Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש יצרנים שמנחים לא להחליף נוזל גיר לעולם מתוך מחשבה שהנוזל יוחלף במעמד החלפת הקלאצ' / שיפוץ הגיר. אני לא מאמין בגישה הזו.

החלפה יזומה של נוזל הגיר כל כמה עשרות אלפי קילומטרים בכל רכב ובכל תיבת הילוכים תאריך את חיי המכלולים בגיר ותבטיח תפקוד תקין שלו.

בקורולה עם הגיר הרובוטי יש לשים שמן גיר ידני בתקן GL-4 בלבד ובצמיגות 75W. אני ממליץ על השמן המקורי בלבד שנקרא 75W LV. ניתן להשיגו במוסכים המורשים ובחנויות חלפים. לתשומת ליבך הוא לא זול, באיזור ה 100 ש"ח לליטר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני יכול לעדכן כאן מניסיוני הטרי.

אכן, בארץ ההנחיה של היצרן היא, לפחות רשמית, לא להחליף את השמן. בטלפון יגידו לך את זה באופן חד משמעי, אבל לפחות במוסכים מסוימים, אם תגיע ליועץ ותדבר איתו פנים אל פנים, הוא יגיד לך שאפשר (בהינתן ההיסטוריה של הרכב) להחליף, אחרי שבמוסך יבדקו את השמן.

הבדיקה, להבנתי, פשוט הוציאו שמן וראו צבע וחיפשו שבבים. אם לא נמצאו ממצאים חריגים, יסכימו לתת לך הצעת מחיר להחלפה.

מבחינה כספית, חשוב שבשעתון יחייבו כמו שמחייבים גיר ידני (בורג מילוי ובורג ריקון) ולא כמו גיר אוטומט (שזה יותר מפי 2 בעבודה). כנראה שנוטים להתבלבל כי הרכב הוא כביכול אוטומטי אבל הגיר עצמו ידני.

המסמך שמתן צירף מציין החלפה כל 60 אלף למי שמיישם תחזוקה מחמירה, ולא מציין החלפה בתחזוקה שגרתית, אז אם הרכב נאמר עם 100 אלף ק"מ ולא הוחלף לו שמן מעולם, נראה לי שלא יסכימו לבצע החלפה.

לגבי ההחלפה, אצלנו ביאריס ביצעו, הגיר מחליף הילוכים חלק יותר ונתקע פחות, אבל גם המצב לפני היה סביר. השמן הוחלף אחרי שעברו 60 אלף מהפעם הקודמת בו הוחלף אצל הבעלים הקודם (כחלק מהחלפת מצמד ושאר "צרות" שהיו לו).

פורסם

או קיי,

הרכב שלי עם 130 אלף,

נוסע בסדר גמור ,

כאשר הרכב קר , מרגישים לעיתים בעיטה בהילוך הראשון מניוטרל.

האם החלפה יכולה לגרום לסיכון כלשהו?

האם יש מדיד לשמן?האם יש פילטר?

פורסם

או קיי,

האם החלפה לגיר מסוג זה מחייבת ביקור במוסך מורשה? (רק מתוך הנחה שהם ידעו מה הכמות הדרושה)

האם ההחלפה זהה לחלוטין לזו של גיר רגיל בקורולה?

אני לא רואה שום מדיד בסרטון הבא

פורסם

משום מה חשבתי שהרכב שלך ממודל 2011 עם תיבה אוטומטית פלנטרית, הזזתי את ההודעה שרשמתי לשרשור המקביל.

ב 2008 אין מדיד, ואם שלך היא 2008 עם הגיר הרובוטי הייתי מחליף לשמן המקורי בלבד (75W LV) ללא חשש.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

קרא מה שרשמתי - בקש בטיפול בדיקה, ואם אפשר החלפה של שמן הגיר.

ובוודאי ששמן מקורי בלבד.

העבודה מחושבת לפי 0.4 שעות מוסך, והשמן כ200 שקלים.

תוספת - כל מה שתיארת לגבי התנהגות הגיר נשמע מאוד לא חריג.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

האם זה אומר שממלאים עד אשר השמן מגיע לקצה העליון?

או פשוט ממלאים 1.9 ליטר?

למדוד 100 מ"ל ולהוציא מהבקבוק? איך ניתן לבדוק שעושים ניקוז מלא?

פורסם
האם זה אומר שממלאים עד אשר השמן מגיע לקצה העליון?

או פשוט ממלאים 1.9 ליטר?

למדוד 100 מ"ל ולהוציא מהבקבוק? איך ניתן לבדוק שעושים ניקוז מלא?

אין לך אפשרות לראות עד לאן מגיע השמן.זוהי מערכת סגורה ואין מדיד שמן.

הכמות המדויקת רשומה בספר הרכב.

לא מודדים ומוציאים מהבקבוק כל 100 מ"ל. הניקוז המלא מתבצע על ידי פתיחת בורג הניקוז, ברכב אין ממיר מומנט ולכן כל השמן מתנקז החוצה.

באמצעות משאבה (בד"כ) פשוט שואבים את השמן פנימה וסוגרים את הבורג מילוי עם שייבה חדשה.

יש מוסכים (כמו מוסך זיסו שאני ממליץ עליו) שיכולים לבצע החלפה מלאה של השמן באמצעות מכונה מיוחדת, ש"על הדרך" גם מבצעת לך שטיפת גיר מלאה. אצלי ביונדאי ביצעתי זאת (יש לה גיר אוטומטי) אבל ביאריס זצ"ל רציתי לבצע זאת ובסוף החלפתי במורשה יבואן באמצעות המשאבה.

פורסם

יש לי מכונאי שאני הולך אליו תמיד, אני מאמין שהם לא מכירים את השטיקים הקטנים כמו מה שציינת למעלה, בדרך כלל ריקון נעשה באמצעות לחץ אוויר...

שלמעשה דוחץ את השמן הישן החוצה...

הםא זה אומר שממלאים עד אשר השמן יוצא מהפתח מילוי?

• תוכן חדש...