Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תודה לכל הממליצים!

מה שכרגע הכי מפחיד אותי זה השוק של הרכב.

אני בשנות ה20 לחיי ואין לדעת מתי אני יהיה צריך מזומן זמין..

הפחד שלי שאקנה רכב חסכוני כמו ה108 שאני בטוח שהוא רכב מצויין כמו שאומרים פה וגם על הנייר הוא נשמע ממש טוב אך ברגע שאני ארצה למכור אותו אני אהיה צריך לרדת המון מהמחירון וככה החיסכון בדלק וכו' לא יהיה רלוונטי כאשר יש רכבים שאומנם הצריכה שלהם טובה פחות אבל צמודים למחירון.

ה108 היחידה שראיתי ביד 2 היא אוטמטית וCC בכלל

עריכה אחרונה על ידי AmirDd
  • תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אתה מוטרד מעניין הכסף למה אתה קונה רכב חדש?

אם אין לך גב כלכלי וכסף מטריד אותך, אולי עדיף לקנות רכב בן 3-4 שנים במצב טוב שישאיר לך כמה עשרות אלפי שקלים זמינים בחשבון.

קח בחשבון, שרוב הרכבים היום לא נמכרים במחירון אלא אם מדובר ברכב מיוחד או במצב ממש טוב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מי שצריך למכור ומהר, מפסיד כסף. ככה זה בחיים.

אם מטריד אותך כסף ואתה פוחד להפסיד, תרכוש פיאט פנדה בת 3. 30K, אמינות טובה בהחלט, חסכונית לאללה - וכשתרצה למכור, תמיד תוכל למכור - בטוח שתפסיד פחות כסף ממה שתפסיד על רכב חדש.

פורסם

למה ללכת מהקיצוני ביותר לקיצוני ביותר?

ל108 אין שוק בארץ.. זה עובדה לפי אתרי היד 2

סהכ רוצה רכב שעומד על פי הדרישות בהודעה הראשית ואחת הדרישות היא שמירת ערך..

אני מאמין שכל מי שהציע כאן את ה108 לא ידע מה לעשות ביום שהוא ירצה להשתדרג ממנו

במיוחד שהוא רכב מיני של 4 מושבים ואין לדעת מה צופן העתיד.. התרחבות וכו׳

פורסם

אם אתה רוצה שמירת ערך כדאי לחפש רכבים כמו הונדה גאז,ויאריס,הם שומרות על ערכם טוב,מצד שני אתה תיקנה רכב ישן יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יוליאן, כבר יש פחות פראיירים שמוכנים לשלם על יאריס וג'אז מחירון, חלק מהאנשים הבינו שזה לא הגיוני לשלם 15-20 אלף ש"ח על סופר מיני בת 15.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אבל יש הרבה כאלו שטיוטה זה מה שנקרא טיוטה,ומשלמים על זה,אחרת המחיר שלהם היה צונח,אני ואתה והרבה מפה מבינים שצריך לקנות רכב מעבר לשם שלו,לכן גם הצענו לפותח השירשור רכבים טובים,אבל הם לא יחזיקו מחיר כמו הטיוטה ואם זה בשבילו יותר חשוב מה אפשר לעשות?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
למה ללכת מהקיצוני ביותר לקיצוני ביותר?

ל108 אין שוק בארץ.. זה עובדה לפי אתרי היד 2

סהכ רוצה רכב שעומד על פי הדרישות בהודעה הראשית ואחת הדרישות היא שמירת ערך..

אני מאמין שכל מי שהציע כאן את ה108 לא ידע מה לעשות ביום שהוא ירצה להשתדרג ממנו

במיוחד שהוא רכב מיני של 4 מושבים ואין לדעת מה צופן העתיד.. התרחבות וכו׳

לא רואה שום דבר קיצוני בנהיגה בפנדה בת 3. זה רכב שרק לפני רגע יצא מהאחריות, יש הרבה כאלה עם סביבות 70-80 אלף ק"מ, זה רכב קטן וזריז עם מכלולים מכניים שהוכיחו אמינות מצויינת במשך יותר מעשור במכוניות כמו פונטו ספייס וגרנדה פונטו.

וכן, הוא זול מאוד - מה שאומר שעוד שנתיים שלוש תוכל גם למכור בזול ובמהירות.

פורסם

מבחינת זריזות כמו רוב המיני,לא משהו חריג.

פורסם

1. לא הייתי לוקח לעליות של חיפה רכב עם מנוע ליטר (לא מוגדש). אולי רק את האפ/ האחיות שלה עם 80 כ"ס. וגן אותן ספציפית לא הייתי קונה מסיבות אחרות.

2. ה108 עם מנוי 1.1 ליטר נכנסת לך בתקציב ולפי הביקורות היא מאד מוצלחת.

3. אם אתה רוצה לחסוף כסף אז כמו שאמרו לך, העלות העיקרית בהחזקת רכב היא ירידת הערך (בקילומטרז שלך לפחות) ולכן רכב בן 3-4 שנים יעזור לך יותר.

4. לא הבנתי את הגאון שרשם של108 אין שוק. לפי מה ? הרכב הזה משווק פחות משנה בארץ אז למה שמישהו ימכור אותו בכלל? ולראיה- מישהו אחר רשם פה שהוא ראה רק את האוטומטיות בלוחות.

פורסם (נערך)

אל תבינו אותי לא נכון.. אני לא רוצה לעשות מסחרה מהרכב או רוצה להפסיד כמה שפחות

סהכ ציינתי את כל הדברים שרלוונטים לרכב שאני מחפש בתחילת השירשור.. וששום דבר לא יבוא אחד על חשבון השני.. כמו מה זה עוזר לי מנוע חסכוני אם אני אמכור אותו בסופו של דבר ב10K פחות מהמחירון ואז לא החזרתי את ההשקעה..

כמו בדוגמא של רנו קליאו פחות עדיפה מהפיג'ו בגלל שהמנוע והמשקל שלה יגרמו לצריכת דלק גבוה יותר אבל מצד שני ידוע שהקליאו תמכר במחיר שיותר קרוב למחירון..

זה הרכב הראשון שלי ואני לא חזק בעסקי המכוניות כך שיכול להיות שאני גם מדבר שטויות ואם כן אני אשמח להסבר יותר מעמיק

שאני מסתכל על השוק של ה108 אני מסתכל בנוסף על השוק של ה107.. שבנוסף יש אותה לסבא שלי והוטו מרגיש כמו צעצוע מהטויזראס.. אתה מכוון מזגן ומקווה להכפתור לא ישבר תוך כדי.. ומנוע חלש בטירוף

עריכה אחרונה על ידי AmirDd
פורסם

הייתי באותה סיטואציה כמו שלך , עם אותן התלבטויות..

היתה לי הזמנה של רכב חדש (קליאו 0.9) שהיתה צריכה להגיע לארץ ,

עם זמן ההמתנה נוצר אצלי לחץ לרכב, הסתכלתי בלוחות יד 2 עד שנפלה לידיים שלי קליאו 0.9 בדיוק כמו שהזמנתי, 6 חודשים על הכביש - 10K ק״מ , ובמחיר של 15 אלף פחות ממה שהייתי אמור לשלם על החדשה.

יום אחרי שראיתי אותה היא היתה שלי, וההזמנה בוטלה.

להגיד שאני מתחרט שלא חיכיתי לרכב חדש? ממש לא.

ההבדל בין חדש לבין כמעט לגמרי חדש לא שווה את הכסף, ללא ספק. כמובן שצריך גם קצת מזל ותזמון נכון , אבל הסבלנות משתלמת.

פורסם

מצטרף לכל הקודמים -

אם ירידת ערך זה מה שמטריד אותך - לך על רכב לא חדש.

בן שנה\שנתיים \ שלוש, תלוי בתקציב שאתה רוצה להוציא.

אבל בכל מקרה הירידת ערך הכי גדולה קוראת ברגע שהרכב נרשם על שמך ואתה מוציא אותו מהסוכנות.

כלכלית נטו - אין הגיון לקנות רכב חדש מהניילונים, אלא רכב בן + - שנתיים, ככה שאתה מקבל רכב שהוא עדיין "כמו חדש", ובד"כ יישרת אותך בנאמנות כמה שנים טובות ללא בעיות מיוחדות, אבל אתה נשאר עם כמה עשרות אלפי ש"ח ביד לעומת חדש.

פורסם

דיי נמאס לחזור על אותם הודעות שמסתייגות מזה שאני מפחד פחד מוות מירידת ערך וחשוב לי להפסיד כמה שפחות.

אבל שוב אני אסביר שזאת לא המטרה.. המטרה שהרכב ינסה לקלוע לכל מה שרשמתי בתחילת השירשור-

רכב חדש מהחברה, צריכת דלקת טובה ועם שוק נורמאלי..

אני לא מעוניין ברכב יד שניה מהסיבה שאני לא יודע לכמה זמן הרכב ישמש אותי.. 3-7 שנים.. אני צעיר וכרגע יש לי את הכסף.. אני לא יודע אם בעתיד יהיה לא אופציה לשדרג לרכב טוב יותר או אפילו למכור ולעבור לתחבורה ציבורית.. וכמובן יש סיבות נוסות שאשאיר אותם לי..

כמובן שאני עובר מדי פעם ביד 2 לראות עם יש מציאות.. אך למצוא רכב שעל הכביש רק כמה חודשים ופתאום נמכר נורא קשה למצוא.. ושאני אמצא אני אשקול את זה גם.

פורסם

אם חדש מהחברה אז קיבלת פה אחלה המלצות לרכבים חדשים.

• תוכן חדש...