Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבהרה:

מרבית הגששים הבדואים באים מכפרים בדואים ספציפיים בגליל כמו זרזיר, רומת אל-הייב, טובא זנגריה, ואדי סלאמה, עאכברה וכו'. חלקם משרת בכוחות הביטחון עוד ממלחמת השחרור. אין לי מושג מה הקשר המשפחתי \ חמולתי \עדתי בינם לבין הבדואים בדרום \ בפזורה.

ולענייננו - גם בתקופת השרות שלי ברצועת הביטחון בדרום לבנון לא היה לגששים מוניטין טוב וזה בלשון המעטה. לא אחת הם נעצרו בגין הברחות סמים ומכירת נשק לגורמים עויינים. בהתנסות אישית שלי, בסדיר בערך ב 1997 פעם בזמן שבצ"ק שיירה מהבופור לארץ חייל דיווח שחסרים לו 3 רימונים באפוד. בבדיקה יסודית שערכו על כל הרכבים, לאחר כשעה נמצאו שלושת הרימונים מתחת לכסא שלי ברכב הממוגן! קצת קור רוח מצידי - ברגע שהחייל אמר "אני רואה אותם מתחת לכסא", ביקשתי שירד מהרכב, יקרא לסמג"ד, שיקחו את הרימונים בכפפות ובעדינות. ירדנו לארץ כשהסמ"גד ליידי, פרקנו את השיירה ונסענו ישר לבסיס מצ"ח גדות, שם נבדקו הרימונים וכל הרכב לתביעות אצבע. למזלי היו טביעות ברורות על הרימונים והם לא היו שלי או של החייל שזה נגנב לו. שוחררתי וחזרתי ליחידה. לאחר כשבועיים נאמר לי שתביעות האצבע היו של הגשש של השיירה והוא כבר היה ממילא במעקב. Zona Ben Shel Elef Zonot. חתיכת זבל מסריח.

אני לא אומר שכולם ככה, הכרתי אישית חיילים ולוחמים בדואים מעולים, אבל היחס אצלם של הרקובים אל מול הטובים ככל הנראה לא ממש מזהיר

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

קצת מהזווית ראיה שלי כמי ששירת בגבעתי במחזור עם גיוס של גדוד הסיור המדברי של הבדואים (היו מחלקה בתוך הפלוגה שלי).

כח אדם מאוד מאוד לא פשוט, בהכללה יש שם 25% נורמטיביים והיתר עם בעיות כאלה ואחרות (אלימות, גניבות וכן הלאה).

מחלקת הבדואים היתה היחידה שלא סבלה מגניבות כאלה ואחרות, בין אם ציוד אישי ובין אם מחלקתי, גם גניבות חימוש מחלקתי קרו לא פעם (עד רמת פצצות מטול ומרגמה).

למה צה״ל מגייס אותם?

כי בראש ובראשונה אין מי שיכנס לנעליהם בתפקידי הגישוש, הם פשוט הטובים ביותר לתפקידים האלה.

כשזה מגיע לסיור מדברי גם יש להם יתרונות של קריאת שטח.

אין להם בעיה מבחינה לאומנית כשזה מגיע ללחימה במוסלמים.

לגבי הבדואים שמסתובבים בשטחי האש וסביב הבסיסים- הם מכה אמיתית, לנו גנבו פעם אחת קרון שליטה של מטווח טייסונים, גנבו ציוד אישי ממטווחים, פעם אחת ניסו לפרוץ לנו את הבונקר בבסיס (4 טרקטורונים, לא פחות ולא יותר), בפעם נוספת בדואי חדר לבסיס דרך השער ממנו יורדים לבוחן מסלול, ניסה לגנוב נשק מאוהל סמוך אך גילו אותו והוא הצליח לברוח (מסוק שהוקפץ לא הצליח לאתר אותו).

בקיצור, התמודדות לא פשוטה איתם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

אנחנו עסוקים בלמגן את עצמנו לדעת ובעודף משפטיזציה.

כל אחד שנכנס לשטח צבאי שיש עליו איסור כניסה (על אחת כמה וכמה שטח אש, יהא זה יהודי, נוצרי, צ'רקסי) ללא אישור ובמטרה לגנוב/להזיק צריך להבין שדמו בראשו. על אחת כמה וכמה פשפש אנושי שמאיים על חייל צה"ל בסכין.

רק אחרי שכמה עשרות מפורעי החוק האלה יחזרו הביתה בארון יהיה כאן שינוי. מה שיש בצאלים יחזור על עצמו בעיר הבה"דים אם לא יתחילו להגיב באש חיה בנוהל מעצר חשוד מקוצר כשרואים שבאים לגנוב ולעשות נזק. הרי הכסף על הציוד שנגנב יוצא מהכיס של כולנו.

וכן, אני בעד חוק דרומי. פורץ שנכנס-דמו בראשו.

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם
אנחנו עסוקים בלמגן את עצמנו לדעת ובעודף משפטיזציה.

נכון מאוד.

ממליץ מאוד לקרוא את ספרו של פרופסור דניאל פרידמן בעניין.

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם
נוהל מעצר חשוד מקוצר

אתה מתכוון נוהל פתיחה באש?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...