Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ידוע כי כאשר מתניעים ממנוע קר לפני נסיעה מומלץ לחמם את הרכב לפחות דקה וחצי.

אני מעוניין לנסוע מהבית למכולת נסיעה של חצי קילומטר, במקום שאני בכל מקרה לא יכול לעבור את ה20 קמ"ש(רחוב צר עם סכנה לילדים),

ולכן למשך כל הנסיעה הזאת אני לא נוגע בדוושת גז.

השאלה שלי האם במקרה כזה יזיק שאני יתחיל לנסוע ישר אחרי התנעה בלי לחמם את המנוע.

או שעדיף לעשות את הדרך הזאת באופניים?

אני יודע שזה צורך יותר( מהבדיקה שלי - ממש הרבה יותר )דלק, אבל זה לא השאלה.

מונדאו 2002 אוטומט אם זה חשוב,

תודה רבה לעונים.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמובן שעדיף לעשות את זה על אופניים , אבל כיום כבר שום רכב לא דורש חימום מוקדם , רק נדרש לא להשתולל עם המנוע לפני שהוא מגיע לטמפ' עבודה

פורסם

500 מטר ? רק הליכה או אופניים, לא הייתי מזיז את הרכב.

הליכה במהירות ממוצעת של 6 קמ"ש = בשביל לעבור חצי ק"מ אמור לקחת 5 דקות הליכה. מה אתה כבר חוסך אם אתה לוקח את הרכב ?

פורסם

האמת בדיוק כמו שאר החברים פה לא הייתי מזיז את הרכב (טוב נו.. את הליסינג הייתי לוקח לשם ;) ).

אבל אין צורך בלחכות דקה וחצי ליפני שום נסיעה, פשוט סע לאט יותר ובלי לאמץ את המנוע עד שהוא יתחמם.

(כמובן שאם זה מצב חירום תאמץ את המנוע ותפעל לפי מה שצריך, המנוע לא ימות אבל יגרם לו מעט יותר בלאי.)

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם (נערך)
לא צריך לחמם את הרכב בכלל.

צריך, אם אתה נמצא במקום עם טמפרטורות מתחת לאפס.

בישראל זה לא קורה ב99 אחוז מהזמן.

מה שכן, כחצי דקה דקה אחרי ההתנעה, צריך להיות עדין עם הגז, מאחר ואחרי חניה ממושכת כל הזמן נזל אל הקרטר, ולמשאבת שמן לוקח זמן להעלות את השמן אל ראש מנוע.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

וואלה אני תמיד באופן קבוע מחכה דקה שהטורים ירדו ויתייצבו לפחות על 1 סל״ד ורק אז מתחיל בנסיעה. לא תרמתי עד עכשיו כלום לטובת חיי המנוע??

פורסם
וואלה אני תמיד באופן קבוע מחכה דקה שהטורים ירדו ויתייצבו לפחות על 1 סל״ד ורק אז מתחיל בנסיעה. לא תרמתי עד עכשיו כלום לטובת חיי המנוע??

זה בדיוק מה שאני עושה

ואמשיך לעשות!

ד"א

ברכבים עם טורבו זה רצוי עד חובה.

פורסם

לא רק שלא תרמת כלום, אלא הגדלת את הבלאי של המנוע, כיוון שהגדלת את זמן העבודה שלו בטמפרטורה נמוכה, בה הבלאי הוא הכי גבוה.

גם במכוניות עם טורבו זה מיותר לחלוטין מאותה סיבה.

פורסם

BUKI

לדעתי אתה טועה בגדול לגבי מנועי טורבו,מנוע טורבו חייב לקבל חצי דקה - דקה של המתנה ליפני תחילת נסיעה בכדי להריץ שמן ולהגיע לטמפרטורה נוחה יחסית לעבודה.

לגבי אטמוספריים אני אישית נותן לו דקה שתיים להריץ את השמן במערכת ליפני תחילת הנסיעה.

יכול להיות שאני טועה ואשמח אם תוכיח לי אחרת.

פורסם

אין לחמם מנוע לפני נסיעה, תקראו בספר הרכב. יש להתחיל לנסוע באופן מיידי אבל לא להשתולל עם הדוושה של הגז עד שהמנוע מגיע לחום עבודה מלא.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
BUKI

לדעתי אתה טועה בגדול לגבי מנועי טורבו,מנוע טורבו חייב לקבל חצי דקה - דקה של המתנה ליפני תחילת נסיעה בכדי להריץ שמן ולהגיע לטמפרטורה נוחה יחסית לעבודה.

לגבי אטמוספריים אני אישית נותן לו דקה שתיים להריץ את השמן במערכת ליפני תחילת הנסיעה.

יכול להיות שאני טועה ואשמח אם תוכיח לי אחרת.

אני לא בוקי אבל שמתי לב שאם אתה עומד גם 5-10 דקות עם האוטו מבלי לנסוע, המנוע עובד על טמפרטורה נמוכה ולא מתחמם.

פורסם

^

וזאת בדיוק הסיבה שבוקי כתב את אשר כתב, כשמתחילים לסוע ישר המנוע מתחמם יותר מהר ולכן הבלאי קטן, אחרת לוקח למנוע זמן רב יותר להתחמם ולכן הבלאי גדל.

פורסם
לא רק שלא תרמת כלום, אלא הגדלת את הבלאי של המנוע, כיוון שהגדלת את זמן העבודה שלו בטמפרטורה נמוכה, בה הבלאי הוא הכי גבוה.

שינית לי את החיים.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אבל איך זה מתקשר לעובדה שכשמניעים מנוע קר לחלוטין לוקח זמן לשמן להגיע ולפי ההגיון אם אתה מתחיל לנהוג כשהשמן לא מפוזר מספיק בכל החלקים זה בלאי עצום, לא?

• תוכן חדש...