Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר שלי רוצה לקנות לבן החייל רכב בתקציב זול עד 10,000 ש"ח.

הכוונה למצוא רכב בטוח יחסית, סביר באמינותו והוצאות אחזקתו ושיהיה חסכוני בדלק לנסיעות ארוכות לבסיס וחזרה . הרכב עתיד לנסוע 25,000 ק"מ בשנה.

לאחר שיעצתי לו ללכת על רכב מנוע דיזל נערך חיפוש ועלו שתי מועמדות.

היות ומועדף רכב שלא היה מונית הצטמצמו האפשרויות.

שתיהן יצאו סיטרואן עם בערך 250-300 אלף ק"מ , שתיהן גיר ידני , לשתיהן נטען שהוחלף בשנה - שנתיים האחרונות מנוע למנוע משומש מייבוא.

שתיהן עולות דומה - סביב 9,000 ש"ח. שתיהן במצב שימור חיצוני ופנימי בינוני מינוס.

1. סיטרואן C3 ידנית מודל 2003 עם מנוע 1400 טורבו דיזל . למנוע הספק תאורטי של 70 כ"ס.

2. סיטרואן קסארה ידנית מודל 2004 עם מנוע 1900 דיזל רגיל . למנוע הספק תאורטי של 70 כ"ס.

השאלה - - מי עדיפה ? מי יותר בטוחה ? מה משמעות ההבדל בטכנולוגיית המנוע - דיזל או טורבו דיזל ?

פורסם

ה C3 הרבה יותר מודרנית מהקסארה שהתרוצצה כאן עוד במאה שעברה. בנוסף, החייל לא צריך את הגודל המשפחתי של הקסארה, ולכן - C3. זה מה שהייתי בוחר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

דיסקו מצד שני יש חסרון לטורבו דיזל - הטורבו שעשוי לשבוק חיים ברכב שנסע לא מעט. לתקן אותו זו הוצאה לא קטנה בכלל!

25 אלף ק"מ בשנה זה לא מעט, אבל בתקציב כזה זעום הייתי ממליץ לחפש רכב בנזין חסכוני כמו פיאט פונטו ספייס. אמנם לא יהיה חסכוני כמו הדיזלים שהועלו כאן, אבל עדיין תניב צריכת דלק יפה מחוץ לעיר.

אני בשנה הראשונה שלי בסדיר גמעתי מרחקים דומים עם רכב בנזין שעושה 1:17 מחוץ לעיר. אם נוהגים רגוע אפשר להשיג נתונים טובים גם בספייס.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

דיזל ללא טורבו עדיף מבחינת האמינות. לכן קסארה לדעתי עדיפה במקרה הזה.

כמו כן ממליץ להוסיף לרשימה VAGיות SDI כמו פולו, קורדובה, פליסיה.

היתרון של פליסיה שהיא נמכרת במחירים מצחיקים ויש דגם המצוייד במנוע 1.9SDI - מנוע מאוד מוצלח וחסכוני. יש דגם סטיישין ויש את הדגם הקצר. הרכב ישאיר עודף מ10K.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מזמן הפסקתי לקנות את הסיפורים על "הטורבו יכול לשבוק". החזקתי בעבר ואני מחזיק היום רכבי טורבו דיזל עם למעלה מ 300,000 ק"מ ואף טורבו לא שבק.

והמכוניות עבדו בתנאים הרבה יותר קשים משל רכב טורבו דיזל פרטי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

האם אתה היד הראשונה או לא?

הרבה כותבים שצריך לתת לטורבו להתקרר לפני דימום המנוע ולתת לו להתחמם בדקות הראשונות כשהמנוע קר. כשאתה הבעלים הראשונים של הרכב - אתה יכול להקפיד ולשמור. כשאתה לא הבעלים הראושנים - אתה רק יכול לקוות שמי שהחזיק לפניך שמר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם (נערך)

באף רכב לא הייתי יד ראשונה.

רכב ראשון, דיפנדר, יוצא קיבוץ (!!!) עם 300,000 ק"מ.

רכב שני, דיסקברי, פרטי עם 112,000 אלף ק"מ

רכב שלישי, דיסקברי עם 175,000 ק"מ

רכב רביעי, דיסקברי עם 106,000 ק"מ

רכב חמישי, פאג'רו עם 310,000 ק"מ

רכב שישי, לנדקרוזר עם 305,000 ק"מ

רכב נוכחי, לנדקרוזר עם 310,000 ק"מ

מספיק?

למען הסר ספק, הק"מ הרשום הוא זה שבו קניתי את האוטו...

עריכה אחרונה על ידי discoTD5

לשעבר:

פורסם

מפתיע לטובה. טוב לשמוע.

השאלה אם דין מנועים גדולים כמו שיש בג'יפים המאסיבים הללו הוא זהה לדין של מנוע 1.6/1.9.

פורסם

לפי הנתונים היבשים אפשר להבין מה עדיף :

הקסארה שייכת לדור ישן יותר הושקה ב -1997 , יש לה 3 כוכבי בטיחות.

ה C3 חדישה יותר - הושקה 2002/3 ויש לה 4 כוכבי בטיחות.

לקסארה דיזל 1.9 מנוע אמין אך עצל ולא כ"כ חסכוני כי סוחב משקל רב יחסית. המומנט אינו משובח יחסית למנוע דיזל - 12.7 קג"מ ב - 2500 סל"ד. ביצועים : 18 שניות ל- 100 , די עגלה , לא בטיחותי לעקיפות. צריכת דלק רשמית - 6.2 ליטר ל - 100 ק"מ.

יש קסארה טורבו דיזל עם 90/110 כ"ס , אבל זה סיפור (מוצלח) אחר...

ל C3 מנוע מודרני יותר - יותר מומנט 15.3 קג"מ בסל"ד נמוך יותר של 1750. ביצועים סבירים - תאוצה ל - 100 כ - 15 שניות. חסכונית בהרבה -

צריכת דלק רשמית - 4.2 ליטר ל - 100 ק"מ.

פורסם

מבין השתיים הייתי הולך על ה-C3. גם אם ילך הטורבו שיפוצו די פשוט ולא יקר במיוחד. בשנים האחרונות צצו הרבה סדנאות שיפוץ והתחרות עושה את לה.

לו אני במקומך לא הייתי מכניס ראש בריא במיטה חולה. יש עוד הרבה רכיבים לא זולים שיכולים להתקלקל ברכב כזה, ורוב הרכבים הדיזל שנמכרים בטווח המחירים המבוקש גמורים לחלוטין - וסביר שיהיו זקוקים ללא מעט תיקונים לא זולים.

הייתי מוסיף עוד כמה אלפי שקלים בודדים וקנה פיאט פונטו מ-2005/6 ידנית.

חסכונית כמעט באותה והרבה יותה זולה לאחזקה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
מזמן הפסקתי לקנות את הסיפורים על "הטורבו יכול לשבוק". החזקתי בעבר ואני מחזיק היום רכבי טורבו דיזל עם למעלה מ 300,000 ק"מ ואף טורבו לא שבק.

והמכוניות עבדו בתנאים הרבה יותר קשים משל רכב טורבו דיזל פרטי.

יש בעיה ספציפית בC3 דיזל מהשנים הללו.

למנוע ה1.4 טורבו דיזל (מיוצר ע"י פורד שלא כמו מנועי הHDI הגדולים יותר בפיג'ו- סיטרואן) יש כמה בעיות מאוד נפוצות בהן מגדש טורבו שמת כל 200 עד 250 אלף ק"מ ואינג'קטורים שמתים סביב 150-200 אלף.

בגלל זה כל C3 שתבדוק תראה את זה בעברה. אם אין את זה בהיסטוריה שלה סימן שלא מגלים לך.

מנוע ה1.9 דיזל רגיל הוא מנוע מאוד פשוט ואמין מאוד מאוד. מנוע ה2.0 ליטר HDI (קיים בקסארה, קאסרה פיקאסו, ברלינגו, ובעצם בכל קצת הדגמים של הקנוצרן) הוא מנוע גם כן אמין מאוד והטורבו שלו ללא בעיות מיוחדות ומפגין שרידות יפה מאוד.

אני בתקציב הזה הייתי מחפש גם רכב בנזין קטן וידני ולא מתמקד בדיזל. כמובן שאם תמצא רכב דיזל שמור באופן יוצא דופן תיקח אותה אבל לא הייתי מרכז את כל מאמציי בלמצוא אחת. ניתן להוציא מרכב בנזין קטן צריכת דלק יפה של ליטר לכל 15 ק"מ ויותר בנסיעות רגועות.

פורסם

בעברי היו לי 2 קסארות בנזין.

הקסארה רכב נוח מאוד, מרווח ומפנק.

בכל הגעה למוסך(לטיפולים שוטפים) תמיד היו שואלים אותי אם זאת הטורבו דיזל ומתחילים להלל בשבחים על הטורבו דיזל.

אני מניח שהדיזל הלא מוגדש יהיה יותר עמיד בגלל חוסר במגדש, אך עדיין הייתי ממליץ לבדוק את שני האקזמפלרים ולקחת את האחד במצב הטוב יותר.

ככה או ככה, החסכון בדלק(סולר) לעומת רכבי בנזין זהים גורם לכדאיות כלכלית.

פורסם

כי מנוע ה2 ליטר טורבו דיזל הוא מנוע מעולה. אמין, חזק, פשוט לטיפול יחסית והוא מאוד גמיש.

יחסית חסכוני אבל לא כמו המנועים המודרנים. כמו שכבר אמרתי, מנוע ה1.4 ליטר בסיטרואן מהתקופה ההיא- זה לא אותו מנוע בכלל.

מה שכן, כשהוא עובד הוא אחד המנועים הכי חסכוניים שקיימים.

• תוכן חדש...