Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יונדאי אקסנט 2010 מנוע 1.6 82 אלף ק"מ, ברשותי שנה וחצי, טיפול 60 ביצעתי במרכזי וטיפול 75 במוסך רגיל המתמחה ביונדאי (רמי בת"א למי שמכיר). מאז שרכשתי את המכונית בעת התנעה כשהמנוע קר, נשמעים רעשים של תיקתוקים ולאחר שהמנוע מגיע לטמפ עבודה המנוע שקט לחלוטין. כששאלתי במוסך לא התרגשו מזה אך בשבועות האחרונים אני שם לב שהרעש מתגבר כשהמנוע קר אך בעת טמפ עבודה שוב פעם שקט. אני לא מבין גדול במכונאות אך זה לא נשמע לי רעש תקין, מה יכולה להיות הסיבה?

פורסם

רעש ממרימים הדראוליים - בדוק בוצה בשסתומים - אם יש תעשה פלש למנוע ןלאחר מכן תפתח מכסה קרטר ותנקה

שופר משאבת שמן - תחליף שמן ןפילטר , ואני ממליץ גם על תוסף שמן בשם פוליטרון , וסע לשלום.

פורסם

באקסנטים ובגטסים יש את המחלה הנפוצה של המרימי שסתומים ההידראוליים שפשוט ניתפסים ומתחילים לדפוק. אולי כדאי לבדוק הצטברות של בוצה אם קיימת ולטפל בהתאם. באיזה שמן אתה מישתמש? מה הצמיגות?

פורסם
באקסנטים ובגטסים יש את המחלה הנפוצה של המרימי שסתומים ההידראוליים שפשוט ניתפסים ומתחילים לדפוק. אולי כדאי לבדוק הצטברות של בוצה אם קיימת ולטפל בהתאם. באיזה שמן אתה מישתמש? מה הצמיגות?

אין לי מושג איזה שמן, סומך על המוסך(האחרון שהייתי בו עובד עם יונדאי שופ, כל החלקים בטיפול קנה ממנו). מה לעשות בנוגע לבוצה, לגשת למוסך ולהגיד לו שיפתח את המנוע ויראה אם יש בוצה, כמה זה יעלה?

פורסם

שלום,

ב 99% מדובר שסתומים הידראולים חלשים, הסיבה לכך שימוש בשמן מנוע לא איכותי שלא "מחזיק" 15אלף ק''מ.

תבדוק באיזה שמן משתמשים במוסך, אם זה 15W-40 כמו שרשום בספר רכב, אני לא ממליץ להמשיך להשתמש בשמן זה.

אני לא מתרגש מהרעש הזה אם זה רק בהתחלה כשמנוע קר, ולפעמיים מעבר לשמן 5W-30 איכותי מפסיק את התיקתוקים.

אצלי גם יש אקסנט 2010 1.4 99000 ק''מ אחרי שקניתי היו תיקתוקים כשמנוע קר החלפתי לשמן 5W-40 בתקן SN המצב השתפר,

בשימוש יום יומי אין תקתוקים, אחרי שהאוטו עומד יומים או יותר בלי שימוש יש תיקתוקים בהנעה ראשונה.

הפיתרון הוא להחליף את 16 המרימים הידראולים.

פורסם

בנוסף אל תעשה פלאשניג למנוע, בלי לראות מה המצב בתוך המנוע, ובכללי אל תוסיף שום תוסף שמן.

כמה החלפות של שמן בתקופה קצרה 5 אלף ק''מ לשמן סינטטי איכותי ינקו לך את המנוע.

לפי מה שאני זוכר יונדאי שופ מוכרת שמן של חברה KIXX KOREA 5-30 השמן הוא בסדר רק שיהיה סינטטי.

אם זהKIXX KOREA 10W-40 GOLD SL אז אני לא ממש ממליץ.

פורסם

למען הסר ספק לאור כל האי דיוקים כאן אני אכתוב את זה בהכי ברור שאפשר:

יונדאי אקסנט 2007-2011 מנועי בנזין 1.4 ו-1.6 שמן מנוע נדרש לכל טווחי הטמפרטורות (לפי היצרן והיבואן הישראלי) הוא:

5W20 או 5W30 בתקן SL לפחות החלפה כל 15 אלף קילומטר או שנה -מה שבא קודם- בתנאי נסיעה רגילים.

פורסם

תודה על המידע לגבי סוג השמן, בטיפול הבא אני אבדוק איזה שמן שופכים למנוע. לגבי הרעש, לפי מה שאני מבין הרעש הוא מהמרימים ההידראולים, אני לא רוצה לשפר מצב אני רוצה לפתור את הבעיה, לכן כנראה צריך להחליף אותם, כמה זה אמור לעלות פחות או יותר?

פורסם
אני שנים משתמש ב 5W-40 ביונדאים והכל 10.

בעיקרון אתה אמור להשתמש בצמיגות שציינתי, פה בארץ היצרן הסכים להוסיף עוד אפשרויות עם סייג המאפשר שימוש רק במידה ולא ניתן להשיג 5W20/30. בשאר העולם יונדאי לא מאשרת (לדגם מנוע זה) שימוש צמיגות בטמפ' עבודה מעל 30.

accent israel.png

accent2007.png

פורסם
למען הסר ספק לאור כל האי דיוקים כאן אני אכתוב את זה בהכי ברור שאפשר:

יונדאי אקסנט 2007-2011 מנועי בנזין 1.4 ו-1.6 שמן מנוע נדרש לכל טווחי הטמפרטורות (לפי היצרן והיבואן הישראלי) הוא:

5W20 או 5W30 בתקן SL לפחות החלפה כל 15 אלף קילומטר או שנה -מה שבא קודם- בתנאי נסיעה רגילים.

מה שבטוח עשו כי זה לפי הספר ובליסינג מטפלים לפי הספר, גם בטח נהג יחיד ששמר מאוד על הרכב ולא לחץ קיקים יותר מידיי...

נקודה למחשבה!

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

כל שרשמו נכון, רמי שרותי רכב מוסך טוב ובעל ידע.

דבר איתם לבדיקת בוצה במנוע וביצוע פלאשינג.

לרכב הנ"ל כדאי שמן מנוע איכותי 5W-40 / 10W-40 בדרוג SL+ כך גם מטפלים במוסכי היבואן.

אם אתה מבקש הם גם משתמשים ב 5W-30.

אין בישראל תנאי נסיעה רגילים, תמיד יש הפתעות (ראה את מזג האויר בשבועיים האחרונים ועוד לא קיץ )

במידה ויש בוצה - אחרי ביצוע הפלאשינג + שמן מנוע 5W-40, אני מאמין כי הבעיה תסודר.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...