Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אמינות פורד גלקסי/SMAX

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתלבט קשות לגבי שני הדגמים הנל שהם המובילים כרגע באפשרויות לרכב הבא. ההתלבטות היא מבחינת אמינות בלבד

מדובר על הדגמים החדשים יותר (גיר רובוטי, מנוע טורבו בנזין)

תודה

פורסם

מבחינת אמינות אין לך מה לדאוג, הרכבים האלו קיבלו בין הציונים הגבוהים ביותר בכלל קטגוריות הרכבים בסטטיסטיקות של מכוני הרישוי הגרמניים.

אני משתמש מזה כשנה וחצי בגלקסי טורבו מודל 2012, אכן ללא שום תקלה למעט פנל מזגן שהוחלף באחריות.

יחד עם זאת, הטיפולים וצריכת הדלק יקרים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לנו יש S-max שנרכשה לפני כחמש שנים וחצי מהיבואן, כיום עם 130K ק"מ.

הייתה לנו בעייה שהרכב לא הניע פעמיים בתקופה קצרה, כשנה לאחר שרכשנו את הרכב.

הבעיה נפתרה ע"י החלפת מצבר על אף שזה שהוחלף היה 'בגיל' הרכב.

ההחלפה בוצעה תחת אחריות בלי למצמץ ואף קיבלנו פיצוי (זיכוי נאה לטיפול הבא).

באיזור ה-110K ק"מ התגלתה בעיה במשאבת הדלק שדרשה החלפה שלה.

סיפור לא זול (כ-3000 ש"ח כולל עבודה ומע"מ)...

בבדיקה שביצעתי (אינטרנט ומוסך נוסף בארץ), נמצאו עוד מספר דיווחים לגבי משאבות הדלק שהחזירו את נשמתן לבוראן באיזור ה-100K ק"מ והדבר נמצא קשור לאיכות הדלק.

אכן הטיפולים לא זולים וצריכת הדלק די גבוהה (הבנתי שאין הבדל משמעותי בין מנועי ה-2.3 למנועים החדשים).

אני חושב שמה שיענה לשאלתך בצורה הטובה ביותר זה המשפט הבא - את ה-S-max נחליף כנראה ב-S-max אחרת או ב-Galaxy...

הבנתי שאיילון מביאים גם את גרסת הדיזל... :-P

בהצלחה,

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם

6 שנים עם S_MAX.

3 שנים עם 2.3.

3 שנים אחרונות עם 2.0 אקובוסט טיטניום.

בנוכחית, עד כה הוחלף מצבר ותוקן במסגרת האחריות מנגנון נעילה של דלתית פתח הדלק.

דורשת דלק ומספקת חבילה חסרת תחרות של פרקטיות, נוחות, ביצועים והתנהגות מהנה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אחותי וגיסי נוסעים על הSמקס ה 2.3 כבר שנתיים וחצי ונורא שמחים ללא שום תקלות ולפי מה שאומרים הם,שכנראה

הרכב הבא גם יהיה או זה או הגלקסי.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

6.5-7.5 בעיר. 10-12 מחוץ לעיר.

החדשה מעט חסכונית יותר אם לא לוחצים חזק.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

גם אני יכול להעיד שאין בעיות וחבילת הכח במכוניות הללו (לאחר מתיחת הפנים) היא לעילא ולעילא (כולל חווית הנהיגה), אך במחיר של תיאבון רב לדלק :-) (מאד קשה לנהוג כמו סבתא עם המנוע הזה).

אני ביליתי זמן לא מבוטל עם פורד גלאקסי ובחודשי הקיץ המהבילים, המזגן הפגין חולשת מה. יכול להיות שזאת הייתה בעיה ספציפית באקזמפלר שלי, אך בשיטוט ברשת ניכר שזאת לא תלונה בודדת. מן הסתם יש כאן גם אלמנט אישי, אך הייתי בודק זאת.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

לאחי הגדול יש smax שנת 2010 מהשכרה לשעבר מטופלת במוסך מורשה מהיום הראשון עם חלקים מקוריים בלבד (יש תיעוד) מפגינה אמינות טובה, היתה בעיה במשאבת הגה כח שתוקנה על חשבון היבואן.

מעבר לכך אמינות טובה, אחי הגדול מאוד מרוצה זו הפעם הראשונה שיש לו פורד וכניראה שהוא ימשיך עם המותג הזה גם ברכבים הבאים שלו.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

אחרי קריאה ראיתי לא מאט איזכורים על החלפת מנוע. זה פוגע בסחירות של הרכב? האמת שבעיני זה נראה כיתרון, בתנאי שמי שהתקין את המנוע ידע מה הוא עושה..

נראה שהרכב רגיש לאיכות הטיפול, כלומר לטפל באוטו כמו שטיפלתי המכונית יפאנית במוסך הקרוב לביתי לא יתרום לאריכות ימים?

ואם כבר נגענו בטיפולים, מה עלות טיפול 15K במוסך מורשה?

• ספונסר פורום
פורסם

היי

מנקודת המבט שלנו:

בגדול, מדובר ברכבים אמינים מאוד.

כמו שאיזכרו גם לפניי, משאבת הדלק נוטה לשבוק חיים מהר יחסית בגלל איכות הדלק הישראלי.

ח-ש-ו-ב לוודא שהוחלף שמן גיר בכל 60,000 ק"מ, מדובר בשמן יקר וטיפול יקר והזנחה שלו עלולה לפגוע משמעותית בחיי תיבת ההילוכים.

פרט חשוב הוא עצמת המזגן בימי הקיץ החמים מאוד. אנו שומעים לא מעט תלונות על עצמת קירור נמוכה יחסית כשהרכב עמוס והימים חמים מאוד (בעיקר ביולי-אוגוסט).

עלות הטיפולים משתנה מטיפול לטיפול, אבל באופן כללי, אפשר לומר שהאחזקה שלהם יקרה ב-15%-20% מרכבים אחרים.

ובצד החיוב, הכוח של המנוע, ההנאה המפתיעה מנהיגה במיניואן, הנוחות והבטיחות - אין להן אח ורע בטווח המחירים הזה.

זמין לשאלות בהודעה פרטית או בנייד בכל עת

053-3405179 עדי

מרכז שירות שי לי - מורשה יבואן לרכבי פורד ומאזדה. רחוב היוזמים 12 אור יהודה, טלפון: 03-5333082
מוסך הסדר לחברות הביטוח מגדל, מנורה, ביטוח ישיר, 9 מליון, איילון, שירביט וליברה.
לחנות האונליין של שי לי עם הנחות ומבצעים לחצו כאן

פורסם

בקשר לשמן הגיר, אתה מתכוון לגירים הרובוטיים נכון? לא לפלנטריים שבאים עם מנועי ה2.3 האטמוספריים.

כמה שהבנתי, בפלנטריים לפי היצרן אין דרישה להחלפת שמן גיר.

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
  • ספונסר פורום
פורסם

נכון, לרובוטיים עם מנועי הטורבו.

מרכז שירות שי לי - מורשה יבואן לרכבי פורד ומאזדה. רחוב היוזמים 12 אור יהודה, טלפון: 03-5333082
מוסך הסדר לחברות הביטוח מגדל, מנורה, ביטוח ישיר, 9 מליון, איילון, שירביט וליברה.
לחנות האונליין של שי לי עם הנחות ומבצעים לחצו כאן

• תוכן חדש...