Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה ומוצלחת התחלתי את לימודיי באוניברסיטת תל אביב (בהצלחה לכל החברים שהתחילו/ממשיכים גם הם).

מכיוון שאני לומד מקצוע משולב (מדעי המוח) חשבתי שהטאבלט שלי יהיה מעולה להחליף את המחברת. הטאבלט הוא סמסונג note10.1 למי שלא מכיר, יש לטאבלט הזה עט והוא בה עם כמה אפליקציות מעולות לעט (הוא מזהה כתיבה של פונקציות ומתרגם אותם לגופן ממוחשב).

בכל מקרה, לאחר שבוע בלימודים ונסיון סיכום גם עם הטאבלט לבד וגם עם מקלדת בלוטות חיצונית הבנתי שהמצב מבחינתי בקאנטים. מכיוון שהאפליקציות לא תומכות ביישור לימין ומכיוון שהן לא צעבירות את המידע לפורמט של אופיס שיהיה אפשר לעבוד איתו אחר כך, אז הן די חסרות תועלת. לכן החלטתי לעבור למחשב עם וינדוס ואופיס נורמלים.

היום ראיתי שבחנות שעל יד האוניברסיטה מוכרים את הלנובו yoga ideaped עם וינדוס rt . המחיר שלו מעולה (1250 שח לגרסת 64 גיגה ביט) והוא בא עם אופיס.

אחרי שניסיתי לחקור קצת ברשת הגעתי אליכם על מנת שתתנו את חוות דעתכם. מה אתם אומרים על המחשב הזה? למישהו יש ניסיון איתו? הוא הגיוני לסיכום שיעורים הכנת מטלות וכד'?

אגב, למישהו יש פתרון לכתיבת נוסחאות ופונקציות על מחשב אמיתי? תכלס, אין לי מקצועות שדורשים יותר מדי נוסחאות (מלבד מתמטיקה) וההרצאות דורשות רק ציון של פונקציות מדי פעם.

תודה רבה לעונים!

פורסם

אין תחליף לנייר ועפרון. וכל מי שמספר שהוא זריז ומהיר וכו' - שלא יעבוד עליך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
אין תחליף לנייר ועפרון. וכל מי שמספר שהוא זריז ומהיר וכו' - שלא יעבוד עליך.

צר לי לנפץ לך את המיתוס!

בתואר ראשון שלי התחלתי לסכם (נייר ועיפרון!) כבר מהשבוע הראשון, במהרה הבנתי שאני לא כ"כ מהיר וגם פיספסית הרבה מידע (גיליתי בבוחן הראשון) והייתי מחובר למחברת ולא למרצה ברוב הזמן!! מה עשיתי?

לקחתי את הסיכומים של חבר שהיה מהיר וסיכם ישירות ללפטופ, הקשבתי בכיתה ולמדתי מהחומר המודפס :)...איזה תענוג זה היה והציונים היו ממש טובים שעזרו לי להתקבל לתורא שני.

עריכה אחרונה על ידי omar87

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

החנות על יד האוניברסיטה זה בעצם באג.

מניסיון שלי עם המכשיר, זה טאבלט לכל דבר ולא מחשב, האופיס שמותקן עליו לא זהה לאופיס שמותקן על וינדוס רגיל.

אם אין לך לפטופ הייתי ממליץ להשקיע קצת ולקנות לפטופ נורמלי.

בנוסף היוגה מגיע עם מסך 11" שזה לדעתי קטן מדי.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

ברור לי שהוא יותר טאבלט מלפטופ. השאלה האם האופיס הבסיסי בו לא יספיק לי כדי לצלוח את הלימודים... עקרונית אני לא צריך יותר מוורד לההרצאות ואקסל לעבודות.

יש לי עוד מחשב בבית ואני אמשיך להשתמש בו....

השאלה רק היא באמת האם זה יספיק

אגב, אין לי בעיה עם גודל המסך.

פורסם

הדגם הזה בא עם מסך 11.6, והוא יכול להיות גם לפטופ וגם טבלט.

יש אותו לאחיינית השניה שלי (לראשונה יש יוגה עם מעבד i5 - לומדת תיכנות)

המחשב עבור אופיס ומסמכים פשוט מעולה, מחזיק לה המון - כ 10 שעות פעולה רציפה, קל משקל ולמי שלא צריך VISUAL STUDIO וכדומה אלא מחשב לאופיס הוא מעולה גם ( משתמשת בו ברפואה)

קובי

:-)

פורסם (נערך)

מאוד מאוד ממליץ על הASUS TRANSFORMER. עולה אולי עוד 200 שקל, מגיע עם WINDOWS מלא (לא RT) ואופיס מלא, והמקלדת שלו מתנתקת לגמרי (לא רק מסתובבת) כך שבעת הצורך אתה מקבל טאבלט אמיתי, קל משקל ונוח מאוד. בנוסף חיי סוללה ארוכים יותר (10 שעות לעומת 8 ).

עריכה אחרונה על ידי alfa_draco

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
מאוד מאוד ממליץ על הASUS TRANSFORMER. עולה אולי עוד 200 שקל, מגיע עם WINDOWS מלא (לא RT) ואופיס מלא, והמקלדת שלו מתנתקת לגמרי (לא רק מסתובבת) כך שבעת הצורך אתה מקבל טאבלט אמיתי, קל משקל ונוח מאוד. בנוסף חיי סוללה ארוכים יותר (10 שעות לעומת 8 ).

היה לי אסוס מהדגם הזה והוא היה מאוד לא מוצלח.

אחרי ההדלקה הראשונית כפתור ההדלקה נתקע בגוף המכשיר (כנראה איכות יצור ירודה), המכשיר החדש שקבלתי היה נתקע כול הזמן (כנראה וינדוס 8 עם 2 גיגה זה לא מספיק..). יש גם בעיה שהאקספלורר שמותאם לטאץ מאוד איטי ואין כרום לוינדוס 8 שמותאם לטאץ..

בעיה נוספת זה שבחנות של וינדוס 8 כמעט ואין אפליקציות יחסית לאנדרואיד וגם אי אפשר להתקין אפליקציות בחינם שהן בתשלום כמו באנדרואיד.

פורסם (נערך)

~

בתור בעלים של המחשב המדובר אני יכול לומר לך חד משמעית: לא, זה לא שווה את זה. שמור מרחק.

בשביל להבין את עומק הבעיה צריך להפריד בין שני דברים: מחשב היוגה שהוא בסה"כ אחלה פלטפורמה ומערכת ההפעלה הדפוקה והנכה שנקראת Win8RT. אצלי יש את אחד הדגמים הראשונים עם מעבד nVidia Tegra, זכרון לא רע של 2 גיגה ודיסק קשיח SSD של 64. השילוב הזה של רכיבי חומרה נותן חיי סוללה מציאותיים למדי של עשר שעות, ובשילוב עם משקל של 1.2 ק"ג אלו התכונות שקנו אותי. חשבתי שאי אפשר להיכשל עם סט-אפ כזה, וממילא אם לנובו מוציאה מוצר לשוק אז היא בטח עשתה את שיעורי הבית שלה ובדקה אותו עד הסוף. אז זהו, שלא.

בדיעבד הסתבר שמערכת ההפעלה הזאת מסנדלת את כל העסק, ולצערי אי אפשר להיפטר ממנה או להתקין על המחשב הזה שום דבר אחר (למעט אולי לינוקס אם בא לך לנסות לפרוץ אותו). דוגמה טובה לכך היא חבילת האופיס "סטרטר" שאתה מקבל - האקסל שלה לא תומך בפונקציות ניתוח מידע אלמנטריות, וגם אם תרצה להיות אזרח למופת ולרכוש גרסה מתקדמת יותר של אופיס, לא תוכל להתקין אותה כי הכל נעול. ברמה היומיומית אתה לא יכול להתקין שום תוכנות רגילות מהאינטרנט אלא מוגבל לחנות האפליקציות הפרימיטיבית שלהם שאין בה אפילו דברים בסיסיים כמו גוגל מאפס, אפליקציות שפותחות קובצי RAR או מדפסת PDF וירטואלית. כל אלה דברים שאתה עשוי להזדקק להם כסטודנט, אבל מעבר לזה, קשה לי לתאר את התסכול כשמאלצים אותך להשתמש בתוכנה נחותה בשביל פונקציה בסיסית שהתרגלת לעשות עם כלי העבודה החביב עליך. למשל אפליקציית הווידאו הדפוקה שלהם שמאלצת אותך לצפות בכל סרטון על מסך מלא, אפילו אם הוא ברזולוציה נמוכה. למה??! כנראה שלמייקרוסופט הפתרונים.

הרעיון של לרשום על הדבר הזה בכיתה עבר גם במוחי, וזה אפשרי במידה מסויימת כל עוד אתה מבין שמחשב לא יגיב באותה מהירות כמו עפרון ונייר. אישית אני מסכם בקצרה בתוך פנקס ואז מעביר למצגות בזמני החופשי, אבל בסופו של דבר כל אחד מוצא את השיטה שנוחה לו. הפואנטה היא שעם מחשבים כאלה אתה עלול לאבד זמן יקר ערך אם פתאום הטאץ' קופא לך או שיש איזה באג רגעי במערכת (ולא חסר שם), לכן לא הייתי הולך על זה. אל תבנה גם על תאימות מלאה עם אתרי אינטרנט בעברית, למשל ג'ימייל עובד אצלי היטב אבל בפורום אני לא יכול לכתוב.

אני כן חושב שלפטופ בכיתה יכול להיות רעיון טוב, אבל צריך למצוא את האיזון הנכון בין פלטפורמה סולידית, סוללה טובה ומשקל נמוך. עד לא מזמן היה לי אולטראבוק של דל מהעבודה שעשה עבודה מעולה וכעת אני מחפש משהו דומה. אז אני אצטרך להטעין אותו פעם ביומיים ולא בשבועיים כמו את היוגה, אבל לפחות הוא יעשה את העבודה. אגב, יש מצב שגם מחשבי היוגה המאוחרים יותר שכבר הגיעו עם מעבדי i5 ו-Win8 רגיל יתפקדו היטב ויענו על כל הצרכים. זה מה שהייתי ממליץ לך - בדוק מה מציעים בתחום המחשבים המחודשים, היד השניה והעודפים. דבר עם נוטבוק קלאב ועם חברי הפורום הרלוונטיים. אני בטוח שיש פתרונות עדיפים בשביל מה שאתה מחפש.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם

אתה צריך מכונת עבודה, לא טאבלט. רכוש מחשב נייד רגיל, קל משקל, מסך 11.6 וסע לשלום.

מניסיון, יש את המחשב הזה : http://ksp.co.il/?uin=23930 שיעשה מעל ומעבר (כמובן שיש גם אחרים).

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

תודה לעונים ובמיוחד לשני החברה שיש להם ניסיון עם המחשב הזה.

כנראה שנרד ממנו ונחפש מחשב עם ווינדוס 8 מלא. על איזה מחשב הייתם ממליצים עד 2000 שקלים (עדיפות לתשלומים ואז גם אפשרי למתוח מעט את התקציב...)

פורסם
אין תחליף לנייר ועפרון.

אין תחליף ללהתחבר לחנונית של הכיתה, זאת שיושבת בשורה הראשונה ומסכמת כל מילה שיוצאת למרצה מהפה.

במקרה הגרוע תצא לך מזה מחברת מצויינת. במקרה הטוב שבו היא גם במקרה נראית ככה: 1.jpgאז בכלל זכית.

פורסם

הסורפס פרו עובד על rt או על הרגיל?

בימינו כבר לא צריך להתחבר לחנונית (אם כי תמיד מומלץ להכיר חברים וחברות חדשים...) יש לנו דרופבוקס וכולנו ( אמורים) לנדב לשם את כל הסיכומים

• תוכן חדש...