Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז זהו שאני קצת יותר ספקן לגבי סיטרואן.

הייתה לי רנו מגאן בליסינג ועשתה 110 אלף קמ" בשנתיים עם 0 תקלות (מודל 2008 ולכן כשהחלפתי לסיטרואן פיקאסו מודל 2010 (מנוע טורבו) הגעתי בלי סטיגמות בכלל....

כמה שטעיתי... 5 פעמים במוסך בשנה הראשונה שמתוכן אחת על גרר אחרי שנתקעתי איתו. החזרתי את הרכב אחרי שנתיים עם 42 אלף ק"מ ומאז אני מתרחק מהצמד פיז'ו סיטרואן כמו מאש.

ואתם יודעים מה, כמה חברים שלקחו את אותו הרכב בליסינג אכלו קש באותה המידה...

הרכב מפנק, נוח, חזק מאוד ויחסית חסכוני אבל אני מבין לגמרי מהיכן מגיעות הסטיגמות...

פורסם
בתור חובב צרפתיות ידוע אני רק יכול לומר לך להתרחק ממנועי bmw עם או בלי טורבו. 207 יש גם עם מנוע 1400 , c4

ב 207 גם מנוע 1.4 הוא מאותה משפחה של מנועי BMW.

לא מדובר במנוע TU 1.4 שהיה ב 206.

פורסם

הכי קל להאמין לסטיגמות שליליות, הן הרי נועדו להפחיד את השומע. זה שאין בינן ובין המציאות שום קשר זה כבר סיפור אחר.

פורסם
ב 207 גם מנוע 1.4 הוא מאותה משפחה של מנועי BMW.

לא מדובר במנוע TU 1.4 שהיה ב 206.

כל יום לומדים משהו חדש.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

רכבים צרפתיים הם מצויינים כל עוד לוקחים את תיבת ההילוכים הנכונה ( ידנית בלבד! ). תיבות ה AL4 לא סתם קיבלה מוניטין רע, כך גם הרובוטיות שהותקנו ב 207 וכו'...

פורסם

אני פרנקופיל ותיק יחסית, אך לעולם לא אמליץ למי ממכרי על רכב צרפתי בגלל הסטיגמה.

אם אמליץ למישהו על יונדאי I20, הנ"ל ירכוש והרכב יתקלקל לאחר זמן מה - לא קרה כלום.

אם אמליץ למישהו על סיטרואן C4, הנ"ל ירכוש והרכב יתקלקל לאחר זמן מה (תקלה זהה ל I20) - שוד ושבר צרפתייה דרעק (מרד).

אני חוזר תמיד למנטרה של ישראלים רבים, לפיה: "טוב טויוטה במוסך מרנו על הכביש".

לי זה עושה טוב כי אני קונה צרפתיות נאמנות ואמינות במחירים נמוכים.

אז למה בעצם לא לסיטרואן? או כל צרפתיה אחרת?

כי סדר העדיפות של ישראלי ממוצע ברכישת רכב הוא:

1. ארץ מוצא, 2. חיסכון בדלק, 3. חיישני רוורס.

משמע שהוא יעדיף קוריאנית שתיינית על פני צרפתייה חסכונית וירכוש אצל מי שייתן לו חיישני רוורס "בחינם" כדי שיוכל לספר ששגל את היבואן.

ואל תתחילו איתי בכלל לגבי זה שארץ מוצא אינה ארץ הייצור (מכונית יפנית מטורקיה, צרפתית מספרד, C1=107=Aygo וכו').

וזו גישה נכונה שמתבססת בחלקה על סטטיסטיקה, בחלקה על לא לבדוק באמת ובחלקה על המנעות מלתת הסברים.

אני שונא כשהקולות בראש שלי משתתקים... אני אף פעם לא יודע מה הבני ז@נ$ת האלה מתכננים

פורסם

אני חושב שנכון יהיה לחלק את השנתונים ללפני 2008 ואחרי.

אני התחבטתי בשאלה הזאת לפני כ 5 שנים וקניתי סיטרואן קסרה 2001 2 ליטר בנזין עם 104 אלף ק"מ. מה אגיד?! הרכב לא ראה ממטר את המזדה 3 2008 של אבא שלי ולא את הקורולה 2009 של אחי (שאז הן היו חדשות) הרבה יותר נוחה, מתקשרת, מאובזרת וחזקה. נכון להיום אחת המשפחתיות הטובות שהיו לי.

אבל מה?

נורת check engine מזכירה לי אחת לכמה חודשים שהיא קיימת - כמה פחיות 44K

מפוח מזגן הוחלף פעמיים - 2000 ש"ח סה"כ

פיוז שרוף שגרם לשלל בעיות הזויות (הנעה ארוכה, חשמל לא עובד וכו') - 600 ש"ח על איבחון תקלה שלקח חצי יום, הפיוז עלה 30 ש"ח.

גיר ננעל על הילוכים 2 ו 3 (רק כיבוי והדלקה פתרו את זה)

מדחס מזגן שהוחלף (ציר נשבר) - 1800 ש"ח

מחשב מנוע שהיה בדרכו אל הבורא (גרם לשלל בעיות גם הזויות ורק ריסט למחשב פתר אותן) - 800 ש"ח על איבחון.

עלות התקלות ב 3 שנים הייתה כ 5230 ש"ח, ואולי עוד 2000 ש"ח לפחות אם הייתי משאיר אותו אצלי ומתקן את הגיר בסוף.

הייתה פה גם 206 למכירה שהבעלים פירט את כל מה שנעשה לרכב, ונראה שעלויות התיקונים היו כמעט בשווי הרכב.

חבר לעומת זאת היה עם מגאן 2008 שהראתה אמינות וגם שיפרו את מערכות החשמל בשנים האלה.

אני כן הייתי נזהר עם רכב צרפתי ומעדיף לקנות שנתון חדש יותר מ 2008.

פורסם

אני מכור לגיר al4.

בהתחלה קצת היה מוזר אבל אחרי שהבנתי אותו, הגיר ממש חכם ומהנה לנהיגה.

לא רואה שום חיסרון בגיר האוטומטי שרוב האנשים פיתחו אליו שנאה .

פורסם

אם אנשים יקשיבו ב-100 אחוז לסטיגמות, אנחנו לא נאכל כלום, לא נצא מהבית ונהיה אנשים מסכנים.

אין חכם כבעל ניסיון, זה המשפט שמסכם את הפורום הזה. יכול להיות רכב אמין כגון הגטס לדוגמא שיהיה עם מלא תקלות ויכול להיות רכב זבל כגון שברולט אבאו שיהיה נטול תקלות. הכל תלוי באחזקה השוטפת ובהתייחסות לרכב.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

תגובת לובינסקי, יבואנית סיטרואן: "המכוניות שלנו בעלות אמינות גבוהה בטיפול נכון, בהתאמה לשגרת טיפולים על פי הוראות יצרן ושימוש בחלפים מתאימים. אנו מניחים שהנתונים בכתבה נובעים מתחזוקת מכוניות שאינה עומדת בהגדרה זו. חשוב לציין שאנו רואים בחברת ליסינג שמוסרת נתונים לפרסום אך לא עומדת מאחוריהם באמצעות פרסום שמה כפוגמת באמינותם".

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

כדאי לך לקנות צרפתיה : אתה תכיר חלקים ברכב שלא ידעת שהם קיימים (ולא ידעת שיכולים להתקלקל), תהיה סחבק של המוסכניק מרוב שתראה אותו.

הריגוש בלהכנס בבוקר לאוטו ולא לדעת אם תגיע או לא, וספר הטלפונים שמתמלא בשמות כמו : "שגריר","חמודי מוסך" וכ"ו...

• תוכן חדש...