Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

הבוקר נמדדה אצלנו טמפ' מינ' של °(1.2-), מה שדפק קצת את המערכת כנראה.

כשמעלים את החלון חשמל (של הנהג) עד הסוף מלחצן דלת נהג, הוא עולה ואז יורד עד החצי. הבעיה היא שמותקן שם גם מרים חלונות בנעילה, אז קורה שהחלון נפתח לבד עם הנעילה...

בעבר פירקתי את כל פאנל חלונות חשמל של דלק נהג לחתיכות ושימנתי עם ספריי מגעים, אבל אז התקלה היתה בכפתור חלון הנוסע שלא הגיב (התקלה סודרה).

אני מבין שמדובר כאילו החלון מזהה עצם תפוס ונפתח לבד לבטיחות, הבעיה היא שאני לא יכול לנעול ככה את הרכב בגלל מרים החלונות.

איפה נמצא הפיוז של החלונות חשמל? מעוניין להוציא אותו (לא יודע איפה ספר הרכב).

יש לציין כי בשנתיים האחרונות כל פעם שהעליתי את החלון עד הסוף והשארתי את הכפתור לחוץ, נשמעו תקתוקים בלתי פוסקים, כאילו לא מנותק זרם לחלון. רעש של גלגלי שיניים שבורים.

אשמח לעזרה בנושא,

גיא.

פורסם
בוקר טוב,

הבוקר נמדדה אצלנו טמפ' מינ' של °(1.2-), מה שדפק קצת את המערכת כנראה.

כשמעלים את החלון חשמל (של הנהג) עד הסוף מלחצן דלת נהג, הוא עולה ואז יורד עד החצי. הבעיה היא שמותקן שם גם מרים חלונות בנעילה, אז קורה שהחלון נפתח לבד עם הנעילה...

בעבר פירקתי את כל פאנל חלונות חשמל של דלק נהג לחתיכות ושימנתי עם ספריי מגעים, אבל אז התקלה היתה בכפתור חלון הנוסע שלא הגיב (התקלה סודרה).

אני מבין שמדובר כאילו החלון מזהה עצם תפוס ונפתח לבד לבטיחות, הבעיה היא שאני לא יכול לנעול ככה את הרכב בגלל מרים החלונות.

איפה נמצא הפיוז של החלונות חשמל? מעוניין להוציא אותו (לא יודע איפה ספר הרכב).

יש לציין כי בשנתיים האחרונות כל פעם שהעליתי את החלון עד הסוף והשארתי את הכפתור לחוץ, נשמעו תקתוקים בלתי פוסקים, כאילו לא מנותק זרם לחלון. רעש של גלגלי שיניים שבורים.

אשמח לעזרה בנושא,

גיא.

גיא, התופעה הזו מוכרת לי גם מהגולף לכן נסה תחילה את הפתרון שאצלי בדרך כלל עובד.

נסה תחילה להרים את החלון בעזרת הכנסת המפתח לדלת הנהג והחזק אותו חצי סיבוב ימינה עד אשר החלון עולה.

הפיתרון שאצלי תמיד עובד כאשר החלון משתגע הוא ניתוק כבל המינוס למספר דקות ולאחר מכן סינכרון של כול החלונות מחדש.

הרעש שאתה שומע זה לא מגלגלי שיניים שבורים. בכול מקרה אל תחזיק את המפסק למשך זמן ארוך מכיוון שלאחר פרק זמן מסויים מנגנון ההגנה של המנוע נכנס לפעולה ומנתק לך את האפשרות לעלות את החלון.

הוצאת הפיוז לא תעזור לך מכיוון שלא תוכל לעלות את החלון.

איזה כייף לי :)

פורסם

ברכב זה מותקן חיישן למניעת היתפסות של האצבעות כאשר החלון נסגר. לפעמים לכלוך שהצטבר בחלק העליון של הגומי גורם למערכת לפעול. תנסה לנקות את הגומי, ואז תעלה את החלון ע"י חצי לחיצה (כך שהוא יעלה כל עוד אתה לוחץ ולא בצורה אוטומאטית). שהחלון נעול, תבצע עוד לחיצה כלפי מעלה אשר אמורה לאפס את המערכת.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

מרק,

אין לי מושג - הקונץ׳פטנט הזה קיים בכל דגמי הקונצרן. הייתה לי פביה 2008 והייתה לי אותה ״בעיה״. בכל מקרה, בספר הרכב ישנו תיאור של פעולת המנגנון ועל הדרך לאפס אותו.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

חשבתי שאתה מדבר על חיישן חיצוני לכן שאלתי (קיים בכמה דגמים של רכבים אמריקאים).

בכול מקרה על המנוע החשמלי שכולל גם את יחידת הבקרה קיים חיישן HALL (הול) אשר מנטר את מהירות סיבוב

של המנוע החשמלי, אם יחידת הבקרה מזהה ירידה משמעותית במהירות הסיבוב של המנוע כמו במקרה של עצירה ביד של החלון היא אוטומטית מגלגלת את החלון בכיוון השני.

אם תרצה יש לי מנוע כזה עם יחידת בקרה מפורק אשר ניסיתי לתקן ואני יכול לעלות צילום של החיישן ויחידת הבקרה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

נסה תחילה להרים את החלון בעזרת הכנסת המפתח לדלת הנהג והחזק אותו חצי סיבוב ימינה עד אשר החלון עולה.

הפיתרון שאצלי תמיד עובד כאשר החלון משתגע הוא ניתוק כבל המינוס למספר דקות ולאחר מכן סינכרון של כול החלונות מחדש.

הרעש שאתה שומע זה לא מגלגלי שיניים שבורים. בכול מקרה אל תחזיק את המפסק למשך זמן ארוך מכיוון שלאחר פרק זמן מסויים מנגנון ההגנה של המנוע נכנס לפעולה ומנתק לך את האפשרות לעלות את החלון.

הוצאת הפיוז לא תעזור לך מכיוון שלא תוכל לעלות את החלון.

תודה רבה, זה מה שעשיתי והתקלה נעלמה.

אם לא הייתי מצליח הייתי מעלה את החלון עד למעלה עם חצי לחיצה, ואז מוציא את הפיוז - ככה מרים החלונות לא היה יכול לפעול ולהוריד את החלון בעת הנעילה כמו שהיה קודם. נכון שהחלונות לא היו עובדים, אבל זה עדיף מאשר שהחלון יישאר פתוח בחניה.

לגבי התקתוקים בחלון נהג כשאני ממשיך ללחוץ על הכפתור כלפי מעלה זאת כנראה בעיה אחרת, לדעתי יש שם מנגנון שאמור להפסיק את המתח לחלון מהכפתור גם כשהכפתור לחוץ בתנאי שהחלון כבר למעלה, והמנגנון הזה לא עובד בחלון נהג. בכל החלונות האחרים אין תקתוקים במצב זה. בכל מקרה זה לא מפריע ושימשיך להישאר ככה, העיקר שהחלון הפסיק להיפתח מעצמו.

פורסם (נערך)

לפי דעתי גם עם חצי לחיצה החלון היה יורד למטה-תקלה לא ברורה שלא חקרתי אותה לעומק.

מה עשית מתוך כול מה שרשמתי ועזר לך ?

בכול מקרה התופעה תחזור מידי פעם לכן אל תתרגש ותשקיע כסף בהחלפה או תיקון של המנגנון מכיוון שגם הייצרן לא ממש יודע למה זה קורה או במילים אחרות הנושא בבדיקה של הייצרן.

אני חי בשלום כבר 4 שנים עם התופעה.

לגבי התיקתוקים כפי שרשמתי קודם לכן אין לך מה לעשות בנידון מכיוון שכול המכניקה והאלקטרוניקה הם יחידה אחת ורק החלפה של המנוע החשמלי יחד עם מחשב הבקרה עשוי לפתור את הבעיה.

מנסיוני בגולף דור 5 נסה שוב פעם לנתק את המצבר ולבצע סינכרון ואולי גם התיקתוקים מהמנוע יעלמו.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

הורדתי את כל החלונות עם המפתח, אח"כ העליתי אותם חזרה עם המפתח.

סובבתי סוויץ', הורדתי כל חלון מהכפתור שלו והעליתי חזרה כאילו אני אחרי החלפת מצבר.

בדקתי כמה פעמים שוב, הבעיה לא הופיעה. כנראה החיישן קפא והשתגע מהקור.

• תוכן חדש...