Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפני 8 ימים בידיוק התחלתי את שנת הלימודים הראשונה שלי באוניברסיטה. ואיך אפשר בלי מתנת "מזל טוב! שמחים בשבילך שהתקבלת!" מהצבא? זימון מילואים לאימון של 10 ימים בסוף דצמבר.

הבנתי שבמקרה כזה אני אמור לפנות לולת"ם. דיברתי עם משרד המילואים באונ' אמרו שהם יעזרו לי הרבה, המון, יריבו איתם בשבילי. כל השירות שלהם מסתכם בלשלוח עבורי את הפקס.

בטופס ולת"ם אני אמור למלא אם אני מעדיף דחיה(של עד 4 חודשים) או קיצור ולכמה לקצר. כמובן שאני מעדיף למחוק את המילואים האלה לגמרי, אבל מה הגיוני לבקש ולצפות לקבל? אני מאמין שאם אני אבקש קיצור ליום אחד של שמ"פ פשוט יצחקו עלי. מה אני עושה?

עריכה אחרונה על ידי kookoo
  • תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אתה כבר מכיר את הפלוגה, כלומר זה לא פעם ראשונה של מילואים ויש לך עם מי לדבר כמו מ"מ/מ"פ.

כדאי לפנות קודם דרכו.

בהרבה מהמקרים הם יכולם לעזור הרבה יותר מהליך הולת"ם.

יש לא מעט פתרונות יצירתיים.

יצא פעם נתנו לי לעשות שישי שבת בשטח לשמור על הציוד של הפלוגה כאשר כולם יצאו הביתה באימון של שבועיים.

במקום להגיע למשך כל האימון.

פורסם

אלא יהיו מילואים שניים.

לצערי מניסיון של מילואים קודמים אני יודע שאין לי עם מי לדבר. הסיטואציה הייתה יותר קיצונית, המ"פ לא הסכים לוותר ובסופו של דבר אכלתי אותה ובגדול.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מדינת צבא, אין מה לעשות. רק בשבוע שעבר חזרתי מ3 ימי מילואים וגם אני סטודנט, שלחתי פקסים ודיברתי בטלפון עם המ"פ וכלום. תנסה לבקש דחיה של זה לחופשת הסמסטר. בכל זאת עדיף לך ללכת ולא להיות עריק, זה יותר גרוע.

אם אתה בקשרים טובים עם רופא המשפחה שלך, תמיד אפשר לנסות לבקש ממנו עזרה בנושא.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דווקא אצלי בזמן התואר מרפי כל כך הגזים שבסוף יצא שלא עשיתי מילואים במשך כל התואר-

הייתי מקבל לוח מבחנים ומיד אחריו שירות מילואים מלא (28 יום? כבר לא זוכר :-P) שמתחיל על המבחן הראשון ומסתיים בדיוק באחרון.

כל פעם שלחתי ולת"ם וכל פעם קיבלו אותו.

פורסם (נערך)

אצלי המילואים מתחילים יומיים אחרי הבוחן אמצע האחרון ונגמרים שלושה שבועות לפני המבחן הראשון. רבאק, אין לי אפילו מבחן אחד לרשום בטופס ולת"ם!

מה הגיוני לבקש מולת"ם במצב כזה?

בשיחה בזמנו המ"פ טען שהיחידה מתאמנת פעם בשנה בלבד. אם אני אגיש דחיה והיא תתקבל, זה אומר שבוטלו לי המילואים או שלא כדאי לבנות על זה? דחיה של 4 חודשים לא עוזרת לי כי אז המילואים יפלו על סמסטר ב' ולא עשיתי בזה כלום.

עריכה אחרונה על ידי kookoo
פורסם

המממ, בשתי מלים- כל הזין

על פניו אין לך שום סיבה הגיונית לדחות או לבטל את המילואים האלה, חוץ מהרצון לא להפסיד שיעורים.

תתחיל להתרגל שמילואים אף פעם לא באים בזמן טוב. אף פעם.

גם המילואים הראשונים שעשיתי, שהיו כולה 4 ימים, שלושה שבועות לפני הטיול למזרח, כשהייתי מובטל שמח וטוב לב בן 22- גם הם באו בזמן לא טוב...

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

מניסיון שלי, להרים טלפון למ"פ ולהסביר את המצב עזר המון. בלי קצינת קישור, אגודה ושאר צינורות.

עזר גם זה שהפלוגה היתה צעירה, כך שהזמינות של האנשים היתה גבוהה (לא סטודנטים עדיין, רובם בעבודות זמניות).

תנסה לבקש קיצור לשבוע. אם תבקש יום אחד זה יראה מאוד מזלזל וסביר שיאטום את אוזני המפקד שלך.

אני הייתי במילואים למשך 3 ימים בסמס' א' של שנה א', צמצמתי את הפער די בקלות בסופ"ש שאחרי.

בהצלחה.

פורסם

נשמע מבאס, משהו שאני מאוד חושש ממנו.

מצד שני מי שייזמן אותי למילואים זה כנראה המפקד שלי, ככה שזה ייצא בתקופות יותר טובות, הוא ישתדל לדאוג שזה לא ייפול על תקופות של מבחנים או לימודים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני לא רוצה להישמע מזלזל כי אני מאוד בעד שירות צבאי , ונגד השתמטות כלשהיא מהצבא,

אבל במקרה הזה לדעתי אתה צריך לדאוג לאנטרסים שלך, סמסטר א' בהנדסה הוא מאוד כבד, אל תתן לשום דבר להסיט אותך ולהטריד אותך ,

אם אין ברירה ולא מוכנים לבטל\להזיז\לדחות את המילואים, לפי דעתי פשוט אל תתייצב, אף אחד לא יחכה לך יום למחרת עם אזיקים וניידת מתחת לבית.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

או שיעשה את מה שהחיילים הסדירים כל כך אוהבים לעשות - להוציא גימלים, או בשפה אזרחית - ימי מחלה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

אחחחח, צה"ל, המקום שיכול להוציא אדם נורמלי משפיות.

לי קרה בשנה א כלכלה, ששלחו לי מילואים בדיוק על כל מועדי א'.

ולת"ם לא עזר, שיחה עם המג"ד, לא עזר, הגעתי ביום המילואים הראשון,

אחרי הבטחה של קצינת הקישור שהמ"פ ידבר איתי וימצא פתרון... הייתי תמים.

אחרי שנתקלתי בקיר אטום, הלכתי למג"ד, אמרתי לו שלא ידאג,

כי אני מילואים אצלו בגדוד לא יעשה לעולם. הוא חייך ואמר לי משהו בסגנון, יאללה, כבר ראיתי חכמים כמוך.

אני משם הלכתי לרופא, גימלים, ואח"כ 5 שנים

כל פעם לפני המילואים הייתי שולח להם מכתבי שחרור מחדר מיון...

אחרי 5 שנים באתי שוב, לאותו מג"ד, אמרתי לו, זוכר, הבטחתי לך

שמילואים אני לא יעשה אצלך בגדוד :-)

עכשיו תגרע אותי מהגדוד או שאני ממשיך בשלי. ההוא נהיה

אדום מעצבים, קרא לקצינת קישור, מייד לגרוע מהגדוד.

מאז שלחו אותי למקום נורמלי, הייתי ממש חייל מצטיין. טוב לא חכמה, שלחו אותי ליחידה של גמורים :-)

עריכה אחרונה על ידי Oshri
פורסם

מה שאתה יכול לדחות למחר תדחה למחרתים

קודם תדחה , אחרי זה אם תקבל זימון תפתור את הבעיה שלו שיגיע הזמן .

אין מה לעשות, יש לך 2 אופציות , או להיות יצירתי או ללכת למילואים, ולדפוק לעצמך את הלימודים .

mustang 67 GT, 302 engine t5

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אפשר לשאול מה התפקיד שלך?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...