Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל, שתה כוס מים.

זימון לשירות מילואים הארוך משישה ימים אינו נתון לשיקול דעתו של המ"פ או קצינת הקישור וחייב לעבור דרך ולת"מ.

מנסיון עם הגשת מספר תלת-ספרתי בקשות ולת"מ של סטודנטים לא זכור לי מקרה אחד שבקשה של סטודנט סורבה, בין אם מדובר בקיצור, דחייה או המלצה לשחרור.

וודא כי את הבקשה אתה מגיש לפחות חודש מראש לולת"מ, מומלץ דרך המייל ובצירוף כל המסמכים שהם דורשים (טופס ולת"מ מלא, מכתב מנמק מודפס באורך של עד חצי עמוד למה אתה לא יכול להתייצב לשירות, צילום ברור של צו הקריאה, אישור לימודים עדכני, מערכת שעות ולוח בחינות). כדאי להתקשר יום-יומיים לאחר השליחה לוודא שהם קיבלו את הבקשה. בקשות שמוגשות פחות מחודש לפני מועד ההתייצבות נדחות על הסף, לתשומת לבך.

אני ממליץ לך בחום להגיש את הולת"מ הזה, גם אם אתה מת על מילואים. לאף אחד לא קל לחזור ממילואים ישירות למבחנים, בטח לא לסטודנט שנה א' בהנדסה. אני מכיר סיפורים קורעי לב שעלו לסטודנטים בתואר, ואני לא צוחק או מגזים.

אם יש לך שאלות נוספות - Shoot.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אין ברירה ולא מוכנים לבטל\להזיז\לדחות את המילואים, לפי דעתי פשוט אל תתייצב, אף אחד לא יחכה לך יום למחרת עם אזיקים וניידת מתחת לבית.

הבנתי שאם אני לא מתייצב למילואים זה הופך אוטומטית למספר ימים של כלא צבאי.

מה שאתה יכול לדחות למחר תדחה למחרתים

קודם תדחה , אחרי זה אם תקבל זימון תפתור את הבעיה שלו שיגיע הזמן .

אין מה לעשות, יש לך 2 אופציות , או להיות יצירתי או ללכת למילואים, ולדפוק לעצמך את הלימודים .

מבירורים של מילואים קודמים הבנתי שהקביעה של ולתם היא בלתי הפיכה, כלומר אם ולתם הזיזו בשבילי תאריך אז אי אפשר להגיש שוב ולתם על אותו שמ"פ. תגיד שאני טועה ותשמח סטודנט.

אפשר לשאול מה התפקיד שלך?

במקצוע הצבאי מכונאי תובה מרכבה 4, בפועל אני לא יודע איך התובה נראית בכלל אבל אני מכיר בעל פה את כל המנועים והממסרות של הרק"מ הכבד בצה"ל ממג"ח-פומה ועד מרכבה 4. זה מה שעשיתי 3 שנים בסדנא, ועשיתי את זה טוב. במילואים החזירו אותי להיות מכונאי תובה ועוד ביחידת שטח, מילואים ראשונים שלי הייתי יותר שוקיסט מצעיר שרק התגייס.

קודם כל, שתה כוס מים.

זימון לשירות מילואים הארוך משישה ימים אינו נתון לשיקול דעתו של המ"פ או קצינת הקישור וחייב לעבור דרך ולת"מ.

מנסיון עם הגשת מספר תלת-ספרתי בקשות ולת"מ של סטודנטים לא זכור לי מקרה אחד שבקשה של סטודנט סורבה, בין אם מדובר בקיצור, דחייה או המלצה לשחרור.

אם יש לך שאלות נוספות - Shoot.

איתמר

קודם כל תודה, הרגעת אותי. אתה בעצם אומר שאני יכול להגיש בקשה לביטול בלב שקט והיא תתקבל? גם אם אין לי אף מבחן שנופל על המילואים או בשלושה שבועות אחריהם?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כלומר אתה לא לוחם. זה כבר טוב מבחינת קריאה למילואים. היית בסדנא בגלל פרופיל מתחת ל64? למיטב ידיעתי עם פרופיל כזה אתה חייב לחתום על הסכמה להתנדבות ליחידת שדה במילואים. אם זה המצב אתה יכול לבדוק עם השלישה מה קורה כשאתה מבקש לבטל את ההתנדבות.

ד"א גם אני מכונאי בגדוד ובמילואים האחרונים לא עשיתי שום דבר שקשור במכונאות, וגם שלא קשור במכונאות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

קודם כל תודה, הרגעת אותי. אתה בעצם אומר שאני יכול להגיש בקשה לביטול בלב שקט והיא תתקבל? גם אם אין לי אף מבחן שנופל על המילואים או בשלושה שבועות אחריהם?

אני מאמין שכן, אין סיבה שלא.

תדגיש במכתב שאתה סטודנט שנה א' בהנדסה ושהעדרות ממושכת מהלימודים תיצור פער (והיא תיצור, או-הו איך היא תיצור). מאמין שיהיה טוב.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כן, ניתן להגיש טופס ערעור לאחר הדיון בבקשה.

הדיון בבקשה נערך בדרך כלל עד 21 יום לפני תאריך ההתייצבות. לאחר שתקבל את התשובה תוכל להגיש ערעור באמצעות טופס 58.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

הודעתי למוקד מושלם שאני לא מתכוון להגיע. אמרו לשלוח טופס 58 ולהתקשר בבוקר בשביל לדבר עם המפ או קצינת קישור.

אני רותח מעצבים.

פורסם (נערך)

מכיר את הסיטואציה טוב מאוד.

גם כשאני הייתי סטודנט להנדסה תמיד מצאו זמן מצוין למילואים (תעסוקה - יחידה לוחמת) על כל תקופת המבחנים, כמובן שגם היו מילואים באמצע סמסטר וכו' (עד שלא עבר ה'חוק' הזה של תעסוקה פעם ב3 שנים כבר סיימתי גם ככה את הלימודים).

בפעם הראשונה הגשתי ולת"ם, מאז הבנתי שזה חושרמוטה של קומבינה בשיתוף פעולה של הגדוד (שולחים משקית או קצינת קישור מטעם הגדוד ל'ועדה' שדנה בבקשה שלך וסוגרים איתם מה שנוח לגדוד), גם ראיתי אנשים מהפלוגה שעשו להם דווקא בגלל שהם הגישו ולת"ם ודפקו אותם בגלל זה.

בפעם אחרת דיברתי עם המ"פ (הדי מעפן) שלא היה מוכן לשמוע, בפעמים אח"כ דיברתי עם הקצין שלי ישירות אבל לא שזה משנה הרבה, זה או שאתה עושה תקופה ראשונה או שנייה (בתעסוקה של 30 יום), ככה שמילואים אתה בכל מקרה תעשה.

היתה לי פעם תעסוקה שנפלה על כל המועדי א' ויצא שהייתי צריך לגשת למועדי ב' (שהסדר שלהם לא תמיד הגיוני) יום אחרי יום 4 מבחנים. אבל עברנו גם את זה.

תסתכל על חצי הכוס המלאה, 8 ימים זה לא הרבה וכמה ימי לימודים אתה מפסיד מתוכם?

תמצא איזה מישהי (אם אתה רוצה להבין מה כותבים) להדפיס ממנה חומר כשתחזור, תמיד יש אחת או כמה כאלה, מניסיון ;)

אגב, מה אתה לומד ואיפה? (יש אוניברסיטאות בארץ שהן שלוחות של ביר-זית, מתייחסות לחיילי המילואים כאל גסטפו, מקווה בשבילך שאתה לא מממן אוניברסיטה כזאת)

עריכה אחרונה על ידי PsyOr
פורסם

אני לומד 5 ימים בשבוע, ככה ש8 ימי מילואים מוחקים לי 6 ימי כיתה, זה כמובן לא כולל זמן למידה עצמי בערב.

אני בבן גוריון, האמת לא יודע מה ההשקפה הפוליטית של המוסד אבל יש פה סיוע לסטודנטים במילואים. עדיין מקווה שלא אזכה להעזר בו.

פורסם

להתקשר למשרד הקישור להודיע לקצינה שאתה לא מגיע ולבקש תאריך משפט, להרים את הקול קצת, לסמס למ״פ שלא יבנה עליך ולהדגיש שאתה לא תהרוס תחיים שלך בשביל שבוע מילואים. אין להם אינטרס למרר לך חיים אז הם ישחררו, ככה היה אצלי לפני שבוע בדיוק וכרגע אני בבית במקום בצפון.

פורסם

קוקו, איך הגשת את הולת"מ? האם זה היה ולת"מ אקדמי​ שהוגש באמצעות משרד מילואים?

פורסם

לי יש שבוע הבא תרגיל גדול של כל האוגדה.

לא בא בזמן טוב סיבות אישיות ,עבודה.

הרמתי טלפון למ"פ שלי . דיברנו יפה . ו וואלה שוחררתי.

כל שנה אני מבצע ימי מילואים .האמת זה כיף קצת חופש מהעבודה מהשגרה(האישה) ,הזדמנות "לבחון" את הרכבים החדשים של צה"ל:evil:

תראה, במקרה הכי גרוע תוציא ימי מחלה. אני חלילה לא מעודד השתמטות !!!

פורסם (נערך)
להתקשר למשרד הקישור להודיע לקצינה שאתה לא מגיע ולבקש תאריך משפט, להרים את הקול קצת, לסמס למ״פ שלא יבנה עליך ולהדגיש שאתה לא תהרוס תחיים שלך בשביל שבוע מילואים. אין להם אינטרס למרר לך חיים אז הם ישחררו, ככה היה אצלי לפני שבוע בדיוק וכרגע אני בבית במקום בצפון.

שלחתי טופס 58 עם אישור לימודים, נראה מה יענו.

קוקו, איך הגשת את הולת"מ? האם זה היה ולת"מ אקדמי​ שהוגש באמצעות משרד מילואים?

ניגשתי לדלפק מילואים באונ', הכנתי מה שהם ביקשו. הבאתי להם והם שלחו. במכתב מצורף רשמתי רק סיבות של קשיים בלימודים.

עריכה: הבנתי מה שאלת, כן, ולתמ אקדמאי שנשלח דרך המשרד מילואים עם כל הניירות של הלימודים.

עריכה אחרונה על ידי kookoo

• תוכן חדש...