדשים.

אבל אולי המגמה הזו היא רק בשנה שנתיים האחרונות, ואולי לפני 3 שנים (ב2012), היא עוד לא היתה נפוצה ?

אני גם מחפשת אוריס בנזין, ולא היברידית, ובהתרשמות שלי, בכל לוחות יד2 שאני מחפשת, יש פחות היצע לאוריס בנזין יחסית לשאר הדגמים, לפחות ממוכרים פרטיים. מליסינג אני לא רוצה.

אבל מה שכן, אם אכן זה מדוייק שאוריס הייתה נפוצה נכון ל2015, אז זה אומר כמו שכתבתם קודם, שאז יש יותר ביקוש לחלקי חילוף ממנה, ואז היא יותר פופולרית בקרב הגנבים. ואם זה כך, אז זו סיבה עבורי לפסול אותה.

כן אני ממש רוצה אוטו לא גניב, כדי שלא אעבור את הסיוט של חיפוש רכב all over again. גם אם הביטוח יחזיר לי הכל.

הסיבה שהרגשתי שאני רוצה את אוריס, היא כי יתכן שאני אשנה את דפוס שימוש הרכב שלי.

אחרי שנים שנסעתי רק בתוך איזור המרכז, בתוך עיר, והייתי רגילה לרכב מיני קטן, שמתאים לחניות קטנטנות.

בימים האחרונים, אני גם מתחילה לחשוב שיתכן שאעבור לגור במקום שקצת יותר מרוחק, ואסע כל יום לתל אביב. ואז הייתי רוצה "רכב ממש", שיותר בטיחותי ולא רק בגלל שיותר גדול, ועם יותר כ"ס.

ואז אלמד את עצמי להתרגל לחנות בחניונים, ובמילא אני כבר פחות בקטע של "צעירים", של לנסות להידחף לחניות קטנות ברחובות ת"א (למרות שהייתי אלופה בזה...).

האם אני טועה ?

אני אתקשר למוכר בחיפה, בתקווה שאולי הוא מזדמן למרכז.

לגבי ההצעה בסוויץ, הסוויפט 2013 שמוצעת שם, היא רק בת שנתיים, וכבר עם 48,000 ק"מ, כלומר הבן אדם יחסית חרש על הרכב , אז יש לי קצת דחייה מזה.

אבל אני חייבת להגיד שבאופן עקרוני, השירות של סוויץ נראה לי טוב.

עריכה אחרונה על ידי שחרsha
פורסם

חבל כל כך שאין את השירות הדמיוני שתיארתי, עכשיו דיברתי עם בעל הרכב מחיפה.

הכל לגבי הרכב נשמע פרפקט. אבל הוא לא מגיע למרכז , ולא יוצא אפילו מחיפה.

אז רק המרחק בין ת"א לחיפה, מונע מבעדי להיות כבר בעלת הרכב הזה :cry: .

אולי בעתיד יהיה גם שירות כזה.

פורסם

סוויפט וריו הם לא רכבי מיני. אין שום סיבה להתנייד ברכב עם מנוע בנפח גדול רק בגלל שרוצים לנסוע בבינעירוני, בטח לא אם ה"בינעירוני" הזה הוא בפרברי גוש דן או באיזור השרון, שם רוב היום הבינעירוני הזה בכל מקרה פקוק.

ואני מכירה את המצב שאת מתארת היטב, בגלל שאני מתנהלת בדפוס השימוש שאת מתארת כבר כמה שנים טובות. לחפש חניה בת"א (או בערים רבות אחרות במרכז לצורך העניין) זה לא קטע של "צעירים", זה צורך אמיתי ומעשי, כמו גם לתמרן בתנועה צפופה ולחסוך בדלק ובהוצאות.

אם את כבר קופצת קטגוריה, האוריס היא ממש לא האופציה היחידה שלך.

בכל אופן, האוריס נמכרה הרבה יותר כהיברידית בגלל שהגרסה הסטנדרטית שלה סתמית.

בעל אוריס שלא יוצא מחיפה? אז למה הוא קנה אותה, כדי לעלות ולרדת בפרויד?

חיפה היא אחת מהערים הידועות בסוחרי הרכב המתחזים שלה (ביחד עם נתניה, חולון ובת ים). אל תצטערי יותר מדי ואל תפתחי סנטימנטים משיחת טלפון. לא מסתדר? אז זה לא צריך להיות שלך.

פורסם

מצד אחד את מחפש רכב מבן אדם ששמר עליו ומצד שני את מצפה שאותו אחד ישלח את האוטו עם איזה "מתווך" לא מוכר ליסוע חצי מדינה כדי שמישהו שהוא לא פגש בחיים יבדוק אותו במוסך\מכון לא מוכרים? לא נשמע לי הגיוני.

רכב שעבר בשנתיים וחצי 46K ק"מ זה רכב שנקנה כדי ליסוע, לא כולם עובדים במרחק של שני ק"מ מהבית בלי לבקר משפחה וחברים מידי פעם.

חיפוש זריז בפורום העלה את השרשור הזה, שאומר שבמחצית הראשונה של 2012 נמסרו קצת יותר סוויפטים מאוריסים, אבל מה שהגנבים מחפשים זה לא שנתון מדוייק, אלא את הדגם באופן כללי.

דבר נוסף, מדובר ברכבי סופר מיני ולא מיני (מיני: פינקטו, אלטו וכד'), אין שום בעיה ליסוע איתם בכבישים בין עירוניים ולשייט ב120 קמ"ש ועדיין להרגיש בנוח. מיותר לגמרי להחזיק רכב משפחתי בשביל נסועה של בן אדם יחיד.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

לגבי השירות, התכוונתי שזו חברה שיש לה גב, ולכן אדם פרטי יסכים להפקיד את הרכב שלו בידיה.

אבל כבר הבנתי שזו רק פנטזיה.

לגבי הגנבים- אז מי יותר גניב אוריס או סוויפט ?

אתן נשמעות נחרצות שסופר מיני מתאימות גם לבינעירוני. חשבתי שעצם הגודל היותר גדול, מגן יותר על הנהג. ומאפשר להרגיש נסיעה יותר חלקה.

ולגבי יד2, פתאום בימיםהאחרונים יש שם "התפוצצות" של מודעות של קיה ריו, כל יום נכנסת מודעה חדשה. מה קורה שכ,כ הרבה בעלי קיה ריו יד ראשונה בת 3 רוצים למכור אותה ? האם יתכן שהם לא מרוצים ממנה ? למרות שיש להם עוד 4 שנות אחריות.

פורסם

בלי להעלב - מה איכפת לך מי יותר גניב? איך חזרת לזה עוד פעם? את שוקלת לפתוח חברת ביטוח?

השרשור הזה כבר הגיע ל-7 עמודים, עוד רגע 8, והוא לא מתכנס לשום מקום. לא דגם, לא שנה, לא קילומטרז', ולא ברור התקציב.

הצעה שלי - כנסי ליד 2, עשי סינון של רכבים מיד ראשונה, 40000 ק"מ, אוטומט. בחירה מרובה של כמה יצרנים יפניים/קוראניים, ותתחילי לסמן מודעות רלוונטיות.

משהו כזה:

yad2.PNG

לא להתפשר בשום אופן על טיפולים במוסך מורשה, לדבר רק עם בעל/ת הרכב/הבן שלהם (לא עם הדוד או הגיס או האחיין).

חזרי לפה עם מודעות רלוונטיות ותוכלי להתקדם גם מעשי, ולא רק תיאורטי.

פורסם

אני לגמרי מיקדתי מהן הדרישות שלי, ובאיזה סדר עדיפויות הן, ורציתי לסנן לפי זה.

אבל מה לעשות שאין תשובות מוחלטות לגבי כל דרישה ? הכל אפור, ולא שחור ולבן, ואין ניצחון בנוק-אאוט.

מכל השירשור לא ברור מבין 3-4 הדגמים שציינתי- מי הכי בטוח, מי הכי מעט תקלות (aka אמינות), עם מתלים לא נוקשים, לא גניב.

כן מיקדתי בהתחלה 4 דגמים, ובינתיים הורדתי את אוריס, וכנראה גם את קיה ריו. כך שנשארו רק סוויפט ואוריס.

כן הגדרתי קילומטרז'- עד 40,000.

התקציב הוא בין 70 ל85 אלף. כשאני מוכנה לעשות פוש בכסף, באם הייתי משתכנעת, שאני מקבלת גם אקסטרה תמורה, בפרמטרים שחשובים לי (ולא בדברים שלא חשובים לי).

השנה גם לגמרי הגדרתי- כל 2012, ותחילת 2013.

אני דווקא יודעת בדיוק מה הדרישות שאני רוצה. הבעיה היא דווקא שהרבה מכם אמרו לי להתפשר. וקשה להתפשר...

כל פעם אקזמפלר נפל על קילומטרז', יד, בעלות, צבעים מוזרים, ועוד.

הייתי מאד שמחה כבר להתפטר מהמשימה הזו של קניית רכב, ולהתקדם תכל'ס, אבל קשה...:-)

פורסם

אם היו לי 85 אלף שקל, עם הצרכים שלך, הדרישות שלך, והכוונה להחזיק ברכב שנים רבות- הייתי קונה סופר מיני חדשה.

אם הייתי צריכה להוסיף קצת כסף במימון או בהלוואה, הייתי עושה גם את זה.

זו השורה התחתונה שלי.

לדעתי את מקשה על עצמך ומכניסה את עצמך לסחרורים מיותרים.

• תוכן חדש...