Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ בסופר מיני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיה ריו נכנסת בתקציב, אולי יונדאי I20 החדשה אם אתה מוכן לחכות קצת.

את הרכישה שווה לבצע דרך חברות הליסינג, מכיוון שאתה מקבל הנחה גדולה מספיק שמכניסה לתוך התקציב שלך רכב חדש לגמרי, גם אם קצת פחות מאובזר.

פורסם

שלום,

בתקציב שלכם תוכלו למצוא שלל מכוניות קומפקטיות שיתאימו מאוד לזוג עם ילד בדרך.

אפשרות אחת היא לקנות מכוניות סופר מיני קטנות, כמו ניסאן מיקרה או סוזוקי ספלאש. אלו מכוניות מאוד חסכוניות בדלק, אמינות וזולות לאחזקה, אבל הן טיפה יותר קטנות מסופר-מיני רגילות. יתרון חשוב נוסף הוא במחיר, כיוון שבתקציב שלכם תוכלו לרכוש רכבים כאלו ממודל 2014 ואולי אפילו 2015 מליסינג.

אפשרות נוספת היא מכוניות כמו יונדאי i20, קיה ריו או מאזדה 2 חדשה. אלו הן מכוניות גדולות ומרווחות יותר מהמיקרה והספלאש, עם תא מטען גדול יותר שנוח יותר להכניס לתוכו עגלה. החיסרון הוא צריכת דלק טיפה יותר גבוהה וכן מחיר מעט גבוה יותר.

מקווה שעזרתי, אשמח לענות על שאלות נוספות,

מיטל מאלדן

רון קריסטל - מנהל מחלקת תוכן דיגיטל/ אקליפטוס – שיווק במדיה חדשה

שלום לכולם

אני רוצה המלצות לגבי רכב סופר מיני עד 85K-90K

זוג צעיר עם ילד בדרך ואוטומט

תודה לכולם

פורסם

בתקציב הזה הייתי הולך עם i20, הרכב מגיע מאובזר, בטיחותי, מרווח ונוח.

הייתי ממליץ על הפיאסטה אבל היא מגיעה עם גיר רובוטי לא הכי נוח וידידותי למשתמש. למרות שכדאי לעשות נסיעת מבחן ולראות.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

יש לי i20 ידני ה1250 אוטו נהדר מרווח יחסית תא מטען סבבה לי(הסאב נכנס ונשאר עוד מקום) והאוטו ממש נוח יחסית לרכב קטן, ממליץ שתקפוץ לראות אותו בסוכנות וכן נסיעת מבחן.

פורסם
קיה ריו נכנסת בתקציב, אולי יונדאי I20 החדשה אם אתה מוכן לחכות קצת.

את הרכישה שווה לבצע דרך חברות הליסינג, מכיוון שאתה מקבל הנחה גדולה מספיק שמכניסה לתוך התקציב שלך רכב חדש לגמרי, גם אם קצת פחות מאובזר.

מה החידוש ביונדאי I20?

פורסם

אני הייתי בודק את הריו,יותר מרווחת מאחור מאשר היונדאי וה פי א סטה,יש כאלו ביד1 0קמ ב93 אלף.

אבל אם מרווח מאחור לא קריטי הייתי חוסך 13 אלף וב80 אלף קונה יונדאי i20 או מזדה 2באותו הסכום.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לגבי היאריס, אכן רכב אמין אבל לא נוח במיוחד, מושבים לא נעימים, הסחירות יכולה לפגוע בך מתי שתרצה למכור הרי לא תרצה לצאת פראייר אבל מצד שני יש רכבים באותה איכות במחיר הרבה יותר נמוך, מה גם שאף אחד לא יודע מה יהיה מחר בטח שלא בעוד כמה שנים שתרצה למכור את הרכב.

פורסם
מה החידוש ביונדאי I20?

דור חדש לגמרי, איכות חומרים תהיה כנראה טובה יותר, הרכב יהיה הרבה יותר מאובזר, תא נוסעים מודרני יותר, מעוצב יותר, עיצוב חיצוני אחר, בעתיד גם היצע המנועים ישתנה לטובה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני קורא את כל הפוסטים פה, ולא מבין איך עוד לא עלתה העסקה המשתלמת ביותר בשוק כרגע: סיאט איביזה AM5 מנוע 1.2 TSI וגיר DSG ב80 אלף שקל חדשה מהניילונים. לדעתי זו כרגע ההמלצה הכי טובה. נכון העיצוב ישן אבל עוד לא ידוע אם יש מחליפה אבל מדובר כאן במנוע החסכוני של פולקסווגן יחד עם גיר רובוטי טוב וחיסכון של כ-16 ק"מ לליטר בתנאי יומיום. מה שכן, החבר'ה מצ'מפיון יכולים להעלות את האחריות שלהם משנתיים לשלוש, זה לא יהרוג אותם

פורסם

1:16 בתנאי יומיום אולי מחוץ לעיר, אין מצב שזו הצריכה המשולבת ובטח לא בעיר.

הרכב הזה לא מאובזר בעליל ונחות מהמתחרות שלו בבטיחות.

ואיך לומר, השילוב הזה (DSG + TSI) יוצר בפורום הרבה חילוקי דעות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
אני קורא את כל הפוסטים פה, ולא מבין איך עוד לא עלתה העסקה המשתלמת ביותר בשוק כרגע: סיאט איביזה AM5 מנוע 1.2 TSI וגיר DSG ב80 אלף שקל חדשה מהניילונים. לדעתי זו כרגע ההמלצה הכי טובה. נכון העיצוב ישן אבל עוד לא ידוע אם יש מחליפה אבל מדובר כאן במנוע החסכוני של פולקסווגן יחד עם גיר רובוטי טוב וחיסכון של כ-16 ק"מ לליטר בתנאי יומיום. מה שכן, החבר'ה מצ'מפיון יכולים להעלות את האחריות שלהם משנתיים לשלוש, זה לא יהרוג אותם

אמיתי? כולם כל הזמן מדברים על הבעייתיות של הגיר הזה לא? ה- DSG7 המקולל הזה.

אומרים שפתרו את הבעיות שלו לאחרונה, אבל אי אפשר לקבוע דבר כזה לפני שיעברו לפחות כמה חודשים טובים, אם לא שנה+.

שלא לדבר על הבטיחות שלו, שלדעתי פחות טובה מהשאר.

בתור אחד שהפך לאבא לפני מעל שנה, ממש לא הייתי ממליץ על הרכב הזה, לזוג עם עולל קטן בדרך. ממש לא.

אולי אני מעט מגזים (ואולי הרבה..), אבל כשנולד תינוק, אתה לרוב ממהר, צריך להיות זמין,

תלוי ברכב כמו שאישתך תלויה במכונת שאיבת החלב ההזויה, והדבר האחרון שאתה רוצה, זה רכב בעל מוניטין מפוקפק משהו,

שיכול להיתקע/לתקוע/לעשות בעיות כשאתה הכי צריך אותו.

כמובן שיש אחריות ובלה בלה בלה, אבל לא מדובר על העניין הכספי כרגע, כי כל זה לא יעניין כשאישתך צריכה שתגיע דחוף ואתה תקוע עם הרכב.

כמובן 2#, שכל רכב יכול להיתקע ולעשות בעיות, אבל יש את פרמטר הסיכוי וההסתברות :)

דוגמה קטנה על עצמי.

לפני שאישתי ילדה, הייתה לי גולף 99, 1.8, מדהימה. פנטסטית. מאוד נהניתי ממנה.

אבל מה לעשות, הדור הרביעי כשהוא מתיישן, ידוע בחולשתו העזה ל.. איך אומרים? אמינות!

כמובן שלא כולן, אבל הרבה מאוד מהן. רובן אפילו.

כחודשיים לפני הלידה, מכרתי אותו וקניתי מאזדה 3. רציתי ראש שקט בתקופה הזו.

רציתי רכב שאני אדע שאם הוא טופל טוב, הסיכוי לבעיות ותקלות, יהיה נמוך מאוד. וכך היה.

כיום, כמעט שנה וחצי לאחר הרכישה (ולקח לי הרבה זמן למצוא אחת באמת טובה ושמורה), אפס תקלות.

דאגתי ליישור קו לאחר הקנייה, וזהו.

בקיצור, ממליץ לתקופה הזו לחפש רכב שידוע בפשטותו ואמינותו.

אגב, מיטל מאלדן, לא חושב שהייתי ממליץ לזוג עם ילד בדרך על רכב מיני. לדעתי זה יהיה קטן מידי ולא נוח, במיוחד בחודשים הראשונים.

עריכה אחרונה על ידי תומרובין
פורסם

האיביזה אולי זריזה מהיונדאי i20,אבל לפחות ביונדאי אתה בראש שקט מבחנת אמינות כנל המזדה 2.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

העסקה של האיביזה נשמעת טוב, רכב אוטו' במחיר של 80K ועוד איביזה עם מנוע tsi...

בפועל הרכב מגיע ערום, כמעט ללא תוספות {יש אנשים שזה חשוב להם}, הרכב לא נוח, לא מרווח, במידה והנהג מעל 1.80 אז מושב הנהג לא נותן תמיכה טובה, אין מקום לזוז ברכב, יצא לי לנהוג וגם לשבת במושב האחורי והתחרטתי על כל שניה.

וכמו שאמרו, האמינות של הרכב...רק בעוד X חודשים נדע, למרות שכבר יש טענות כלפיו.

• תוכן חדש...