Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פגיו 206+ חדשה רק עם 340 ק"ם בלבד, נלקחה מהסוכנות בבאר שבע.

צפו בסרטון ושימו לב לחום המנוע: 110 מעלות!

תשובת המוסך המרכזי:" טמפרטורה נורמלית. אם זה לא בתוך הקו האדום זה בסדר גמור"

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כדאי לך לקנות צרפתיה : אתה תכיר חלקים ברכב שלא ידעת שהם קיימים (ולא ידעת שיכולים להתקלקל), תהיה סחבק של המוסכניק מרוב שתראה אותו.

הריגוש בלהכנס בבוקר לאוטו ולא לדעת אם תגיע או לא, וספר הטלפונים שמתמלא בשמות כמו : "שגריר","חמודי מוסך" וכ"ו...

לפי דעתי האישית והבלתי מחייבת:

צחוק צחוק אבל זה נכון. תוסיף גם שיהיה לך כדרך קבע ארגז כלים בבגאג, מין ארגז קרטון כזה עם כל מיני חלקים ונוזלים שבתכלס אף פעם לא יצילו אותך מלהתקשר לשגריר... אז, אולי כן תלך על זה, תקנה אחת ובמרוצת הזמן תגלה אם כל זה הינם סטיגמות בלבד או שיש אמת בדברים, אין חכם כבעל ניסיון. חג שמח.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

שתהיו בריאים, כמה שטויות אתם רושמים.

זה מאוד משעשע אותי לקרוא את השטויות והסטיגמות שלכם (כבעלים לפג'ו ,קליאו לשעבר ומגאן כיום ) .

רק יש לי בקשה אחת מכולכם :

אני דלוק על המגאן והקליאו החדשה :).

בבקשה תשארו עם הסטיגמות בכך שאני אוכל לקנות אותה במחיר נמוך.

תודה

חג שמח :) .

פורסם

אני חושב שאין לך מה לדאוג, ה "סטיגמות" האלה לא הולכות להשתנות,

ובמקרה שלך זה פועל לטובתך :)

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

רזומה שלי:

6 מכוניות צרפתיות.

5 ידניות, אחת אוטומטית.

4 דיזל, 2 בנזין.

מודלים 1994-2009.

5 מתוכן עברו 50.000 ק"מ בשנה.

אחת (האוטומטית) - 5000 ק"מ בשנה.

3 רנו ו-3 סיטרואן.

כולן טופלו תמיד במוסכים מורשים של יבואנים או על ידי.

בסיכום הכללי אמינות טובה אך לא מושלמת, יש תקלות הגיוניות שקשורות בדרך כלל לבלאי.

כולן עשו את העבודה על הצד הטוב ביותר, ובכולן היו פה ושם תיקונים לא זולים, רובם אחרי קילומורטז' גבוה.

ניסיון עם מכוניות יפניות שעובדות בתנאים דומים אין לי ולכן אני לא יודע לאמור אם המצב ביפניות שונה.

פורסם (נערך)

סטיגמה/דעות קדומות/סבתא של שכן שלי החזיקה...

רשימת הרכבים הצרפתיים שהיו לי:

AX 1.4 1990 בשנים 1993-1995 : מדחס מזגן,חדירות מיים מהדלת האחורית,אלטרנטור

ZX וולקן 1993 בשנים 1995-1998 : פיקוד של המזגן, ניהול מנוע (בעיה עם הטורים שלא נפתרה מעולם)מנגנוני חלון אחורי ,מסרק הגה,משאבת דלק

405 1994 בשנים 1995-1996 : חלודה בספי הגג,מודול מערכת הצתה,שטנגות גיר

קסנטיה 1995 בשנים 1996-1998: יחידת ניהול מאווררים (ביטרון),בעיות חשמל נוספות,מדחס מזגן,אלטרנטור

קסארה 2001 בשנים 2002-2005: צינורות מים,גיר תקול.

כל הרכבים היו בני שנתיים-שלוש מתוחזקים ושמורים.

ברלינגו2004 בשנים 2009-2012:מקדם הזרקה,פלאנג מים תחתון,מזגן,יוניט לחץ וזה היה רכב שמור מאוד בבעלות פרטית

תמיד שיכנעתי את עצמי שזה סביר וטבעי וכל רכב מתקלקל קצת.

עברתי לפורד

מונדאו2004 בשנים 2006-2008 :קויל

מונדאו 2006 בשנים 2008-2010 : אלטרנטור

פוקוס 2008 בשנים 2010-2011:כלום

מונדאו 2008 בשנים 2011-1013:כלום

את המכונאים של סיטרואן באזור מגורי היכרתי היטב.

במוסכי פורד אני אורח לא מוכר

עריכה אחרונה על ידי ניצן א
פורסם
פגיו 206+ חדשה רק עם 340 ק"ם בלבד, נלקחה מהסוכנות בבאר שבע.

צפו בסרטון ושימו לב לחום המנוע: 110 מעלות!

תשובת המוסך המרכזי:" טמפרטורה נורמלית. אם זה לא בתוך הקו האדום זה בסדר גמור"

מפחיד!!!

למה בעצם זה מרתיע?

לא יכול להיות שמנוע מסוים מכוייל לעבוד בטמפ. גבוהה יותר? או שהדבר מצביע על תקלה?

אצלי בפיז'ו אכן הטמפ. היא בסביבות ה- 100/110 מעלות, לכן אני שואל.

תודה.

פורסם

תלוי מתי אתה רואה 110 מעלות.

אם זה ביום חם אחרי שעלית בפול גז לרמת הגולן, זה תקין.

אם זה בשיוט על 90 קמ"ש בכביש החוף בלילה, לא תקין.

בעמידה במקום או תנועה איטית בפקק ללא מזגן - עד איזור 100 מעלות - תקין.

פורסם
אני חושב שאין לך מה לדאוג, ה "סטיגמות" האלה לא הולכות להשתנות,

ובמקרה שלך זה פועל לטובתך :)

איזה פועל לטובתי :/ ?

שמתי לב שהקליאו והמגאן מאוד פופולאריות על כבישי ישראל.

כנראה שאנשים כבר לא הולכים לפי העדר "האמין " .

פורסם

לי היו 4 'צורפתיות' - 1 פיג'ו ו-3 סיטרואן.

- פיג'ו 305 1.3 ידנית מודל 83': נקנתה ב-91' והחזקתי אותה עד 93'. לא היו בעיות מיוחדות, טיפולים שוטפים בלבד.

- סיטרואן AX 1.4 TRS מודל 93': נרכשה ב-99' והייתה בבעלותי עד 2003. פעמיים היו בעיות ביחידת הבטרון (בקרת מאווררים), מעבר לכך רק טיפולים שוטפים

- סיטרואן SAXO 1.4 אוט' (של האשה) מודל 2001: נרכשה ב-2006 והוחזקה עד שנת 2013 (7 שנים) - רק טיפולים שוטפים או בלאי (משאבות בלם מאחור)

- סיטרואן C4 1.6 אוט' מודל 2008 (עדיין בשרות): החליפה את ה-SAXO. יחידת המתגים של חלונות החשמל בדלת הנהג הפסיקה לתפקד, התזת שמן מגעים (בעצת חכמי הפורום) פתרה את הבעיה. בהסטוריה של הרכב, מעבר לטיפולים שוטפים, החליפו שסתומים של הגיר במסגרת קמפיין שרות של היבואן/יצרן. המכונית נקנתה מיד I פרטית. אני מתכוון להחזיק אותה כ-6 שנים.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

זה שהיתה לכם צרפתית ולא עשתה בעיות מיוחדות לא מעיד על הכלל, סטיגמות לא נוצרות סתם ויש פה גם אנשים (כולל אותי) שעברו גהנום עם רכב צרפתי,

ולהתחיל לזרוק כסף (זה לזרוק כי שאתם מוכרים אף אחד לא ישלם לכם על המשאבת דלק החדשה) זה לא כיף בכלל.

בקיצור רק יפנית אם אתם לא רוצים להכנס למערבולת הזו.

וגם אם היה לכם מזל ולא החזקתם את הרכב(הצרפתי) מספיק זמן כדי להשקיע עליו סכומים גדולים ינקנקו אתכם במכירה.

פורסם

כמו שיש ליצרנים צרפתים רכבים מוצלחים יותר ופחות, כך גם לכל יצרן אחר.

למשל נזכיר את הגיר המתפרק של הסופר לנסר, התושבות של מזדה 3 בדור הראשון, הגיר הרובוטי של הקורולה, הבולמים של הפריוס 1.8 ( מהדור החדש ) והרשימה עוד ארוכה...

נכון, סטטיסטית לאירופאיות יש יותר דגמים כאלו, אבל יש גם רכבים מאוד מוצלחים - בייחוד בשידוך לגיר ידני.

אם אני אחפש רכב משפחתי מיד שנייה עם גיר אוטומטי - אין ספק שאני אפנה ליפניות. זה הדבר שהם עושים הכי טוב.

מצד שני, אם אחפש רכב מיוחד, חסכוני, ידני, מעוצב ומאובזר - אפנה לאירופאיות.

פורסם
גיהינום??

לפחות שתף שנדע שאתה אמיתי..ולא בוב ספוג.

גוגי ברשותך אני מעתיק מדביק מהודעה ישנה שלי :

אז אצלי לא הלך לא גיר ולא מנוע, אלא דברים כמו משאבת דלק סטרטר אלטרנטור(פעמיים)ובאמצע נסיעה הגיר לא נכנס לשום הילוך(תיקון זול אבל מפחיד שזה קורה) חור באגזוז קרע בצינור משאבת הגה ועוד כל מיני שטויות שאני לא זוכר, אנשים לא אוהבים להגיד "אכלתי אותה עם האוטו" הם מעדיפים להגיד שעשו את עסקת חייהם חוץ מזה שהלך מנוע\גיר\תיקון אחר, אבל זה "בלאי טבעי".

אז איך זה שלמזדה זה לא קורה ? מזדה היא על-טבעית ? או שאולי היצרן תיכנן את המכלול שיילך אחרי X שנים ?

• תוכן חדש...