Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופר-מיני ידנית בת שנה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כל רכב שעבר הרבה ידים בזמן קצר מעלה חשד וקשה למכור. קנה רכב שאתה מתכוון להחזיק שלוש שנים לפחות.

למזלינו, טרנד היד1 מליסינג 0, הביא למצב שבו גם רכב שלוש שאתה קנית לפני שנתיים מפרטי, נראה על הנייר יותר אטרקטיבי מרכב של מישהו שהוריד ממנו את הניילונים מליסינג 0 ק"מ (בהנחה ושני הרכבים במצב זהה).

ככל שהרכב מזדקן, עולה ביקוש לגיר ידני בשל עלויות אחזקה והפחד המתמיד מצורך בשיפוץ.

אתה חוזר שוב למקום של התחלפות דגם. אין לי דברים טובים לבשר לך, זה משפיע אפילו במקרה של מתיחת פנים. אם יש שינוי מהותי בדגם אז בכלל לוי יצחק מעניש. לך תסתכל על מחירונים של מאזדות והונדות בשנים שנמכרו שני הדגמים. זה כמו להפסיד עוד שנה.

עריכה אחרונה על ידי Stone
הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

אוקיי, עשיתי היום נסיעת מבחן על הקליאו - 0.9 ו1.2 ידני. שתיהן נראות טוב, ה0.9 חלשה ומרגיש כאילו צריך ממש לאמץ את המנוע מה שמשפיע על צריכת הדלק.

עשיתי בעבר נסיעת מבחן על הסוויפט, והייתי בסוכנות פורד אבל לא נסעתי על הפיאסטה.

אם אני מסתכל על שיקולים עכשווים נטו הייתי הולך על הקליאו. א-ב-ל כאן נכנסים שיקולי סחירות:

- קליאו - כל פעם שאני מדבר על הרכב מזהירים אותי שהרכב מאבד ערך (יש גיבוי לכך ביד 2, קליאו 2009 אוטומטית נמכרת 5-7 אש״ח יותר נמוך מסוויפט אוטומטית באותה שנה. שתיהם החליפו מאז דגמים). מצד שני, יש סבירות לכך שבעוד 3 שנים עדיין ימכרו את אותו רכב בסוכנות רנו, ובנוסף לכך שקניתי את הרכב אחרי שנה (לאחר ירידת ערך של 20 א״ח) יכול להיות שהוא דווקא לא ירד הרבה?

- סוויפט - בדיוק להפך: סחירות מעולה, אבל דגם מיושן(כלומר עושה שנה-שנתיים כבר יצא דגם חדש). אולי הוא סחיר היום בגלל שהדגם מ2009 כמעט אותו הדבר כמו הדגם הנוכחי??

- פיאסטה - בין לבין. דגם מ2008, אבל ממש לאחרונה עבר מתיחת פנים.

וכיוון אחר לגמרי, אני יודע שאני חורג פה מהקטגוריה, אבל חשבתי גם על קיה פיקנטו - יותר זול, יותר חסכוני, ממש סחיר, ולמה לא בעצם?

מצטער על האורך, פשוט העלתי פה את כל הכיוונים...

פורסם

מבין האופציות ההתלבטות היא בין הפיאסטה ל-208. קליאו לא הייתה לי נוחה באופן מטריד. אני אישית הייתי בוחר ב-208.

פורסם

אין כמעט אף 208 ביד שניה ככה שהיא לצערי ירדה מהפרק.

הקליאו הרגישה לי דווקא בסדר גמור היום, אבל עדיין לא ניסיתי את הפיאסטה.

לגבי הקיה פיקנטו, כבר ממש התחלתי לחשוב בכיוון שלה עד שקראתי שהצריכת דלק שלה רחוקת שנות אור מהצהרות יצרן?

פורסם

אחי, אם אתה רוצה רכב אמין ושגם יהיה לו שוק סחיר בהמשך, לך על פיקנטו ידנית. יש המון כאלה בנות שנה שאפשר למצוא במצב טוב, וזה רכב שבד"כ לא מאכזב...

פורסם

ככל שהרכב מזדקן, עולה ביקוש לגיר ידני בשל עלויות אחזקה והפחד המתמיד מצורך בשיפוץ.

מסכים.

מהנסיון שלי (מחזיק רק רכבים ידניים) יש להם ביקוש רב. כשתפרסם אתה יכול להית רגוע שלא תקבל אף טלפון ממישהו שמחפש אוטומטי ויגיד לך שהידני זו פשרה בשבילו.

למודעה של ידני מתקשרים קונים שמחפשים ידני מתוך העדפה לידני.

מכרתי לפני שנה פוקוס 2002 ידנית ואני משוכנע שאם היא היתה אוטומטית הייתי מוכר פחות כסף. על אף הפער במחיר הרכישה ובמחירון.

רכבים ישנים ששווים 20,000 ומטה עם תיבות הילוכים אוטומטיות עייפות חשופים לקריסה של התיבה שתיקון שלה הוא על סף הכדאיות הכלכלית.

גיר ידני שורד לרוב הרבה אחרי ששאר המכלולים של הרכב גמורים. גלגלי שיניים....

פורסם

הערכתי את עניין איבוד הערך לארך שלוש שנים וסיכמתי לגבי כל הרכבים, אשמח להתייחסות:

- קיה פיקנטו ידני 2012 - תאבד כ - 15,000 (לאחר 3 שנים)

- רנו קליאו ידני 2013 - תאבד כ - 25,000

- פורד פיאסטה ידני 2013 - תאבד כ - 25,000

- סוזוקי סוויפט ידני 2012 - תאבד כ - 18,000

אחרי שעברתי על yad2 והשוואתי זאת ההערכה שלי פחות או יותר.

מה שאומר שההתלבטות היא בין הקליאו (אותה אני מעדיף) לבין הסוויפט (הכי משתלמת)

פורסם

נפתח פה פורום חיזוי עתידות?

סוויפט ידנית (היצע אפסי) תאבד יותר מפיקנטו ידנית עם צריכת דלק מאכזבת (היצע ענק)?

פורסם
נפתח פה פורום חיזוי עתידות?

סוויפט ידנית (היצע אפסי) תאבד יותר מפיקנטו ידנית עם צריכת דלק מאכזבת (היצע ענק)?

לא, אבל אפשר להעריך על סמך העבר באופן די מדויק.

לדוגמא.. מה שעכשיו אמרת יכול להיות שיקול שלא שמתי לב אליו.

פורסם

את האמת שלפחות לגבי הקליאו ההערכות יחסית הגיונית, חדשה עלתה 70 אלף ש"ח, בדקתי לגבי המודל שלי (2012) אחרי שנה ירדה ב10% ל63 אלף ש"ח, אחרי שנתיים וחצי המחירון היה משהו כמו 49 אלף ש"ח, על פניו נשמע די הגיוני שאחרי 3 שנים השווי יהיה בסביבות 45.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הירידה הכי גדולה היא ב3 שנים ראשונות, הוא מדבר על רכב שכבר בן שנה. הקליאו שלך גם סבלה מהתחלפות דגם.

פורסם

ב2013 נמכרו שני הדורות של הקליאו - גם הדור השלישי (כמו שלי) וגם הרביעי ("החדש").

צריך להבחין ביניהם. אני מדבר על הירידה אחרי שלוש שנים. אחרי שנתיים יירדו פחות מ25 אלף ש"ח כמעט בוודאות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ידני זאת החלטה טובה אם נוח לך עם ידני. זה חסכוני יותר מן הסתם.

אתה צעיר וזאת אם אני מבין נכון מכונית רצינית אמיתית ראשונה שלך. בתור התחלה הייתי ממליץ דווקא לשקול את הפיקנטו.

סך הכל רכב נוח וזול ואם הוא מיועד לנסיעות שלך בלבד רוב הזמן, אני לא חושב שאתה צריך משהו יותר גדול.

פורסם

זה לא הרכב הראשון שלי ואני נוהג על מכוניות כבר 9 שנים.

אין לי בעיה לנהגו על הפיקנטו, השאלה אם היא עדיפה.

• תוכן חדש...