Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת רכב משועבד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני עומד לפני קניית רכב פרטי מאדם שיש לו הלוואה מהבנק עבור הרכב.

הוא אומר שאני צריך להגיע איתו לבנק, לשלם את הכסף על מנת להסיר את השעבוד ואם זה מזומן אז אפשר מיד אחר כך ללכת להעביר בעלות ואם זה העברה בנקאית אז זה לוקח יום אחד.

זה ידוע ולגיטימי? איזה הבטחה יש לי שהבן אדם לא יגיד לי לאחר ששילמתי שהוא לא מכיר אותי בכלל ולא לבצע שום העברת בעלות? אז נכון שעושים זכרון דברים, ובמקרה של בעיה לתבוע, אבל כמובן שאני לא מעוניין להכנס לסרט כזה.

איך אפשר להגן על עצמי?

פורסם

שמוכר יקח הלוואת גישור וזהו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כמו בכל עסקה צריך טיפה של אמון, מי אמר שהוא לא מכר אתמול את הרכב למישהו אחר?

בכל מקרה, אצלי כשאני מבקש מהבנק להוריד את השעבוד לפני מכירה הם עושים זאת בלי בעיה. אם אין לו רקע בעייתי לא צריכה בעיה שהם יעשו לו אותו דבר, בטח אם תגיע איתו לסניף

A3

A4

פורסם

הבעיה היא שאתה מתעסק פה עם הבירוקרטיה הישראלית אחד לא מבטיח לך שהפקידות בבנק וברשם המשכונות יהיו כלכך יעילות ויעשו את הכל במהירות המקסימלית ושדברים לא יגררו.

פורסם

הבנק יכול להסיר מיידית את השיעבוד במשרד הרישוי דבר שמאפשר העברת בעלות מייד.

במקביל הוא שולח טופס לרשם המשכונות להסיר את המישכון וזה לוקח זמן אבל לא מונע העברת בעלות.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אצלנו קנו פעם רכב שהיה משועבד, הקונה היה עובד בנק.

הורים שלי ביחד עם הקונה הלכו לבנק, הקונה שילם את הכסף והורידו את השעבוד.

לאחר מכן הלכו והעבירו בעלות.

אבל אם היתה שואל אותי, בחיים לא היתי משלם כסף לפני שהרכב היה רשום על שמי.

פורסם

פשוט מאוד.

עושים זכרון דברים, הולכים לבנק יחד ומסירים את השעבוד, לאחר מכן מבצעים העברת בעלות.

זה הליך סטנדרטי ופשוט שמתבצע בחלק גדול ממכירות יד שנייה.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם (נערך)

מצב קצת בעייתי כאשר מדובר בעסקה בין שני אנשים פרטיים, לא ניתן לקבל בטחונות שהכל יעבור כמו שצריך, להבדיל מחברת טרייד אין מסודרת שיש "אבא ואמא" מאחוריה. מס' פעולות חשובות שמומלץ שתעשה:

לך עם המוכר לבנק כדי שיוציא את לוח הסילוקין של ההלוואה כדי שתוכל לדעת כמה הוא חייב

תבקש אישור מן בנק שזו ההלוואה והשיעבוד היחיד על הרכב

בדוק ברשם המשכונות שאין עוד שיעבודים או משכונים של גוף או אדם אחר על הרכב

בקש מן הבנק אישור בכתב שהם מתחייבים להוריד את השעבוד מייד עם קבלת הכסף

בקש מהם לא להפקיד את הכסף עד להעברת הבעלות

בצע העברת בעלות

לך עם המכתב על הסרת השעבוד מן בנק לרשם המשכונות להורדת משכון

אם בכל זאת תחליט לקנות מטרייד אין, תוכל לקרוא כאן עוד על הנושא:

טרייד אין

דרור- מנהל מוטורקאר

עריכה אחרונה על ידי מוטורקאר
פורסם

דרור,

למה אתה מכניס את הרוכש לעניינים שבין המוכר לבין הבנק שלו.

המוכר צריך לדאוג שהוא יכול למכור את הרכב. נקודה.

אותי כקונה לא מעניין מה קורה בינו לבין הבנק שלו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

פורסם

לפי מה שאני מבין מן הקונה, המוכר לא יכול למכור את הרכב עד שהוא לא משלם את ההלוואה שלו. לכן הוא ביקש ממנו לשלם עבורו את ההלוואה כדי שיוכל להסיר שעבוד ולמכור את הרכב.

הקונה יכול להגיד לו תשלם בעצמך ותסיר את השעבוד, אבל זה לא תמיד אפשרי ואם הרכב "שווה" חבל לוותר עליו בגלל זה.

כמו שאמרתי, זה מצב בעייתי בעסקה בין אנשים פרטיים

דרור

פורסם

פות"ש אין שום בעיה בתהליך הזה.

למה שלא תגיע עם צ'ק בנקאי וזהו?

כך יוכלו לסגור לו את ההלוואה באופן מיידי, להסיר שיעבוד וישר משם אתם הולכים לדואר להעברת בעלות.

פורסם
דרור,

למה אתה מכניס את הרוכש לעניינים שבין המוכר לבין הבנק שלו.

המוכר צריך לדאוג שהוא יכול למכור את הרכב. נקודה.

אותי כקונה לא מעניין מה קורה בינו לבין הבנק שלו.

בתור קונה, מצב החובות של המוכר מאוד רלוונטי לך. יכול להיות לך מסמך שחתום בידי 20 נוטריונים ו 200 עדים שאומר ששילמת 60 אלף ואתה צריך לקבל ממנו רכב, אבל אם בסוף אתה לא מקבל, והבנאדם גם ככה בחובות לכל העולם ו"מכר" כבר את הרכב לעוד אחד או שניים כמוך, אז כל מה שנשאר לך ביד זה הנייר.

קראתי בתגובה אחרת פה גם את המשפט "זה הליך סטנדרטי". גם צ'ק בנקאי כולנו חשבנו שזה "הליך סטנדרטי" חף מבעיות, עד שגילינו שלא רק שאפשר לזייף אותו, הפקידה בבנק בכלל לא מחוייבת לבדוק מול הסניף המנפיק (שיחת טלפון!) שהצ'ק בסדר.

ברור שלא כל אדם שהעמיד רכב כבטוחה, הוא איזה חייב גדול, אבל כמו שנאמר כאן כבר, אדם שאין לו היסטורייה בעייתית, לבנק לא תהיה בעיה להסיר שיעבוד לפני מכירה.

ולמי שאמר פה שהוא לא היה משלם לפני שהרכב רשום על שמו, תסביר בבקשה איך קנית רכבים עד היום, כי אני לא מכיר דרך אחרת.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

או שהמוכר ייקח הלוואת גישור ויסיר את השיעבוד לפני המכירה, או שתעבור לרכב הבא בתור.

אתה לא רוצה שהמוכר ישכח מהקיום שלך אחרי שיקבל את הכסף, או לחילופין, אחרי הקניה יופיעו בחניה שלך אנשים נציגי הוצאה לפועל עם כלי פריצה וגרר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני חוזר על מה שרשמתי קודם - אני כקונה לא נכנס לעניינים בין המוכר לבנק שלו.

הולכים לדואר > מעבירים בעלות > נותן את הכסף.

אם לא ניתן להעביר בעלות > שיעשה המוכר מה שבא לו, על מנת שכן יהיה ניתן להעביר בעלות, אבל זה לא יהיה עם הכסף שלי.

אם המוכר לא מסוגל לקבל את האמון של הבנק שלו למשך שעה שהוא מוכר את האוטו ומייד בא להפקיד את הכסף, הוא בוודאי לא יקבל את האמון שלי.

אם אתם רוצים לסבך את עצמכם - תהנו.

• תוכן חדש...