Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תמלוגי צה"ל לאחר צו 8

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

נקראתי לצו 8 ל28 ימים רצוף וביצעתי את המשימה בהצלחה :)

בתלוש שכר שקיבלתי מהעבודה לא מופיע סעיף צה"ל\צבא עם הסכום שכביכול שולם לי

אלא מופיע משכורת - ואת השכר הרגיל ששוכר עם המעסיק (ברוטו).

אני עובד 5 ימים בשבוע, הבנתי שצה"ל משלם על 7 ימי עבודה כולל שישי-שבת לכן

ההפרשים אמורים להיות גבוהים יותר.

אבל מהמעסיק אני אפילו לא יכול לדעת כמה כסף הועבר משום שהוא לא חילק בתלוש שכר

צה"ל - 6900

יתרת עבודה - 1000

סתם בשביל ההמחשה.

אלא רק ברוטו את השכר,

גם אם אני אקבל מכתב מביטוח לאומי שהועבר X כסף למעסיק אני לא אוכל לדעת כמה בדיוק

המעסיק העביר לי כי הוא מסתיר את זה בתלוש שכר.

מה אני יכול לעשות במצב כזה?

האם זה חוקי ?

האם לחלק את שכר הברוטו ב22 ואז להכפיל רק את ימי העבודה שהייתי בפועל ואת השאר להחשיב כמילואים?

אני מרגיש ממש ניצול ציני בנושא הנ"ל .

תודה מראש לכל העוזרים.

פורסם

מה שהיה אצלי זה שקיבלתי משכורת רגילה כאילו עבדתי, לאחר שצה"ל העביר אישור ותשלום על ימי מילואים למעסיק, המעסיק (ליתר דיוק החשבת שכר) עשתה חשבון ובערך שלושה חודשים לאחר המילואים קיבלתי את ההפרש.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

אם אין שינוי לאחרונה הרי שאתה מחלק את שכר הברוטו של 3 החודשים האחרונים (הרכיבים שעליהם שילמת ביטוח לאומי) ב-90 וכופל ב-28 . זה מה שתקבל. שום קשר למספר ימי העבודה בפועל.

את ה-3010 אתה מעביר למדור השכר במקום העבודה. השכר הוא השכר הרגיל, מדור השכר מתחשבן מול הביטוח הלאומי ולאחר 2-3 חודשים ההתחשבנות מתבטאת בתלוש השכר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שווה שתשאל במקום עבודתך. למיטב הבנתי, ומעבר למסמך שיגיע אליך מביטוח לאומי, תשלום ימי המילואים, צו 8 או לא, אמור להופיע עצמאית בתלוש (ככה זה היה אצלי ואצל מכריי). ואגב, אצלי זה אף פעם לא לקח חודשיים שלושה. אם העברתי את אישור השמ"פ בטווח זמן סביר, טרם סגירת המשכורת, קיבלתי באותו החודש ובכל מקרה, גג בחודש העוקב.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

הגשת למעסיק את טופס 31 חרטא חרטא ?? אם לא, איך אתה רוצה שהוא יגיש לביטוח לאומי ? המעסיק אין לו נגיעה בפיצוי שלך אלא ביטוח לאומי, ברגע שהמעסיק יגיש לביטוח לאומי את הטופס שמראה כמה ימי מילואים עשית, הוא אמור לשלם לך את הסכום שהוא מקבל עבורך בשכר אחרי שהוא יקבל את הכסף מביטוח לאומי, אתה תקבל גם טופס מביטוח לאומי על הסכום שאותו העביר למעסיק שלך, ככה תדע אם המעסיק לקח חלק לעצמו או העביר לך את כל הסכום.

ככה לפחות אני זוכר שזה אמור לעבוד.:wink:

פורסם

ואכן ככה זה עובד, ככל שאתה שכיר.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

אכן, התכוונתי לשכיר.

נראה לי ואני לא בטוח שזה נכון, שאפשר לגשת לביטוח לאומי לבד עם האישור מהצבא , למלא טופס שלהם ואז הכסף נכנס ישירות לבנק, את המעסיק יש לידע שאתה תפדה את הכסף לבד מביטוח לאומי והוא פשוט לא ישלם לך עבור הימים שנעדרת, מן הסתם זאת פרוצדורה יותר מעייפת ויותר מכתתת רגליים.

פורסם

וגם עלולה לסבך לך את ענייני מס הכנסה - שכן עלולים לנכות לך מס בביטוח הלאומי ויהיה עליך לבקש ההחזר בעוד שנה.

אמנם חלפו קרוב ל-10 שנים מאז שירות המילואים האחרון שלי, אבל עד כמה שאני זוכר הייתי מגיש את ה-3010 למקום העבודה, שהיה משלםלי שכר רגיל ומגיש לביטוח הלאומי ואז מתקזז והייתי מקבל את ההפרש + איזה אישור, שאותו הייתי מגיש לביטוח הלאומי באמצעות יועץ המס שלי כדי לקבל את המגיע לי על עבודתי כעצמאי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...