Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום שישי, נהג רכב החליט שלא בא לו לבדוק האם הנתיב פנוי ולא נתן זכות קדימה והתפרץ לכביש בו נסעתי.

בלמתי בחוזקה אבל לא היה לי סיכוי .

בשירטוט אני הכחול, והרכב השני באדום.

המזל שנסעתי לאט ובזהירות הנדרשת אחרת זה היה יכול להיגמר אחרת לגמרי. אם הוא היה נוסע לאט ולא מהר ולא מתפרץ לכביש בהפתעה יכול להיות שהייתי מצליח לבלום.

הנהג הסכים להגיע איתי מחר בבוקר למוסך טויוטה (לפחחות) כדי לבדוק כמה יעלה התיקון ולשלם בעבור הנזק כי הוא מעדיף לא להפעיל את הביטוח שלו.

כיוון שאין לי ניסיון בזה, האם עדיף לי להפעיל את הביטוח שלי על מנת שזה יישלח שמאי ויגיד לי גם האם יש ירידת ערך או אין או שלתת לנהג לשלם לי על התיקון וזהו?

במידה ומחליפים את החלק הקדמי של הרכב שלי, האם זה יגרום לירידת ערך?

אני מאוד חושש מהבטיחות של הרכב במידה ונגרמה לו פגיעה בקורה (יש לי ילדים קטנים ברכב). האם הפחח יודע להגיד האם נגרם נזק שכזה?

(החשש העיקרי שלי שנגרם נזק מהותי שאני לא רואה אותו.)

הגריל של הקורולה שלי נכנס קצת פנימה וראיתי עוד שריטות/שברים כשהסתכלתי מתחת לרכב. אין לי דרך לדעת האם נגרמה פגיעה בשילדה או לא.

שאלה נוספת: יש 2 עיגולים בקדמת הרכב, ככל הידוע לי הם משמשים לכריות אוויר, באחת מהן יש שריטה, מה זה אומר?

תאטנה-2.jpg

מ1כה.jpg

פגיעה1.jpg

פגיעה-2.jpg

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

לפנות לשמאי. הוא הסמכות המקצועית להחלטה מה ניזוק בתאונה / ירידת ערך / נזק מבני.

2 עיגולים מקדימה - אם אני מבין על מה מדובר, זה מקום ייעודי לפנסי ערפל.

עריכה : לאחר התבוננות בתמונות - יש סיכוי גבוה לנזק במערכת ההיגוי באזור הפגיעה.

שאר התמונות לא ברורות.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

אין נזק למערכת ההיגוי (גויה, שים לב- פות"ש הוא בעל הטויוטה שנפגעה חזיתית)

פות"ש-

פתח את מכסה המנוע (ובדוק באותה הזדמנות אם הוא ישר). תסתכל על הרדיאטורים: האם הם יושבים ישר, ונמצאים בתוך התושבות שלהם?

אם התשובה חיובית, (ונראה לי מהתמונות שכן) אז אין פגיעת שלדה, וישנה רק פגיעה אסטטית במגן הקדמי.

אם הרכב שלך בן 5 ויותר, גם החלפה שלו (שמהתמונות לא בטוח שלל שהיא נחוצה) לא מורידה ערך.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

השילוב המנצח הוא שמאי שלך ומוסכניק שלך

השמאי יגיע אחרי שהפחח יפרק כמה חלקים כדי שניתן יהיה לראות נזקים שנסתרים מהעין בבדיקה שטחית

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הפחח בטויוטה במוסך אמר שלדעתנו אין נזק בשילדה ומדובר בנזק קוסמטי בלבד, הוא לא פירק כלום, רק הרים מכסה מנוע והסתכל על הפגוש.

אני יוצא מנקודת הנחה שלפחח אין אינטרס להגיד שאין נזק הרי יש לו אינטרס למכור ואם הוא אמר שאין אז סביר להניח שאין.

לא ברור לי איך הוא יכול לדעת אין נזק במגן הפנימי בלי לפרק.

מלחיץ :-(

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מהתמונות אפשר לשער שהנזק הוא באמת קוסמטי בלבד. בתמונות לא רואים את העיגולים האלה שאתה מדבר עליהם, והחיישנים של כרית האויר נמצאים עמוק בתוך המגן הקדמי כדי שלא כל בעיטה באוטו תפתח את כריות האויר.

קשה להאמין שממכה הזו מינורית נגרם נזק בטיחותי לרכב, לדעתי אתה סתם מלחיץ את עצמך ללא סיבה אמיתית :-)

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הייתם ממליצים שאני אבדוק כיוון גלגלים אחרי מפגש כזה?

שאלה שלא קשורה:

שמתי לב פתאום שכשאני בניוטרל, ומעלה סלד יש קפידה כזאת שמרגישים מהידית של ההילוכים , וכשלוחצים ברקס מרגישים אותה שוב (טיק קטן כזה מהידית עצמה) - זה גיר רובוטי, רגיל לרעשים הרגילים מהזרוע הרובוטית, פעם ראשונה שאני שם לב לידית הילוכים.

שאלה טפשית, אבל זה אמור להיות?

(במחשבה שנייה כותב את השאלה שלא קשורה בפורום הטכני כדי לשמור על הסדר בפורום)

פורסם (נערך)

איזה סיוט.

אני והנהג הפוגע נפגשנו במוסך,

אני רציתי להפעיל את הביטוח כדי שיפצו אותי על הנזק שהוא גרם לי, הוא ביקש שלא להפעיל כי זה יעלה לו הרבה כסף בהשתתפות עצמית.

הוא הסכים לשלם לי 600 שח מזומן עכשיו + 200 ש"ח כשיהיה לו כדי שנסגור עניין ולא נפעיל ביטוח.

הוא שילם לי 600 שח.

בערב הוא התקשר אלי ואמר לי שאח שלו (הבעלים של הרכב) מפחד שאני אגיש תביעה לביטוח ורוצה שאני אביא לו הוכחה שהוא שילם.

הצעתי שנחתום על מסמך בו אני מאשר שקיבלתי את הפיצוי על הפגוש בעקבות התאונה.

אחרי שהעברתי לו נוסח לפני חתימה בפקס, קיבלתי טלפון (כביכול מהעוד שלו, ככל הניראה זה אח שלו) בו הוא טוען שהוא ניגש למשטרה להגיש נגדי תלונה על כך שאני רמאי וגובה כסף מאנשים, ושהוא מתכוון לגשת לחברת הביטוח.

לא ברור...

עריכה אחרונה על ידי zolshop
פורסם

זה למה לפעמים לא כדאי לוותר לאנשים וללכת איתם עד הסוף! אתה בא לקראת בן אדם והוא בא אלייך בצעד הכי פלילי שיש.....בושה!

ולדעתי זה היה תרגיל מתוכנן מראש בין שני האחים.

פורסם

לא ברור,

הוא לא מפסיק להטריד אותי (משהו כמו 40 שיחות שלא נענו היום), עכשיו הנהג האשם התקשר אלי ואמר לי שהוא היה במשטרה ומבקש את הכסף שלו בחזרה ושנפעיל את הביטוח.

לא מבין.

פורסם

אל תנסה להבין.

תחתים אתו על מסמך שהוא קיבל חזרה את ה-600 ש"ח ששילם לך, שאין ברשותך כסף שלו - ותפנה לביטוח.

מעבר לזה - לא שווה את הכאב ראש

פורסם

התקשרה אלי עכשיו סוכנת הביטוח שלו, ואמרה שהיא רוצה לנסות לעזור לפתור את הנושא.

אמרתי לה שהייתי שמח לפתור את זה איתה אבל הנהג האשם טוען שהוא הגיש נגדי תלונה במשטרה (שלא ברור לי כל כך על מה) ,

היא שאלה אותו אם הוא הגיש תלונה, הוא השיב לה שכן, אז אמרתי לה שאני מעדיף מעתה שיתנהלו מול עורכי הדין.

פורסם

הדוד שלו התקשר אלי וביקש לשלם לי את ה200 שח כדי לסגור עניין.

אני מעדיף לוותר עליהם, רק שיעזבו אותי בשקט.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עירבת עורך דין? מה הוא אומר?

איזה אנשים מגעילים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...