Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום תקופה עם 106 ראלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז זהו,

לאחר 5 שנים במשפחה (3.5 שנים אצלי , שנה וחצי אצל אחי לאחר מכן), הגיע הזמן להפרד מהראלי.

קניתי את הרכב במצב סביר, תיקנתי , החלמתי , שיפצתי , שלחתי לפחח , וקיבלתי תוצאה כמעט מושלמת (היה תכנון להכניס לפחחות נקודתית , לא יצא לפועל).

אז מה אפשר להגיד בעצם ?

פיז'ו יצרו את אחת מהמכונות נהיגה הכיפיות שיש.

האוטו היה אמין מאוד , וכל מי שיגיד לכם משהו אחר - טועה. או שהוא קנה אוטו מוזנח עם קומבינות בחשמל, והמשיך בדרך ההזנחה.

>>דברים מיוחדים שטופלו :

כל כבלי הפלוס והמינוס בתא מנוע הוחלפו ע"י לחדשים. המקוריים פשוט התפוררו. - עלות של כ200 שקלים בערך.

אלטרנטור , סטרטר שהוחלפו לחדשים ומאז היה שקט בגזרה הזאת. - 900 שקלים אם אני זוכר נכון.

היה רדיאטור תחליפי עם שורות גדולות , מצאתי רדיאטור אורדונז מקורי, שלחתי אותו לניקוי לפני כניסתו לתא מנוע וגם בגזרה הזאת היה שקט. - עלות של 450 ש"ח לרדיאטור , ועוד 150 ש"ח לניקוי.

גיליתי טחינה במים , והעלתי את האוטו על גרר ישירות למוסך בת"א, בוצע ראש מנוע. - 1800 שקלים. יקר מאוד, לא הייתי עושה זאת שוב באותו המוסך.

>> טיפולים תקופתיים :

תרמוסטט הוחלף אחת לשנה וקצת (82 מעלות) , שימוש במי קירור איכותיים של וולאו פרוטקטיב 35. (עלות של 150 שקלים בערך).

שמן וולווליין 10-40 עם פילטרי דלק ושמן מקוריים. (עלות של 200 שקלים בערך).

טיימינג כולל משאבת מים - 850 שקלים .

>> תוספות מיוחדות :

*שעון טעינה , לחץ שמן , חום מים.

*קפיצי אייבך , בולמי קייבה יעודיים להנמכה.

*ספויילר של XS דור שני שהותאם במיוחד לאוטו (עקירת ברגים מקוריים , החלקת האיזור, הדבקה באמצעות סיליקון זגגים).

*שטנגות גרופN.

*כריות בולם גרופN.

זהו , לא עולה לי משהו מיוחד. אם יש לכם שאלות תרגישו חופשי לשאול.

היה טוב , וטוב שהיה , למדתי המון . הרכב נשאר בסביבה ונקנה ע"י מישהו איכותי שידאג לשמר ולהעריך.

עכשיו אני מחפש 205 שתי דלתות למטרת שיפוץ .

209265_10151974296323306_1641648907_o.jpg

פורסם

השתמשת במיי קירור איכותיים ועדיין אחת לשנה הלך לך תרמוסטט? מדוע?

תרמוסטט במיי קירור יעודיים אמור לשרוד מאות אלפי ק"מ..

יום טוב גם לך

• אחראי פורום
פורסם

בהחלט אחת מהפשוטות והמהנות ביותר. יפהפייה בלבן ובמיוחד עם הג'אנטים של ה-GTI.

מצטרף ליגאל, מה ז"א תרמוסטט שהוחלף אחת לשנה?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
השתמשת במיי קירור איכותיים ועדיין אחת לשנה הלך לך תרמוסטט? מדוע?

תרמוסטט במיי קירור יעודיים אמור לשרוד מאות אלפי ק"מ..

מי אמר שהלך? הוחלף קבוע עם רענון מי הקירור אחת לשנה.

פורסם
מי אמר שהלך? הוחלף קבוע עם רענון מי הקירור אחת לשנה.

ברכב הזה באמת צריך להחליף מי קירור כל שנה?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

שכחתי להוסיף - שמן הגיר שהשתמשתי בו היה בהתחלה ESSO 75-80 מקורי , לאחר מכן עברתי לBG 75-80 (חצי מחיר, אותה תמורה).

הרכב נקנה עם 157000 ק"מ , ונמכר עם 228000 ק"מ אם אני זוכר נכון. קצת יותר מ14000 ק"מ לשנה.

עניין החלפת מי קירור באופן יזום אחת לשנה נעשה ע"י ולשיקול דעתי בלבד.

הרכב הזה נסע כל יום נסיעות ארוכות במשך שנתיים (רחובות - פארק אפק בראש העין) , והראה אמינות מופתית בכל מקום ובכל מצב.

פורסם

אמנם רכב שונה *מאוד*, אבל אני יכול לספר שאחרי 12 שנים עם 306XR שנת 95, הבנתי שפג'ו של פעם (106/205/306) אינם קשורים לסטיגמה של פג'ו של היום...

הרכב שלי הפגין אמינות מופתית, בתקופה האחרונה שלי איתו (~7 שנים בערך) הדבר היחיד מחוץ לטיפולים שגרתיים שטופל היה צינור רדיאטור שהתחורר וגרם לבריחת מים. 80 שקלים אצל המכונאי שלי בשפרעם סגרו את הפינה.

כמובן שיש את ההזדקנות (צבע דהוי, חורים בגג, מזגן ששבק חיים בקיץ האחרון, איתות שלא מוכן להתפס כאשר אני מנסה לאותת ימינה) - אבל מבחינה מכאנית ומבחינה נסיעה ונוחות נסיעה - לא ייאמן. הרכב צורך 11.5 ק"מ לליטר שזה סבבה אפילו בסטנדרטים של היום....

האקזמפלר שלך נראה טוב וכיפי, אני בטוח שהרוכש יהיה מבסוט ממנו!

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

1800 לראש מנוע בהנחה שבוצעה עבודה איכותית והותקן סט אטמים איכותי הוא לא מחיר כל כך חריג.

רכב יפה ונהדר.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כל סקירה של תקופה עם רכב שונה ומיוחד זה תענוג לקרוא. כן ירבו.

לדעתי המחירים שרשמת - גרושים.

מה היה אופי הנהיגה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני נוסע הרבה בגרסה הפשוטה של הרכב הזה -פיג'ו 106 XR. שנת 1999.

באמת אמינות מופתית. נסיעה יום יומית של מעלה אדומים לנתב"ג. צריכת דלק נמוכה, נוחות מופתית ואחיזה גבוהה. נוסע על 185/55/14.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

אני החזקתי סקסו במשך 3 שנים, עכשיו היא אצל אחי.

אני לא יכול להגיד שהרכב גילה אמינות מופתית. מה שכן הוא מעולם לא נתקע/התחמם כי הייתי עם היד על הדופק מבחינת ערנות למצב שלו.

הוא דרש החלפה של מכלולים שונים(אחרי הכל רכב ישן), וגם טיפול ראש מנוע(עלה לי 1200 שקלים, ובוצע ב195 אלף ק"מ).

עלות הרכישה+כל התיקונים+טיפולים שביצעתי הגיע ל13000 שקלים לתקופה של 3 שנים בהן הרכב נסע כמעט 50 אלף ק"מ(נקנה עם 173 אלף הועבר לאחי עם 220+ אלף) כולל נסיעות חדרה-באר שבע על כביש 6 ב110-130 בתדירות גבוהה. יחס ק"מ לשקל של 25 אגורות בערך(לא כולל דלק/טסט/ביטוח).

צריכת הדלק הייתה לא פחות ממדהימה 1-16 משולב.

מניח שיש אקסמפלרים שהיו מראים תוצאות טובות יותר, אבל גם ככה מדובר בעלות נמוכה מאוד. החישוב גם מקנה לרכב שווי 0 מבחינתי.

בהחלט פתרון תחבורתי טוב לסטודנט התפרן, אבל דורש תחזוקה מדי פעם(בערך פעם בשה מוסך מעבר לטיפול הרגיל) וקשב. הרכב של פותח השרשור כולל פלוסים נוספים שהייתי שמח לקבל בסקסו, אולי בעתיד...

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אופי הנהיגה ביומיום היה רגוע מאוד , הגיר קצרצר באופן מפחיד. מכניס הילוך חמישי , 3500 סל"ד .

כרגע אני מחפש את הרכב המחליף לראלי , בדמות ה205 (3 דלתות , מנוע TU אמין ) .

ל205 יש יתרון בתא מנוע גדול יחסית ל106 , מהונדס קצת טוב יותר לטעמי , וחלפים בזול ובשפע.

יש לי כבר חזון , מקווה שהוא יצא לפועל (;

• תוכן חדש...