Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בעקבות תאונה שכנראה טיטלסה לנו את הרכב, החלטנו להשתדרג. אנחנו זוג צעיר, אבל מעוניינים ברכב שישרת אותנו לעשר השנים הקרובות (בדיוק כמו הקודם), אז חובה שיהיה בנוי גם למשפחה קטנה. בשנים הקרובות זה כנראה יהיה הרכב היחיד.

נוסעים כ-10,000 ק"מ בשנה, בעיקר קצרות מידי יום לעבודה אבל גם ארוכות בסופי שבוע. פה ושם טיולים, גם רגליים וגם אופניים. תקציב גמיש עד 150 אלף ש"ח, כמובן שנשמח גם להצעות בפחות...

אנחנו מגיעים מיונדאי אקסנט 2004, אני לא יודע מה חושבים עליה בפורום אבל אנחנו נהנו מאוד מהאמינות של הרכב - לא היו טיפולים מיוחדים ב-10 שנים (כ-130 אלף ק"מ) ולא הרגשתי שאני מוציא עליו הרבה כסף בשוטף (חוץ מהדלק).

לכן חשוב לי מאוד לדעת שהרכב שאני קונה יהיה אמין וזול לטיפולים שוטפים. מעניין אם יש מידע כזה בכלל על הרכבים החדשים יחסית??

משהו נוסף שחשוב לנו זה שקט בתא הנוסעים. האקסנט הנוכחית מאוד, מאוד, מאוד רועשת לנהיגה בכבישים בין-עירוניים... ולבסוף בקרת שיוט זה כנראה משהו שיהיה לי קשה לוותר עליו, ואני אשמח גם לאופציה של הגבלת מהירות (אם כי לא חובה).

באופציות של מכונית "משפחתית" מצאתי את כל דגמי היונדאי למינהם (i25, i30, i30cw, i35). הסתכלתי גם במחירונים של מאזדה אבל קיבלתי את הרושם שהם הרבה יותר יקרים מהיונדאי בכ-20-30 אלף שקל לכל קטגוריה. פורד Focus במחיר דומה ליונדאי הגדולות יותר, אבל בכל שאר החברות לא מצאתי משהו שמתקרב למחירים האלה.

זה נכון? פספסתי משהו? למה היונדאי כאלה זולות, איפה זה יתנקם בי בהמשך?

דבר שני, הבנתי שעכשיו הלהיט בשוק זה כל ה"ג'יפונים" למיניהם... השאלה האם הם באמת פרקטיים לצרכים של משפחה, מבחינת גודל תא מטען, תחושת המרווח בתא הנוסעים, מימדים חיצוניים בשביל למצוא חנייה גם ברחובות צפופים...

בגדול אם נלך בכיוון הזה, לא נרגיש עוד כמה שנים שקנינו צעצוע שלא באמת מתאים לצרכים שלנו?

בקטגוריה הזו מצאתי (כמו כולם אני מניח) את יונדאי ix35, מאזדה CX-5, סוזוקי Crossover, סובארו XV, וניסאן Qashqai (כי ה-Juke הוא די קטן, נכון?). יש רכבים ספציפיים שמאוד מומלצים או מאוד לא מומלצים מהרשימה הזו? גם מבחינת אמינות, טיפולים, ועלות-תועלת...

תודה מראש, מקווה שהייתי ממוקד מספיק!

פורסם

לא ברור לי על איזה הבדלים אתה מדבר בין יונדאי למאזדה, רוב המשפחתיות הקומפקטיות מתומחרות סביב 130 אלף ש"ח כשלחלקן יש דגם ליסינג בקצת פחות מ-130 ודגם קצת יותר מאובזר בקצת יותר מ-130.

אם אתה מחפש ללכת על בטוח אז לדעתי טויוטה קורולה יכולה להיות בחירה טובה. היא לא נופלת באף סעיף, יש לה מוניטין אמינות של טויוטה ואין בה יותר מדי חידושים טכנולוגיים שיכולים להיות פוטנציאל לבעיות. בקרת שיוט אפשר להוסיף במעמד הרכישה.

לגבי הג'יפונים, הם לא באמת גדולים משמעותית מרוב המשפחתיות הקומפקטיות, אם ניקח את קיה ספורטאז' למשל, נגלה שהוא ארוך ב-13 ס"מ מקיה סיד האצ'בק וקצר ב-7 ס"מ מדגם הסטיישן, הוא רחב ב-8 ס"מ יותר מהסיד.

אני לא בטוח שהוא מציע תמורה עדיפה למחיר אבל לדעתי בתקציב שלכם הוא עדיף על הג'יפונים הקטנים יותר כמו ניסאן ג'וק או רנו קאפצ'ור שמבוססים על סופר מיני'ס ומציעים תא נוסעים קטן וצפוף ביחס למשפחתיות הקומפקטיות שדומות להם במחיר.

הספורטאז' מבוסס על משפחתית קומפקטית ומציע תא נוסעים מרווח וגם תא מטען גדול ושימוש. יש לו דגם בסיסי שנמכר ב-150K ומציע אבזור סביר למדי אבל בלי יותר מדי פינוקים, כרגע הוא נמכר במבצע לחברי הסתרות המורים, ארגון הוט וגם קרנות השוטרים במחיר של 142 אש"ח, אם יש לכם גישה לאחד מאלה כחברים או כקרובים מדרגה ראשונה של חבר בארגון אז תוכלו לקבל את מחיר המבצע.

אני לא בטוח שהייתי מעדיף ג'יפון על משפחתית קומפקטית טובה או על משפחתית גדולה/מנהלים אבל בנות הבית אצלי היו מאוד שמחות לג'יפון אופנתי עם תנוחת ישיבה גבוהה ולוק מסוקס.

פורסם

כמו שאמר מייק, ג'יפון זה בעיקר בשביל נראות. אם אתם רוצים להחזיק אותו ל-10 שנים, כדאי שיהיה לכם נעים לשהות בפנים, ולכן לכו על הג'יפון שהוא יותר גדול וגם יותר מאובזר. לפי מה שמייק אומר, ספורטאז' ב-142 אש"ח זו אחלה מציאה.

• תוכן חדש...