Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי שלום לכולם!

לאחר התייעצות התקנתי ברכב שברשותי (סובארו B4 2007)

סט קומפוננט - מורל טמפו 6'. במקום הקומפוננטים הקדמיים המקוריים.

לאחר ההתקנה שמתי לב שהפאזות ברמקולים הקדמיים הפוכות מהרמקולים האחוריים.

אציין שהסאונד השתפר מאוד הבאס עוצמתי הרבה יותר וכמובן הטוויטרים חזקים יותר.

אך משהו בסאונד ברוטאלי ( בטוח יש לכם הגדרה מקצועית יותר) מדי וגורם לכאבי ראש (גם אשתי התלוננה:oops:).

ואת הטרבל אני צריך לכוון לפחות על 4- כדי שלא יקרע לי עור התוף.

אציין שהטוויטרים מותקנים על המשולש הקטן בקצה החלון (סמוך לקורה של השמשה הקדמית).

ומכוונים בצורה ישרה לנהג/נוסע.

אשמח לייעוץ והכוונה.

פורסם

אתה מדבר על פאזה חשמלית?

אתה יכול לנסות להפוך אותה ולראות איזו תוצאה אתה מקבל.

לגבי פאזה פיזית, אתה יכול להוציא את הטוויטרים מהמשולשים ולהסתייע בתושבות המקוריות של הסט להניח אותן על הדשבורד או במיקום אחר על הקורה כך שיופנו בזווית אחרת.

בנוסף, בדוק בתוך הקרוסים - ישנה אפשרות להגברת הטוויטרים ב-3db.

בדוק שזה אינו המצב והג'מפר נמצא על 0db.

פורסם

את טוויטר שמאל תכוון על -3DB ואת טוויטר ימין על אפס

הסיבה לזה היא שטוויטר שמאל אמור להיות מושתק בכ2-3 דציבל מאשר טוויטר ימין בגלל שאתה נוהג בצד שמאל של הרכב.

אם הצליל ברוטאלי במובן שהטוויטרים מושכים אליהם את הדגש זה כנראה בגלל שיש לך ביטולים בין המידבאסים או שהתחום הגבוה אצלך מוגבר יתר על המידה - הביטולים יכולות לנבוע מבעיות של פאזות או זווית התקנה בין המידבאסים שלך

לאמר זאת בפשטות הסט שלך כנראה לא מאוזן מספיק טוב מבחינת תחום התדר - ההצעה שלי תהיה בנוסף למה שרשמתי מעלה - להוסיף קצת בתחום הבאס, להוריד ממש טיפונת בתחום המיד ולהוריד עוד יותר בתחום הטרבל - סתם דוגמא

תנסה לעשות את זה ככה:

באס +2

מיד -1

טרבל -3

ותגיד לי איך סוג כזה של איזון נשמע לך על כווני הקטביות (פאזות חשמליות) הנוכחיות.

הרעיון הוא שבכדי שהסט ישמע מאוזן ונכון - צריכה להיות נפילה הדרגתית בעוצמה ככל שהתדר עולה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אדי, האפשרויות בקרוס הן או 0db או 3db+.

אז לפי התאוריה שלך, שמאל צריך להיות על 0 וימין על 3+.

בדיוק באתי לשאול את השאלה הזו...

קודם כל חייב לפרגן אתם מקצועיים מהירים ואדיבים באותה מידה:-D

אדי, נראה לי שאיבחנת נכון את הבעיה תדרי המיד נגנבים לבס ולטוויטרים. כך שנשמעים פיצוצי בס וטרבל באוזניים. (אולי זה נחמד לדאנס ולסרטי פעולה).

אם נתחשב בכך שהסט מחובר למערכת המקורית שלא כוללת אפילו אקולייזר 5 ערוצים מה הפעולות שאני אמור לעשות?

להגביר את הטוויטר שמאלי- ואז כפעולה משלימה להוריד באקולייזר במערכת עוד את הטרבל? (אם לא אני מרחם על הנוסע:?)

אתם בטוחים שזה לא משנה שהחיווט הפוך מהסט האחורי?

אגב נסיתי להפנות את הטוויטרים לכיוון הדאש וזה פחות מציק.

פורסם

לא - אתה צריך להגביר את הטוויטר הימני או להנחית את השמאלי.

מה שתם רשם נכון - אם אכן זה או אפס או פלוס שלוש אז צד שמאל צריך להיות על אפס בטוויטר וימין על פלוס שלוש.

תראה - אם הבאס "מתפוצץ" אז כנראה שלא צריך להוסיף לו כלום.

תוסיף קצת למיד שהבאס "יתפוצץ" פחות ואז תראה באמת עד כמה אתה צריך להנחית את הטוויטרים. לסירוגין אתה יכול להנחית קצת את הבאס במקום - או להנחית את הבאס ולהוסיף קצת מיד.

ברגע שאתה מפנה את הטוויטרים לכוון הדש היענות הכוח שלהם נחלשת אבל תיזהר ממשטחי החזר כמו השמשות שיוצרת בעיות אחרות לגמרי - מה גם, אתה עלול לאבד חלק מהפירוט שלהם - בדרך כלל סטיה של 30 עד 45 מעלות לטוויטרים של מוראל יכולה אף לשפר את התוצאה שלהם אבל זה גם תלוי במיקום שלהם מן הסתם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אתם בטוחים שזה לא משנה שהחיווט הפוך מהסט האחורי?

וודאי שזה בר השפעה.

אל תשכח שמעבר לכניסה של החיווט לתוך הקרוס יש לך את היציאות לוופר ולטוויטר שאיתם ניתן לשחק בפאזות החשמליות.

אדי לדעתי בקיא יותר ממני בנוגע להשפעה בפועל של שינויים כאלו, ונדמה לי שזה גם הבסיס לחלק מהעבודה שמבצעים אנשי מקצוע דוגמת רונן נאור כשהם באים לכוון את המערכת למיטבה.

בכל מקרה, זה לא משהו שיגרום לנזק, כך שאתה יכול לנסות שילובים שונים.

פורסם

היפוך קטביות לרמקול מקטביות ישרה לקטביות הפוכה מעכבת את הרמקול במחזור של חצי גל קול בעצם - זה היפוך פאזה ב180 מעלות לכל תחום התדר שהרמקול מנגן.

אם הקטביות של הרמקולים האחוריים ישרה והקטביות של הקדמיים הפוכה למשל - אני מדבר על מידבאסים קדמיים ורמקולים אחוריים שכנראה נותנים לך בעיקר באס.

אז אתה בעצם מאחר את הרמקולים הקדמיים לעומת האחוריים - שזה בסדר גמור עצם העובדה שהם קרובים אליך יותר - אתה נותן להם השהייה והם מגיעים כנראה בתזמון עם פער יותר קטן לסט האחורי שלך כלפי האוזן - בפועל, אם הם מגיעים ביחד לאוזניים שלך בפאזות אקוסטיות שהן לא הפוכות אחת לשניה אז במקום ביטול אתה תקבל הגבר.

מעבר לכך אם הטוויטרים שלך יותר רחוקים מהאוזן והמידבאסים יותר קרובים ואתה נתת להם השהייה - נתת גם תיקון כלשהו בין הרמקולים בתוך הסט הקדמי לבין עצמם - על זה מתבססת עיקר התיאוריה של רונן שהיא בסופו של דבר משהו ששורד את מבחן המציאות ולכן - עובד!

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...