Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אוקיי אז לא הבנתי וחיפשתי בספר יצרן וגם לא מצאתי , האם מומלץ להחליף שמן גיר וכל כמה זמן בתיבה רובוטית של קורולה 2008?

שאלה שניה שלי האם אני יכול לעשות זאת לבד , הדעות חלוקות בעניין יש כטלו אומרים שהחלפת שמן גיר יכול להזיק..

פורסם

החלפה סדירה של נוזל תיבת הילוכים בכל רכב יכולה לעשות רק טוב.

אני לא יודע אם קיימת הנחיית יצרן להחליף את נוזל תיבת ההילוכים הרובוטית אבל לדעתי החלפה סדירה כל 60,000 ק"מ תתרום לשמירת המכלולים ולבטח לא תזיק.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הי,

סתם לידע כללי,

באירופה אני מניח שמדובר בגיר ידני,

השאלה אם באמת יש המלצת יצרן להחליף שמן גיר לקורולה הרובוטית,

ואם כן כל כמה זמן כדאי ?

פורסם

התשובה שלי נמצאת 2 פוסטים מעליך. באירופה יש גם גיר רובוטי.

המלצת יצרן כל 60 אלף ק"מ או 4 שנים. ביאריס הרובוטית זצ"ל הייתי מחליף כל שנתיים ללא תלות בקילומטרז' והגיר תפקד מצוין.

פורסם

מצטער, השמן היחידי ברכב שאיתו אני לא "משחק" זהו שמן גיר. בניגוד לשמני מנוע שבהם אני משתמש בחברות איכותיות העונות לתקן בתור שמן גיר אני שם רק את המקורי.

אבל זה אני.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

בכל אופן התקשרתי לארבעה מוסכים מורשים , שאלתי

מתי צריך להחליף שמן בקורולה רובוטית,

כולם אמרו מפורשות שלא מחליפים , שניים אמרו על פי הצורך..

ממש התעקשו אפילו שאמרתי שבספר האירופאי ממליצים אחת ל60 K .

משהו ממש מוזר לי כאן, טויוטה ישראל מורידה דבר ניכר מהתחזוקה של הרכב?

אמנם שמן מנוע גם שמים 10W30 ולא 5W30 שהוא הכי מומלץ אבל זה בתוך הנתונים של הרכב.

פורסם
בכל אופן התקשרתי לארבעה מוסכים מורשים , שאלתי

מתי צריך להחליף שמן בקורולה רובוטית,

כולם אמרו מפורשות שלא מחליפים , שניים אמרו על פי הצורך..

ממש התעקשו אפילו שאמרתי שבספר האירופאי ממליצים אחת ל60 K .

משהו ממש מוזר לי כאן, טויוטה ישראל מורידה דבר ניכר מהתחזוקה של הרכב?

אמנם שמן מנוע גם שמים 10W30 ולא 5W30 שהוא הכי מומלץ אבל זה בתוך הנתונים של הרכב.

בקורולה 2012 היצרן ממליץ על שמן בצמיגות 5W-20 או 0W20. זה לא מפריע למוסך מורשה יבואן לשים 10W-30. איך שאמר לי פעם מישהו שמבין במכוניות: "מי שהורס את המכוניות אלה הם המכונאים עצמם". יש כאלה לא מיומנים, יש כאלה חפיפניקים שלא איכפת להם, יש כאלה קמצנים שמנסים לחסוך ולהרוויח על חשבונך. מי שדואג לרכב הכי הרבה זה הבעלים עצמו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...