Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אישית שונא, אבל שונא לנסוע ישר אחרי ההתנעה.

הרכב עולה ל2 טור, ובמקום שיגלוש לי בכיף על D, הוא צובר לי מהירות לא רצויה עקב רחוב עם 0 אבל 0 שדה ראייה.{בעקבות חנייה כמו בהמות}

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אלא אם כן אתה גר בקוטב, אני לא רואה סיבה שבמצב תקין מנוע קר יעלה ל2,000 סל"ד.

ברכבים שלי, במזג אוויר הכי קר, בהנעה המנוע עמד על 1000 סלד או קצת יותר.

כמובן שעם גיר ידני אין בעיות גלישה ב-D, משתמשים בקלאץ' ככה או ככה. בכל מקרה דוושת הברקס לא נמצאת רחוק כל כך, השתמש בה בהחלטיות.

כל הרעיון הוא להביא את המנוע לטמפ' עבודה כמה שיותר מהר כדי להקטין בלאי. זאת הסיבה שלא צריך לשבת ולחכות שהאוטו יתחמם כי בנסיעה המנוע מתאמץ יותר ומתחמם הרבה יותר מהר מאשר עמידה במקום.

פורסם

גם אצלי הרכב על 2000 סלד למשך דקה וחצי של נסיעה, בידני זה סיוט כי כל עזיבת קלאץ מלווה בקפיצה של הרכב, אין מה לעשות.

פותח השרשור אתה לא צריך לעבוד על עצמך, אם התרגלת עד עכשיו שהרכב יתחמם, תפסיק עם ההרגל, המטרה שלנו היא שהרכב יגיע לטמפרטורת עבודה במהירות הגבוהה ביותר, שם צריכת הדלק נמוכה והבלאי בזמן הנסיעה נמוך, כשאתה עומד אפילו לדקה, אתה מאריך את זמן ההגעה לטמפרטורת עבודה ובכך הבלאי גדל.

Miata ND2

פורסם

מתעלק על הנושא ושואל מה שנוגע לזמן המתנה לאחר סיום הנסיעה ואוסיף שהשאלה נשאלת לגבי רכב טורבו בנזין.

תודה לעונים!

פורסם
זמן המתנה לאחר סיום הנסיעה ואוסיף שהשאלה נשאלת לגבי רכב טורבו בנזין.

כפי שכבר נכתב כאן - בטורבו יש להמתין בסיום הנסיעה כאשר אין את המנגנון החדש שפוטר זאת.

אני אישית לוקח את האופניים בשביל חצי קילומטר, אלא אם כן אני מאחר, או שיהיו לי דברים משמעותיים לסחוב (לא רק שקית עם חלב וקוטג').

ובסיעה רגילה לאחר שהמנוע לא היה מונע בשעה האחרונה, אכן יש להמתין כמה שניות עד שהמכלולים מקבלים שמן, ואז ליסוע עדין יחסית עד שהטמפ' עולה. במיוחד במנועי טורבו.

פורסם

הזוי מה שיצא כאן.

תניעו ותסעו. טורבו או לא טורבו אתם מגדילים את הבלאי. אני בטוח שכדי שהמנוע יתחמם גם נותנים קצת מכות בגז, לא?

לגבי כיבוי מנוע עם טורבו - כאן כבר מומלץ להמתין דקה בסרק טרם הכיבוי, מהסיבה הפשוטה שצריך לתת לטורבו לקבל שימון ללא לחץ. הטורבו מסתובב במהירויות של עשרות אלפי סל"ד, ויש לתת לו לקבל שימון בלי שהוא עובד בלחץ. זה תקף לכל מנוע עם טורבו, למעט רכבי ליסינג...

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לגבי כיבוי מנוע עם טורבו - כאן כבר מומלץ להמתין דקה בסרק טרם הכיבוי, מהסיבה הפשוטה שצריך לתת לטורבו לקבל שימון ללא לחץ. הטורבו מסתובב במהירויות של עשרות אלפי סל"ד, ויש לתת לו לקבל שימון בלי שהוא עובד בלחץ. זה תקף לכל מנוע עם טורבו, למעט רכבי ליסינג...

ישנה סיבה נוספת. בנסיעה מאומצת הטורבו מתחמם מאוד מגזי הפליטה. ברגע כיבוי המנוע, זרימת השמן עוצרת והשמן שנשאר במעברי הטורבו עובר טיגון עמוק, מתפרק וסותם את המעברים.

לכן לפני כיבוי המנוע מומלץ לתת לטורבו לא רק להאט אלא גם (בעיקר) להתקרר

יום טוב גם לך

פורסם

בטורבו ניתן לנסוע נסיעה רגועה במהלך 2-3 הדקות האחרונות של הנסיעה כדי לא לתת לטורבו להכנס לפעולה, זה אותו דבר כמו המתנה בסרק.

Miata ND2

פורסם

אני לא בטוח כמה זה נכון במנועי טורבו צנומים בהם הטורבו כבר נכנס לפעולה אפקטיבית החל מאזור ה-1500 סל"ד.

ההמלצה הטובה ביותר תהיה לדבוק בהוראות היצרן של כל רכב, כפי שוודאי הודפסו בספר הנהג.

פורסם

תודה לכל העוזרים, אגב הרכב הוא גולף 1.4 טורבו אז כן המנוע קטן ולמדתי סוף סוף מהשירשור הזה זמני המתנה בתחילת וסיום נהיגה

פורסם
תודה לכל העוזרים, אגב הרכב הוא גולף 1.4 טורבו אז כן המנוע קטן ולמדתי סוף סוף מהשירשור הזה זמני המתנה בתחילת וסיום נהיגה

כול האשכול הארוך הזה ואתה הבנת שיש צורך בזמני המתנה לאחר ההתנעה ולפני כיבוי לרכב שברשותך ?

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...